Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה לקנות רכב מאדם אשר טוען שהרכב שלו הוא פרטי אך הוא עשה ליסינג פרטי- מימון או משהו כזה .

שאלתי מה זה אומר ?

והאם זה כדאי יותר מאשר ליסינג של חברות ?

תודה לעוזרים

קניית רכב מליסינג

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

פורסם

ליסינג מימוני הוא כמו עוד אפיק מימוני חוץ בנקאי - כלומר הלוואה רק לא מהבנק.

אין לזה שום קשר לליסינג תפעולי של חברות.

אם האוטו היה על שם הבחור - והוא יד ראשונה - אין לזה שום משמעות מסחרית.

אם האוטו על שם החברה המימונית - צריך לבדוק שהרכב הוא אכן בליסינג מימוני ולא תפעולי (מול החברה) וכמו כן יש ירידת ערך של כ8 אחוז כמדומני או משהו בסגנון.

מבחינת הפרוצדורת קניה - אם הרכב על שם הבחור - והוא סגר את החוב מול החברה המממנת - אין בעיה.

אחרת אתה תצתרך לשלם חלק לבחור וחלק לחברה.

אם האוטו על שם החברה - אז כנ"ל בקשר לכסף - רק שהחברה במעמד סגירת החוב מוציאה לך אישור העברת בעלות והסרת שיעבוד (אחרי כמה ימים) ואיתו אתה מעביר בעלות עליך.

קצת יותר התעסקות - אבל אם בודקים כראוי - זה שווה - כי סה"כ - זה רכב פרטי לכל דבר רק במקום הללוואה מהבנק - אז זו הלוואה מגוף חוץ בנקאי.

(בארה"ב לדוגמא זו אחת השיטות הפופולאריות ביותר של קנית רכבים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה רבה על ההסבר.

לפי הדיבור שלי איתו ברשיון הרכב , הרכב רשום על שמו ובנוסף רשום החכר.

אז לפי הבנתי מההסבר צריך להוריד 8 אחוז

ואיך ניתן לדעת שאין חובות לחברה?

פורסם

אני לא מכיר רישום כזה של גם וגם , תבקש לראות ישירות את הרישיון רכב.

לגבי החובות - לרוב יש שיעבוד על הרכב שרשום גם על הרישיון.

בכ"א אם גוף מממן רשום ברישיון - רק הוא יכול לתת לך אישור העברת בעלות ושאין חוב ורק הוא יכול להסיר את השעבוד ככה שאתה ככה או ככה תדבר איתם.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

זה בטח כאב ראש לא קטן כול זה, נגיד ואני הולך על זה אני לא יוכל לעשות העברת בעלות רגילה בדואר נכון?

פורסם

זו התעסקות בדיוק של רבע שעה יותר מקניית רכב רגיל.

אם זה רכב רגיל ויש עוד מליון כמוהו - אז תבדוק רכב אחר וקנה אותו.

אם הרכב במצב טוב או שהוא נדיר יותר ולא מאזדה 3 1.6 אוטומט - אז שווה את ה"כאב ראש".

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הבנתי שיש אנשים אשר עושים קומבינה, הכוונה לזה שם רוכשים את הרכב אחרי שלוש שנים ואחרי זה מוכרים אותו ואומרים שם יד 1 ובכלל הם יד 2 . איך ניתן לבדוק את הדבר הזה ?

פורסם

אין סיבה אמיתית לעשות דבר כזה - אותו בחור יכול לתת לך לעשות את ההעברת הבעלות ישירות מהחברת מימון (אלא אם הוא משקר לגבי מקור האוטו ולא מספר שהוא נקנה בליסינג מימוני).

תלך עם הבחור למכון רישוי ותוציא כפל רישיון ב30 ומשהו ש"ח.

למיטב זכרוני יש שם את הרישום ידיים הנוכחי.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

למשל הדוגמא הזאת :

האוטו היה אצל אותו בן אדם מיומו הראשון על הכביש ואחרי שלוש שנים הוא סיים את תקופת הליסינג, והור רכש אותו אחרי חודש שעשה לו טסט ורשום שם עדיין שם יד ראשונה אז ככה עד שנה הבא הרישיון לא יעודכן ואני בסוף יהיה יד שלישית.

יכול להיות מצב כזה?

• תוכן חדש...