Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

למרות שתקופה לא מבוטלת נהנתי לנסוע ברכב ללא סאב, לאחרונה שמעתי מספר שירים אהובים והחווייה הייתה שונה לחלוטין ללא הנפח שסאב מוסיף.

כשהוספתי סאב אז בהחלט התווסף הנפח המבוקש, רק שהוא הגיע באיחור ולא הצלחתי בשום דרך לכוון את העסק שישמע טוב. כשהיה לי HU עם TC התגברתי על הבעייה הזאת, עם המערכת המובנית ונטולת הפונקציות זה בלתי אפשרי :wink:

הפתרון ההגיוני במצב הנוכחי הוא להוסיף סאב שטוח מתחת לכסא הקדמי. עשיתי חקירה קטנה בנושא אבל לא הצלחתי לגבש החלטה.

המצב היום הוא שלרוב יצרני האודיו הגדולים יש פתרונות בדמות סאבים שטוחים. הנקודה הבעייתית לדעתי היא שמדובר בטכנולוגייה די חדשה ואני בספק עד כמה הסאבים האלה נשמעים טוב. אם זה לא מספיק התקציב שלי מוגבל - 100$ לרכישה (לא כולל המשלוח והמיסים), לא יותר מזה.

הסאבים היחידים שהייתי הולך עליהם בעינים עצומות הם המאק-אודיו אליינט, SI MAG או ה 12" או ה 13.5" השטוחים של JL AUDIO, אבל הם יקרים מאוד ובמקרה של האליינט גם קשה להשגה.

יש סאבים שטוחים ל Pioneer, Boss, Kicker, PowerBass, Cadence, Earthquake - רובם ככולם מציגים נתוני T\S זוועתיים ונראה שבעיקר השקיעו בהם בעיצוב "קרבי" ונראה ששכחו שאחרי הכל זה קודם כל רמקול.

ל Clarion ו Kenwood יש סאבים שטוחים בקוטר 6.5" שמגיעים בתיבת פלסטיק עם מגבר בילד-אין, נראה לי שכאן כבר אפשר להפסיק לדבר עליהם.

ל Tang Band ו Elemental Designs יש סאבים זהים אבל זה פשוט לא זה (היה לי את האלמנטל 3 שעות ברכב והוא נמכר).

המורל אילייט \ סופרימו 9" או 10" צריכים תיבה גדולה מאוד שאין לי אפשרות לבנות מתחת הכיסא והסופרימו בנוסף יקר מאוד.

לאחר שלילת הרשימה לעיל נראה שהסאבים היחידים שכן באים בחשבון הם הרוקפורד P3 השטוח, קנווד שטוח וסאב שטוח של פולק אודיו. שלושת החברות האלה הן היחידות שמציעות משהו סביר ומתאים לתקציב שלי.

אם למישהו יש נסיון או שהוא מצא ביקורות אמיתיות על הסאבים האלה אני יותר מאשמח לשמוע.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברת פייז לא קיימת כבר כמה שנים.

האליינט היה שלה ועבר לייצור של מאק-אודיו. לפי האתר שלהם נראה שגם הם כבר לא מייצרים אותו אבל עדיין ניתן לראות אותו פה ושם באי-ביי תמורת סכום "מציאה" של 250 יורו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אתפלא אם האתר שלהם עודכן במהלך ה 3 שנים האחרונות. בכלל לא ידעתי שהם עדיין קיימים.

האליינט לא נמכר כבר כמה שנים טובות, וכמו שאתה רואה גם באתר שלהם הוא לא ממש קיים. וברשותך בוא נרד מהסאב הזה, הוא לא רלוונטי.

איתמר.

פורסם

איתמר שלום

יש מצב אולי שתוכל לדחוף תיבה בין המושבים הקדמיים. אני מאמין שתוכל לדחוף שם תיבה בצורה של משענת יד שתתחבר לקונסולה מרכזית בנפח של 20 ליטר בכיף. ראיתי משהו בסגנון ברשת, אנסה למצוא את זה מחדש

בנוסף, יש את הסאב של DLS 6.5 הוא יעבוד ב-8 ליטר פורטד אאל"ט ואז הוא יהיה מסוגל לרדת דיי נמוך.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אין לי שום כוונה לייצר משהו כזה, רק סאב מתחת לכיסא בא בחשבון.

עם כל הכבוד ל DLS יש בערך 100 סאבים שהייתי לוקח לפניהם בגודל 6.5".

איתמר.

פורסם

דבר ראשון איתמר אני מקווה שלא תחשוב כרגיל שמה שאני רושם זה שטויות במיץ כי חשוב לי להעביר מסר.

לא קיים ולא יהיה קיים רמקול 6 וחצי אינץ' עם שטח ממברנה של גרגר חול שיזיז מספיק אויר בשביל לעבוד בתור סאב.

לצערינו חוקי הפיסיקה מאוד נוקשים בנושא , לא נראה לי שמהנדסי DLS הצליחו לשנות אותם , למרות שקיימים מניפולציות ביחס לתיבה ולחדר הנתון ( או רכב שגם בו יש Cabin gain ) זה לא אותו דבר ולא יהיה.

בגלל דבר פשוט אחד , לא כל הרמקולים נשמעים אותו דבר על אותו תדר.

30 הרץ לא ישמעו אותו דבר על כל הרמקולים , יכול להיות שמידבאס קרמי של ACCUTON שעולה 500 דולר ליחידה יורד ל 30 הרץ .. אבל לא מדובר באותם 30 הרץ של סאב אמיתי , למרות שמדובר בתדרים זהים ! הם לא ישמעו אותו דבר ואלה לא יהיו אותם 30 הרץ כמו שהמהנדס סאונד באולפן שמיקסס אותו התכוון שתשמע.

מדובר לצערי בגימיק שיווקי של DLS.

גם אם רואים גרף שטוח עד 40 הרץ זה לא אומר שהרמקול "ינגן" 40 הרץ , וזה לא יהיו אותם 40 הרץ שסאב מסוגל להפיק בגלל שסאב ( שהוא רמקול עם שטח ממברנה גדול ) מזיז כמות אויר גדולה בחופשיות ביחס לרמקול אחר שיזיז כמות אויר קטנה באגרסיביות , אלה שני דברים שונים לגמרי וישמעו אחרת , ואנשים לא מבינים את זה , גם אם אדם יתקין רוילטורים של סקאנספיק בדלתות אטומות כמו טנק זה לא יהיה אותו באס כמו שסאב יעשה בגלל שטח ממברנה , זה יהיה 40 הרץ ללא ספק .. אבל זה לא "יהיה" 40 הרץ אמיתיים של סאב , קצת קשה להסביר את זה אבל אנשים נוטים לחשוב שאם הם רואים שרמקול X יורד ל 40 הרץ אז למה צריך סאב בכלל ? וזה מאוד לא נכון , אנשים חושבים ככה בגלל פרסום שגוי ונתונים חסרי משמעות.

אני לא חושב שסאב קטן יכול לעשות עבודה של סאב אמיתי, למרות שיש לו שטח ממברנה מתאים הוא יושב בתיבה קטנה מדי ( וכנראה אטומה ) והוא בעצם יתנהג כמו מידבאס מחוזק בגלל שהוא לא מזיז מספיק אויר ... וזה גם בגלל המבנה של סאבים מהסוג שאתה מחפש , אתה בעצם לא מקבל את הדבר האמיתי בתנאים כאלה מגבילים.

בעיקרון יש לך סאבים של JL והאליינט המהולל , כנראה מדובר בסאבים השטוחים הכי טובים מהסיבה הפשוטה שהם לא יגיעו לעולם לביצועים של סאב אמיתי ולכן חברות רבות לא משקיעות זמן וכסף לפתח ולייצר כאלה , וגם כי הביקוש לא גדול.

לדוגמא אין לך סאבים ברמה עולמית שהם SHALLOW כי חברה מכובדת ברמת ה HI END לא תסכן את המוניטין שלה בשביל לבנות רמקול מסורס "טוב" .

במקומך הייתי מחפש ב EBAY את האליינט.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

כמה מקום יש מתחת לכסא? יש MBQUART DWI254 שמסוגל לנגן ב-8-9 ליטר. הבעיה זה הגובה שלו שמגיע ל-15 ס"מ. אם מורידים מגן גומי ממגנט אפשר לגנוב עוד 1.5 ס"מ

ב-9 ליטר הוא יהיה קצת פאנצ'י באיזור 40-50HZ אבל זה המחיר. לפחות הוא נציל...

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
דבר ראשון איתמר אני מקווה שלא תחשוב כרגיל שמה שאני רושם זה שטויות במיץ כי חשוב לי להעביר מסר.

אני ממש לא חושב שאתה מדבר שטויות במיץ אני אפילו מסכים איתך ב 100%.

"סאב" 6.5" הוא לא באמת סאב בדיוק מהסיבות שמנית ואין לזה קשר אם זה סאב של DLS או כל חברה אחרת (ואם כבר אז היחידים שעונים על ההגדרה סאבים מנייאטורים הם המפלצת של Tang Band או הפירלס SLS).

בוריס, אם היה לי 15 ס"מ הייתי מכניס לשם את הסקאן-ספיק, אבל אין :wink:.

MB QUART מבחינתי לא על הפרק פשוט כי אני לא מתחבר למותג הזה וכל סט רמקולים שלהם ששמעתי עד היום פשוט היה נשמע רע.

כמו שאמרתי אני מתמקד בשלושת הדגמים שרשמתי בסוף ההודעה הראשונה. כרגע נראה שהסאב המוצלח ביותר הוא הפולק אודיו MM1040, אם למישהו יש עוד מה לומר אני יותר מאשמח לשמוע.

איתמר.

פורסם

איתמר, זכורה לי התקנה (אני חושב שראיתי אותה בפורום STI) שבה הכניסו ID8 מתחת לתא כפפות ליד רגלי הנוסע, אצלך אתה חושב על רעיון כזה?או שרק מתחת למושב?

פורסם

איתמר,

לפני שרכשתי את הסיז SW300 מאוד רציתי לרכוש מאק-אודיו אליינט 10 אינטש או אפילו דאבל - חשבתי לתומי שהמעבר ממותג בשם פייז למק-אודיו יוזיל את העלויות של הסאב ולכן התקשרתי לSG אלקטרוניקה שהם היבואנים של מק אודיו בארץ

מתברר שניתן להשיג את הסאב הזה - אבל - צריך להזמין אותו בהזמנה אישית מחו"ל היות והייצור הוא פרטני וע"פ הזמנה מראש וצריך לחכות קרוב לחודשיים עד אשר תקבל את המוצר המוגמר.

המחיר? בין 5 ל 6 אלף...

אמרתי להם תודה... שלום! :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מוטי, סאב 8" מתחת לתא הכפפות זה המקום האידאלי ביותר להתקנת סאב ברכב מבלי לבנות מחדש את כל הדשבורד, הבעייה היא שזה מצריך תיבת פיבר וזה לכשעצמו יעלה הון תועפות.

אדי, כמו שרשמתי קודם את המאק-אודיו אליינט ניתן לרכוש בגמרניה תמורת 250 יורו, לפני משלוח ומיסים. הרבה מעבר לתקציב. צריך לעשות שוב מדידות ולראות האם יש סאב קונבנציונלי שיכנס תחת המושב, אבל אני בספק.

איתמר.

פורסם

איתמר, בוא נתחיל מהתחלה. כמה גובה יש מתחת לכרית ישבן של מושב? אם אני זוכר נכון מאז שעבדתי ברחיצת מכוניות, החלק הקדמי של המושב והחלק האחורי הם יותר נמוכים מישר מתחת לכרית עצמה. מה הרוחב בין מסילות? כמה מקום אתה מוכן להקריב מריצפה שמאחרי המושב? אם אני זוכר נכון, ביאריס (יש לך יאריס, נכון?) המסילות של מושב מתחילות בגובה של כ-2.5-3 ס"מ מהריצפה. ואז יש תושבת של מושב ועוד אפשר לגנוב לכוון הכרית. מה הגובה של סקאן ספיק? ואם נוריד את מגן הגומי מהמגנט? ואם במקרה הגרוע לשייף טיפה משייבה אחורית של מגנט?

אגב, לא תמיד צריך ללכת ישר על פיבר, אפשר להשתמש בקרטון קופסאות כדי לצור שבלונה אבל לא את זה שאלת.

• תוכן חדש...