Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אשמח לשמוע דעתכם בהתלבטות לא פשוטה שיש לי.

ברשותי מיצובישי לנסר הישנה שנת 91, יד 2, קילומטרז' 167, בלי מזגן, לא עברה תאונות חוץ מכמה עיקומי פח מינוריים, שהאחרון שבהם לא תוקן (אחד הצדדים של הבגאז' קצת עקום). המכונית נוסעת סבבה ולא עושה בעיות, משרתת אותי היטב (חוץ מזה שאין מזגן שזה קצת מבאס, אבל עכשיו אמור להיות אוטוטו חורף).

לקראת חידוש הרישיון הבאתי אותה למוסך המורשה לטיפול ולהכנה לטסט.

בעל המוסך בדק ואמר שבשביל לעבור טסט צריך להחליף את כל הבלמים, לקבע את הצופר וההגה, לשפץ את הצירייה ®, להחליף משולשים לפאנל ולכוון את הפרונט. סך הכל 3500 ש"ח (נדמה לי לפני מעמ). הכיס נבהל מאוד.

כבר זמן מה אני שוקל לקנות אוטו חדש, וזה מבחינתי סוג של סימן שהגיע הזמן, אבל אני לא בטוח שזה כדאי.

מצד אחד מבאס להוציא כל כך הרבה כסף על טרנטה כזאת.

ויש לי כסף לקנות משהו טוב יותר, עם מזגן.

מצד שני, עוד שנה אני יכול לקחת אותה לגריטה, אחרי עוד טסט.

וגם אני מניח שאני לא יכול למכור אותה בלי טסט (נכון? אולי למישהו שייקח אותה רק בשביל חלפים?)

אולי אני אמצא לה מקום לחנות שלא יפריע לאף אחד, ואקנה רכב חדש, ואעשה לה רק טסט אחד, בשנה הבאה, לפני הגריטה?

אני לא חושב שאצליח למכור אותה ביותר מ-3500.

מישהו הציע לי ללכת למוסך אחר, לא מורשה, לקבל מחיר זול יותר ולעבור טסט.

מה דעתכם? תודה רבה!!!

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכי טוב להשקיע 3,500 שקל עכשיו ולקבל אח"כ 3,000 ש"ח.

זאת עיסקה משתלמת למוסכניק, אז למה שלא תדאג לפרנסתו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עד מתי הטסט בתוקף?

אם עד הימים הראשונים של ינואר - אתה יכול לגרוט כבר ב1.1.2011.

אם לא אז אתה צריך לעבור טסט קודם.

לדעתי אם תיגש לטסט לא תיכשל על כל הסעיפים שרשומים, אלא רק על חלק קטן מהם. תקן את המינימום שנדרש ואז תעבור.

אחרי שתעבור, יש לך 2 אפשרויות:

א. להעיף אותה לגריטה ב1.1.2011

ב. להמשיך לנסוע בה עד סוף החורף, וכשיתחיל להיות חם ותחשוק במזגן לקנות אוטו אחר ולהעיף את המיצובישי לגריטה.

החסרון של (ב) הוא שתעביר את החורף עם אוטו לא מאוד בטיחותי.

מה מצב הצמיגים? סביר או מסוכן?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לפי דעתי תתחיל לבדוק כמה כסף עומד לרשותך לרכישת רכב חדש.

את הרכב הנוכחי אתה יכול למכור בשוק הפרטי ופשוט לקחת את ההצעה הראשונה שנותנים או למכור לפירוק.

לצערך הרב תוכנית הגריטה תחול על הרכב רק מ-1.1.11 ועד אז כנראה שכבר לא יהיה לו טסט.

בכל מקרה האוטו הזה סיים את תפקידו ההיסטורי - אלא אם כן אתה מצליח להעביר אותו טסט בקומבינה.

אפשרות שנייה:

לגשת למכון טסטים חאפר במיוחד באחד הכפרים באיזור מגוריך (סכנין, כפר קאסם, ירכא וכו') ולנסות לראות מה הליקויים שהם ימצאו - תדאג לגשת למוסך שליד מכון הטסטים ותשאל אותו מה צריך לעשות כדי לעבור. אם ההצעה שלו מגיעה לסביבות 500-600 ש"ח, והוא מתחייב להעביר את המכונית טסט אח"כ בעצמו - אז העסק שווה.

כל זה בתנאי שאתה בכלל רוצה את הרכב - אחרת אין כבר טעם בכל הפרוצידורה.

פורסם

מספר דברים מוזרים כאן:

א) היה לי רכב דומה משנת 92 וזכור לי,שיש מזגן ברכב (לא יתכן שאין לך מזגן,אלא אם לא עובד/לא תקין).

ב) הצעת המחיר של המוסכניק שערורייתית בעליל.קבל הצעת מחיר נוספת ממוסך,שלאו דווקא מורשה מיצובישי,אלא מוסך כללי.

צירייה יפנית משופצת יכולה לעלות בהגזמה כולל עבודה כ-500 ש"ח.לגבי משולשים-תעשה בירור בחנויות לחלקי חילוף (כנראה שכאן המחיר היקר),כיוון פרונט(שחובה לעשות לאחר החלפת משולשים) יכול לעלות עוד 250 וגם זה מוגזם.

לא ברורה הבעיה של צופר ההגה אבל לפתרונה כדאי להתייעץ דווקא עם חשמלאי רכב לפני מוסך.

לגבי בלמים-בהנחה שצריכים החלפה מלאה וכללית (במקרה הקיצוני ביותר כולל משאבות/סנדלים/תופים ) בערך 600 קדמי +800 או קצת יותר אחוריים.אם כך,הנעלם היחיד הוא עלות המשולשים.

הצעותיי,אליך פותח השרשור:

בגדול- אם מועד הטסט שלך לפני 1 בינואר,גש למוסך כללי,בקש בדיקת בלמים (הנך זקוק לאישור בלמים לטסט).

אם הבלמים תקינים-מצויין אם לא,תקן את הנדרש בהם בלבד,גש שבועיים קודם לטסט ותראה מה הליקויים בטופס (אם יהיו) ונהג לפי מה שנדרש בטסט עצמו.

אם מעבר לבלמים לא יהיו ליקויים נוספים-הרווחת רכב עם טסט לחצי שנה ובהמשך תוכל לגרוט אותו.

אם יתברר בטסט,שהרכב זקוק להשקעה גדולה ותאריך הטסט לאחר 1 בינואר-גרוט את הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כן, שכחתי לומר לכם, היום פג הרישיון, אז אני חייב לעשות טסט.

לא עניתם לי, ואשמח לדעת - האם אני חייב לעשות טסט בשביל למכור?

פורסם

קודם כל תודה לכולכם על התגובות...

אני לא מבין למה המוסכניק אמר שבכל מקרה אצטרך לעשות טסט נוסף, חוץ מזה הקרוב, כדי שאוכל לגרוט את הרכב...

בכל מקרה, יש לי כמה שאלות:

ויל - אתה מציע קודם לגשת לטסט ורק אז לתקן את מה שנכשלתי עליו? או לתקן קודם את מה שהמוסכניק אומר שלא יעבור טסט ושגם לא בטיחותי להשאיר, ורק אז ללכת לטסט?

בכל מקרה אחרי הטסט ההתלבטות תהיה הרבה יותר קלה, כי ההוצאות כבר יהיו מאחוריי...

דוקטור סוברו, האם אני יכול למכור את האוטו ללא רישיון בתוקף בשוק הפרטי?

לגבי הצעתך ללכת למכון חאפר - לא הבנתי למה אמרת שזה רק בתנאי שאני רוצה את הרכב... הרי אם אעשה את זה אז לא אעיז לנסוע ברכב... בכל זאת מדובר בחיים שלי. אם אעשה את זה אז זה יהיה כדי לחסוך בעלויות התיקונים לפני המכירה/גריטה... זה לא סיבה מספיק טובה?

פורסם

גבר תעשה את החשבון, אתה אומר שגריטה היא האופציה הכי משתלמת בשבילך?

גריטה = 3K זכות

טסט = 800 (?) חובה

תיקון כרגע (חלקי, רק כדי לעבור טסט) = נניח 1000 ש"ח? הגיוני?

יוצא שאתה בפלוס 1200 ש"ח וזה כמובן אומר שאתה ממשיך לנסוע עם הרכב לפחות עד ינואר 2011.

עכשיו נניח ותמכור את הרכב איך שהוא ככה... אתה יכול להוציא אפילו 800 ש"ח? שווה... יוצא שבמקרה כזה אתה לכאורה מפסיד 400 ש"ח אבל מצד שני אתה תקנה רכב חדש יותר עם מזגן, שבטח גם יצרוך פחות דלק (91 אוטומט בטח כבר לא כזה חסכוני...) ככה שאתה אפילו לא יוצא מופסד.

בקיצור עזוב אותך מלהשקיע על רכב ישן כזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

למה טסט=800 חובה? טסט עולה איזה 62 שקל.

אגרת הרישוי היא אולי 800, אבל אם הוא גורט את הרכב עוד חודש וחצי הוא יקבל 10.5/12 ממנה בחזרה.

כדי להגיע לגריטה הרכב צריך להיות בעל טסט בתוקף ב1.1.2011, זה הכל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

המחיר שהוצע לך נשמע גבוה . אם אתה מאזור המרכז צור קשר ואפנה אותך למוסכניק אמין וזול שנמצא ביפו .

052-511-26-26

בברכה

מוטי

פורסם

כדי לא להתעסק עם כל זה - שים את הרכב עם שלט "למכירה" בשישי שבת באחד הצירים ההומים בעיר.

כמו כן תשים אותו בקניון הגדול ביותר במקום מגוריך, בשבת בערב - באיזור שבו עוברים הכי הרבה אנשים.

תוסיף על המודעה - "מחיר גמיש".

אני מניח שיבוא מישהו וייקח את הרכב ממך ביום ראשון. צא מנקודת הנחה שיש אנשים שמאוד אוהבים רכבים זולים כאלה, מכיוון שהם יודעים לתקן אותם בעצמם במחירי עלות החלפים - ואז הוא מקבל רכב חביב במחיר נמוך מאוד ונוסע עליו עד כמה שאפשר. זו גם שיטה להתנייד.

בנוסף כדאי לך לשים מודעה עם מחיר נמוך מאוד - 2000 ש"ח - באתר YAD2.

למה 2000 ש"ח? כי זה בערך מה שתקבל על הרכב אחרי 1.1.11, כסף של גריטה מינוס ההוצאות שלך כרגע.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

לא. כבר מחר לקחת אותה לשטיפה פנימית + חיצונית, לצלם תמונות יפות ולשים מודעה של 2000 ש"ח.

יש אנשים שחיים על מכוניות כאלה, כבר אמרתי לך.

אתה תראה שהטלפון לא יפסיק לצלצל - תמכור לבנאדם הראשון שיגיע ושלום על ישראל.

חבל על הזמן שלך במוסך, חבל על הכסף. להעיף וזהו.

• תוכן חדש...