Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה אולי נושא שולי ועיניין של טעם וריח אבל אני קצת תקוע בבחירת צבע לרכב יד שניה 2008 (מאזדה 3 ) שאני מבקש לקנות והחלטתי להייעץ עם בעלי ניסיון כמותכם.

בגדול ההתלבטות הנה ביו לבן שכנראה הכי פרקטי בתיקונים ובקליטת חום לעומת צבעוני (כנראה אדום - זה לאישתי) שיעשה לה טוב אבל אולי עוד כמה שנים כבר נראה כל מיני גוונים בשל תיקונים קטנים או גדולים.

האם מכונית צבעונית (כלומר שונה מלבן) סופה להיראות טלאים וכתמים (שאלה לאור טכנולוגיות הצביעה של היום שאולי השתפרו לעומת לפני עשור שזה כן קורה) ואם כן אחרי כמה שנים?

האם נניח ב 10 שנים הקרובות זה יהיה סביר - זה מחיר שאני משלם בלב שלם.

האם מכונית אדומה פחות סחירה (כי לא רואים הרבה כאלו וחלק לא אוהבים את הפועל...)

האם ישנם שיקולים נוספים בבחירת צבע לכאן או לכאן?

פורסם

ראשית - אכן עניין של טעם.

אישית היה לי נסיון לא טוב עם רכב אדום אחד שהיה לי - דהה מהר מאד. אבל מדובר בימים שבהם הצבע היה "רגיל", לא מטאלי.

לדעתי הצבע הוא שיקול חסר כל משמעות ברכישת רכב מיד שניה - חשוב רכב שמצבו הטכני טוב, גם אם הוא בצבע מזעזע. תפקידו של הרכב הוא להוביל אתכם בבטחה ובאמינות, כל השאר לא חשוב (ונשכח יומיים לאחר הקניה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ראשית - אכן עניין של טעם.

אישית היה לי נסיון לא טוב עם רכב אדום אחד שהיה לי - דהה מהר מאד. אבל מדובר בימים שבהם הצבע היה "רגיל", לא מטאלי.

לדעתי הצבע הוא שיקול חסר כל משמעות ברכישת רכב מיד שניה - חשוב רכב שמצבו הטכני טוב, גם אם הוא בצבע מזעזע. תפקידו של הרכב הוא להוביל אתכם בבטחה ובאמינות, כל השאר לא חשוב (ונשכח יומיים לאחר הקניה).

מסכים עם כל מילה.

לגבי שאלתך - לא משנה כמה הטכנולוגיה התקדמה - רכב צבעוני יעשה יותר בעיות (פחחות) מרכב לבן. מבחינה פרקטית - לבן יותר טוב.

ולגבי המציאות - כשמחפשים רכב יד שנייה לא קל למצוא אחד במצב טוב (מנסיון אישי) ולכן זה בכלל לא שיקול.

מצאת רכב במצב מכאני טוב? מצוין, קח אותו ואל תחשוב פעמיים על הצבע.

Bimmer

פורסם

זה מאוד תלוי בך.

בשבילי צבע היה מאוד חשוב לא היתי מוכן לאדום בשום מצב

גם שמתי לב שרכבים אדומים משומה היו מעט יותר זולים. אולי זה סתם במקרה אבל זה מה ששמתי לב

פורסם

נושא קליטת החום אינו רלוונטי. תריץ חיפוש בפורום, כבר היו כמה וכמה שרשורים בנושא בעבר כולל כמה ניסויים אמפירים שבוצעו תחת השמש הישראלית.

פחח טוב ומקצועי ידע להתאים את גוון הצבע לגוון האמיתי של המכונית, ולא יסתמך רק על קוד הצבע של היצרן. השאלה היא האם במקרה של נזק תסכים לשלם עוד כמה שקלים כדי לקבל עבודה שכזאת או שתלך לחפש את הפחח הכי זול שתמצא (ואז תתפלא למה הצבע לא תואם ב100%).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מסכים עם כל מילה.

לגבי שאלתך - לא משנה כמה הטכנולוגיה התקדמה - רכב צבעוני יעשה יותר בעיות (פחחות) מרכב לבן. מבחינה פרקטית - לבן יותר טוב.

ולגבי המציאות - כשמחפשים רכב יד שנייה לא קל למצוא אחד במצב טוב (מנסיון אישי) ולכן זה בכלל לא שיקול.

מצאת רכב במצב מכאני טוב? מצוין, קח אותו ואל תחשוב פעמיים על הצבע.

היה לי הרושם שקניה של מאזדה 3 שנת 2008 מליסינג אינה בעיה מבחינת למצוא רכב במצב תקין כי הם מתקנים הכל ולא נראה לי שמנסים להעלים תקלות. גם מה שימצא בבדיקה הם מבטיחים לתקן . שמא אני טועה ?

בחברות הליסינג יש עשרות רכבים להציע (מאזדה 3 2008 ) וההתבלטות השולית שנשארה לי הנה הצבע :shock:

פורסם
נושא קליטת החום אינו רלוונטי. תריץ חיפוש בפורום, כבר היו כמה וכמה שרשורים בנושא בעבר כולל כמה ניסויים אמפירים שבוצעו תחת השמש הישראלית.

פחח טוב ומקצועי ידע להתאים את גוון הצבע לגוון האמיתי של המכונית, ולא יסתמך רק על קוד הצבע של היצרן. השאלה היא האם במקרה של נזק תסכים לשלם עוד כמה שקלים כדי לקבל עבודה שכזאת או שתלך לחפש את הפחח הכי זול שתמצא (ואז תתפלא למה הצבע לא תואם ב100%).

אני מוכן לשלם כמה מאות שקלים בתיקון להתאמה - והעיקר שאישתי יהיה לה כיף להיכנס ולנסוע באוטו.

עד היום היא נוסעת בשרייד שנת 93 שיש לנו אותה 15 שנה . עכשיו אני מחפש מאזדה 3 שנת 2008 והיא ראתה אחת אדומה ומאוד התלהבה- זה נראה כמו מכונית מרוץ....

תשובה מעיניינת וטובה - בשני המישורים - חום (שברת מיתוס רב שנים ) וכן בנושא התיקונים- תודה

פורסם
...כי הם מתקנים הכל ולא נראה לי שמנסים להעלים תקלות. גם מה שימצא בבדיקה הם מבטיחים לתקן . שמא אני טועה ?....

טועה ועוד איך טועה, וגם אם תקנו, איפה? עם איזה חלקים? תמימות אם תשאל אותי.

בדקת את הרכבים הללו? שאלת אם הם מוכנים להתחייב על מנוע/גיר/שלדה/תאונה? אני מוכן להמר על כך שלפחות חצי מהרכבים עליהם אתה מדבר ייפלו על מנוע/גיר/שלדה/תאונה.

בעידן בו מוסרים רכבים משומשים מהיבואן (ראה שרשור איביזה) הכל יכול להיות.

Bimmer

פורסם
טועה ועוד איך טועה, וגם אם תקנו, איפה? עם איזה חלקים? תמימות אם תשאל אותי.

בדקת את הרכבים הללו? שאלת אם הם מוכנים להתחייב על מנוע/גיר/שלדה/תאונה? אני מוכן להמר על כך שלפחות חצי מהרכבים עליהם אתה מדבר ייפלו על מנוע/גיר/שלדה/תאונה.

בעידן בו מוסרים רכבים משומשים מהיבואן (ראה שרשור איביזה) הכל יכול להיות.

מפתיע אותי מה שאתה אומר. חברות בסדר גודל של אלדן / שלמה סיקס מתפשרות על תיקונים וחלקים לרכבים שעדיין באחריות?

התיקון תמיד במוסך מורשה וכן הם מוכנים להתחייב על מנוע/גיר/שלדה במובן שאם אני מגלה תקלה מבטלים העיסקה (לא יודע אם מחזירים כסף הבדיקה).

לא נראה לי ששווה להם להתעסק ברמאויות כאלו- אבל אולי אני באמת תמים.

פורסם

תראה, בשלושת החודשים האחרונים ביליתי ונברתי בכל היבט אפשרי של קניית רכב משומש (הלוואי והייתי משקיע ככה בלימודים) והמסקנה שהגעתי אליה היא שאין לבטוח באף אחד.

נכון בחברות גדולות ומוכרות כאלה הסיכוי שיעבדו עליך קטן יותר אבל בהחלט אפשרי - הפתרון אולי נשמע מורכב אבל הוא פשוט מאין כמוהו - בדוק כל רכב ב-7 עיניים, אם יש ספק, אין ספק.

נ.ב.

אני החלטתי שאני מתרחק ממגרשים/חברות השכרה מהסיבה הפשוטה שיש לי מכרים עם רכבים כאלה, הם לא מתעללים בהם אבל בהחלט מזניחים - הרי ברוב המקרים, אין קשר בין מהנדסי תוכנה לרכבים. הרבה לא יסכימו איתי בנושא הוצאת המגרשים מהמשוואה.

Bimmer

פורסם

שום פחח לא יתאים סוגים מסוימים של צבע, כגון למשל הפרלמוטר המטאלי. תמיד בזווית זו או אחרת יראה ההבדל. ברכבים כאלה רואים הבדל אפילו בין הפגוש לבין הכנף המקוריים. הצבע ההכי קל לתיקונים הינו השחור. והכי קשה - הלבן.

פורסם

אני חייב לציין שאיבדת אותי בשלב הפרלמוטר. נכנסתי לגוגל, חישפתי פרלמוטר וזה מה שיצא.

אני לא יודע אם היא היה לה קשר למטאל או לפחחות רכב, אבל היה לה לפחות שיר אחד טוב

3nHrZFADqFo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

עריכה: יופי, השעה 00:45 ובמקום לסגור את המחשב וללכת לישון אני שוב פעם מוצא את עצמי יושב על יוטיוב וצופה בקליפים משנות התשעים.

תתקעו בחצוצרה, שבק ס'!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פרלמוטר זה הצבע אשר משנה את גוונו עם זווית האור. אני מניח כי מדובר ברוב הצבעים המטאליים, אפילו ברכבים הזולים יחסית כגון הונדה סיוויק. כך למשל החלק שמתחת לחלונות והוא בזווית של כ-30 מעלות לאומת הדלת נראה יותר בהיר בבוקר וכהה יותר בצהריים. בצהריים גם ההבדל בין הפגושים לשאר הרכב בולט עד מאוד. הדבר נובע מכך שהפגושים נצבעים בנפרד מפח והצבע מותז בווית אחרת. ומשחק הגוונים הרי תלוי בווית ההתזה

הפחח מסוגל להתאים את הגוון לפי גיל הרכב. אך הוא איננו יכול לצבוע בדיוק באותה הזווית כפי שהדבר נעשה במפעל. העבודה המקצועים אומנם לא תבלוט לעין ביום חורפי. אך אם ביום קיצי תסתכל על הרכב מזווית שונות מיד תוכל להצביע על החלק הנצבע. הפתרון אז לצבוע בהדרגה (בעוצמה יורדת) גם את החלקים מסביב. אומנם ההבדל אז נהיה קשה יותר לזיהוי, אך הדבר הרי איננו תורם לערכו של הרכב. רוב הבעיות הנ"ל נחסכות מבעלי הרכבים השחורים.

פורסם

לאשתי יש רכב ליסינג מחברה גדולה כבר מספר שנים. הרכב לא זכה אפילו לביקור אחד במוסך מרשת היבואן. נכון שהתיקונים מתבצעים במוסך מוסמך (ששייך לרשת של יבואן אחר) אבל לא במוסך המתמחה באותו סוג רכב. לפי נסיוני - אל תסמוך על אף אחד, ואם עליך לרכוש רכב מיד שניה (כולל מליסינג) בדוק אותו בשבע עיניים, ורצוי עוד 7 עיניים של מישהו נוסף.

לגבי הצבע - אני חוזר ואומר לך - זהו שיקול משני לחלוטין (כמובן שכוונתי לגוון, לא למצב הצבע. רכב עם צבע פגום במידה משמעותית צפוי לחלודה ולצרות ויש להתרחק ממנו).

בבחירת רכב עליך להתחשב קודם כל ב-3 קריטריונים:

1. התאמה לצרכים.

2. מצב טכני.

3. מחיר.

כל השאר הרבה פחות חשוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שום פחח לא יתאים סוגים מסוימים של צבע, כגון למשל הפרלמוטר המטאלי. תמיד בזווית זו או אחרת יראה ההבדל. ברכבים כאלה רואים הבדל אפילו בין הפגוש לבין הכנף המקוריים. הצבע ההכי קל לתיקונים הינו השחור. והכי קשה - הלבן.

לבן הכי קשה??? לבן תמיד נשאר לבן - למה זה קשה?

• תוכן חדש...