Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את השבוע שעבר העברתי, כמו רבים וטובים אחרים, במילואים. במסגרת שירות המילואים יצא לי לפגוש כמה שיטות שונות להכנת קפה טורקי, וכמובן שכל "בשלן" טוען שהשיטה שלו היא הטובה ביותר. אין ספק שקפה טורקי, כזה שנמזג מפינג'ן מהביל, עדיף פי מאה מהדרק הזה שיוצא כששופכים מים חמים על קפה טחון. השאלה היא - איך מכינים את הטורקי הטוב ביותר?

בין כל הנגדים, הקצינים והמילואימניקים שהשתתפו הייתה תמימות דעים - חומר הגלם חשוב ביותר. סיבוב אחד עם חבילת קפה צהלית הוכיח זאת לכולנו באופן חד משמעי. כמה שאלות נשארו בכל זאת פתוחות, והייתי שמח אם תעזרו לחדד את הנושא:

• רגע הוספת הקפה - יש הטוענים שאת הקפה מוסיפים ברגע שהפינג'ן מונח על האש. האסכולה השנייה טוענת שאת הקפה מוסיפים כשהמים מתחילים להתחמם ומופיעות בועות קטנות בתחתית הפינג'ן.
  • כמות ההרתחות - כולם יודעים ש "קפה, רגע לפני שגולש מורידים מהאש". אבל כמה "כמעט גלישות" צריך לתת לו? יש הטוענים שגלישה אחת מספיקה ויש הטוענים שגלישות מרובות תורמות למיצוי הטעם מהאבקה.
  • משיכת ההרתחה - האם להחליש את האש רגע לפני שהקפה גולש ולמשוך את הרגע, או שכדאי להמשיך עם אש קבועה?
  • רגע הוספת הסוכר - אני יודע שאת הסוכר מוסיפים בסוף, אחרי הרתיחה וההורדה מהאש. נגד אחד, שכבר עבר קורס רס"רים ואמור להיות בעל ידע בנושא, טוען בתוקף שאת הסוכר מוסיפים רגע לפני הגלישה.
  • דפיקת הפינג'ן בריצפה רגע לפני המזיגה - למה בעצם?
  • מה כדאי לנשנש ליד הקפה - עוגיות שוקולד מתוקות, עוגיות "באמצע הדרך" סטייל עוגיות חמאה, או כעכים מלוחים?
  • למה יש משאית שקם ואין משאית של ארומה?

אנא מכם, המילואים הבאים כבר מעבר לפינה והקפה חשוב מאין כמוהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התשובה הכי פחות מוטעית תהיה "לפי הטעם".

יש כמה שיטות שונות שנהוגות באזור המזרח התיכון,

מעבר לכך הכול המצאות מקומיות או צ'יזבטים

שלא משנים מאומה בתוצאה הסופית.

את התשובה הכי נכונה קיבלת בהתחלה (חומר הגלם, או ליתר דיוק הטריות שלו)

וגם כאן זה כבר מתחלק לפי הטעם - (למשל, קפה קלוי בהיר או כהה).

רגע הוספת הקפה/מספר ההרתחות או כמעט-הרתחות/משיכת הרתחות:

זה משפיע באופן מסוים על הטעם - יש טעם לוואי (יש שאוהבים, יש שלא) אשר נוסף לקפה ששהה יותר מדי זמן באזור נקודת הרתיחה.

אין שום הבדל מעשי בין 2 השיטות שהצגת להוספת סוכר.

דפיקת פינג'ן? למזל. לא משפיע בגרוש על שום טעם בעולם, ובטח שלא עוזר לגרגירים לשקוע לתחתית.

נשנושים - מה שבא ברוך הבא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בין כל הנגדים, הקצינים והמילואימניקים שהשתתפו הייתה תמימות דעים - חומר הגלם חשוב ביותר. סיבוב אחד עם חבילת קפה צהלית הוכיח זאת לכולנו באופן חד משמעי. כמה שאלות נשארו בכל זאת פתוחות, והייתי שמח אם תעזרו לחדד את הנושא:

• רגע הוספת הקפה - יש הטוענים שאת הקפה מוסיפים ברגע שהפינג'ן מונח על האש. האסכולה השנייה טוענת שאת הקפה מוסיפים כשהמים מתחילים להתחמם ומופיעות בועות קטנות בתחתית הפינג'ן. -אין כל כך הבדל, כי בכל מקרה הטעם יופק רק כשהמים רותחים או קרובים לרתיחה.
  • כמות ההרתחות - כולם יודעים ש "קפה, רגע לפני שגולש מורידים מהאש". אבל כמה "כמעט גלישות" צריך לתת לו? יש הטוענים שגלישה אחת מספיקה ויש הטוענים שגלישות מרובות תורמות למיצוי הטעם מהאבקה. -בסופו של דבר זה עניין של טעם. ככל שתיתן לקפה יותר זמן, משמע יותר גלישות, הטעם ימוצה יותר. התוצאה תהיה קפה יותר חזק או יותר חלש. אנשים שחושבים שצריך גלישה אחת פשוט מעדיפים קפה קצת יותר חלש.
  • משיכת ההרתחה - האם להחליש את האש רגע לפני שהקפה גולש ולמשוך את הרגע, או שכדאי להמשיך עם אש קבועה?
  • רגע הוספת הסוכר - אני יודע שאת הסוכר מוסיפים בסוף, אחרי הרתיחה וההורדה מהאש. נגד אחד, שכבר עבר קורס רס"רים ואמור להיות בעל ידע בנושא, טוען בתוקף שאת הסוכר מוסיפים רגע לפני הגלישה. -אין הבדל.
  • דפיקת הפינג'ן בריצפה רגע לפני המזיגה - למה בעצם? -בתיאוריה זה גורם לקפה הגולמי לשקוע יותר מהר. מציאות? לא מאמין, אבל עושים זאת בכל מקרה:lol:
  • מה כדאי לנשנש ליד הקפה - עוגיות שוקולד מתוקות, עוגיות "באמצע הדרך" סטייל עוגיות חמאה, או כעכים מלוחים? -בשבילי זה רק הבראוניז של אמא :).
  • למה יש משאית שקם ואין משאית של ארומה? -חבל:cry: (למרות שארומה באמת לא משהו)

12345

TFSI Power

פורסם
את השבוע שעבר העברתי, כמו רבים וטובים אחרים

טובים כן. רבים לצערי כבר לא.

ולשאלתך,

1. רצוי להוסיף את הקפה כשהמים כבר חמים כי אז הוא לא שוקע לתחתית ונצרב.

2. אישית מעדיף לבשל על אש קטנה ומרתיח פעם אחת בלבד. את הקצף אני מערבב כי מעדיף את הקפה בלי קצף.

3. קפה שחור טוב זה קפה בלי סוכר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תשאל את המכין למה הוא עושה ככה , לאט לאט תבין שלכל מכין יש כמה דברים הגיוניים וכמה לא .

אם אתה מערבב עם כף תאלץ לחכות שישקע, אם אתה מרתיח כמה פעמים , אין סיבה לחכות , אבל יש כאלה שמרתיחים כמה פעמים ומחכים.

למה ? כי הם לא באמת בנו שיטה .

השיטה שלי :

את הקפה מפזרים על פני המים בשיכבה של כרבע סנטימטר עד חצי סנטימטר , לא חושב מתי כל עוד המים עוד לא ממש חמים, ז"א או בהתחלה או כשמתחילות בועות .

זה בגלל שקפה צריך בישול, הוא צריך לעבור את תהליך הרתיחה עם המים כדי להוציא את כל הטעם .

כשהשיכבה הזו מתחילה לשקוע זה סימן שהגלישה קרובה מאוד , ואני מתחיל להרחיק את הפינג'ן מהאש כלפי מעלה , פעמיים שלוש כאלו (די מהירות ) ואפשר בינהן לדפוק את הפינג'ן, דיפקה אחת חלשה לא עושה כלום , כמה דפיקות חזקות בין הרתיחות , יחפו על גושים גדולים שלפעמים נשארים (אני לא מכניס כף לפינג'ן) .

בשלב הזה אני מוזג כוס לי וכוס לקלע החוד מהסיבה הפשוטה ששי ציין:

3. קפה שחור טוב זה קפה בלי סוכר.

למרות שסעיף 2 שלו , מעט מקומם ...

את הסוכר אני מוסיף עכשיו למען שאר חברי הצוות , ואם כבר שמים סוכר כדאי לדעת לנצל אותו , חלקיקי הסוכר נדבקים לחלקיקי הקפה, לכן פיזור מלמעלה של הסוכר ורתיחה נוספת ינקו את הקפה הייטב מגרגירים.

הכי טוב ליד הקפה וופלים של עלית,הקצרים,שאפשר לפתוח את החבילה באמצע .

אגב אם רוצים ממש לפנק אוספים קצף עם הכף ושמים לכל אחד בכוס.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
את השבוע שעבר העברתי, כמו רבים וטובים אחרים, במילואים. במסגרת שירות המילואים יצא לי לפגוש כמה שיטות שונות להכנת קפה טורקי, וכמובן שכל "בשלן" טוען שהשיטה שלו היא הטובה ביותר. אין ספק שקפה טורקי, כזה שנמזג מפינג'ן מהביל, עדיף פי מאה מהדרק הזה שיוצא כששופכים מים חמים על קפה טחון. השאלה היא - איך מכינים את הטורקי הטוב ביותר?

• רגע הוספת הקפה - יש הטוענים שאת הקפה מוסיפים ברגע שהפינג'ן מונח על האש. האסכולה השנייה טוענת שאת הקפה מוסיפים כשהמים מתחילים להתחמם ומופיעות בועות קטנות בתחתית הפינג'ן. -שהמים מתחילים לבעבע מוסיפים קפה
  • כמות ההרתחות - כולם יודעים ש "קפה, רגע לפני שגולש מורידים מהאש". אבל כמה "כמעט גלישות" צריך לתת לו? יש הטוענים שגלישה אחת מספיקה ויש הטוענים שגלישות מרובות תורמות למיצוי הטעם מהאבקה. אין הרחות בכלל , כי הקפה נשרף
    אני מנמיך את האש ומבשל את הקפה עד שנייה לפני שהוא רותח וחוזר חלילה (יש קפדנים שמכסים עם נייר כסף בבישול)
  • רגע הוספת הסוכר - אני יודע שאת הסוכר מוסיפים בסוף, אחרי הרתיחה וההורדה מהאש. נגד אחד, שכבר עבר קורס רס"רים ואמור להיות בעל ידע בנושא, טוען בתוקף שאת הסוכר מוסיפים רגע לפני הגלישה. הוא צודק
  • דפיקת הפינג'ן בריצפה רגע לפני המזיגה - למה בעצם? כדי להוריד את הקפה למטה , חובה !
  • מה כדאי לנשנש ליד הקפה - עוגיות שוקולד מתוקות, עוגיות "באמצע הדרך" סטייל עוגיות חמאה, או כעכים מלוחים?
  • למה יש משאית שקם ואין משאית של ארומה?

עוטד כמה נקודות קטנות וחשובות

פיג'ן - חשוב שזה יהיה הפינג'ן הדק והמעפן שמגיע עם הערכות קפה

עניין הקפה חושב מאוד - אך ורק קפה של עלית רגיל

ולמרות שאני משתמש בד"כ בכוסות חד פעמיות מקרטון , לדעתי הם פוגעות בטעם

פורסם

קפה של עלית זה כמו מאזדה שלוש , עושה את העבודה אבל משעמם .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אז אני מבין שהרוב כן תומך בהרתחות מרובות. מעניין, תמיד חשבתי שהרתחות מרובות גורמות לטעם חרוך של הקפה.

הוספת הסוכר לא אמורה לגרום לגרגרים הצפים לשקוע? אם כן, אז מדוע להוסיף את הסוכר רגע לפני הרתיחה, שמערבבת את הקפה?

וופלים של עלית זה אחלה, אבל אצלנו הולכות חזק הבפלות של עלית. שזה אותו דבר, אבל פרווה :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אומי, אני מכין בדיוק כמוך.

לא יוצא חלש, אין טעם שרוף ותמיד מרגישים את הארומה.

יש בסופרים קפה נחלה. יותר טוב מעלית ועם הל זה די נחמד למי שאוהב.

אם רוצים להשקיע אז יש מקומות שאפשר לטחון תערובת ואז זה יוצא תענוג (במיוחד שחבר מהמחלקה מביא מאתיופיה קפה).

פורסם
אז אני מבין שהרוב כן תומך בהרתחות מרובות. מעניין, תמיד חשבתי שהרתחות מרובות גורמות לטעם חרוך של הקפה.

הוספת הסוכר לא אמורה לגרום לגרגרים הצפים לשקוע? אם כן, אז מדוע להוסיף את הסוכר רגע לפני הרתיחה, שמערבבת את הקפה?

וופלים של עלית זה אחלה, אבל אצלנו הולכות חזק הבפלות של עלית. שזה אותו דבר, אבל פרווה :wink:

הקטע הוא, שלא עושים "הרתחות " מרובות , הקפה לא מגיע לרתיחה , זה עניין של "טאצ" 8)

פורסם

לי יש תיאוריה שגורסת שמה שמשפיע הכי הרבה על הטעם הוא הביטחון העצמי ויכולתו הרטורית של המכין. אני ידוע בחבר'ה כ"מכין הקפה", וכבר בחנתי את התיאוריה על כמה חבורות, מילואים זה בכלל קרקע פוריה.

כל פעם אני מכין אחרת, וכל פעם מגן בביטחון מוחלט על דרך ההכנה, כולל נימוקים סמי הגיוניים. אסור לערבב! חובה לערבב! אם לא דופקים את הפינג'ן זה לא עובד! אסור לדפוק פינג'ן!

בקיצור הבנתם את הקטע. קשקוש מוחלט. אני מוכן לאתגר כל מי שיש לו "שיטה בדוקה" - שנינו מכינים את אותו קפה (אותה אבקה), ועושים מבחן עיוור. אם מישהו מרגיש הבדל אני עיזה.

שני גורמים משמעותיים אמיתיים יש בקפה שחור.

1. איכות הקפה. אני חסיד של "אלאבאשא", קפה ערבי מאום אל פאחם. גם נחל'ה תופס. הכי טוב - למצוא טוחן קפה רציני ולבחון כמה תערובות. יש לי כזה אבל הוא בב"ש, ותכל'ס התחיל לזייף אז כבר הרבה זמן לא קניתי אצלו, וגם לא אמליץ.

חובה קפה עם הל (אצלי). צריך להשתמש בהרבה קפה בהכנה בפינג'ן כדי שלא יהיה דליל ומימי.

2. לא לשרוף את הקפה. ז"א לא להרתיח יותר מדי זמן.

הדרך שלי כשאני מכין בבית בלי מניירות - מוסיף הקפה כשהמים לקראת רתיחה, מערבב עם כפית (!), נותן לקצף לעלות עד שולי הפינג'ן, דופק על השיש (זה פשוט מוריד את הקצף חזרה למטה), ואז חוזר על הפעולה פעמיים שלוש על אש קטנה (או עם פינג'ן גבוה) עד שהקפה מבעבע מתחת לקצף. צריך להיזהר, שוב - לא לשרוף.

אפשר להמתין איזו דקה כדי שהמשקעים ישקעו, לא חובה.

שותה בלי סוכר אז לא מוסיף לפינג'ן, אבל לבכיינים שמבקשים סוכר - מוסיף כפית לכוס אחרי המזיגה, מערבב. מי שמבקש יותר מכפית סוכר מקבל תה.

לאכול ליד הקפה - מה שיש. אישית אני מעדיף סיגריה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני דוגל בזה שקפה, כמו חומוס, עושים ערבים או לא עושים בכלל.

אה, וכמובן "קפה סעיד".

טעות ! מבלי להרוס את הת'רד, החומוס פול הכי טוב בעולם(!) נמצא בכרם התימנים אצל ה"סורים "

שם ד"א , אין קפה - יש רק תה עם נענע :-D

פורסם
לי יש תיאוריה שגורסת שמה שמשפיע הכי הרבה על הטעם הוא הביטחון העצמי ויכולתו הרטורית של המכין.

מעולה, אהבתי.:-)

למתקדמים מומלץ לקלות בעצמם,

מבחינת טריות (בעיקר ריח משכר) זה עדיף על פני כל שם שהוזכר או יוזכר בשרשור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...