Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:-) אני רק מנסה לנחש את העלות של מתאם לצינורית לתיעול הגזים ב'כולמוביל'

חשבתי להשתמש במתאם דומה של טפטפת. אבדוק מחר שיהיה אור.

איפה רכשת את המצבר ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חיים שלום

אני לא מכיר מרצדס, אבל העקרונות לדעתי זהים.

בשתי האלפות שלי המצבר מותקן בתא המטען במקור, 166+GTV.

בשתיהן אין הכנה לצינורית ניקוז למצבר.

אין התייחסות לצינורית שכזו בספר הרכב.

למרות ששתיהן נוסעות כך שנים לא מעטות, אין כל עדות לנזק בתא המטען.

צינורית שכזו לא מופיעה ב eper (קטלוג החלפים של קונצרן פיאט), צירפתי קישור אם זה מרתק אותך :lol:

בעל מקצוע מהתחום (רן) מעיד שאין צורך בצינורית שכזו במצבר בעל מכסה כפול (וורטה).

לכן אני הייתי יורד מהניסיונות לאתר צינורית שכזו ונוסע לשלום...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• ספונסר פורום
פורסם

קצת כסת"ח ברשותכם

גם אני לא הייתי חושש מפליטת חומצה (לא אמורה להיות כלל במצבר עם מכסה כפול) ומנזקיה (מעט קורוזיה ולכלוך אבל לא נזק בלתי הפיך אם בודקים את האזור פעם בחודש)

מאידך, המצבר פולט מימן בהיקפים קטנים, תא המטען הוא מקום סגור שעשוי לצבור גז לריכוז שיספיק להידלק.

לפיכך:

ממליץ לפעול לפי הנחיות יצרן הרכב

ממליץ לווודא שאין בתא המטען גורם שיכול להצית הגז

לא רצוי להוביל חומרים כימים מאחר ומימן פעיל מאד כימי למיטב זיכרוני

שוב, היקף פליטת המימן נמוכה וכל פתיחה של תא המטען מנדפת את רובו

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
טוב. אז הסיפור (כמעט) הסתיים.

בסופו של דבר רכשתי וורטה 100 אמפר (כסוף VR1-100R-0DI) מיכוון שהפרש המחיר בינו לבין הוורטה 80 אמפר היה לא ממש גבוה. השירות שקיבלתי היה מעולה ובוצעה בדיקה לאחר ההרכבה למצבר החדש והישן (מתח, קיבולת מועורכת וזרם הנעה) והוורטה 100 אמפר החדש עומד היטב במפרט.

משהו מצחיק, כאשר בוצעה בדיקה למצבר הישן התגלו מספר דברים משונים: המצבר הישן שהיה ברכב נרכש משומש לאחר ששימש מונית(!) וכנראה היה מצבר משופץ(!!) לדברי האיש הטכני מיכוון שנראו סימני תיקון על הקוטב השלילי.

הבעייה היחידה שנשארה היא עם צינורית הניקוז. בבדיקה של האיש הטכני התגלה כי חסר מתאם הפלסטיק המחבר בין קצה הצינורית למצבר. הוא המליץ לי לחפש את המתאם בפרוקיות.

הייתי מאוד רוצה להודות לרן שביב (מנכל טלרון) על היעוץ+התמיכה+ההסברים הרבים שנתן מעל ומעבר שלימדו אותי (ואת שאר חברי הפורום) ועזרו לי לבחור את המצבר המתאים. אם זו רמת השירות בטלרון אז לטעמי שווה להוסיף מספר שקלים ולקנות מצבר מחברה הנותנת תמיכה כזו.

חיים,

מיותר ולא כלכלי להתקין מצבר בעל קיבולת הגבוהה ב-35 אחוז מהמצבר המקורי.

בהתחשב בנפח המנוע של הרכב שלך (2.4L), מנוע בנזין כנראה שהסטרטר שלך הינו בעל הספק של 1.4-1.7KW מכאן בקלות ניתן להסיק שמצבר של 72A בעל כושר התנעה של 760A מסוגל בקלות להניע את הרכב שלך גם כאשר קיבולת המצבר תרד ל-80 אחוז מהקיבולת המקורית וגם בטמפ' נמוכה של עד 0 מעלות צלזיוס.

פורסם
קצת כסת"ח ברשותכם

גם אני לא הייתי חושש מפליטת חומצה (לא אמורה להיות כלל במצבר עם מכסה כפול) ומנזקיה (מעט קורוזיה ולכלוך אבל לא נזק בלתי הפיך אם בודקים את האזור פעם בחודש)

מאידך, המצבר פולט מימן בהיקפים קטנים, תא המטען הוא מקום סגור שעשוי לצבור גז לריכוז שיספיק להידלק.

לפיכך:

ממליץ לפעול לפי הנחיות יצרן הרכב

ממליץ לווודא שאין בתא המטען גורם שיכול להצית הגז

לא רצוי להוביל חומרים כימים מאחר ומימן פעיל מאד כימי למיטב זיכרוני

שוב, היקף פליטת המימן נמוכה וכל פתיחה של תא המטען מנדפת את רובו

רן,

הכול טוב ויפה כאשר מערכת הטעינה תקינה. ברוב המקרים, כאשר מתח הטעינה גבוה עקב תקלה באלטרנטור המתח עולה בדרך מעל ל-15.1 וולט ונהג הרכב בדרך כלל לא מודע למתח טעינה הגבוה עד אשר מנורות הרכב מתחילות להישרף בזמן יחסית קצר או כאשר הוא פותח את מכסה המנוע ורואה סימנים של חומצה על המצבר.

מתח טעינה גבוה+טמפ' חיצונית גבוהה (ולא חסר בקייץ ימים חמים מאוד)=גזים רעילים ואיבוד אלקטרוליט+ריח ביצים סרוחות לכן אני בעד התקנה של צינורית לתיעול הגזים מחוץ לרכב.

דרך אגב בדקתי בהנחיות הייצרן VAG ברכבים שמותקנים מצברים בתא המטען או בתא הנוסעים ההנחיה חד-משמעית היא להתקין מצבר תואם למקורי ולא לשכוח לחבר את הצינורית.

למידע נוסף בעניין הנזק שעלול לקרות כתוצאה ממצבר המותקן בתא המטען ללא ניקוז מומלץ לקרוא את המידע בקישור המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152511&highlight=%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8+%D7%90%D7%98%D7%95%D7%9D

אשמח לשמוע תגובות מפי מומחי הפורום.

פורסם

מרק, הסיבות שבחרתי ב 100 אמפר הן:

-באותו רגע היו במלאי 70 כחול או 100 אמפר כסוף שהתאימו לי (ה 80 אמפר היה מהסדרה השחורה). ה 70 אמפר הכחול נראה לי מעט גבולי אז החלטתי על הגדול יותר.

-האחריות ל 100 אמפר כסוף ארוכה יותר.

-הפרש המחיר בין ה 100 אמפר כסוף שקניתי לבין הוורטה 80 אמפר שהייתי קונה בכל במקום אחר היה כל כך זניח שממש ניתן להתעלם ממנו.

-כפי שאמר פעם רפול, "למה לכומר יש ביצים?":-D

איפה רכשת את המצבר?
אני מעדיף להשאיר את זה חסוי (באיזושהי קומבינה)

ניסיתי להשתמש במתאם דומה של טפטפת ונכשלתי. הקצה שמתחבר לצינור נכנס אך לא הקצה שמתחבר למצבר. אני מניח שיש צורך בגומיית אטימה או משהו דומה.

shais01 אצלי המצבר קבור עמוק בתא המטען מתחת לכיסוי וליד הרזרבי+מספר נתיכים ראשיים ואני לא זוכר מתי פתחתי את תא המטען בפעם האחרונה (אני נוסע בית-עבודה בלבד). במקרה של טעינת יתר, לא רק שאאבד מצבר יקר אלא גם רזרבי+מספר תושבות נתיכים. בתור "יקה" לא קטן אני מעדיף לחסר את הצינורית הקיימת ולא להתעלם.

פורסם

1. לא צריך שום אטם בחיבור בין הצינור למצבר.

2. נסה להשיג מתאם לתיקון/חיבור צנרת של השרפיצרים של מערכת לניקוי שמשות כמו בתמונה המצורפת.

במקרה הגרוע תצטרך טיפה להוריד במידה של הקוטר החיצוני ולהכניסו קצת בלחץ+כמה טיפות דבק לקדח במצבר.

N92-10055.png

פורסם
חיים שלום

אני לא מכיר מרצדס, אבל העקרונות לדעתי זהים.

בשתי האלפות שלי המצבר מותקן בתא המטען במקור, 166+GTV.

בשתיהן אין הכנה לצינורית ניקוז למצבר.

אין התייחסות לצינורית שכזו בספר הרכב.

למרות ששתיהן נוסעות כך שנים לא מעטות, אין כל עדות לנזק בתא המטען.

צינורית שכזו לא מופיעה ב eper (קטלוג החלפים של קונצרן פיאט), צירפתי קישור אם זה מרתק אותך :lol:

בעל מקצוע מהתחום (רן) מעיד שאין צורך בצינורית שכזו במצבר בעל מכסה כפול (וורטה).

לכן אני הייתי יורד מהניסיונות לאתר צינורית שכזו ונוסע לשלום...

שי

שי, אתה יודע טוב יותר ממהנדסי הרכב של מרצדס מה נכון יותר ? במקור הרכב הגיע עם צינורית ניקוז מסיבות שכבר ציינתי קודם לכן ואין סיבה לא להמשיך להשתמש בצינורית זו.

• ספונסר פורום
פורסם

מרק

אני לא בטוח בכלל שהרכב הגיע במקור עם מצבר עם מכסה כפול. במצבר פקקים שאולי היה ב OEM אכן נחוצה צינורית ניקוז.

אם מישהו ינדב את הרכב שלו אשאיל לו חיישן מימן שיוכל לדווח לנו את רמת המימן אחרי שבוע נסיעה בתא סגור.

לגבי העדר חומצה אני בטוח שסביבת המצבר תהיה יבשה והבדיקה היא פשוטה.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
שי, אתה יודע טוב יותר ממהנדסי הרכב של מרצדס מה נכון יותר ? במקור הרכב הגיע עם צינורית ניקוז מסיבות שכבר ציינתי קודם לכן ואין סיבה לא להמשיך להשתמש בצינורית זו.

מרק,

ציינתי שאיני מומחה למרצדס.

ציינתי שאיני רואה הבדל בין אלפא למרצדס (לעניין מצבר בתא המטען, בכל היבט אחר :lol:)

הדגשתי את מה שאני הייתי עושה, מכאן ואילך השארתי זאת להחלטת פותח השרשור.

לכן, לא מבין את פשר ההודעה העוקצנית שלך, ובמה לדעתך היא תורמת לשרשור.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

ההודעה אינה עוקצנית ואם אתה חושב שההודעה עוקצנית אז קבל את התנצלותי

אני לא הייתי עושה הקבלה בין הרכב שלך למרצדס של פותח האשכול ומנסה להסיק מסקנות כמו שהסקת.

מרק

אני לא בטוח בכלל שהרכב הגיע במקור עם מצבר עם מכסה כפול. במצבר פקקים שאולי היה ב OEM אכן נחוצה צינורית ניקוז.

אם מישהו ינדב את הרכב שלו אשאיל לו חיישן מימן שיוכל לדווח לנו את רמת המימן אחרי שבוע נסיעה בתא סגור.

לגבי העדר חומצה אני בטוח שסביבת המצבר תהיה יבשה והבדיקה היא פשוטה.

לפי דעתי ניטור של רמת המימן במשך שבוע ימים אינה בדיקה שניתן להסיק ממנה שיש להתקין צינורית לתיעול גזי הפליטה מחוץ לרכב או לא. ברור שבבדיקה שאתה מציע לא תקלה רמת מימן חריגה מעבר לזו הנמצאת באוויר שאנו נושמים.

אם כבר תבדוק את הנושא יותר לעומק קרי במצב של מתח טעינה של 15.1 וולט ובטמפ' חיצונית של 30 מעלות בצל למשך מספר ימים.

• ספונסר פורום
פורסם

כתבתי שבוע מאחר ולא ניראה לי להימנע מפתיחת תא המטען יותר מכך

בכל אופן הצעתי עומדת בעינה אם מי מהקוראים מעונין לשתף פעולה

כשימצא מתנדב (אני מוכן לצ'פרו בהנחה מיוחדת וחריגה בקנית מצבר) נבצע ניסוי, אך לא ברור לי איך נגרום לטעינת יתר של 15.1 וולט בכוונה

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אולי ניתן לבנות מטען שמתח המוצא שלו 15.1 וולט עם הגבלת זרם מסויימת ולהכניס את המצבר לקופסא בנפח דומה לזה של תא המטען של חיים.

באותה הזדמנות להכניס לשם את האוייבים שלנו 8)

פורסם

בואו לא נריב:-D

כרגע, כפיתרון פארטצ'י למדי, הדבקתי מתאם של טפטפת למצבר עם מעט סיליקון וחיברתי את הצינור. אני מקווה כי זה יחזיק מספיק זמן עד שאוכל להשיג את המתאם המקורי.

• תוכן חדש...