Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני אבא צעיר, עכשיו נמצא בתהליך של חיפוש לקניית רכב, עניין אותי אם יש פה הורים לילדים, עד כמהנ משפיע השיקול של התאמת הרכב לילדים,

למשל תא מטען גדול לעגלה, מקום לבוסטרים מאחורה, בטיחות?

האם שיש ילד השיקולים משתנים בעצם? אצלי כן

הרבה מהחברים שלי החליפו רכבים עם לידת הילד השני,

איך זה אצלכם?

אשמח אם תשתפו

פורסם

כאשר אתה עם ילדים - ההגדרה "רכב משפחתי" מקבלת פרשנות שאינה דווקא גודל בסנטימטרים.

באופן כללי - צורת הנהיגה משתנה לרגועה יותר ואיכותית יותר, אם זה לא קרה לפני זה.

לי השיקול הכי חשוב היה בטיחות ואיבזור בטיחות. אחיזה וניהוג טובים עד טובים מאוד,ביצועים שיהיו טובים, לא צריך משובחים.

אחר כך מירווח ומרחב פנים, נוחות, איבזרים וצוספות פינוקים, תא מטען נוח לגישה (רק 5 דלתות וזה מעשי גם ליחידים, לא רק למשפחה). חיבור מושבי בטיחות מאחור חשוב (תקן ISOFIX). חלונות גדולים ככל האפשר.

אני בחרתי ברנו סניק ומרוצה מהבחירה, לפני שנה החלפתי לגרסה חדשה יותר. בסופו של יום גם רוכב בודד נהנה מאוטו משפחתי של ממש.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אמנם אני סבא אבל שתי בנותי הן אמהות וגם אני לוקח את הנכדים.

אני מסכים עם כל מה שנאמר בהודעה של הרוכב הבודד, פרט לעניין החמש דלתות.

בדרך כלל מדובר אז במכוניות עם בגאז' קטן. תנסה להכניס עגלה ועוד מיליון פריטים לבגאז' של טידה 5 דלתות לעומת טידה 4 דלתות למשל.

לדעתי הרכב הכי פרקטי זה סטיישן והיום יש כמה סטיישנים נחמדים בשוק.

במידה ומתכוונים להתקין את הסל קל במושב הקדמי ימני, רצוי לרכוש רכב שמאפשר ביטול כרית האויר הקדמית ימנית בסיבוב מפתח. (לא חובה אם הסל קל קבוע ואז הולכים פעם אחת למוסך ו...זהו).

לבת שלי בארץ (אמא לשניים) יש פאביה סטיישן וקורדובה

לבת שלי בארה"ב (אמא לבן) יש לנסר מהדגם החדש.

סבא בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אין ספק שהיום, שיש מודעות של בטיחות, וצריך כסא/סלקל לכל ילד,

שהעגלות יותר גדולות מפעם, ושלוקחים הרבה יותר דברים עם הילדים,

השיקול של גודל הרכב הפך הכרחי ברגע שיש יותר מילד אחד.

אנחנו החלפנו רכב קצת לפני שנולדה הבת השניה שלנו, כי לא היה לנו

ספק שהרכב הנוכחי לא יספיק לנו.

פורסם
שיקול נורא חשוב בבחירת רכב כאשר יש ילדים הוא dvd במשענת הראש לילד שמאחור, ורצוי גם עם אוזניות, אני כבר יודע אנגלית גברת דורה:lol:

גדול, אהבתי! :lol:

פורסם

כן. אני זוכר שלקראת הראשון הסכמתי להחליף האטצ'בק 3 דלתות בצבע אדום שהייתה לאשתי לפולקסווגן בורה. קניתי לה רכב בן שנה והיא עד היום זוכרת לי שאפילו פרחים לו קניתי לה.

בשני קניתי לה B4 סטיישן ועגילי יהלומים גדולים. רכב של אשתי משמש גם כמוביל הרשמי המשפחתי, כך שילדים לא משפיעים על שיקולים שלי. למרות זאת אני מודה שלא אשקול רכב 3 דלתות יותר.

פורסם
אמנם אני סבא אבל שתי בנותי הן אמהות וגם אני לוקח את הנכדים.

אני מסכים עם כל מה שנאמר בהודעה של הרוכב הבודד, פרט לעניין החמש דלתות.

בדרך כלל מדובר אז במכוניות עם בגאז' קטן. תנסה להכניס עגלה ועוד מיליון פריטים לבגאז' של טידה 5 דלתות לעומת טידה 4 דלתות למשל.

לדעתי הרכב הכי פרקטי זה סטיישן והיום יש כמה סטיישנים נחמדים בשוק.

. . .

סבא בני

תאיר את עיני, בני - סטיישן זה לא 5 דלתות? נראה לי שכולנו מתכוונים לרכב בו כל החלק האחורי מתרומם לפתיחה.

לגבי נפח תא המטען - זה שונה אצל כל יצרן, וצריך לשקלל את יתרון הגובה (בדרך כלל המדף האחורי מתפרק/מתקפל בקלות).

אני נוכחתי שהעמסה לרכב סדאן עם תא מטען ארוך אינה נוחה כאשר רוצים להגיע לעומק התא.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני חיפשתי רכב עם ציון בטיחות גבוה וזריזות מספקת עבורי. בסוף בחרנו גולף 140 ו- 160, ע"פ A3 למשל או אוקטביה.

מעולם לא היתה בעיה של מקום (ויש לנו עגלת בוגאבו), למעט טיסה לארה"ב, וגם אז רק בדרך חזרה, עם מטען עודף של קניות ;-)

לגבי שני ילדים - תלוי בהפרש הגילאים. אם שנה/שנתיים, כנראה תצטרך שטח הטענה גדול יותר. אם ההפרש שלוש ומעלה, עדיין רכב קומפקטי יספיק. מה שכן, תמיד תבדוק שהעגלה נכנסת לתא המטעו ושיש עוד מקום לקניות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני לא בטוח שסטיישן הוא בהכרח הרכב הפרקטי ביותר, במיוחד אם צריך להתחשב בתנועה עירונית צפופה ומקומות חניה מוגבלים. עם ילד אחד לא צריך להיות קושי להסתדר אפילו עם סופרמיני (עדיף, אך לא הכרחי, בתצורת סדאן), אם יש יותר מילד אחד בהחלט רצויה מכונית משפחתית בגודל מלא אם כי אישית הסתדרתי, למשל, עם אקסנט 1995 כאשר היו לי 3 ילדים (מהם שניים במושבי בטיחות), כולל לירידה לאילת עם כל הציוד לכמה ימים.

יש להביא בחשבון שכאשר יש ילדים גם נפח הקניות גדל מאוד, והדבר לא משתנה כאשר הם גדלים עד שהם עוזבים את הבית.

מי שהזכיר את ה-DVD - טוב כבדיחה, אבל ממש לא חיוני. יש לכסף שימושים יותר טובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סטיישן לא מכביד בתנועה עירונית, בטח שלא לעומת סדאן כי ברוב המקרים אורכן של גירסאות הסטיישן והסדאן כמעט זהה.

פורסם
תאיר את עיני, בני - סטיישן זה לא 5 דלתות? נראה לי שכולנו מתכוונים לרכב בו כל החלק האחורי מתרומם לפתיחה.

לגבי נפח תא המטען - זה שונה אצל כל יצרן, וצריך לשקלל את יתרון הגובה (בדרך כלל המדף האחורי מתפרק/מתקפל בקלות).

אני נוכחתי שהעמסה לרכב סדאן עם תא מטען ארוך אינה נוחה כאשר רוצים להגיע לעומק התא.

סטיישן זה לא 5 דלתות. קח את הפולו והמוטציות שלה:

הבגאז' של הפולו ושל הפאביה 5 דלתות ושל האיביזה הוא זעיר לעומת הבגאז' הענק של הקורדובה או הפאביה סטיישן. ומדובר באותו רכב. אני מניח שגם ביונדאי I 30 זה כך.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אצלנו זה היה השיקול המוביל.

הדבר הכי חשוב עבורי בבחירת הרכב אחרי לידת הילדה היתה הבטיחות, והרכב הכי בטוח שנכנס בתקציב שלי היה ה C5, ומשם התחלתי את בחינת הרכב.

6 כ"א? - יש. בטיחות פסיבית? - יש. איזופיקס? - יש. בגאז' ענק? - יש. תצורת האצ'בק שבה כל החלק האחורי עולה? - התפלאתי, אבל יש.

ניסינו להסתדר עם המאזדה 2 שלנו, זה לא הלך, היינו חייבים רכב גדול יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...