Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי איזה כותרת מתחכמת עם משחק מילים אבל לא מצאתי,

כולנו מכירים את התופעה הזו - איזה כביש, צומת, מחלף ליד הבית או העבודה שבו נראה שכל הנהגים העוברים במקום מאבדים 70% ממנת המשכל שלהם ופשוט מתנהגם בטמטום.

אני אתחיל עם המקום הכי בעייתי שאני מכיר:

ראשון לציון, הצומת של רח' הרצל וצבי פרנק.

מדובר בצומת T, בה רחוב דו סטרי-דו נתיבי (צפי פרנק) מסתיים בצומת מרומזרת ברחוב הרצל, שהוא הרחוב הראשי בראשון (ידוע גם ככביש 412) מצפון לדרום.

הנה רשימת הדברים המפגרים שקורים שם, לא מידי יום אלא מידי 10 דקות!

1. בהרצל מכיוון צפון יש 3 נתיבים. הימני תמיד ישר, השמאלי תמיד שמאלה (עם רמזור נפרד), האמצעי מתחלף ישר או שמאלה, כאשר יש 2 שלטים מתחלפים ברורים מאוד מעל הרמזור וכמה עשרות מטרים לפני. לא היתה פעם אחת ב15 השנים שאני גר בראשון, שלא היה אדיוט שיצפור למי שעומד באמצעי בהמתנה לשמאלה או לחלופין יסע ישר (שזה בעצם עבירה כפולה, גם נסיעה באדום וגם בניגות לכיוון התנועה)

2. גם מכיוון צפון יש שם כניסה למעגן שיש בו כמה חנויות וכאלה. המעגן מסתיים אחרי הצומת. 50% מהנהגים מנסים לעקוף את הרמזור ע"י נסיעה דרכו, במהירות מטורפת, כשבקושי עגלת סופר עוברת שם. 50% האחרים הם כאלו שנכנסו לקנות שווארמה, רוצים לפנות שמאלה ברמזור אז הם מנסים לצאת ברוורס לתוך כביש תלת-נתיבי עמוס, לחתוך לנתיב השמאלי ביותר, וכל זה רק כדי לא ליסוע עוד 500 מטר עד הרמזור הבא ולעשות פרסה!

3. בנסיעה מכיוון מזרח, יש מ2 הנתיבים שמאלה ומאחד מהם ימינה. בפועל? כולם נוסעים לאן שהם רוצים באותו רגע, כולל לעשות פרסה מהימני ביותר.

4. יש בצד אחד של הצומת רמזור הולכי רגל, אף אחד לא עובר בו. כולם, מילדים ועד קשישים בוחרים לחצות איפה שאין רמזור, בכביש בו מהירות הנסיעה הממוצעת באזור ה 80 קמ"ש.

יש עוד שפשוט ברחו לי מהראש. אני כל פעם שואל את עצמי מה נסגר עם אנשים, למה נראה ש99% מהנוסעים במקום הזה בעלי משאלת מוות או סתם מטומטמים?

יאללה בואו נשמע את שלכם...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רעיון מצויין לאשכול :lol:

כביש 4, כיוון צפון, באיזור היציאה לבני ברק (מול קוקה-קולה). יש שם אלמנט לא מובן (השפעה רוחנית?) שגורם לכמות לא פרופורציונלית של בלימות.

וכמובן - איך יכולתי לשכוח - איזורי תעשיה...

פורסם
רעיון מצויין לאשכול :lol:

כביש 4, כיוון צפון, באיזור היציאה לבני ברק (מול קוקה-קולה). יש שם אלמנט לא מובן (השפעה רוחנית?) שגורם לכמות לא פרופורציונלית של בלימות.

וכמובן - איך יכולתי לשכוח - איזורי תעשיה...

דווקא אלמנט מאוד מובן. יש שם שילוב קטלני של יציאה חדה (לא מחלף אלא פשוט פנייה), כניסה ויציאה מתחנת דלק ותחנת עצירה לאוטובוסים. התוצאה היא שכמעט תמיד הנתיב הימני ביותר בקושי זז. ב-20% משעות היום, כשיש שם תנועה ערה (ב-80% הנותרים יש פקקים), התוצאה היא שמי שיוצא מהתחנה לנתיב הימני, או אוטובוסים, או מי שעלה מגהה - כל אלו לא רוצים להתקע בנתיב הימני ולכן הם עוברים לנתיב האמצעי. כמובן שהם עושים את זה מאוד לאט וגם מאיצים באיטיות, ולכן הנתיב האמצעי נע רק ב-20-30 קמ"ש מהר יותר מהימני (שזה אולי 50 גג). מכיוון שנהגים בנתיב השמאלי לא מרגישים בטחון לנסוע בו על 90+ כשמימינם מכוניות על 50 שבכל רגע עשויות להחליט שהן עוברות נתיב שמאלה בלי לאותת, הם בולמים. אה, וגם יש שם איזו עלייה קטנה, שאצל אנשים תמיד מיתרגמת ל"הצילו!" משום מה.

ובנוגע לאיזורי תעשיה - אחת הבעיות המרכזיות בהם היא מכוניות/משאיות שנעצרות על נתיב הנסיעה בשביל כל סיבה מטופשת שהיא, וכתוצאה יוצרות מבלי משים פקקי ענק מאחוריהן. דוגמה טובה לכך היא למשל באיזור התעשיה פארק אפק, שם יש רק כניסה אחת לכל האזור, וממנה מרבית המכוניות מתקדמות לכביש המעגלי שמקיף את אזור התעשיה. בשעות הבוקר העמוסות (בהן ממילא פקוק שם בכניסה), כשטמבל באיזה ואן של מרצדס מחליט לעמוד בנתיב אחד מבין השניים של הרחוב המעגלי החד-סטרי, הוא מכפיל פי 4 את פקקי הענק שמובילים עד לכביש המהיר!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שבת אחר הצהריים, כביש החוף לכיוון דרום, סיבוב חבצלת השרון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ראשית הבהרה:

אדיוט, מטומטם וחולה נפש, מי שהמציא את הרמזורים האלה, שפונים ימינה, ובאותה העת להולכי הרגל יש אור ירוק ברמזור.

אני מהדרום הרחוק, אצלי בעיר יש רמזור של נסיעה ישר ונסיעה שמאלה. בנתיב שליד, מותרת הנסיעה רק ימינה.

לנסיעה ימינה יש רמזור נפרד ולא קשור לאלה שנוסעים ישר, אלא מה? שהרמזור הזה ימינה עומד בצד השני של הכביש.

כך שכל מי שפונה ימינה, לא מסתכל על הרמזור הנכון, אלא על הרמזור שמורה לנסוע ישר.

לא הייתה פעם אחת שעמדתי אחרי מישהו ברמזור המדובר, ולא ציצפתי/הבהבתי באורות והתחננתי שיסעו, כי יש להם ירוק.

אפילו הגדלתי לעשות ופעם אחת יצאתי מהרכב שלי, הקשתי לנהגת על החלון והסברתי ממש בבכי: "סעי גברת סעי נשמה טובה, הנה תראי יש לך ירוק"

רק אחרי שהיא קלטה, היא נתנה גז וכמעט דרסה אותי, מרוב התלהבות שיש לה ירוק.

אפרופו ראשון לציון:

ברמזור שיש ברחוב הרצל, אותו רמזור שמימין לו יש את הבחור של השווארמה, הרצל 2 מה שנקרא, יש פניית פרסה, בפניית הפרסה דאגו להצמיד שלט: "אסורה פניית הפרסה לרכב שמשקלו עולה על 4 טונות".

גם ברמזור המדובר הזה, יש את הירוק המטופש הזה, להלכי הרגל, בזמן שגם לי, בתור נהג, יש אור ירוק.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

2. גם מכיוון צפון יש שם כניסה למעגן שיש בו כמה חנויות וכאלה. המעגן מסתיים אחרי הצומת. 50% מהנהגים מנסים לעקוף את הרמזור ע"י נסיעה דרכו, במהירות מטורפת, כשבקושי עגלת סופר עוברת שם. 50% האחרים הם כאלו שנכנסו לקנות שווארמה, רוצים לפנות שמאלה ברמזור אז הם מנסים לצאת ברוורס לתוך כביש תלת-נתיבי עמוס, לחתוך לנתיב השמאלי ביותר, וכל זה רק כדי לא ליסוע עוד 500 מטר עד הרמזור הבא ולעשות פרסה!

לא ניתן לבצע פרסה ברמזור הבא וגם לא בעוד 3 רמזורים. המיקום הבא, בו מותר לבצע פרסה, ברמזור שלפני הת.מ. הישנה(לא שיש בכך הצדקה כלשהי לנסיעה אחורנית שלא לצורך).

3. בנסיעה מכיוון מזרח, יש מ2 הנתיבים שמאלה ומאחד מהם ימינה. בפועל? כולם נוסעים לאן שהם רוצים באותו רגע, כולל לעשות פרסה מהימני ביותר.

להד"ם!

ברב המקרים, אם לא בכלם, נוסעים שם ע"פ החיצים.

4. יש בצד אחד של הצומת רמזור הולכי רגל, אף אחד לא עובר בו. כולם, מילדים ועד קשישים בוחרים לחצות איפה שאין רמזור, בכביש בו מהירות הנסיעה הממוצעת באזור ה 80 קמ"ש.

נכון, ישנם לא מעט שעושים זאת, אך רובם כן משתמשים במעבר-חציה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אמת - אין פרסה, אבל יש 3 דרכים קצרות למדי לחזור להרצל לכיוון אחר (דרך מוהליבר, ודרך שכונת אברמוביץ')

זה מתקשר לאחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בנהיגה בארץ, ואולי גם אחד מגורמי הסיכון העיקריים:

נהגים בישראל עצלנים. 2 דקות נוספות של נסיעה פשוט לא באות בחשבון! לכן גם מי שעשה טעות ביציאה בכביש מהיר, עושה רוורס על שטח הפרדה ומסכן עשרות נהגים בסביבתו.

מבחינתי, פספסתי פניה? אין דבר. ניסע גם עוד 20 ק"מ ונאחר גם בחצי שעה אבל נעשה את זה בטוח.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

מה אם אגיד שזה כל הכבישים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

על אותו צמת(פיק"א-הרצל), לאחר שפנית שמ'(לבאים מצפון), תמיד ימצא הרכב אשר יעצור "רק לרגע" :x

עצירה זו, בכל צמת שהוא לאחר הפניה, גורמת להאטה עד כדי עצירת התנועה, חסימת נתיבי תנועה, חסימת צמת וסטיות מנתיב מסוכנות. לא מוסיפים לכך אלו הבאים ממול(פניה ימין חופשית) ומנסים להשתלב בכח למרות תמרור תן זכות קדימה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ברמת גן באזור בו אני גר (רחוב רש"י, ליד המשטרה), עקב מצוקת החנייה באיזור, הנהגים "מגדילים ראש" וחונים ב45 מעלות במקומות שבהם החנייה צריכה להיות במקביל (ואין שום מקום לספק שכך היה צריך לחנות, לפעמים קטע החנייה הוא אבנים משתלבות)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא הייתי קורא לזה טמטום, אם הכביש והשילוט לאעומד במבחן האדם הממוצע הבעיה לא באדם.

דוגמאות יש בחיפה אחרי פרוייקט נתיבי האוטובוס, השיא נמצא בשדרות בן גוריון מתחת לבהאים במושבה הגרמנית, יש נקודה שמצטלבים בה 5-6 נתיבים ומי שלא מכיר טוב טוב מוצא את עצמו בנתיב הנגדי של האוטובוס לפעמים.

פורסם

אני יודע שהשרשור לא נפתח עבור זה, אבל בכל זאת אם יורשה לי:

הנהגים שהכי אהובים עליי בכל הארץ (וראיתי המון המון נהגים, בהמון מקומות בארץ), הם באילת, בירושלים, בחיפה ובהוד השרון.

בנתניה לדוגמא, כשאתה מבקש הכוונה וכיוון, יצפרו לך ויצעקו "תתקדם מה עצרת באמצע הכביש"? וזאת למרות שאתה מחנה יפה יפה בצד, ומחפש הכוונה.

אגב, אומרים שבנתניה, בתחילת הרחוב יש שלט אין כניסה, ובצידו השני, כהמשך של הרחוב, יש שלט עצור.

למרות שחיפשתי לא מצאתי.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

• תוכן חדש...