Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשמח לדעת היכן ממוקמים ואיך ניתן להגיע לנגדי ויסות המהירות - בהנחה שאכן מדובר בנגדים - של מניפת האיוורור והמזגן בסיטרואן קסנטיה. אני מניח שהבעיה נובעת מהם מכיוון שהמניפה פועלת רק במהירות מקסימלית.

תודה.

פורסם

שלום,

ה"נגדים" ממוקמים במניפה שהיא עצמה ממוקמת מול מושב הנוסע מתחת תא הכפפות. ע"מ לפרקה יש לפרק את הריפוד מעל רגלי הנוסע. את המניפה מפרקים ע"י שחרור שלושת הברגים שבתחתיתה וניתוק הכבלים החשמליים המתחברים אליה. בצמוד למנוע המניפה נמצא מעגל ספק הכוח שלה, שכולל גם שני טרנזיסטורי הספק שהם בד"כ מקור הבעיה. טרנזיסטורים חליפיים ניתן להשיג בחנויות אלק' בשדרות הר ציון בת"א. מק"ט הטרנזיסטור הוא: MJ2501 9M365vw של חברת STI. חשוב למרוח גריז מוליך חום בין הטרנזיסטור לגוף הקירור.

פורסם

תודה רבה לתשובה המפורטת. בהחלט אנסה לפעול לפי הנחיותיך. הרשה לי שאלה נוספת - הורדתי את ספר היינס של הקסנטיה ושם, בסכימה החשמלית - יתכן שזה לא בדיוק של הדגם הזה, מופיעים שלושה נגדים וטרמיסטור, לכן חשבתי שמדובר בנגדים. אם זה ע"י טרנזיסטור, זה הרבה יותר פשוט וקל. מה שאבקש לשאול, האם ידוע לך היכן ניתן למצוא ספרות טכנית מעודכנת ונכונה של הדגם הזה? רכשתי את האוטו ביום א' (שלשום) כך שאני לא יודע לגביו כלום (הייתה לי BX אבל זה לא אותו דבר). אשמח לקבל כל חומר, הן לגבי מכונאות והן לגבי חשמל.

תודה ויום נעים.

פורסם

צמוד למניפה נמצא מעגל ההספק הבנוי על גוף קירור מאלומיניום ומורכב משני טרנזיסטורים, מפסק אלקטרו-מגנטי ועוד אי אילו רכיבים. המעגל מספק זרם למניפה בהתאם (בד"כ...) לאות שמתקבל ממעגל פיקוד שנשלט ע"י מתג ההפעלה של המניפה. אינני יודע אם יש מקור מידע זמין יותר מהימן ומפורט מ"היינס" שלוקה בחסר בתחום זה.

• תוכן חדש...