Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לבאי הפורום המשפטי,

אני מקווה שאמצא פה תשובות לכמה שאלות מעניינות עליהן אני נדרש לענות בימים אלה:

לפני שנה קיבלתי דו"ח בתל אביב

הדו"ח ניתן בגין סעיף מאוד ספציפי [את מספרו איני זוכר כעת] אבל הסעיף מתייחסל לחניה עם ארבע גלגלים על המדרכה.

הכתובת עליה רשום הדו"ח והאיזור כולו אינם מאפשרים חניה עם ארבעה גלגלים על המדרכה שכן לאורך המדרכה ישנם עמודים שלא מאפשרים עליה עם הרכב עליה.

מרחק העמודים מקצה המדרכה הוא כ-מטר אחד

רוחב הרכב לו ניתן הדו"ח הוא 140 ס"מ [סוזוקי סוויפט]

כמו כן, ובניגוד למנהג הקבוע בדוחו"ת מעין אלה [500 ש"ח] הפקח לא צילם את הרכב בעת העבירה.

לעומת זאת - לי יש צילום של הרכב בזמן העבירה, אלא שאין תאריך קביל על הצילום.

בדיון בבית המשפט שהתקיים - הצגתי את הטיעונים שלי [ ללא עורך דין] ועו"ד של עירית תל אביב הציג את טיעוניו הוא.

השופטת קבעה דיון המשך - נקרא "שלב הצגת ההוכחות" או משהו כזה תוך שהיא מזהירה אותי שאם אבחר ללכת למשפט "אני עלול לשלם הרבה יותר מכיוון שהטרדתי את המערכת המשפטית"

כעת עלי לפעול ומכאן השאלות שלי:

1. מעבר לצילום מקום הדו"ח - איזה עוד כלים יש לי להוכיח שבלתי אפשרי לחנות על המדרכה באותו מיקום?

2. לגבי כתובת הדו"ח - באיזה דרך אני יכול להוכיח שהרכב חנה שם?

3. האם אין על עירית תל אביב שום חובת הוכחה למעט הדו"ח שניתן לי? סתם כך פקח יכול לרשום לי דו"ח ולהשאיר לי את ההתמודדות של "לך תוכיח שאין לך אחות"?

אני רוצה לציין שבשום זמן ובשום אופן הרכב לא חנה על המדרכה, וכלל לא ברור לי איך, על מה או למה הדו"ח הזה ניתן לי באותו ערב, ומבחינתי - ברגע שהסיפור הזה מסתיים, אני מתכוון לתבוע את עירית תל אביב על בזבוז הזמן והמשאבים שהסיפור המטופש הזה עולה ועלה לי בהם.

אשמח למעט מידע כיצד עלי לפעול.

דיון ההוכחות נקבע לדצמבר [אא"ט]

תודה מראש

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כמו עם שוטר, גם עם פקח, המערכת לצערנו מניחה שנהג ינסה להתחמק בכל דרך אפשרית מאשמה, ולכן "חף מפשע עד אשר הוכח אחרת" לא ממש תופס כאן - אתה אשם עד שלא תוכיח באותו ובמופתים שאתה זכאי. וכשאני אומר באותו ובמופתים, אני מתכוון בדיוק לזה: אתה צריך להוכיח מעל כל צל של ספק שאין שום סיכוי שיכולת לחנות שם, וקח בחשבון שגם אז יש סיכוי שלא תצא זכאי, כיון ש"לפקח אין שום סיבה לשקר".

אני במקומך הייתי מתחיל לאסוף ראיות:

1. מתי הותקנו שם העמודים? העיריה עשויה לטעון שהדו"ח האמור ניתן לפני שהותקנו העמודים, ורצוי שתבוא מוכן.

2. האם יכול להיות שהיה חסר שם עמוד (עקב תאונה/עמוד שהתעקם/השד יודע מה) וחנית במרווח? תנסה להראות שהמדרכה אינה רחבה מספיק כדי לאפשר חניה של רכבך.

3. תנסה למצוא שעה שהרחוב פנוי, ולצלם את רכבך ואת העמודים על מנת להוכיח שאין סיכוי ש"זה יכנס בתוך זה"

בגדול - אם תתכונן לזה כמו מבצע צבאי, ותנסה לחשוב על כל סיטואציה שפרקליט העיריה יעלה ותתכונן אליה מראש, יש לך לדעתי סיכוי סביר לזכות.

**המציג אינו עו"ד :lol:

פורסם

צילום של קטע הרחוב, כדי למנוע את תאוריית "העמוד החסר", אפשר אפילו להרחיק לכת ולבדוק אם באיזור היתה תאונה שיכלה הייתה לגרום ל"איבוד" של אחד העמודים, שכן רק צילום עדכני יכול לגרור תגובה של "עכשיו יש עמוד, אז לא היה".

אישור מהעירייה לגבי תאריך הצבת העמודים במקום.

צילום שמראה את רוחב המדרכה עד מהכביש עד העמודים (הדו"ח הנ"ל נקרא "חנייה עם 4 גלגלים על המדרכה" אבל ניתן על חניית מעל 1.60/1.80 (לא זוכר בדיוק) מ' אל תוך המדרכה)

צילום שמראה את המרחק בין עמוד לעמוד.

צילום שמראה את רוחב הרכב ואורכו.

ולבסוף לשאול את מר פרקליט "איך? בהינתן הנתונים לעיל, אפשר להחנות את הרכב במקום המדובר?"

אפשר גם לזרוק "אם אתה מצליח להחנות שם ת'אוטו, לא רק שאני משלם ת'500 שקל, אני שם גם לך עוד 1000"

יש לציין שאנני לוקח אחריות על התוצאות שתגרור האמירה השניה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מכיוון שהדו"ח הזה לא נחת על הרכב מהשמיים,

ולפי מה שכתבת בוצעה עבירת חנייה לכאורה.

אני ממליץ להודות בביצוע עבירת חניה פחות חמורה, ולטעון שלדעתך מדובר בטעות הדפסה של הפקח.

כמובן להשתמש בצילומים ותיאור מקום העבירה, כדי להוכיח שלא ניתן לחנות עם ארבעה גלגלים על המדרכה.

חשוב להראות נכונות לשלם את הקנס שכן מגיע לך, שזה לא יראה שאתה מנסה להתחמק מהתשלום.

ולהתלונן שאתה מצידך היית מוכן לשלם מלכתחילה ולסגור עניין, זו העירייה שגררה אותך למשפט וגזלה מזמנך היקר ומזמנו של בית המשפט.

אצלי זה עבד פעם במשפט תנועה, התובעת המשטרתית חטפה נזיפות מהשופטת, שממש ראו כמה היא הצטערה שלא הסכימה לסגור ללא משפט.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אולי הרכב עובר בין העמודים לתוך המדרכה?

אם אינו עובר, צלם גם כך שניתן לראות שגם אינו עובר לרוחב.

האם ניתן לעלות על המדרכה בסמוך לעמודים ולנסוע עליה אל אזור העמודים כך שאתה כלוא בין העמודים לבית הסמוך?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
=

אישור מהעירייה לגבי תאריך הצבת העמודים במקום.

צילום שמראה את רוחב המדרכה עד מהכביש עד העמודים (הדו"ח הנ"ל נקרא "חנייה עם 4 גלגלים על המדרכה" אבל ניתן על חניית מעל 1.60/1.80 (לא זוכר בדיוק) מ' אל תוך המדרכה)

צילום שמראה את המרחק בין עמוד לעמוד.

צילום שמראה את רוחב הרכב ואורכו.

=

יש רעיונות מאיפה בעיריה - עיריית תל אביב,

אני מביא אישור כזה?

צילום האיזור יש,

צילום הרחוב יש,

ואם למישהו יש ספק - הרכב חנה שם כחוק, ואין לי שום אינטרס להודות בעבירה שלא עשיתי כדי לשלם "מעט" קנס.

למזלי הפקח היה טיפש מספיק כדי להמציא עבירת חניה שיחסית אפשרי להוכיח שלא ניתן לעבור באותו מקום.

oo==00==00

פורסם

רון נתקדם צעד צעד

ראשית חנית שם ? אם התשובה חיובית

האם מותר לחנות שם חניה רגילה ללא קנס ? אם התשובה חיובית

מדוע הפקח רשם לך דו"ח של חניה עם ארבעת הגלגלים על המדרכה??

אני לא מכיר סעיף שמדבר על 1.60/1.80

אולי אדון SPIRE ישכילנו מאיפוא שאב את המידע הזה.

יש לך צילום של הרכב במקום העבירה , ללא תאריך לא חשוב. מספיק שתאמר ותצהיר כי זה מאותו יום.

לכן אם החניה שם לא מותרת הרי במקום דו"ח על 500 תקבל דו"ח על 100 או 250, תלוי באיזה צבע צבועה המדרכה שם.

או שהחניה מותרת לפי דבריך. על סמך מה היא מותרת??

הישיבה שבא היית נקראת הקראה בו נשאלת אשם לא אשם

הישיבה הבאה היא ישיבת ההוכחות

אליה יגיע אדון פקח. הפקח ייחקר על ידי עו"ד העיריה ואח"כ זכותך לחקור אותו

אח"כ אתה תחקר ואח"כ כל צד יסכם את טענותיו ולבסוף כבוד השופטת תפסוק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
רון נתקדם צעד צעד

ראשית חנית שם ? אם התשובה חיובית - חניתי שם, על זה אין עוררין

האם מותר לחנות שם חניה רגילה ללא קנס ? אם התשובה חיובית - מותרת חניה רגילה, מדובר במפרץ חניה

מדוע הפקח רשם לך דו"ח של חניה עם ארבעת הגלגלים על המדרכה?? - זו שאלה מעולה שהייתי שמח לדעת את התשובה בעצמי.

על עבירות פעוטות בהרבה מזו, של 100 או 250 שקלים, נהוג לצלם את הרכב החונה כהוכחה לביצוע העבירה (את זה גיליתי בשיחה עם פקחית של עיריית תל אביב) נראה לה תמוה שהפקח לא צילם את העבירה

אני לא מכיר סעיף שמדבר על 1.60/1.80

אולי אדון SPIRE ישכילנו מאיפוא שאב את המידע הזה.

יש לך צילום של הרכב במקום העבירה , ללא תאריך לא חשוב. מספיק שתאמר ותצהיר כי זה מאותו יום. - יש צילום, הוא הוצג לשופטת ואף לתובע של עירית תל אביב

לכן אם החניה שם לא מותרת הרי במקום דו"ח על 500 תקבל דו"ח על 100 או 250, תלוי באיזה צבע צבועה המדרכה שם.

או שהחניה מותרת לפי דבריך. על סמך מה היא מותרת?? מותרת על סמך שלט שאומר שהחניה במפרצים דורשת תו חניה איזורי בין 9:00 ל17:00.

הישיבה שבא היית נקראת הקראה בו נשאלת אשם לא אשם

הישיבה הבאה היא ישיבת ההוכחות

- תודה על ההסבר

אליה יגיע אדון פקח. הפקח ייחקר על ידי עו"ד העיריה ואח"כ זכותך לחקור אותו

אח"כ אתה תחקר ואח"כ כל צד יסכם את טענותיו ולבסוף כבוד השופטת תפסוק.

יש משהו נוסף שאני צריך לדעת לגבי השלב הזה?

האם יש לי אפשרות ערעור על החלטת השופטת?

ההתנהלות הזו מרתיחה אותי, וזה עבר מזמן את עניין הכסף [יום עבודה שלי בכל תאריך כזה של משפט, נסיעות, חניה - כל אלה עולים הרבה יותר מ-500 שקל]

הענין הוא דו"ח שאיזה פקח מחליט לתת להנאתו מתוקף איזו שיטת-מצליח כזו, שמגלחת ממני 500 שקל לטובת עירית תל אביב.

אינני יודע אם הפקחים נמדדים בתפוקת הדו"חות שהן מחלקים או באיזה מדד אחר, אבל ההתנהלות הזו כל כך שרירותית ומרגיזה שפשוט כל האמביציה שלי מתעוררת להלחם בעניין הזה.

דו"חות אחרים שקיבלתי, שהיו מוצדקים, שולמו על ידי כבר למחרת שניתנו - אין לי שום עניין בריבים מיותרים, אבל הדו"ח הזה - שהוא שקרי לחלוטין, פשוט מרתיח אותי.

oo==00==00

פורסם

אגב, תתיעץ עם עו"ד, אפילו כאן - האם אפשר לשלב כבר במשפט שלך הוצאות משפט+הוצאות נסיעה+אבדן ימי עבודה, תמצא קבלות על חניונים, תביא מהמעסיק שלך הוכחה של כמה כסף הפסדת ביום, תבדוק כמה ק"מ יוצא לך נסיעה הלוך וחזור מביהמ"ש לבית, תחבר את זה עם נתוני יצרן הרכב ותראה כמו דלק בזבזת - גם את זה תצרף, לכל זה תוסיף עגמת נפש!

* אני לא מדבר על תקופת המשפט בלבד, אלא גם על הגשת ערעור או משהו בסגנון, כל נסעה ואבדן עבודה שנבע כתוצאה מהדו"ח הזה - שיפצו אותך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

או שהחניה מותרת לפי דבריך. על סמך מה היא מותרת?? מותרת על סמך שלט שאומר שהחניה במפרצים דורשת תו חניה איזורי בין 9:00 ל17:00.

לא ברורה לי התשובה שלך.

באיזה שעה קיבלת את הדו"ח?? בהודעה הראשונה כתבת בערב. בד"כ שלטי חניה איזוריים מגבילים חניה מהשעה 1700 ועד ל 900 בבוקר ולא הפוך כפי שכתבת.

לכן ייתכן כי היית אמור לקבל דו"ח על חניה שלא בהתאם לשלט. זה דו"ח של 100 ש"ח. ואם זה המצב הנכון תסכים בפתח הישיבה כי זה מגיע לך, אבל כמובן לא על הדו"ח הדרקוני.

אין חובת צילום וייתכן כי המצלמה לא הייתה תקינה. החוסר בצילום מקשה על העיריה והפקח להוכיח את הקייס שלהם, אבל העדר התמונה עדיין אין פירושו זיכוי.

אם אתה יכול לצלם את השלט ולהעלות את הצילום ואת הצילום של מכוניתך במקום הפשע יקל עלינו.

על פסק הדין של השופטת לאחר הישיבה שתתקיים , כמובן שאתה רשאי לערער, במידה והוא לא יהיה לטובתך.

אם תזוכה זיכוי גמור אתה רשאי (לא חייב )לקבל הוצאות משפט. אלה יהיו בסכום של 200-300 ש"ח בלבד אם אתה מייצג את עצמך .

את זה אתה מבקש רק לאחר שהשופטת מזכה אותך .במקרה שלך כמו שנראה לי כרגע מאשמה א' תואשם באשמה ב' ועליה כאמור תורשע.

ממתין לממצאיך.

ברור לי כי אתה נלחם על חפותך כי אחרת לא היית מבקש להישפט על העבירה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כמעט בוודאות אסורה החניה שם בשעות הערב, העדפה היא לבעלי תווי חניה המתגוררים בקרבת מקום.

חבל על הזמן שלך, ככל הנראה לא הבנת את השלט המורה על כך

שנה טובה

Golf 2008 MK5

פורסם

לא ברורה לי התשובה שלך.

באיזה שעה קיבלת את הדו"ח?? בהודעה הראשונה כתבת בערב. בד"כ שלטי חניה איזוריים מגבילים חניה מהשעה 1700 ועד ל 900 בבוקר ולא הפוך כפי שכתבת.

לכן ייתכן כי היית אמור לקבל דו"ח על חניה שלא בהתאם לשלט. זה דו"ח של 100 ש"ח. ואם זה המצב הנכון תסכים בפתח הישיבה כי זה מגיע לך, אבל כמובן לא על הדו"ח הדרקוני.

בדיוק כך. באזורים המתוארים, ובין השעות מחמש אחה"צ ועד תשע בבוקר, מותרת החניה רק לבעלי תו חניה אזורי מתאים, וכל אמצעי חניה אחר לא קביל וגורר קנס. בשאר הזמן יש צורך בכרטיס חניה מסוגים שונים, אך בכל מקרה נדרש תשלום.

באיזו שעה חנית, ואם מדובר בשעות מתשע ועד חמש, האם שמת כרטיס חניה?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא ברורה לי התשובה שלך.

באיזה שעה קיבלת את הדו"ח?? בהודעה הראשונה כתבת בערב. בד"כ שלטי חניה איזוריים מגבילים חניה מהשעה 1700 ועד ל 900 בבוקר ולא הפוך כפי שכתבת. הדו"ח ניתן בשעה 23:00, החניה ברחוב האמור מותרת לבעלי תו בשעות פעילות יום העבודה בלבד. בשעות הערב החניה מותרת לכולם - מדובר באיזור תעשיה ובילוי, לא איזור מגורים.

אין חובת צילום וייתכן כי המצלמה לא הייתה תקינה. החוסר בצילום מקשה על העיריה והפקח להוכיח את הקייס שלהם, אבל העדר התמונה עדיין אין פירושו זיכוי. - ברור לי שאין חובת צילום, את זה גם השופטת טרחה להדגיש וגם עורך הדין של העיריה. ועדיין, תמוה הדבר בעיני שבמקרה שנשפט לפני, בחור שחנה בכחול-לבן שלא בשעות נכונות היה צילום, וגם המקרה שלפניו - רכב שנגרר, היה צילום, והדו"חות שלהם היו על סך של 100 ו250 שקלים [בהתאמה] ואילו על עבירה של 500 ש"ח הפקח פתאום לא צילם....

אם אתה יכול לצלם את השלט ולהעלות את הצילום ואת הצילום של מכוניתך במקום הפשע יקל עלינו.

על פסק הדין של השופטת לאחר הישיבה שתתקיים , כמובן שאתה רשאי לערער, במידה והוא לא יהיה לטובתך.

אם תזוכה זיכוי גמור אתה רשאי (לא חייב )לקבל הוצאות משפט. אלה יהיו בסכום של 200-300 ש"ח בלבד אם אתה מייצג את עצמך .

את זה אתה מבקש רק לאחר שהשופטת מזכה אותך .במקרה שלך כמו שנראה לי כרגע מאשמה א' תואשם באשמה ב' ועליה כאמור תורשע.

ממתין לממצאיך.

ברור לי כי אתה נלחם על חפותך כי אחרת לא היית מבקש להישפט על העבירה .

12345

oo==00==00

פורסם

בוא כדי שהדיון יהיה יותר פורה

הסתר פרטים אישיים

תעלה את הדו"ח שקיבלת צילום השלט האוסר חניה צילום של רכבך במקום הפשע והכתובת המדוייקת בו חנית לעומת הכתובת המדוייקת ככתוב בדו"ח..

משהו לא מסתדר בראש

אולי כשנראה את הדברים יתבהרו דברים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כמה נקודות:

• אם אתה מביא תמונה ואומר שאתה צילמת אותה בתאריך זה וזה, אז זה תקין וקביל. אם הם רוצים לטעון שהתאריך (למשל) לא נכון, הם צריכים להסביר למה. המובן מאליו הוא שהדברים נכונים.
  • אם הם בדרך כלל מצלמים אבל במקרה שלך לא, כדאי לשאול אותם למה לא. יש עקרון שאומר שמי שיכול לבדוק פרט ומסרב לבדוק - רואים את הדבר כאילו נבדק והתוצאה לרעתו של המסרב.
  • אם אתה יכול להוכיח שרוחבו של רכבך אינו מאפשר את העבירה, זה חשוב. רצוי לעשות את זה בצורה של מסמך (נתוני יצרן למשל).
  • אם הם רוצים לטעון שבאותו יום לא היו עמודים או משהו כזה, אז הם צריכים להוכיח ולא אתה. אם יש עמודים עכשיו, אז כנראה שהיו גם אתמול או שלשום.
  • שים לב לכך שבשלב ההקראה, שבו אתה אמור לומר מודה/לא מודה בלבד, הוציא ממך השופט פרטים נוספים, שידיעתם מועילה לתביעה ולא לך. אני מציע לך להתייחס לדבר כסימן לבאות, כלומר - השופט אינו לטובתך וגם אינו נייטראלי.
  • נקודה חשובה ביותר היא זאת: רוב ההרשעות במדינת ישראל נשענות על הודאת הנאשם. סביר להניח שגם במקרה זה ינהגו כך, כלומר ינסו לגרום לך להודות בפרט מרשיע כלשהו ולבסס את ההרשעה על פרט זה. ראה הוזהרת.

אם תבוא מוכן, סיכוייך לזכות טובים. הסיכוי לפיצוי כספי תלוי בצורת הזיכוי: זיכוי מחמת הספק מקטין את הסיכוי לפיצוי/החזר הוצאות, לעומת זיכוי מוחלט (שאותו קשה יותר להשיג).

אני מסכים בהחלט עם גישתך האומרת שאין שום סיבה שתשלם על דבר שלא היה ולא נברא.

בהצלחה!

דני

נ.ב. אתה יכול ללכת לתביעה ולבקש לצלם את התיק. אם תבוא עם מצלמה לא תצטרך לשלם אפילו על הצילומים, והאיכות טובה יותר (וצבעונית יותר). כדאי לדעת בדיוק מה יש להם ומה אין להם.

• תוכן חדש...