Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד מר טי או יתר נכון מר טלמור

שמע ידידי (ואני מחשיב עצמי לכזה היות וכבר נפגשנו בעבר ואף הייתי בביתך), זאת אינה הפעם הראשונה שאתה מוצא לנכון לתקוף את מועדון החמש בצורה (אני מרשה לעצמי לומר) אגרסיבית וכוללנית.

תבין, לי בתור חבר מועדון החמש ואף בתור פעיל במועדון (אני חבר בועדת הביקורת), ישנן גם כן הערות ולעיתים מענות כלפי התיפקוד - ו א ו ל ם בניגוד גמור אליך, אני מנסה לשנות ומנסה לייעל. אני גם משקיע מזמני הפרטי בכך. ושוב אתה לעומת זאת לא עושה דבר חוץ מלהוציא את שמנו לרע.

לי חשובה פעילות המועדון ותפקידו לקידום תחביב איסוף הרכבים - אתה כנראה אינך מבין כמה התקדמנו.

אני מצטער שאני מתעצבן אבל תבין כמו שאני מתעצבן כאשר אני שומע משהו מוציא את שמה של מדינת ישראל לרעה (ישנם אנשים שלא יודעים מה עשינו כאן בחמישים שנה) אני מתעצבן באותה מידה כאשר עושים כך בדיוק למועדון החמש - טוב אולי זאת תכונה ישראלית להתלונן על כל דבר.

לסיכום במועדון החמש פעילים מתנדבים בלבד !!! (כמובן למעט אירית - אשר עושה הרבה מעבר למה שמשלמים לה) - לפיכך תמיד נשמח לקבל לקרבנו מתנדבים חדשים עם רוח חדשה ועם הצעות ייעול מוצלחות - טלמור כך זאת לתשומת לבך

ומקווה שנתראה באירועים נוספים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שקצת פיספסת בהבנת התגובה שלי. אין לי בעייה עם כך שהארוע בטבעון לא היה הצלחה מושלמת. כל ארוע יכול להיות טוב יותר או פחות. אני התקוממתי על כך ש T השליך מכאן על "הניהול הבסיסי הכושל של המועדון" או משהו כזה.

לכן אתה ואני לא חלוקים כל כך בעניין טבעון, מה גם שלא הייתי שם. אבל אני שונא, ממש שונא הטפות בשער של אנשים שלא טורחים לתקן או לשפר מבפנים, זורקים בוץ בהכללה על פעילים, שבזכותם, אותם מטיפים משלמים הרבה פחות לטסט ולביטוח (הוכחה לניהול כושל..כן?).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לכל המגיבים (בעד/נגד) על המועדון והארגון:

1. המועדון ישראלי.

2. מקימיו ישראלים.

3. חבריו ישראלים.

4. התקציב ישראלי.

5. הארגון ישראלי.

6. הביקורת ישראלית.

7. חוסר ההבנה למושג "שרות" הוא ישראלי.

8. חוסר היכולת לקבל ביקורת הוא ישראלי.

לכן אל תצפו לקבל מועדון ברמה אירופית !!!

יתכן והינו בירדן או מיצרים או מדינות "עולם שלישי" אחרות אזי היה לנו מועדון אמיתי.

אך לא, "בין אחינו" אנו חיים. אלו שמתנדבים ולכן מגיע להם. אלו שמתנדבים ולכן להם מותר לטעות. אלו שמתנדבים ולכן רק להם מותר להחליט ולקבוע.

אלו שהם היחידים שמציעים אצמם לבחירות ואלו היחידם שמצביעים על המועמדים.

ישנן 3 אפשרויות:

1. לקבל את המצב לטוב או לרע - כמה מאות חברים במועדון עושים זאת.

2. לנסות להבחר ולהשפיע - ניסיתי פעמים. פעם ראשונה נדחתי טכנית. פעם שניה יצאתי שישי מתוך 9 מועמדים. נבחרו 5 לועד. לכן לא נבחרתי.

3. אפשרות אחרונה - לפרוש. אני עשיתי זאת בשנת 2001 לאחר 13 שנות חברות! מאמין עד היום שעבורי זו היתה החלטה נכונה. אך עדיין כואבת.

כולי תקווה שאי פעם המועדון ישכיל לשרת את כל אוהבי הקלאסיות ולא רק כברירת מחדל.

כמו כן ברצוני לציין שישנם במועדון רבים וטובים אשר עושים המון בהתנדבות ובאמת מתוך אמונה ורצון... וגם באיכות אמיתית ... אזכיר רק אחד את מנהל הפורום הזה (בני).

פורסם

קראתי את תגובתך - ולא ממש הבנתי ממנה למה אתה חותר - למעט מה שהבנתי וזה שיצאת פגוע כי לא התקבלת לועד המועדון.

לידיעתך ניתן להתנדב ולייסע באירועים ופיעלות שוטפת של המועדון גם בלי להיו חבר ועד

פורסם

אז ראשית, האם קראת את "הארץ" מיום העצמאות? כן, העיתון האופוזיציוני הזה. תקרא ותפנים ש"ישראלי" ו"איכות" הולכים מאד ביחד בתעשיות, החל מהייטק וכלה באופנה, החל ממיכשור רפואי וכלה באגני שמן של כל מכונית פז'ו עם מנוע 1600. אתה כבר יודע שאני שונא הכללות.

תודה על השבחים, אבל תן לי, והפנייה הזאת היא גם לטלמור, דוגמאות נוספות על ה"ניהול הישראלי" של המועדון. פעם אחרי פעם אתם מכלילים, משמיצים, ולא ראיתי דוגמא אחת, אחת, לכשל מתמשך במועדון החמש. ואגב, יש לך כלים להשוואה איך מתנהלים מועדונים זהים בחו"ל?. והשטות על אלה המציעים את עצמם ובוחרים את עצמם. אתה היית באסיפה וראית בדיוק מה קדם לתהליך הבחירה, הפירסום בקלסיקון וכו.

בקיצור, הכללות והכללות.

תודה על השבח האישי. אבל נחום קדמיאל, שהוא ב"אזרחות" מנכ"ל חברה מהמובילות במשק, גם הוא איכותי. וגם כל היתר. בשנותיי הרבות במועדון ובועד, לא ראיתי ניהול מוקפד ומבוקר כמו שיש בקדנציה הנוכחית. רוצה "ניהול כלכלי" ומיקצועי? אין בעייה. אני יכול להרשות לעצמי 1000 ש"ח בשנה דמי חבר. יש מתנדבים נוספים?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

שלום רב לכם חברים יקרים

אני חבר מועדון ממש מראשיתו,ואני משתומם לקרוא את הדברים למרות שלא הייתי באותו יום בארוע הנ'ל.

נכון שלא הכל מושלם אבל אני יודע שהצוות הדיי מצומצם באמת שעושה מעל ומעבר על מנת שהמועדון יתקיים כמועדון,ואני לעיתים מוצא את עצמי מיצטער על שאיני יותר פעיל במועדון אלא חבר מן המניין שלא חושב שהכל מגיע לו,במועדון כבר למדתי צריך לתת מעצמך,נכון שכל אחד לעצמו ככה זה בחיים,כן גם במועדון הזה.

עזרתי בהכנת ארועים לפחות בשטח יותר מפעם אחת,והגעתי עם הרכב שעה קודם ונהנתי מכל רגע,אז אם היתה חוסר הבנה בארוע האחרון אנא מכם אל תתחילו ותיתפסו לדבר אחד .

בזכות המועדון הזה נעות בכבישיי הארץ מאות מכוניות קלאסיות שאיני יודע הייכן הן היו ללא המועדון הזה.

אז אל תיתפסו לארוע אחד כזה שיכול להיות שהיה מוצלח לאחד אבל קצת פחות לאחר בגלל שקרו דברים שאוליי יצאו מכלל שליטה ולו לרגע אחד.

עופר בן צבי

פורסם

לא יודע איך גלשנו לדיון הזה.

הביקורת שלי היתה נקודתית לגבי אירוע יום העצמאות שהיה כשלון עקב אירגון מחופף ורשלני. הביקורת לא היתה גורפת לגבי תפקוד המועדון בכללותו, והתמונה שמתקבלת היא שיש אנשים עם "בטן מלאה" על ועד המועדון שמנצלים את הדיון לשפוך כל מה שיש להם.

שוחחתי אתמול במפגש עם כמה אנשים כולל אירית. מה שנאמר לי זה שהאירוע תוכנן באופן פרטי אבל פורסם באתר המועדון, ולכן נראה שהיה מדובר באירוע רשמי.

המסקנה שמתבקשת לעתיד לדעתי היא להקפיד על הפרדה ברורה בין אירועי המועדון (אותם יש להמשיך ולהפיק בקפדנות) לבין שירות "לוח מודעות" לארועי אספנות שונים בארץ ובעולם.

לגבי תחום הביניים, כלומר אירועים שמאורגנים ע"י חברי מועדון אך לא תחת חסותו, יש לדעתי לחייב להכין "תיק תרגיל" שיוגש מבעוד מועד לאישור הועד, ע"מ לזכות בפרסום האירוע בצנורות המועדון. גם אירוע "לא רשמי" כושל מוציא שם רע, כי לאנשים אין תמיד אפשרות לעשות את ההבדלה.

נמרוד

פורסם

נמרוד שלום

הרשה לי להעיר מספר הערות על תגובתך. עליך להבין שאחת ממטרותיו של מועדון החמש היא עידוד הפעילות בארץ הנוגעת לרכבי אספנות.

מועדון החמש אינו יכול להתעלם מאירועים (גם אם אין לו נגיעה ישירה לקיומם) המתקיימים כדוגמת אירוע האופנועים ברידינג וכמו האירוע בטיבעון - עליך להבין שמועדון החמש לא יזם אירועים אלו אלא רק פירסם את קיומם וגם/או מצטרף אליהם = כי זוהי חלק מהסיבה לקיומו להודיע לחבריו על אירועים המתקיימים והנוגעים לאנשים ומכוניות קלאסיות.

לידיעתך מועדון החמש גם מודיע לחבריו על אירועים כנ"ל התקיימים בחו"ל - האם אני אבוא בטענות למועדון החמש על אירוע לקוי = נגיד בביולי שבאנגליה או בהרשי שבארה"ב.

טוב אני מקווה שהבנת את המסר - רק כואב לי שישנם אנשים (לא מתכוון אליך) אשר מחפשים בכל עת את הבמה לתקוף את מועדון החמש.

פורסם
אז ראשית, האם קראת את "הארץ" מיום העצמאות? כן, העיתון האופוזיציוני הזה. תקרא ותפנים ש"ישראלי" ו"איכות" הולכים מאד ביחד בתעשיות, החל מהייטק וכלה באופנה, החל ממיכשור רפואי וכלה באגני שמן של כל מכונית פז'ו עם מנוע 1600. אתה כבר יודע שאני שונא הכללות.

ניהול חברות כגון אלו שציינת ושפורסמו , לקוח הישר מתורות ניהול אמריקאיות ומסטנדרטים אמריקאיים. דברים כאלה לומדים בבית ספר למנהל עסקים. שיטות ניהול זה לא "באופי" אלא תורה שיש ללמוד אותה לעומקה.

אדוני יעזוב את המקום...אדוני חושב שפה זה שוק?

פורסם

השתתפתי באירוע יום העצמאות הזה בשנה שעברה. אפילו הבאתי עימי חברים שתי משפחות.

גם אז התרשמנו לטובה מהאירוח ומהרעיון והתאכזבנו קשות מארגון של ההמשך (הנסעה לבית זרזיר).

בואו ניקח לקח בר-יישום ולדעתי חשוב מאוד:

אנחנו צריכים "נוהל שיירה" שינחה כל התנהלות של שיירה שלנו:

קביעת חלוץ ומאסף, דיגול המכוניות, כולל המשתתפים במכוניות מודרניות, פירסום יותר ממס' טלפון סלולרי אחד של מישהו שיודע הכל...

רצוי גם מפה באמת, אפילו משורטטת ביד בסכמטיות.

אם זה יכול לעזור, אני מוכן לכתוב דבר כזה, אם כי מחוסר נסיוני, לא אוכל לתת לו את כל התוכן, אבל אני מוכן "לנהל" את הכתיבה והבניה של הנוהל - לכתוב, לקבל הערות ולהכניסן...

לא צריך הרבה בכדי שרוב התקלות שהיו לא יחזרו.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אבל, גם היפנים לא המציאו את הגלגל ושומו שמיים, אפילו לא האמריקאים. תורות ניהול, אגב, לא באות רק מאמריקה, גם מבתי הספר למנהל עסקים בת"א והרצליה (שכולם כחול לבן). ומכאן עד להכללה של SLS הדרך ארוכה (גם באיכות...)

פורסם

בני, צא מהעניין הצבאי. סמכות ואחריות כרוכות ושלובות גם (ובעיקר) בנושאים אזרחיים כמו ניהול המועדון.

יש לך סמכות לקבוע לאן יתקיימו הטיולים הבאים, מתי, מה יהיה סדר היום, את מי נפגוש, מתי נעצור, באיזו שעה ולכמה זמן.

יש לך סמכות להחליט את מי למנות לאחראי הטיול מטעמך, את מי להציב בצמתים, האם להגביל את כמות המשתתפים, כמה זמן לשהות בכל מקום, כמה כסף לגבות מהם.

יש לך סמכות להחליט מה מדוורים לחברי המועדון, מהי התדירות, התכנים, איזה שי לחלק אם בכלל, ועוד ועוד ועוד.

להמשיך?? ידעתי שאין צורך.

אין קשר בין סמכות להתנדבות. ראה לדוגמה את מתנדבי המשמר האזרחי וכמה סמכות יש להם. הם יכולים לעצור אדם, לפתוח באש, לרשום דו"ח וכיוב'. אין קשר להיותם מתנדבים.

לסיכום - אתה מתנדב בעל סמכות ועם הרבה הרבה אחריות.

לענייננו -

ראשית, אנשים עושים לילות כימים, לא ימים כלילות (אתם לא ישנים ביום, נכון...?)

שנית, אירוע גדול ורב משתתפים מעיד על הצלחתו השיווקית/ פרסומית. תקלות בטיחותיות מעידות על חוסר מחשבה, חוסר תכנון והזנחה. שיטת "יהיה בסדר" שלכם צורמת במיוחד לאור ריבוי המשתתפים.

שלישית - לגבי האתגר שזרקת לי, אנו לא מתחרים בהנפקת רשימות כשלונות.

מספיקה תקלה אחת שיש בה מהותיות, חוסר למידה מאירועי עבר, זלזול עקיף ב "עדר" החברים, חוסר התחשבות, חוסר בטיחות - בשביל להדליק אצלי ואצל עוד הרבה חברים (ונשות חברים) נורה אדומה. ומישהו קודם כתב וצדק - - רבים לא מחוברים / לא יודעים / מתעצלים לכתוב.

רביעית - כן ניסיתי להשפיע. לפני כ 6 חודשים ביקשתי להיפגש עם ההנהלה. מטרת הפגישה היתה הצעות לחסכון כספי בדיוור לחברים.

המזכירה לקחה על עצמה ארגון פגישה. היא אמרה שעדיף שאגיע למשרד בת"א והסכמתי מייד. נשאר עניין התאריך. עד היום אני ממתין (שאל אותה, בבקשה).

קיבלתי את הרושם האישי - שלי שאתם לא רציניים כאשר מדובר במהות, כלומר - עושים רושם שהצעות והתערבות תתקבל בברכה אבל באמת באמת, לא מעוניינים בכאב ראש מיותר.

חמישית ואחרון - מי כמוך יודע שאסיפה כללית היא אירוע שאין-מנוס-ממנו-אבל-הוא-לא-מוביל-לשום-מקום.

אני מנוסה באסיפות כלליות של ארגונים. נותנים לחברים להוציא קיטור וסוגרים עניינים אח"כ. לכן ביקשתי בעבר פגישת עבודה רצינית וראית מה יצא.

פורום רחב של אסיפה כללית חד-שנתית טוב להצגת דוחות, עדכונים כלליים, בחירות, שינויי תקנון וכד'. לא לפעילות שוטפת אקזקיוטיבית. אבל בהתערבות בפעילות כזאת ברור לי שאתם לא מעוניינים (גם אם תגיד שכן).

הייתי כן מעוניין לקבל את נתונים הבאים להמשך הדיון :

1. כמות רכבי האספנות בארץ (=הפוטנציאל, בהנחות שמרניות של יותר מרכב אספנות אחד לכל חבר פוטנציאלי).

2. כמות החברים במועדון כיום (=הבפועל, לדעתי פחות מ 1,000).

3. שנות קיומו של המועדון.

4. רק אם תרצה - אחוז גידול / קיטון שנתי במציבת החברים לאורך השנים.

אבל זה לא מחליף את הדיון הקודם, רק נוסף עליו.

תודה

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

כי ענית לי על השאלה שענינה אותי: מצאת סיבות לא להיות באסיפה הכללית ולהמשיך להכליל ולהחליט מה היתה רוח הדברים ומה היה בדיון שלא היית נוכח בו (האסיפה הכללית).

גם לא ענית לי על "רמה בסיסית נמוכה", אין דוגמאות...הא?

אענה לך רק על עוד נקודה שהפנית אישית אלי וגם היא נגועה בהכללה גסה: "צא מהעניין הצבאי". לא ידעתי שניהול יחידה די מורכבת באוניברסיטת ת"א זה "עניין צבאי".

אל תפחית בבקשה באינטליגנציה שלי..או קיי? אני יודע בדיוק מה ההבדל בין סמכות ואחריות ושוב, כל מה שכללת כסמכות, זה אחריות.

ובזאת סיימתי את דבריי כאן.

פורסם

אומר אמן אחרי כל אשר שכתבת בנוגע לנוהל נסיעה בשיירה וטיולים, הדבר נראה לי דרוש לגבי הרבה אירועים ונסיעות משותפות.

לא בטוח שזה עד כדי כך קשור דווקא לטיבעון (או אולי כן) אך בכללי - דרוש מאוד.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...