Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב באיטליה לנהג חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי! אני נהגת חדשה, (לא צעירה-בת 31) בעלת רשיון נהיגה וותק של שנה, ואני רוצה להשכיר רכב באיטליה

האם משהו יודע מה הוא וותק הנהיגה שנדרש באיטליה? וגם אולי במקרה משהו יודע גם לגבי שוויץ?

תודה!

פורסם

לא בדקתי באיטליה, אבל בדקתי לאחרונה בגרמניה, ומתברר כי המדיניות שונה לפי חברת ההשכרה וסוג הרכב. לרכב ששכרתי (הזמנתי מונדיאו סטיישן אצל Sixt) נדרש גיל 21 וותק הרשיון שנתיים, אבל לפוקוס הספיק גיל 18 (ויום אחד) והחזקת רשיון נהיגה (ללא פירוט ותק - בגרמניה גיל הרשיון הוא 18 ).

הכנסי לאתרים של חברות ההשכרה הגדולות ובדקי פרטנית.

כמוכן שלמי תמורת ביטול השתתפות עצמית - באיטליה ההשתתפות העצמית גבוהה מאד ויכולה להגיע ל-5000 אירו!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה טיפים:

1.את בירור וותק הנהיגה הנדרש תוכלי לבדוק בסוכנויות ההשכרה (זו לא מדיניות של מדינה, זו מדיניות של חברת השכרה), לכל קבוצת רכב יש תנאים שונים.

2.כשאת שוכרת רכב מסוכנות איטלקית או מסניף איטלקי של סוכנות בינלאומית (לדוגמא AVIS וכו') את לא מקבלת ביטול השתתפות עצמי (במקרה של גניבה או תאונה), זה עולה כסף לבטל את ההשתתפות עצמית שהיא אכן גבוהה.

3.אם תזמיני את השכרת הרכב מסניף ישראלי של חברה בינלאומית (לדוגמא תתקשרי ל-AVIS ישראל ותזמיני רכב לאיטליה) גם תקבלי מחיר זול יותר עבור ההשכרה עצמה וגם אולי תקבלי ביטול השתתפות עצמית בחינם (אני קיבלתי לפני חודש, אבל תבדקי, אולי את בתור נהגת חדשה לא תקבלי את זה).

4.רצוי להוסיף עוד כמה יורו ליום ולקחת מחברת ההשכרה GPS, זה גם יהפוך את ההתניידות לקלה יותר, גם יסמן לך מיקום של תחנות דלק או תחנות התרעננות וגם יתריע בפני מצלמות מהירות (שכמותן יש המון באיטליה, השם ייקום דמן).

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הנסיון שלי באיטליה היה לפני כ-6 שנים - אז קבילתי פיז'ו 307SW. את ההזמנה ביצעתי מהארץ, וכאשר הגעתי לסוכנות ההשכרה של יורופקאר בוורונה המליצו לי להוסיף ביטול השתתפות עצמית - כאשר הוסבר לי שההשתתפות העצמית היא 5000 אירו, וביטול ההשתתפות העצמית עלתה לי כ-20 אירו ליום (כאמור - במחירי 2004).

צריך להביא בחשבון שאיטליה היא מדינה עם בעיה קשה מאד של פריצות לרכב וגניבתו, עד כדי כך שבשכירת רכב בגרמניה יש איסור להכניס דגמים מסויימים לאיטליה.

הדוגמא שהבאתי לגבי גרמניה היתה מלפני כחודש, גם הפעם ההזמנה בוצעה מהארץ אבל הפעם באופן עצמאי, ולכן נכנסתי יותר עמוק לפרטים כאשר בדקתי חברות השכרה שונות. ד"א בכולן ביטול ההשתתפות העצמית היה מובנה בדמי השכירות. בשדה התעופה נשאלתי אם אני מתכוון לנסוע לאוסטריה ושויצריה, וקיבלתי צ'ופר בדמות מדבקת מס אוטוסטראדות שיויצריות שהיה צמוד לחלון הרכב.

כמובן שאם לא מדובר בדיל סגור שבו סוכנות הנסיעות קובעת לך את משכיר הרכב יהיה עלייך לבדוק באופן פרטני את עלות השכירות במבחר חברות, וכן את עלות התוספות ותנאי הביטוח.

לגבי עניין ה-GPS - הדבר נכון לנסיעות קצרות. בנסיעות יותר ארוכות יתכן שעדיף לרכוש מכשיר או ערכת מפות למכשיר קיים. אם יש לך GPS ישראלי תוכלי לרכוש ערכת מפות למערב אירופה (לי עלתה כ-250 ש"ח לפני כשנה למכשיר Mio), וכן אפשר לרכוש מכשיר אירופי בזול (בגרמניה מצאתי החל מכ-70 אירו) אבל מכשיר זה לא יתמוך בניווט בישראל. כמוכן בפעם האחרונה שעברתי בבאג בנתב"ג מכרו שם כמה דגמי GPS במבצע, אבל איני יודע מה המחיר כעת.

תהני!

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצלחת לעורר את סקרנותי. מבתרר כי באיטליה ובשיוצריה לא אמור להיות לך בעיה לשכור רכב אם יש לך רשיון לפחות שנה אחת (דקתי רכב מקבוצת CDMR ב-Sixt). שימי לב רק להבדלי המחירים - רכב מאותה קבוצה יעלה בשויצריה בעך כפליים מאשר באיטליה. עם זאת עלייך לבדוק אם יש צורך בתוספות (לדוגמא - ביטול ההשתתפות העצמית) אשר גם הן שונות בין מדינות ויכולול לשנות מאוד את התמונה. בכלל שויצריה מדינה יקרה במידה מדהימה, במוצרי מזון מסויימים, אפילו לחם, ההבדל בין גרמניה לשויצריה מגיע ל-100% ויותר.

דבר נוסף שעליך להביא בחשבון הוא אגרת כבישים מהירים: באיטליה התשלום נעשה לפי קטעי נסיעה. באוסטריה ושויצריה יש לקנות מדבקות המיצגות את תשלום אגרת האוטוסטראדות. באוסטריה אפשר לקנות מדבקה ל-10 ימים תמורת פחות מ-8 אירו (וכן יש מספר מעברי הרים ומנהרות המצריכים תשלום בנפרד, אשר נגבה בכניסה אליהם), בשויצריה יש לרכוש מדבקה שנתית (שתוקפה מ-1 בדצמבר בשנה מסויימת עד 31 בינואר שלאחר 14 חודשים) תמורת 40 פרנקים (כ-140 ש"ח).

את המדבקות לשתי המדינות ניתן לרכוש בתחנות הדלק הסמוכות לגבול, משני צידיו (כלומר תוכלי לרכוש מדבקה לאוסטריה או שויצריה גם בגרמניה או איטליה)

חשוב מאד לא להתפתות לנסיון לנסוע בלי התשלום, שכן אם תתפסי הקנס יכול להגיע למאות אירו (ובאוסטריה, בתנאים מסויימים, עד 3000 אירו). כמוכן יש להקפיד ביותר על שמירת חוקי התנועה ובמיוחד בעניין המהירות המותרת שכן מרבית מדינות אירופה, ובמיחוד שויצריה מרושתות במספר עצום של מצלמות רמזור ומצלמות מהירות, הסיבולת היא אפסית (בהולנד, למשל, סטיה של 2 קמ"ש מספיקה לקבלת קנס של עשרות אירו) והקנס יגייע אליך בכל מקרה, גם אם בעיכוב של כמה חודשים.

• תוכן חדש...