Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני זקוק לעזרת המבינים במכונות כביסה.

כיוון שאני סטודנט את המכונת כביסה הראשונה שלי הרשיתי לעצמי לקנות מיד2, היא אצלי כמעט שנה ועד לפני שבוע עבדה מצוין.

המכונה היא Indesit W63T

המכונה הפסיקה גם לסחוט ובעצם גם לכבס, עושה רעש אבל מעבר לזה דבר לא קורה.

חבר שקפץ אליי החליט לפרק את הצד האחורי שלה ולהציץ ולהפתעתנו גילינו שגם במכונת כביסה יש רצועת טיימינג :lol:

בקיצור התוף פשוט לא מסתובב בגלל שהרצועה בכל סיבוב נופלת, היא יושבת טוב בחלק התחתון (המנוע?) ומחליקה מהחלק העליון שבעצם מסובב את התוף.

השאלה היא כזו, למי שמכיר - האם אתם יודעים מה אמור להחזיק את הרצועה? חבל יהיה לי להזמין טכנאי (הם פשוט יקרים!) אם מה שהוא יגיד לי זה שנשבר איזה חלק שהחזיק אותה ולתקן יעלה יותר מלקנות מכונה חדשה.

מצד שני אם מישהו נתקל במקרה כזה ורק נדרשת החלפה של הרצועה למשל, כמובן שאעשה את זה במקום לקנות חדשה!

תודה רבה.

פורסם

הרצועה אמורה להיכנס בלחץ ולהישאר בתוך החריץ של הגלגל.

יכול להיות שבמכונה שלך אמור להיות מותחן והוא נפל או שהרצועה התרחבה (נדיר).

אם אתה מעלה את הרצועה בקלות סימן שמשהו לא תקין.

יכול להיות שהגלגלים לא מקבילים של המנוע ושל התוף ולכן הרצועה בורחת תיבדוק אם משהו זז.

פורסם

תודה.

אוסיף תמונה בהמשך היום.

את הרצועה אני ממש לא מעלה בקלות, בהתחלה בכלל לא הצלחתי עד שחשבתי לסובב את הגלגל של התוף, היא כן יושבת בלחץ.

אבל - החלק החיצוני של הגלגל הגדול (של התוף) הוא חלק לגמרי, חיפשתי חריץ או משהו אחר שיחזיק אותה ואין (כן יש בגלגל הקטן התחתון אבל לא בעליון).

לדעתי הגלגלים אכן לא מקבילים לגמרי כי באמת תוך סיבוב או שניים הרצועה מתחילה לזוז בגלגל העליון ולאחר מכן משתחררת אבל 2 החלקים נראים מאד קבועים ואי אפשר ממש לשחק איתם או להזיז אותם.

פורסם

הכל זז במקביל.

הנה 2 תמונות, בראשונה רואים את הכל, הרצועה אמורה לשבת חזק על הגלגל העליון.

בתמונה השנייה רואים שהגלגל העליון חלק לגמרי ולא ברור איך הוא אמור להחזיק את הרצועה.

25082010080.jpg

26082010085.jpg

פורסם

כמו שיובל כתב, כנראה שאחד הברגים שמקבעים את המנוע השתחררו ובגלל זה אין ליין בין 2 הפולים.

עוד אפשרות פחות סבירה, שהתושבת של המנוע התעקמה ובגלל זה אין ליין בין הפולים.

עוד אחת, הבורג שמקבע את הפולי של התוף לציר של התוף השתחרר והפולי "רוקד" ומקפיץ את הרצועה.

אחרונה ודי, כמו שכתב שי, המיסב(ים?) של התוף גמורים ולכן הציר של התוף "רוקד" ומקפיץ את הרצועה.

ד"א, חדי עין יבחינו שמדובר על מכונה עם תוף מפלסטיק (הדגמים החדשים).

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

יובל ראית פעם רצועת טיימינג ללא חריצים ?!?!

תכנון מנותק מהמציאות הוא לא דבר נדיר במכונות כביסה, זאת עוד דוגמא מצויינת לכך.

אתמול החלפתי בולמים במכונת כביסה של בוש,

תושבת הבולם העליון מוחזקת ע"י חיבור זכר-נקבה שצידו האחד בחצי התוף הקדמי... והחצי השני ???

ניחשתם נכון.

בחציו האחורי של התוף = כדי להחליף בולמים באופן מלא צריך לפרק את התוף לגמרי.

לא משנה ממש למפעל שמרכיב את המכונה, מאוד משנה למי שפשוט רוצה להחליף בולם, שהוא מוצר מתכלה שיוחלף פעם או פעמיים בחיי המכונה - אז למה לעזאזל לא שמתם שם פשוט אוזן עם בורג ?

(אפשר להתחכם ולקדוח אבל אז בקושי נשארת אוזן לתושבת, או להחליף רק את חלקו התחתון של הבולם ולקוות שההאוזינג של המקורי עדיין בטולרנסים סבירים).

פורסם
איזה מן תכנון עקום זה פולי ללא חריץ. שי יש לך הסבר לדבר הזה?

אין הסבר אחר חוץ מטימטום או מחגורה עם חריץ שמתאים לפולי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במה החריצים שעל רצועת הטיימינג מונעים ממנה לזוז ימינה - שמאלה על גבי הגלגלים?

בהחלט היום המוצרים מתוכננים באופן שיקטין ככל האפשר את עלויות היצור וההרכבה, ולחלוטין לא כדי לשפר את העמידות לאורך שנים ולהקל על תיקונים. במלים פשוטות, הכל נעשה זול אבל "חד פעמי".

:turn-l:
פורסם

חברים תודה על התגובות, לצערי אני קצת מבולבל :)

האם לדעתכם אפשר לטפל בדבר שכזה? האם יש טעם להזמין טכנאי?

האם לדעתכם שום דבר לא נשבר אלא פשוט הזוית של המנוע השתנתה ביחס לתוף ולכן היא משתחררת?

פורסם

כמו שאמרו כאן החיסכון בייצור דיבילי ופוגע בצרכן אני זוכר מכונות כביסה עם חריצים בגלגל התוף והרצועה הייתה יושבת טוב.

אם זה לא מסובך ואכן הכל תקין במיסבים והמנוע הייתי מנסה להחליף את הגלגל של התוף באחר מפירוק ממכונה שהושבתה ככה שזה יצא זול. השאלה אם זה אפשרי מבחינת התושבת של הגלגל על התוף ואם בשני הגלגלים זה זהה.

דרך אגב שאלה האם הרצועה עם חריצים או שהיא חלקה?

• תוכן חדש...