Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במזדה 323 97 1800 מקבלים מכה בגיר בחילוף הראשון האם תוסף לשמן גיר יכל לעזור?

אולי משהו יודע איך אפשר לשפר את קירור הגיר ע"י הרדיאטור של האוטו{לא ע"י איורור} מד החום בלוח מראה בסדר.

פורסם

ברכבך קיים רדיאטור לשמן הגיר.

המכה בין ראשון לשני נובעת לרוב מכבל קיק דאון שלא מכוון טוב, הכיוון מתבצע ע"י חיבור שעון לחצים לגיר.

אפשרות שניה לכיוון שאישית אני משתמש בה ואין כל בעיה, פשוט לרופף עד הסוף את הכבל קיק דאון שנמצא על גלגל המצערת ישנן 2 ברגי 10MM, את השמאלי משחררים סיבוב אחד שלם במצב זה הכבל יקפוץ למצב מתיחה מקסימאלי כי יש קפיץ בכבל, אז עם היד מרופפים עד הסוף את הכבל(דוחפים אותו), ומשם מותחים אותו כ4 מ"מ ממצב שהוא רופף לגמרי, סוגרים את הבורג ומבצעים נסיעת מבחן.

תמיד אפשר לנסות לשחרר מעט/למתוח מעט את הכבל ולבדוק.

את הכיוון יש לבצע כאשר המנוע בטמפ' עבודה רצוי אחרי נסיעה ארוכה כדי שהכיוון יתבצע שהגיר חם.

פורסם

במאזדה 323 שנת 97 הקירור של שמן הגיר נעשה על ידי מצנן שמן היושב בדוד התחתון של רדיאטור המים.

במידה ורדיאטור המים סתום ונוצרו בו משקעים המצטברים בתחתית גם מצנן השמן הנמצא בחלק התחתון של הרדיאטור לא יקרר ביעילות מירבית .

יש צורך לשקול ניקוי רדיאטור , והתקנת מצנן שמן חיצוני המקרר את שמן הגיר בצורה יעילה בהרבה ממצנן השמן שנמצא בתוך הרדיאטור . מצנן שמן גיר חיצוני שומר על טמפ' השמן יציבה ושומר על הגיר לאורך זמן .

פורסם
ברכבך קיים רדיאטור לשמן הגיר.

המכה בין ראשון לשני נובעת לרוב מכבל קיק דאון שלא מכוון טוב, הכיוון מתבצע ע"י חיבור שעון לחצים לגיר.

אפשרות שניה לכיוון שאישית אני משתמש בה ואין כל בעיה, פשוט לרופף עד הסוף את הכבל קיק דאון שנמצא על גלגל המצערת ישנן 2 ברגי 10MM, את השמאלי משחררים סיבוב אחד שלם במצב זה הכבל יקפוץ למצב מתיחה מקסימאלי כי יש קפיץ בכבל, אז עם היד מרופפים עד הסוף את הכבל(דוחפים אותו), ומשם מותחים אותו כ4 מ"מ ממצב שהוא רופף לגמרי, סוגרים את הבורג ומבצעים נסיעת מבחן.

תמיד אפשר לנסות לשחרר מעט/למתוח מעט את הכבל ולבדוק.

את הכיוון יש לבצע כאשר המנוע בטמפ' עבודה רצוי אחרי נסיעה ארוכה כדי שהכיוון יתבצע שהגיר חם.

תגובה, במזדה 323 97 1800 אין כבל כיוון אצלי זה אלקטרוני,אמרו לי שצריך לשפץ או להחליף מוח.תודה.

פורסם
תגובה, במזדה 323 97 1800 אין כבל כיוון אצלי זה אלקטרוני,אמרו לי שצריך לשפץ או להחליף מוח.תודה.

יש כבל אבל בסוף שנת 97 הרכב עבר שינויים קלים, ולכן הרכב הזה שיוצר בסוף 97 אין כבל, בתחילת 97 עדיין הכבל קיים.

אל תמהר לשפץ את הגיר, פנה לאיבחון ממוחשב, בדיקת חיישנים כמו כיוון חיישן TP(חיישן מצב מצערת), חיישן מהירות טורבינה וחיישן מהירות רכב.

אם אחד מהחיישנים האלו לא תקין ומזייף הגיר גם יזייף ויגרום לתופעה הזו.

יקיר.

פורסם
יש כבל אבל בסוף שנת 97 הרכב עבר שינויים קלים, ולכן הרכב הזה שיוצר בסוף 97 אין כבל, בתחילת 97 עדיין הכבל קיים.

אל תמהר לשפץ את הגיר, פנה לאיבחון ממוחשב, בדיקת חיישנים כמו כיוון חיישן TP(חיישן מצב מצערת), חיישן מהירות טורבינה וחיישן מהירות רכב.

אם אחד מהחיישנים האלו לא תקין ומזייף הגיר גם יזייף ויגרום לתופעה הזו.

יקיר.

תודה יקיר.

יש לי בעיה נוספת,ואולי זה קשור לגיר עשיתי טיפול לאוטו והחלפתי מסנן אויר +פלגים+שמן ופילטר שמן,מאז כשהאוטו חם בנסיעה עם מזגן בתחילת הנסיעה בלחיצה הראשונה על הגז אני מרגיש שהאוטו נחנק ולא סוחב לאחר מכון זה מסתדר אבל הסחיבה קשה יותר ,לדעתי אולי הפלגים שהרכיבו לי אינם מתאימים {בוצע במוסך לא מורשה מזדה}ואולי זה קשור לגיר תודה.

• תוכן חדש...