Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מנסה להבין מה ההבדל בין ה 2 ohm ל 4 ohm , הבנתי שהעוצמה גבוהה יותר אבל זה אומר שהאיכות יורדת ?

למה לחבר בארבע ? בקיצור אני לא ממש מבין את העניין ואשמח להסבר בעניין, מה נותן מה .

תודה ,

איתי.

front: morel dotech ovation 6

back :Pioneer 460W TS-A6993

sub: pioneer 1400w TS-W308D4

amp : ba4400

פורסם

עכבה חשמלית או אימפדנס היא ההתנגדות החשמלית הכוללת של מעגל חשמלי שבו זורם זרם חילופין. שני הגדלים (עכבה והתנגדות) נמדדים באותן יחידות, האוהם (Ω) במערכת היחידות הבינלאומית. (ויקיפדיה)

בעצם לכל רמקול יש התנגדות חשמלית,

(לצורך העניין) מגבר מוציא "חשמל" ,הרמקול "מתנגד" לו,ככל שההתנגדות גדולה,כך הרמקול יקבל פחות "חשמל".

לדוגמא,רמקול עם התנגדות של 4 אוהם יקבל פחות כח לעומת רמקול שההתנגדות שלו שואפת ל0. (2 אוהם,1 אוהם)

זה פחות או יותר,"על קוצו של יוד".. מומלץ שתעיין בFAQ של הפורום.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

אוקיי יש חסרונות לחיבור 2 אוהם במידה וגם המגבר וגם הרמקול יכולים לרדת להתנגדות שכזאת ?

ירידה באיכות הסאוד או משהו בסיגנון ?

כל מי שיש לו מגבר שיכול לרדת ל2 אוהם ורמקול שיכול בדרך כלל מורידים אותם ל 2 אוהם ?

פורסם

http://www.bcae1.com

אתה תמצא שם את כל המידע שאתה מחפש

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד יצא לי לעיין באתר שהבאת אך קראתי מאמר אחר באתר הבא :

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=36

ולפי הבנתי אם אני מוריד ל 2 אוהם אני עלול לקבל אפילו פחות עוצמה ?

לפי הפסקה הזאת :

מגבלת הזרם

גם את הזרם, מגבר אינו מסוגל לספק ללא הגבלה. במגברי טרנזיסטורים ההגבלה נובעת משני גורמים:

מעגל הגנה, הפסדים והעמסת הספק.

הגנה - מגברי טרנזיסטורים, בגלל התנהגות הרכיבים וצורת תכנונם, יכולים "באופן טבעי" לספק זרמים גבוהים מאוד. אם נקצר את היציאות של מגבר, ללא הגנה מתאימה נקבל זרם גבוה מאוד והמגבר יישרף. לכן כמה עשרות שנים נוהגים להוסיף הגנות. בתחילה נהגו לשים נתיכים (פיוזים), אבל במקרים רבים הנתיכים לא היו מספיק מהירים, והטרנזיסטור הגן על הנתיך ונשרף לפניו.

היום מקובל לשים מעגל אלקטרוני המכונה מגבל זרם (Current Limiter). מעגל זה גם הוא מבצע קטימה. ברגע שהזרם הגיע לערך המוגבל, הוא לא יעלה עליו, חד וחלק.

כך שאם נחבר למגבר רמקול שיש לו בתחום תדר מסוים (עכבה של רמקול עולה ויורדת בתוך תחום עבודתו) עכבה מאוד נמוכה, הפעלת מגבל הזרם (CL) יכולה לגרום קטימה.

הפסדים - במגבר טרנזיסטורים, כאשר הוא מסוגל לספק זרמים גבוהים אומרים שאפשר להכפיל את תפוקתו כאשר מקטינים את התנגדות הרמקול לחצי. במציאות לא נקבל פי 2, אלא פחות. (פחות או יותר פחות) סיבה ראשונה שהגדלת הזרימה (חצי עכבה) מקטינה את מתח הספק, ושיא המתח האפשרי יורד, ובגלל הזרם הגדול, ההפסדים על הטרנזיסטורים גדלים, ומה שיוצא, יורד.

בחוברות של יצרני ציוד מגברים ורסיברים כמו דנון, מרנץ נאד, סוני, ודומיהם (יסלחו אלה שלא ציינתי) הנתונים הללו מופיעים במדור ה- Specifications, כמו מה ההספק המקסימאלי בעומסים שונים ויש כאלה שמציינים גם מה ערך הזרם המקסימאלי. אנו נעשה בכך שימוש בהמשך.

----------------------------------------------

אשמח אם תוכלו להסביר לי את הפסקה שהוספתי .

תודה.

• תוכן חדש...