Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירוקו 1.4 (122 כ''ס) / איביזה FR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קונה עוד חודשיים רכב , התקציב הוא סביב ה150K..

עד עכשיו הייתי דיי נעול על האיביזה FR אבל שמעתי על כניסתה של גרסא חדשה של השירוקו.

הרכב מיועד לשתי נהגים צעירים (18 ו 22) , מה ההתרונות והחסרונות של כל רכב?

איזה פרטים יש בכלל על השירוקו 1.4 החדשה? לא מצאתי שום נתונים עליה...

תודה רבה :)

פורסם

בוא נתחיל עם הדרישות שלך מהרכב.

השירוקו מיוחדת יותר ותמשוך יותר מבטים אבל מגיע רק עם 122 כ"ס.

האיביזה באותו מחיר מגיעה עם מנוע חזק משמעותית ו150 כ"ס.

אז אם פוזה מעניינת אותך השירוקו היא הבחירה, אם כח מעניין אותך אז הFR תקרוץ לך יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הפוזה היא לא העיקר כאן , הנקודה היא שהשירוקו לדעתי הרבה הרבה יותר יפה ומרשימה.

ההורים לוחצים לכיוון הVW כי הם מעדיפים לקנות מותג עם שם.

ברור כי ה FR מהירה יותר , השאלה היא עד כמה באמת נחוץ לי אוטו כזה מהיר? אני לא הולך לעשות מרוצים עם הרכב הזה..

השירוקו אוטו מפנק ומאובזר יותר .. לא כך?

איפה הנהיגה נחשבת ליותר כיפית ואיכותית?

ואם מישהו יודע איפה יש נתונים על השירוקו? (אבזור .. ביצועי מנוע.. וכו'..)

פורסם
הפוזה היא לא העיקר כאן , הנקודה היא שהשירוקו לדעתי הרבה הרבה יותר יפה ומרשימה.

מעט אמביוולנטי, לא?

נתונים הן על השירוקו והן על האיביזה תוכל למצוא באתריי היצרן.

בעצמך אמרת שהשירוקו נראית יפה יותר, אז מין הסתם אתה כן מתייחס לפוזה (זו לא מילה גסה).

השירוקו תהיה חלשה יותר וההבדל יורגש משמעותית, כמו כן איכות ההרכבה בסיאט נכון ל2010 היא טובה מאוד והרבה מהפיצ'רים שתמצא בשירוקו, תמצא בסיאט.

בכל מקרה ביחס של שקל לתמורה האיביזה עדיפה משמעותית בהשוואה בין 2 הדגמים הללו אבל אם השירוקו עושה לך את זה יותר אז שאר השיקולים מתגמדים.

לגבי שיקולי אמינות וכאלו של ההורים, לטעמי אין כאלה כבר ממש היום מאחר ואת רוב הרכיבים שתמצא באיביזה, מקורם בVW.

עצתי לך, לכו, אתה וההורים שבו ב2 המכוניות ובצעו נסיעת מבחן.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

באתר של VW אין פרטים על הגרסא הזאת של השירוקו לפי מה שראיתי..

וכמובן שיש פה סתירה מסויימת , אבל התכוונתי שאני חושב שהשירוקו יותר יפה ומרשימה וזה מה שחשוב לי , ולא מה

אחרים יחשבו יגידו..

שמעתי המון על החסרונות באיביזה , היא לא נוחה , לא מבודדת וכו'...

השאלה אם בהיבטים האלה אני באמת הרגיש את ההבדל בין VW לסיאט?

פורסם

כן אתה תרגיש, יש הבדל בין האיכות של סיאט לפולקסווגן.

מכלולי המנוע ברובם זהים ושם אתה לא תראה מנוע סוג א' ומנוע סוג ג'.

לפי מה שנאמר לי השירוקו המוחלשת תגיע פחות מאובזרת מאשר ה160 כ"ס.

אני לא יכול להגיד שום דבר על האיביזה החדשה כי לא יצא לי לנסוע בה.

אולם על השירוקו אני יכול להגיד. רכב מאוד נוח לנהיגה, תנוחת ישיבה נכונה(אולם היו צריכים לשנות את מרחק הדוושות זו מזו).

איכות החומרים ברמה גבוהה כנ"ל לגבי איכות הרכבה.

גיר ידני וקלאץ' מאוד נוחים ולא "מעייפים".

ההבדל שיהיה לך בעיקר בין האיביזה לשירוקו זה הגיר שבשירוקו הוא ידני ובאיביזה הוא DSG.

18 זה גיל שעדיין קשה להתנגד לרצונות של הרגל ללחוץ על הדוושה, האיביזה תהיה הרבה פחות רחמנית ותהיה פחות יציבה.

הכי נכון זה לקחת את העצה של חברי שכתב למעלה לגשת לעשות נסיעת מבחן על שני הרכבים.

מה שכן בשירוקו יש נסיעות מבחן רק על מנוע ה2.0 והדבר היחידי שתוכל להרגיש זה איך תנוחת הישיבה, התנהגות ואיכות הרכב.

בן.

Got To love It

פורסם

מתי יהיו עוד פרטים על השירוקו?

מה לגבי הורדת מחירים לקראת אוקטובר או אולי אפילו סוף השנה (דצמבר?)

הרכב לא דחוף , השאלה אם שווה את ההמתנה..

פורסם

למה אתה נעול על VAG? בדקת מיטו? אולי יחפוץ לבך באבראט?

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

פורסם

גם בשירוקו יש בגז קטן יותר ומקום ל-4 אנשים בלבד. בדיוק ברגעים אלו תהיתי לעצמי בתקציב שלך איזה רכב הייתי רוכש. ההתלבטות אצלי (במידה והיה לי התקציב כמובן) תהיה בין השירוקו, מיטו, איביזה FR ופונטו (החדשה, 1.4T עם 135 כ"ס).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

איביזה תרגיש הרבה יותר "חיה" ותזיזתית כם בגלל מנוע יותר חזק וגם בגלל שהיא קלה יותר משרוקו.אם אתה רוצה לנהוג ברכב ולהיות כל הזמן דרוך אז קח איביזה כי תגיע איתה למהירויות גבוהות מבלי לשים לב.לעומת זאת שירוקו עם מנוע הנ"ל תהיה עצלה אבל יותר קרוזרית ונעימה עם יופי שאין שני לה

כמובן שאת מיטו הייתי לוקח בעיניים עצומות

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

בנוגע ל4 מושבים זה נראה לי פחות בעייתי , מדובר בנהג חדש עדיין שרשאי להסיע עימו רק עוד 2 נהגים כרגע.

מה גם שיש לנו עוד מאזדה 3 ספיריט בבית למקרה הצורך (שנשארת בנוסף) ולכן זה פחות בעייתי.

בגז כרגע אני גם לא כ''כ צריך וזה דיי חסר משמעות מבחינתי.

אני מעריך שבסופו של דבר אני אלך לראות אל השירוקו והאיביזה ואפילו את המיטו ואני יעשה עליהן נסיעות מבחן ואז אחליט,

מה לגבי הורדות מחירים צפויות? מתי עשוי להיות הכי משתלם לקנות רכב? לקראת סוף השנה? או בעוד כמה חודשים כאשר רכבים

יגיעו לפי האירו הנמוך שיש כרגע?

ושוב , יש תאריך לכניסת השירוקו? הייתי בהחלט רוצה לדעת עליה עוד פרטים , אם בסופו של דבר הרכב הוא עגלה

אז אין לי מה לחפש בו.

פורסם

שירוקו כמובן.

שני הרכבים לא הכי חזקים. עם המנועים הללו ניתן "לשחק" בקלות באמצעות צ'יפ, אתה תגיע להספק של האיביזה בתוספת מחיר קטנה (אני מניח). בנוסף, ההבדל בכוח יצדיק בקלות את ההרגשה הכללית מבעלות על רכב כמו השירוקו לעומת איביזה, וגם ההורים יהיו מרוצים. כולם מרוויחים.

ולחבר'ה בגיל שציינת, שירוקו שירוקו שירוקו.

תהנה :)

פורסם

לא נראה לי חכם להתחיל לדבר על צ'יפים לפני שהאוטו הגיע לארץ בכלל ,

בכל מקרה אשמח לתשובות לתגובה הקודמת :)

שוב תודה לכם

• תוכן חדש...