Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בטסט האחרון התגלה כי מספר מנוע שונה מזה שמופיע ברשיון הרכב. כמובן שלא עברתי את הטסט. הרכב אצלי משנת 2006 (4 שנים) ואני לא החלפתי את המנוע. מדובר בפיאט פונטו שנת 2001.

ניגשתי למוסך מורשה והתברר כי החליפו את המנוע בשנת 2003 במוסך מרכזי בתל-אביב (אני גר בצפון). מן הסתם לא עדכנו את משרד הרישוי. חוץ מהשאלה שאיך לעזאזל האוטו עובר טסטים כל השנים האלה יש לי שתי שאלות:

מהו התהליך לעדכון הרשיון?

ומי אמור לעדכן את הרשיון: אני או מי שהחליף את המנוע (חברת Hertz)?

תודה מראש לכל העונים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שאתה צריך, זה שטר מכר מהמוכר שקנית ממנו את הרכב (חברת הרץ?).

בלי שטר מכר אתה בבעיה.

במשך 4 שנים מכון\י טסטים לא בדקו את המספר , בקיצור חיפפו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה שאתה צריך, זה שטר מכר מהמוכר שקנית ממנו את הרכב (חברת הרץ?).

בלי שטר מכר אתה בבעיה.

אני לא קניתי מחברת הרץ, קניתי מסוחר שאין לי מושג איפה הוא עכשיו.

יש תיעוד במחשב שהמנוע הוחלף. למי אני צריך לפנות לקבלת המסמך המעיד על ההחלפה? להרץ או למוסך שביצע את ההחלפה?

פורסם

כל השנים עברתי טסטים באותו מכון......עכשיו אני נזכר כי כל פעם שאלו אותי האם המנוע הוחלף, אמרתי לא וזהו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא מצליח למצוא שטר מכר על המנוע, אז האוטו ישאר מושבת לזמן מה...

האם אני יכול לקבל בחזרה מה ששילמתי על חידוש הרשיון? מה לגבי ביטוח של הרכב?

פורסם

אתה יכול לגשת למשרד הרישוי ולהקפיא את הרישוי של הרכב. במקרה כזה תקבל בחזרה את החלק היחסי של האגרה.

ביטוח אפשר לבטל, זה לא תמיד קל אבל אפשרי.

אני מקווה שיש לך מקום אכסון לרכב, כי ברחוב לא תוכל להעמיד אותו לפרק זמן ארוך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה יודע באיזה מוסך החליפו את המנוע,יכול להיות שאישור מהמוסך יספיק כדי לעדכן את מספר המנוע החדש.

היה לי מקרה דומה לפני שנתיים,כשקניתי רכב ממכרז של נעמן,והמספר לא היה תואם.אישור ממקום הקניה הספיק.

ושאלה-האם כשקנית את הרכב ביצעת לו בדיקת קניה?שם היו אמורים לגלות את חוסר ההתאמה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
אתה יכול לגשת למשרד הרישוי ולהקפיא את הרישוי של הרכב. במקרה כזה תקבל בחזרה את החלק היחסי של האגרה.

ביטוח אפשר לבטל, זה לא תמיד קל אבל אפשרי.

אני מקווה שיש לך מקום אכסון לרכב, כי ברחוב לא תוכל להעמיד אותו לפרק זמן ארוך.

יש לי מקום חניה ליד הבית לכן אין לי בעיה מבחינה זו.

אם אתה יודע באיזה מוסך החליפו את המנוע,יכול להיות שאישור מהמוסך יספיק כדי לעדכן את מספר המנוע החדש.

היה לי מקרה דומה לפני שנתיים,כשקניתי רכב ממכרז של נעמן,והמספר לא היה תואם.אישור ממקום הקניה הספיק.

ושאלה-האם כשקנית את הרכב ביצעת לו בדיקת קניה?שם היו אמורים לגלות את חוסר ההתאמה.

אני יודע באיזה מוסך החליפו אבל אין להם שטר מכר. במוסך נתנו לי מסמך ש"הרץ" הזמינו את החלפת המנוע אבל לא כתוב שם מספר של המנוע. מצד שני במחשב שלהם ברשימת התיקונים של האוטו יש שורה בה כתוב כי המנוע סופק ע"י "הרץ" ומופיע מספר המנוע שיש לי כרגע באוטו. הם שלחו לי את תדפיס עם השורה הזו. האם שני המסמכים יספיקו לצורך הוכחה במשרד הרישוי?

ביצעתי לרכב בדיקה לפני קניה, שילמתי 400 ש"ח והוא "לא גילה" את זה :?

פורסם

פנה להרץ עם שני המסמכים שבידך ובקש מהם על סמך זאת שטר מכר או מכתב הסבר שאיתם תלך למשרד הרישוי.

סביר שהרץ רכשו את המנוע ממקור כלשהו ולא גנבו אותו וייתכן שבתיק הרכב אצלם קיים שטר המכר מהמוכר שמכר להם את המנוע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
פנה להרץ עם שני המסמכים שבידך ובקש מהם על סמך זאת שטר מכר או מכתב הסבר שאיתם תלך למשרד הרישוי.

סביר שהרץ רכשו את המנוע ממקור כלשהו ולא גנבו אותו וייתכן שבתיק הרכב אצלם קיים שטר המכר מהמוכר שמכר להם את המנוע

דיברתי עם הרץ, אמרו לי שאין להם מסמכים של הרכב כי הם מכרו אותו בשנת 2003 (אחרי החלפת המנוע). אם שני המסמכים מהמוסך לא יעזרו במשרד הרישוי, האם כדאי לי להגיש תביעה נגד הרץ על זה שלא דיווחו על החלפת המנוע למשרד הרישוי?

פורסם

אתה לא קנית ישירות מהרץ אלא מסוחר כך שהרץ היא לא הכתובת לתביעה. למרות תשובת הרץ בקש מהם לנסות לאתר את תיק הרכב. לא זורקים תיק זה אלא הוא נמצא בארכיב כזה או אחר. נדרש מהם קצת רצון ואני מאמין שיימצא התיק.

לא מן הנמנע שאפשר לעשות שטר מכר חדש על ידי הרץ אני לא בטוח .אבל שווה בדיקה.

ולצערי האשמה שרכשת רכב שמספר המנוע שלו לא תואם מוטלת גם עליך או אם תרצה רק עליך

אז נסה לצאת מהפלונטר בלי תביעות אלא בדרכי נועם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אם קנית את האוטו מ"הרץ", פנה אליהם ודרוש לטפל בבעיה.

לא קניתי מהרץ, אני יד שלישית, הרץ יד ראשונה. קניתי את הרכב ב-2006 מסוחר (לא יכול למצוא אותו). המנוע הוחלף ב-2003 ע"י הרץ והרכב נמכר לאחר מכן באותה השנה.

פורסם
לא קניתי מהרץ, אני יד שלישית, הרץ יד ראשונה. קניתי את הרכב ב-2006 מסוחר (לא יכול למצוא אותו). המנוע הוחלף ב-2003 ע"י הרץ והרכב נמכר לאחר מכן באותה השנה.

תתיעץ עם עו"ד. למיטב הבנתי, "הרץ" הוא סוחר מורשה וחובתו לעניין הפרוצדורה החוקית הקשורה בהחלפת המנוע, בעינה עומדת.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...