Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור 1.4TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני מצטרף להמלצה להמתין עם תוספת הספק, ולא משנה מאיזה סוג.

השמועות על הבעיות מגיעות מיותר מידי מקומות, כמו גם ההיגיון שאומר שמנוע כל כך צנום, יחזיק על הבוכנות והטלטלים שלו כל כך הרבה כח, לא משנה אם מגיע מצ'יפ או DP או הזרקות למיניהם.

אני ממש לא מבין את האנשים שקונים רכב 1.4 חדש לגמרי, ומיד רצים לשפר אותו ... אני מתכוון רק לבעלי שירוקו\גולף שיש להם את אלטרנטיבת ה 2.0TFSI המדהימים, ולא לבעלי האיביזה\פאביה.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור,מבחינתי 50 אלף שקל זה לא אלטרנטיבה.

לי אישית יספיקו הנתונים של ה1.4TSI. וכמו שכתבתי בשרשור אחר,ההבדל במחיר לא שווה את ההבדל בהספק.

השירוקו הידנית עולה 175K על הכביש לעומת 230 למנוע 2 ליטר.

אני לא בא להשוואות בין הנתונים של המנועים האלו אך אי אפשר להגיד שה1.4 מפגר הרבה מאחור.

בן.

Got To love It

פורסם

דעתי ידועה בנושא הזה,

יש בעיות עם מנועים האלו, בעיות הקשורות לרגישות לדלק זבלה + תוכנה שכנראה דורשת יותר מדיי לאקלים בארץ.

עד עכשיו לא הוכח אם יש קשר בין סוג התוכנה (מקורי, מקורי אחרי RECALL או אפטרמרקט) לבין המנועים שהלכו.

משום מה - אני סבור שמבחן תוכנות הAFTERMARKET (מסויימות) מול רכב מקורי שעוד לא עשה את הRECALLים, יפתיע את כולנו.

אני אפילו מוכן לפנות זמן ולעזור עם לוגים (במידה ויש פה מישהו עם רכב מקורי שרוצה לבדוק את "מצבו")

-----

פורסם

לדעתי קיבלת את ההחלטה הנכונה לבינתיים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ליאור,מבחינתי 50 אלף שקל זה לא אלטרנטיבה.

לי אישית יספיקו הנתונים של ה1.4TSI. וכמו שכתבתי בשרשור אחר,ההבדל במחיר לא שווה את ההבדל בהספק.

השירוקו הידנית עולה 175K על הכביש לעומת 230 למנוע 2 ליטר.

אני לא בא להשוואות בין הנתונים של המנועים האלו אך אי אפשר להגיד שה1.4 מפגר הרבה מאחור.

בן.

לאון קופרה 240 כ"ס עולה 200K, לא שווה להוסיף 25K בשביל 100 כ"ס ?

דרך אגב, בעוד שקל ותשעים תוכל לעבור במנוע הזה את ה 300 כ"ס.

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור,מי שמעוניין לדוגמא שירוקו(נניח 1.4TSI) לא בהכרח מעוניין בסיאט לאון והן להפך.

יש כאלה שמחפשים כוח,יש כאלה שמחפשים ערך נוסף ויש כאלה שפשוט לא אוהבים סיאט\או להפך פולקסוואגן.

יש עוד המון שיקולים מאשר להגיד "240" כוח סוס בעוד 25K ואני בטוח שאתה יודע שיש עוד המון פרמטרים שמשפיעים על ההחלטה.

יצא לי לראות את הלאון(אומנם רק את ה2.0TSI) ואישית אותי היא ממש לא הרשימה.

בן.

Got To love It

פורסם

הייתי בסרט של סיאט כבר, ראיתי איך הפלסטיקה זבל נגמרת מבפנים.

לא תודה!

VW לעומת זאת החזיקה אצלי יותר זמן הבלאי לא גדול כמו בסיאט.

לאון זה אחלה רכב אבל השירוקו לא רואה את הלאון מבחינת מראה חיצוני.

פורסם

ב5 שנים האחרנות רכשנו במשפחה 3 רכבים שונים מתוצרת סיאט.

איביזה 05, לאון 07, לאון 09.

הפלא ופלא, שום דבר לא התפרק, שום דבר לא זז באופן יוצא דופן.

והפלסטיקה הזבל של סיאט היא אותה אחת של VW (ראה ערך כפתורים מתקלפים וחלונות נופלים).

אז אומנם השירוקו מרשימה יותר חיצונית, אך למי שמעוניין ברכב חזק יותר עם פוטנציאל שיפור גדול בהרבה כנראה שאין לו מה לחפש בשירוקו 1.4.

תתחדש,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
ב5 שנים האחרנות רכשנו במשפחה 3 רכבים שונים מתוצרת סיאט.

איביזה 05, לאון 07, לאון 09.

הפלא ופלא, שום דבר לא התפרק, שום דבר לא זז באופן יוצא דופן.

והפלסטיקה הזבל של סיאט היא אותה אחת של VW (ראה ערך כפתורים מתקלפים וחלונות נופלים).

אז אומנם השירוקו מרשימה יותר חיצונית, אך למי שמעוניין ברכב חזק יותר עם פוטנציאל שיפור גדול בהרבה כנראה שאין לו מה לחפש בשירוקו 1.4.

תתחדש,

עידן

עידן על המשפט שהדגשתי אני מסכים איתך.

אולם לשירוקו יש כוח,מי שמחפש הרבה כוח ופוטנציאל שיפור הרבה יותר גדול כנראה יפנה ללאון. אבל שוב,זה לא 100% מהאוכלוסייה, זה גם לא נראה לי 50.

העיצוב של השירוקו יותר אקזוטי,הטיב חומרים נראה יותר טוב ומרגיש יותר "בריא" מאשר בלאון.

בן.

שגם לו היתה איביזה שנתון 07(יד ראשונה מהחברה) וכן יש רעש של פלסטיקים רועשים מהרבה מקומות מהאוטו.

Got To love It

פורסם

הלאון שלי בן 8, חוץ מגג צונח (כמו בכל הגולפים בשנתונים האלו) הכל במקום.

בנוסף, הרכב עם מתלי קוני אייבך קשים כמו בטון, וגם את זה הפלסטיקה "המעפנה" של סיאט שורדת בכבוד.

למי שיש קירקושים ורעשים אפשר לפתור בשניה ע"י העלאה של הוליום ברדיו :)

אכן השירוקו רכב מאד מרשים, הרבה יותר מהסיאט, אבל במחיר של השירוקו 2.0 עם 200 כ"ס אפשר לקבל לאון קופרה R, מצויד במנוע של S3 (עם טורבו גדול יותר, אינטרקולר בהמתי, מתלים ובלמים טובים פי 10 מהשירוקו, מוטות מייצבים קשיחים יותר, ועוד ועוד), אם כבר 1.4 אז הייתי "מתפשר" על איביזה קופרה ...

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

בשום שלב בשירשור להכחשתי שללאון פוטנציאל יותר טוב, אני רק יודע שהפלסטיקה ברכב אינה כמו בפסאט או ב אודי שהיו לי

היה ברשותי רכב איביזה FR 2005 עד 2008 אני מצטער שאני פוגע פה בכמה אנשים אך מבפנים הרכב "לא משהו" באיחוד הבלאי הגבוה של הפלסטיקה של הדלתות או של הפלסטיקים ליד הכסאות מה שאני כן יכול לומר שעל הדש בורד הם ישתמשו בפלסטיק מסוג אחר שמחזיק מעמד בצורה יוצאת מן הכלל חוץ מזה כל השאר "לא משהו" (אם לנסח את זה יפה).

פורסם

יצא לך לשבת בשני הרכבים?

אני 1.95,גם באיביזה שהיתה לי עד עכשיו(שנתון 2007) וגם בחדשה לא ממש נוח לי מבחינת מרחק רגליים מהדוושות.

בשירוקו יש לי הרבה יותר מקום לרגליים.

שוב,יש המון שיקולים ברכישת רכב ולא רק "למי יש יותר גדול".

בקיצור,כל אחד והלבטים שלו וההחלטות שלו.

בן.

Got To love It

פורסם

בן אני יותר קרוב ממך ל-2 מטר ואני יושב באיביזה 2005 שלי כמו מלך. זה שטות מה שאמרת.

ולמה אף אחד לא אומר את זה השירוקו היא יותר פוזה ונוסעת טוב מאוד במסלול אפילו יותר טוב מה-2.0 ליטר כי ה-2.0 כבדה באזור המנוע ב-70 קילו מה שיותר דיס באלאנס גבוה מה-1.4.

מי שמחפש כוח יילך על הלאון ומי שמחפש פוזה ייסע על שירוקו.

• תוכן חדש...