Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה SportCoupe - 1.4 מול דגם 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עושה רושם של אוטו מאוד חסכוני....

רוב המשפחתיות 1.6 היום עושות 300-330 ק"מ לתידלוק... ככה שמעבר לאיביזה באמת משדרג את תצרטוכת הדלק.

orankohn כתב:

לגבי הרעש במנוע ה - 1.6 - בסה"כ המנוע אינו רועש באופן מופרז. היות ואני בשלב הרצה ונוהג באופן עדין ,אינני עובר 3,500 סל"ד.

גבר, המושג "הרצה" היה קיים פעם... כשקנו מכוניות חדשות.. אני לא חושב שהיום נחוצה הרצה במכוניות שבאות חדש מהניילון... תקן אותי אם אני טועה

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוב המשפחתיות 1.6 היום עושות 300-330 ק"מ לתידלוק... ככה שמעבר לאיביזה באמת משדרג את תצרטוכת הדלק.

orankohn כתב:

גבר, המושג "הרצה" היה קיים פעם... כשקנו מכוניות חדשות.. אני לא חושב שהיום נחוצה הרצה במכוניות שבאות חדש מהניילון... תקן אותי אם אני טועה

נראה לי שאתה טועה ידידי המאזדה שלי 99 שנת לידתה עושה 520 קמ לתדלוק אז קשה לי להאמין שהמכוניות של היום עושות כ"כ מעט.

פורסם
נראה לי שאתה טועה ידידי המאזדה שלי 99 שנת לידתה עושה 520 קמ לתדלוק אז קשה לי להאמין שהמכוניות של היום עושות כ"כ מעט.

לא מתווכח איתך.. אני רק אומר שיש מכוניות גם מודלים 2003-2006 שצורכות 300-350 קמ לתידלוק בנסיעה עירונית.

יום טוב חבר

פורסם

orankohn כתב:

אתה מתכוון רוב המשפחתיות, וגטס.

פורסם

לעידו - לגבי ה"הרצה" - אכן תרשה לי לעדכן אותך.

בידי ספר הוראות הפעלה בעברית שקיבלתי לפני 3 ימים לסיאט איביזה מודרנית . (ההוראות תקפות לכל הדגמים 1.4/1.6)

בעמוד 155 בפרק שנקרא : "הרצה - הרצת מנוע חדש " נכתב :

" יש להריץ את המנוע במהלך 1500 הק"מ הראשונים. עד 1000 ק"מ אל תיסע מהר יותר משלושת רבעי המהירות המירבית.

אל תשתמש במצערת מלאה. מנע מהירויות מנוע גבוהות . אל תגרור גרר.

מ - 1000 עד 1500 ק"מ ניתן להגביר את המהירויות בהדרגה עד למהירות הרכב והמנוע המרביים.

במהלך שעות ההרצה הראשונות , החיכוך הפנימי במנוע גדול יותר מאשר לאחר מכן, כאשר כל החלקים הנעים מתאימים עצמם.

אם מריצים את המנוע בעדינות , חיי המנוע יהיו ארוכים יותר ותצרוכת השמן תהיה קטנה יותר. "(סוף ציטוט).

למיטב ידיעתי , הרבה יצרנים נוספים חוץ מ VAG גם כן ממליצים לנהוג באופן דומה ולבצע הרצה.

פורסם

לא מתווכח איתך.. אני רק אומר שיש מכוניות גם מודלים 2003-2006 שצורכות 300-350 קמ לתידלוק בנסיעה עירונית.

יום טוב חבר

תגידו לי, אתם רציניים??

לא חשבתם שגם נפח מיכל הדלק משנה? איך אפשר להשוות מס' ק"מ לתדלוק אם אתם לא מציינים גם את נפח מיכל הדלק?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
יתכן אי דיוק במה שאני אומר - אך ESP זו בקרת יציבות. כלומר מונעת מאיבוד אחיזה על הכביש.

למשל, כאשר אתה תעלה עם הרכב על איזו שלולית או משהו חלקלק עם שני גלגלים ימניים למשל, המערכת תדע לתת פחות כוח לשני הגלגלים הללו כדי שלא יאבדו אחיזתם על הכביש

מישהו ראה איביזה כסופה?

הזמנתי כסוף כי זה בערך מה שנשאר ובתמונות באינטרנט זה נראה יפה בסה"כ..אבל אני צריך מישהו שראה בעיניים ויכול להרגיע אותי שזה נראה בסדר.

(מישהו הזמין בלבן ורוצה להחליף? :) )

אני הזמתי בצבע כסוף אפילו שהיה את כל הצבעים. ראיתי אותה בתצוגה בכסוף ואהבתי...

פורסם

לי באופן אישי עוד לא יצא לראות איביזה SC כסופה.יהיה נחמד לראות אבל. כשתקבל את הרכב - צרף תמונות בבקשה!

Twincharger Stratified Injection

פורסם
לי באופן אישי עוד לא יצא לראות איביזה SC כסופה.יהיה נחמד לראות אבל. כשתקבל את הרכב - צרף תמונות בבקשה!

אם לא יקדימו אותי - בשמחה.

Purple, באיזו סוכנות?

פורסם

הצבע הכתום מדליק, אבל אפילו הצבע הזה לא מצליח להסוות את כמה שהאוטו הזה מכוער!

:lol:

תתחדשו ותהנו, כל בעלי האיביזות החדשות, ללא ספק זהו אחלה מחיר לאוטו הזה.

פורסם
לעידו - לגבי ה"הרצה" - אכן תרשה לי לעדכן אותך.

בידי ספר הוראות הפעלה בעברית שקיבלתי לפני 3 ימים לסיאט איביזה מודרנית . (ההוראות תקפות לכל הדגמים 1.4/1.6)

בעמוד 155 בפרק שנקרא : "הרצה - הרצת מנוע חדש " נכתב :

" יש להריץ את המנוע במהלך 1500 הק"מ הראשונים. עד 1000 ק"מ אל תיסע מהר יותר משלושת רבעי המהירות המירבית.

אל תשתמש במצערת מלאה. מנע מהירויות מנוע גבוהות . אל תגרור גרר.

מ - 1000 עד 1500 ק"מ ניתן להגביר את המהירויות בהדרגה עד למהירות הרכב והמנוע המרביים.

במהלך שעות ההרצה הראשונות , החיכוך הפנימי במנוע גדול יותר מאשר לאחר מכן, כאשר כל החלקים הנעים מתאימים עצמם.

אם מריצים את המנוע בעדינות , חיי המנוע יהיו ארוכים יותר ותצרוכת השמן תהיה קטנה יותר. "(סוף ציטוט).

למיטב ידיעתי , הרבה יצרנים נוספים חוץ מ VAG גם כן ממליצים לנהוג באופן דומה ולבצע הרצה.

כמי שאחראי על מסירות בסיאט אני יכול להגיד כי כל רכבי ההדגמה של צ'מפיון עוברים הרצה של 1000 ק"מ שלא יותר מ 3000 סל"ד ולא עוברים את ה110 קמ"ש ,כך אני גם ממליץ לכל !!! הלקוחות שמקבלים את הרכבים.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

585 קילומטרים, זה מספר הקילומטרים שעברתי מאז התידלוק הראשון ועד לתידלוק האחרון היום.

מחשב הדרך הראה כי נותרו עוד 35 קילומטרים של נסיעה. אני מניח שהממוצע שלי עמד על ליטר ל-14 קילומטרים.

רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות, אך הפקקים, אוי הפקקים.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם
הצבע הכתום מדליק, אבל אפילו הצבע הזה לא מצליח להסוות את כמה שהאוטו הזה מכוער!

:lol:

תתחדשו ותהנו, כל בעלי האיביזות החדשות, ללא ספק זהו אחלה מחיר לאוטו הזה.

תפסיק לחפור, יש פוסטינור! או ניתוח לייזר לעיניים במקרה שלך...:roll:

פורסם
585 קילומטרים, זה מספר הקילומטרים שעברתי מאז התידלוק הראשון ועד לתידלוק האחרון היום.

מחשב הדרך הראה כי נותרו עוד 35 קילומטרים של נסיעה. אני מניח שהממוצע שלי עמד על ליטר ל-14 קילומטרים.

רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות, אך הפקקים, אוי הפקקים.

נתון מעניין מאוד, שכן בעליה של קופרה 2010 משופרת, ציין בפניי נתון זהה של 580 ק"מ בין תדלוקים, ולאור העובדה שנפח מיכלי הדלק זהה, זו עובדה מעניינת לא ? קופרה עם צ'יפ צורכת דלק כמו 1.4 ידנית ?!:shock: (בשני המקרים מדובר בצריכה חסכונית ומצויינת, בייחוד אם ישנו מרכיב משמעותי של פקקים)

פורסם

שלום,

השאלה שלי מיועדת לאורן או לשאר החברים פה שכבר קיבלו את האיביזות המתוקות שלהם :) :

כמה זמן לקח לחברה למסור לכם את הרכב לאחר שהודיעו לכם שהאונייה הגיעה לארץ ? (שחרור מהמכס, משרד הרישוי וכל התהליכים שהם צריכים להעביר את הרכב לפני מסירתו)

הודיעו לי שבערך עוד 15 ימים, מה קרה איתכם ?

• תוכן חדש...