Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

החלפתי לאחרונה מחשב מנוע בסקודה כי הוא לטענת המוסך היה שורף את הקוייל. השיגו לי מחשב משומש שעלות התיקון הכוללת עבודה ומע"מ היתה 2000 ש"ח.

הגעתי לעשות טסט, והרכב נכשל בבדיקות זיהום האוויר. המוסך אמר שזו בעיה ידועה עם סקודות ומחשבי המנוע שלאחרונה נכשלים טסטים - המוסך אמר שרק אם הוא ילך בבוקר למכון טסטים הוא יצליח להעביר את הרכב טסט.

המוסך טוען שזו בעיה מוכרת ושרק רכישת מחשב חדש במחיר של כ10000 ש"ח היתה מונעת מהרכב להכשל.

אני עדיין לא מבין שום דבר ולא מבין את ההגיון. מה קורה פה? למה שמחשב משומש יכשיל את הטסט? מה למחשב ולזיהום האוויר?

יונתן

פורסם

נשמע לי מוזר

למה שמחשב שעבד ברכב כמו שצריך יקום בבוקר בהיר אחד וישרוף קויל?

מה הקסם שהמוסך יודע לעשות כדי שהרכב יעבור טסט רק אצלו.

נשמעים לי כמו חפרים או נוכלים

פורסם
היי

החלפתי לאחרונה מחשב מנוע בסקודה כי הוא לטענת המוסך היה שורף את הקוייל. השיגו לי מחשב משומש שעלות התיקון הכוללת עבודה ומע"מ היתה 2000 ש"ח.

הגעתי לעשות טסט, והרכב נכשל בבדיקות זיהום האוויר. המוסך אמר שזו בעיה ידועה עם סקודות ומחשבי המנוע שלאחרונה נכשלים טסטים - המוסך אמר שרק אם הוא ילך בבוקר למכון טסטים הוא יצליח להעביר את הרכב טסט.

המוסך טוען שזו בעיה מוכרת ושרק רכישת מחשב חדש במחיר של כ10000 ש"ח היתה מונעת מהרכב להכשל.

אני עדיין לא מבין שום דבר ולא מבין את ההגיון. מה קורה פה? למה שמחשב משומש יכשיל את הטסט? מה למחשב ולזיהום האוויר?

יונתן

על איזה סקודה מדובר איזה נפח ואיזה שנה?

נשמע כמו מוסך שמנסה לחלוב את הקליינטים שלו. זה לא נשמע לי הגיוני בכלל כל הסיפור. אולי הכוהל הסיני שהוא שם לך זו היתה הסיבה שהוא כל הזמן נשרף. יש לי ניסיון מר עם כוהלים תוצרת סין מחזיקים בקושי שבוע ונשרפים איכות ירודה. אין כמו חלק אורגינל או תחליפי מאיכות ידועה.

הגיע אלי מזדה לנטיס למוסך עם כוהל שרוף החלפתי לה בכוהל תוצרת סין כי מקורי עולה 950 לפני מע"מ ותחליפי 200 לפני מע"מ הכוהל לא החזיק שבוע. החלפתי אותו באחד חדש מאותה תוצרת סינית ושוב עברו יומיים ונשרף שוב, שמתי לו אחד מקורי משומש והוא כבר נוסע איתו שנה בלי בעיות.

פורסם

נשמע כמו סיפורי סבתא של המוסך מ-א עד ת'.

אולי הוא שם מחשב לא מתאים או לא תקין.

חוץ מזה יכולת להשיג מחשב משומש באיביי וכיו"ב בגרושים, פלוס כמה לירות לעבודה.

פורסם

אכן נשמע כמו איזה חאפר שמחפש עוד ועוד כסף על כלום!.

אני לא שולל בעיה במחשב שתגרום לשריפת סליל הצתה אבל זה ניתן לבדיקה ע"י בדיקת המתחים שהמחשב מוציא לסליל.

מחשב שגורם לזיהום אוויר נשמע לי מאוד מוזר אם לא טיפשי, אלא אם כן יש קוד תקלה או חיישן תקול או משהו לא מחובר טוב.

לדעתי תחפש מוסך אחר לדוגמה "מוסך רון"

פורסם
על איזה סקודה מדובר איזה נפח ואיזה שנה?

נשמע כמו מוסך שמנסה לחלוב את הקליינטים שלו. זה לא נשמע לי הגיוני בכלל כל הסיפור. אולי הכוהל הסיני שהוא שם לך זו היתה הסיבה שהוא כל הזמן נשרף. יש לי ניסיון מר עם כוהלים תוצרת סין מחזיקים בקושי שבוע ונשרפים איכות ירודה. אין כמו חלק אורגינל או תחליפי מאיכות ידועה.

הגיע אלי מזדה לנטיס למוסך עם כוהל שרוף החלפתי לה בכוהל תוצרת סין כי מקורי עולה 950 לפני מע"מ ותחליפי 200 לפני מע"מ הכוהל לא החזיק שבוע. החלפתי אותו באחד חדש מאותה תוצרת סינית ושוב עברו יומיים ונשרף שוב, שמתי לו אחד מקורי משומש והוא כבר נוסע איתו שנה בלי בעיות.

סקודה פביה 2002 מנוע 1.4.

החלפתי במוסך המורשה את הכויל לפני שנתיים - לאחד מקורי עם אחריות לשנתיים. במהלך השנתיים הכויל נשרף משהו כמו 4 פעמים, והוא הוחלף במסגרת האחריות. כמובן שכאשר אתה קונה חלק מקורי את מקבל אחריות לשנתיים, אבל החלק שמוחלף במסגרת האחריות הוא משומש וזול וסיני. אבל גם כויל מקורי נשרף.

יש לי את המחשב המנוע הישן - יש אולי איפה לתקן אותו?

יש בעיה עם המחשב החדש שהותקן - שהוא מבקש שני חיישנים בעוד שיש חיישן אחד בלבד - זה לטענת המוסך גורם להכשל בטסט על זיהום אוויר.

יונתן

פורסם
אכן נשמע כמו איזה חאפר שמחפש עוד ועוד כסף על כלום!.

אני לא שולל בעיה במחשב שתגרום לשריפת סליל הצתה אבל זה ניתן לבדיקה ע"י בדיקת המתחים שהמחשב מוציא לסליל.

מחשב שגורם לזיהום אוויר נשמע לי מאוד מוזר אם לא טיפשי, אלא אם כן יש קוד תקלה או חיישן תקול או משהו לא מחובר טוב.

לדעתי תחפש מוסך אחר לדוגמה "מוסך רון"

כשנכשלתי בטסט על זיהום אוויר הגעתי למוסך והוא אמר שצריך להחליף את הממיר הקטליטי, כי הוא רואה שהוא שבור וחלוד. הוא שאל אותי אם יש לי בעיות קצת בסחיבה, אמרתי שהאוטו עושה צלצולים מתכתיים מגחון, מה שאישר את מה שהוא טען. הוא אמר שהחלפת הממיר לא תבטיח תוצאות טובות בבדיקת זיהום אוויר. הממיר הוחלף (ממיר מתוצרת אנגליה!) ביחד עם חיישן למבדה (לא מבין למה היו חייבים להחליף את החיישן), וכך נעלמו להם 1300 שקל. אבל ההחלפה לא עזרה בשיפור תוצאות הבדיקת זיהום!!!

אז שאלתי את המוסכניק, מה עושים עכשיו, הוא אמר שיש בעיה שהמחשב מראה שיש שגיאה בחיישן שני - ושהבעיה היא שאין חיישן שני ולא אמור להיות חיישן שני - מה שאמר לטענתו שיש לי מחשב עם גירסא לא מתאימה לרכב. הוא טוען שזה הגורם לרכב להכשל בבדיקת זיהום.

פורסם
נשמע כמו סיפורי סבתא של המוסך מ-א עד ת'.

אולי הוא שם מחשב לא מתאים או לא תקין.

חוץ מזה יכולת להשיג מחשב משומש באיביי וכיו"ב בגרושים, פלוס כמה לירות לעבודה.

חיפשתי באיביי SKODA FABIA ECU, וגם SKODA FABIA ENGINE CONTROL UNIT - לא מצאתי.

יש לך לינק אולי?

יש לי את המחשב הישן אצלי בתא מטען - אני שומר אותו - אין מצב לתקן אותו?

פורסם
כשנכשלתי בטסט על זיהום אוויר הגעתי למוסך והוא אמר שצריך להחליף את הממיר הקטליטי, כי הוא רואה שהוא שבור וחלוד. הוא שאל אותי אם יש לי בעיות קצת בסחיבה, אמרתי שהאוטו עושה צלצולים מתכתיים מגחון, מה שאישר את מה שהוא טען. הוא אמר שהחלפת הממיר לא תבטיח תוצאות טובות בבדיקת זיהום אוויר. הממיר הוחלף (ממיר מתוצרת אנגליה!) ביחד עם חיישן למבדה (לא מבין למה היו חייבים להחליף את החיישן)הסיבה היא שלרוב ממיר לא מתפרק סתם, הוא מתפרק כתוצאה מתערובת עשירה שזורקת דלק לאגזוז, ואז הדלק בוער בתוך הממיר ומרתיח לו את החיים, וכך נעלמו להם 1300 שקל. אבל ההחלפה לא עזרה בשיפור תוצאות הבדיקת זיהום!!! זה לא אומר שהממיר לא נדפק, אבל הוא יהרס שוב כי אתם לא פותרים את התקלה שגרמה לו להרס מהתחלה, וגם מה שגורם לזיהום (זאת אותה תקלה)

אז שאלתי את המוסכניק, מה עושים עכשיו, הוא אמר שיש בעיה שהמחשב מראה שיש שגיאה בחיישן שני - ושהבעיה היא שאין חיישן שני ולא אמור להיות חיישן שני הסיבה היא, שהמחשב מחפש חיישן שני, ברגע שהוא לא מוצא הוא אוטומטית נוסע על מפות דלק חירום (תערובת עשירה כדי למנוע הרס מנוע), כפועל יוצא זה הורס לך את הממיר הקטליתי, ובנוסף זה מכשיל אותך בזיהום אוויר - מה שאמר לטענתו שיש לי מחשב עם גירסא לא מתאימה לרכב. הוא טוען שזה הגורם לרכב להכשל בבדיקת זיהום.

תדרוש מהמוסך שיחליף את המחשב במחשב תקין ומתאים,

כמו כן זכותך המלאה לדרוש פיצוי שכן המוסך לא ערך בדיקות בסיסיות לאחר השדרוג ושיחרר אותך עם תקלה ברורה

שרואים מייד עם התחברות סקאנר

פורסם

לחילופין, אולי אפשר להגדיר למחשב הרכב לעבוד רק עם חיישן אחד. בכל מקרה רק מק"ט הוא הדרך הודאית לבדוק מקוריות חלקים.

אני מציע להחליף מוסך. מוסכים שעובדים בשיטת הניסוי וטעייה לא מקובלים עלי. נכון שלפעמים זו הדרך הראלית היחידה לאתר תקלה (ראלית מבחינת המוסך, כדי לא לשרוף זמן על דיאגנוזה), אבל כשמוסך לא מצליח לתקן תקלה מסתורית, מטרטר אותך ואומר "אני אעביר את האוטו טסט" זה הזמן לומר שלום וללכת למוסך אחר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר הבעיה היא שגם אם אפשר להגדיר למחשב לעבוד עם למבדה בודדת (ובחלק אכן אפשר)

לך תדע איפה זה יבוא לך בהפוכה עוד שנה נגיד עם איזה מכלול אחר שתגלה שלא באמת תואם במאה אחוז לדגם החדש יותר

אותו דגם שהגיע עם 2 חיישנים מהמפעל :)

פורסם
תדרוש מהמוסך שיחליף את המחשב במחשב תקין ומתאים,

כמו כן זכותך המלאה לדרוש פיצוי שכן המוסך לא ערך בדיקות בסיסיות לאחר השדרוג ושיחרר אותך עם תקלה ברורה

שרואים מייד עם התחברות סקאנר

המוסך הרכיב מחשב מרכב אחר טוטאל לוסט ואומר שמחשב אחר יעלה 8000 שקל - חדש מהחברה. הוא אמר שהבעיה אם המחשב "עולה" יותר מדי כסף למוסך שלו ושהוא מוכן לפרק את המחשב ולהחזיר את הכסף. אם הוא יפרק ויחזיר את המחשב הישן הרכב לא ינוע... ככה שכרגע אין לי מושג איפה משיגים מחשב תקין ומתאים בפחות מ-3000 שקל.

פורסם

לדעתי יש קצת בעיה עם המוסך. אם יש בעיה (כפי שאתה אומר) עם זיהוי חיישנים במחשב החדש - אזי המחשב שהרכיבו לך אינו מתאים.

אדרבא, בקש שירכיב את המחשב הישן לרכב ויחזיר לך את כספך (דאג במקביל להזמין גרר).

אם אתה באיזור המרכז גרור את הרכב למוסך "רון" - ושם אני מאמין שתמצא פתרון מקצועי, ונקודתי לבעייתך (ללא "שיטת מצליח").

אם אתה לא מאיזור המרכז - ציין ויפנו אותך למוסך מקצועי באיזורך.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא נראה לי שהמוסכניק שלך שם מחשב לא מתאים או של מנוע אחר , האוטו לא היה עובד .

אני מאמין שהוא בדק קוד מנוע והביא לך מחשב מתאים לפי מק"ט הבעיה היא שהוא לא קודד

את המחשב דבר שאכן יגרום לעבודה לא תקינה של המנוע ולזיהום אויר .

גש למוסך מורשה או למוסך עם ציוד מתאים שיבצע קידוד למחשב .

• תוכן חדש...