Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

edan82- לגבי המשפט הראשון ראה תגובה שרשמתי בהודעה זאת ל- ArikC.

לגבי המשפט השני אודה לך אם תפרט מדוע למטרת שיפור בעתיד.

לגבי ההערה על הבלמים היא נובעת מכיוון שהבלמים לא ממש עושים את העבודה שלהם כמו שציפיתי, יכול להיות שהדרישות שלי היו גבוהות מידי. לבלימת חירום (במידה ויש זמן) אני אעדיף (ברכב הזה) לבלום גם באמצעות כוח המנוע. ה- ABS נכנס לפעולה ברכב הזה מוקדם מאוד ורק מאריך את מרחק הבלימה.

.

אתה לא צריך לשחרר קלאץ' מהר (לזרוק קלאץ') בשביל להאיץ מהר, אפשר לשחרר אותו כרגיל ואז להתחיל להאיץ,זה לא יעשה שום ריח חריף ולא יגמור לך את הקלאץ' כמו מה שאתה תיארת.

לגבי הבלימות,אם אתה בולם בלימת חירום משמע כנראה שהמהירות שלך גבוהה יחסית לעצם שבגללו אתה בולם,משמע כנראה אין לך מספיק מרחק כדי להתחיל להתעסק בהורדות הילוכים.

אם אתה יורד את ערד סדום אתה יכול להשתמש בהורדת הילוך לבלימת הרכב, אם אתה בולם בלימת חירום-אך ורק דוושת הבלם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב לעניין הכניסה המוקדמת של ה-ABS,גם זה לא ממש קשור לבלימת מנוע.

בבלימת מנוע מומלץ להשתמש רק כאשר כבר "טיגנת" את הברקסים (למשל כמו בנסיעה אגרסיבית בערד-סדום), לא כאשר הרכב מלפניך בלם "פתאום" (שזו כבר בלימת חירום).

דמיין תרחיש:

אתה נוסע באיילון על 90 קמ"ש חוקיים, כ-20 מ' לפנייך נוסע אוטובוס ש"פתאום בולם" בלימת חירום, אתה באמת חושב שזה שתשתמש בבלימת מנוע בשילוב עם דוושת בלם לחוצה עד הסוף תועיל ?

ממש לא.

יותר מזה,אני מבטיח לך במצב כזה שאם חלילה תנסה להשתמש בבלימת מנוע ותבזבז על זה אלפית שנייה מיותרת,אתה תסיים את הבלימה איפשהו באיזור הדלת האחורית של האוטובוס,מהסיבה המאוד פשוטה:

לאוטובוס יכולת עצירה ה-ר-ב-ה יותר גבוהה מהיכולת עצירה של הרכב שלך (מי שיצא לו לחוות בלימת חירום באוטובוס יודע על מה אני מדבר,התחושה דומה לכך שמשאית התנגשה בו חזיתית...).

תסמוך על הבלמים של הרכב ויותר חשוב,תכיר אותם, אם ה-ABS נכנס מוקדם מדי לפעולה:

1.תחליף צמיגים לאיכותיים יותר שיסייעו ל-ABS לעבוד.

2.תלמד "איפה לבלום ואיפה לא" (לדוגמא- בבת ים היה כביש שהוא לכל אורכו באיכות נמוכה אבל "סבילה" וב-50-70 מ' לפני הצומת הכביש נהיה באיכות חרא (בורות,התפוררויות של האספלט וכו'),בגלל שזה כביש יחסית מבודד בשעות לילה לעיתים הייתי חוצה אותו במהירויות מעל 80 קמ"ש,את הבלימה הייתי בולם באגרסיביות יחסית בקטע שסלול באיכות סבירה במטרה להגיע ל-50 מ' באיכות חרא במהירות נמוכה של 20 קמ"ש,גם כי לא רציתי לפרק את הרכב וגם כי ידעתי שאם אמתין עם הבלימה עד לאספלט החרא או שהרכב יחליק או שה-ABS יתחיל לתקתק.

3.תלמד לחיות עם ה-ABS בשלום,תלמד את הכניסה שלו,תלמד את המגבלות שלו (על כביש מאובק\רטוב הכניסה תיהיה מוקדמת) ותלמד לנצל אותו על מיגבלותיו.

ה-ABS נכנס מוקדם ?

תנצל את זה כדי להתחיל את תמרון ההתחמקות ממכשול מוקדם יותר.

לפני שתכתוב לי "בכל מקרה ה-HGT לא הרכב שלי רק עשיתי עליו סיקור" אומר שזו נוגע לכל רכב,לא רק ל-HGT כמובן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אגב, שכחתי לרשום: ראיתי פונטו HGT שנת 2006 (!) דור mk2b עם סיומת 14...

חשבתי שסמל"ת הפסיקו לשווק את הפונטו HGT בסוף שנת המודל 2003

ייתכן ומדובר בייבוא אישי. האמת שגם אני לא נתקלתי אף פעם ב HGT mk2b. כמו כן, לאחותה של זוגתי יש פונטו 2006 עם סיומת 58, ומסתובבים פונטואים עם סיומת 60. אם ייצא לך לראות אותה שוב, בדוק האם הספרה התחילית היא 9 ואז אכן מדובר ברכב שקיבל מספר רישוי בעמדה מספר 1.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מה זאת אומרת "התפוצץ המנוע"? נסעת בלי מים ברדיאטור?

בכל מקרה תודה לכולם, אם יש לכם הערות נוספות לשיפור אשמח לשמוע, תמיד יש מה לשפר להבא.

לא נסעתי בלי מים. משאבת המים קרסה (התפרקה) בחניון של קניון רוטשילד ברשל"צ.

כתוצאה מזה רצועת הטיימינג קפצה, ונפגעו 15 שסתומים. הנזק במוסך מורשה פיאט היה 10K.

חשבתי שסיימתי עם הנזקים ואפשר להמשיך הלאה אל השקיעה - מה שהתברר כנכון - תרתי משמע. מחשב המנוע הפסיק לתת פקודה למזרקים שבוע אח"כ. הנזק, אחרי מו"מ ממושך מול היבואן - כ-5K.

הייתי רוצה לקנות היום אבארט' 500, אבל רק בתיאוריה, גם כי אני סטודנט וגם כי הספיק לי מהאיטלקים.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אויש, כמה שאני מתגעגע אליה... :cry:

אהבתי לקרוא, גיא. אני רק מקווה שהוא באמת שומר עליה כמו שאני שמרתי.

אה, ותגיד לו להעיף מהר את הכיסוי הגה הזה! הרכב מגיע מקורי עם הגה מצופה עור, וכיסוי שכזה עליו לא רק שמכער את המראה של הרכב, אלא גם פוגע בעור שלו.

פורסם
מ

לגבי ההערה על הבלמים היא נובעת מכיוון שהבלמים לא ממש עושים את העבודה שלהם כמו שציפיתי, יכול להיות שהדרישות שלי היו גבוהות מידי. לבלימת חירום (במידה ויש זמן) אני אעדיף (ברכב הזה) לבלום גם באמצעות כוח המנוע. ה- ABS נכנס לפעולה ברכב הזה מוקדם מאוד ורק מאריך את מרחק הבלימה.

אם יש לך זמן לבלום, זו לא בלימת חירום.

בלימת חירום לשם עצירה מלאה, לחיצה על דוושת הבלם עד הסוף, ואז עוד קצת. עד שהרגל בולמת את הרכב במגע ישיר עם הכביש.

המטרה היא לעצור כמה שיותר מהר.

הABS לא נכנס מוקדם מידי, הצמיגים על הרכב הזה ספציפית לא איכותיים מספיק, או דורשים החלפה.

את זה אני יכול להעיד מהרכב שלי שנועל צמיגים טובים מאז ומתמיד. הבלמים מתפקדים מצויין.

כאשר אני אומר צמיגים איכותיים, אינני מתכוון לצמיגים יקרים וספורטיבים מאוד, סגנון סליקס ושות', אלא צמיגים מן השורה, על הצד האיכותי. (נשמע מאוד חד משמעי, אני יודע :))

!AWDSOME

פורסם

הצמיגים חדשים, של "יוקוהומה". מה שכן, הוא מורח ומרסס עליהם חומרים להברקה, יכול להיות שזה משפיע (אני אישית אף פעם לא השתמשתי בשטויות האלו).

פורסם
הABS לא נכנס מוקדם מידי, הצמיגים על הרכב הזה ספציפית לא איכותיים מספיק, או דורשים החלפה.

את זה אני יכול להעיד מהרכב שלי שנועל צמיגים טובים מאז ומתמיד. הבלמים מתפקדים מצויין.

כאשר אני אומר צמיגים איכותיים, אינני מתכוון לצמיגים יקרים וספורטיבים מאוד, סגנון סליקס ושות', אלא צמיגים מן השורה, על הצד האיכותי. (נשמע מאוד חד משמעי, אני יודע :))

הרכב הזה נועל רביעיית יוקוהמה S.Drive חדשים לגמרי.

• תוכן חדש...