Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעמים רבות אותו דגם מוצע בשני נפחי מנוע (C5 במנוע 2000 ו - 3000; לומינה במנוע 3100 ו - 3800; סונטה במנוע 2000 ו - 2700 וכו'). ההגיון שלי אומר, שאם שמים מנוע גדול יותר על אותו בודי - זה יביא לצריכה קטנה יותר של דלק (המנוע הגדול יותר "מתאמץ" פחות). מצד שני, ראיתי בפורומים השונים אמירה, שהמנועים הגדולים זוללים יותר דלק. מישהו יכול לעזור לי להבין את הפרדוקס?

תודה מראש

פורסם

בגדול, בהנחה כי אותו דגם מוצע בשני נפחי מנוע ואותה תיב"ה אז צריכת הדלק תהיה לרעת הדגם עם המנוע הגדול יותר. אולם אם הדגם עם המנוע הגדול יותר מצוייד בתיב"ה עם יחסי העברה ארוכים יותר (כדי לנצל טוב יותר את הכוח העדיף) אז צריכת הדלק תהיה לטובת הדגם עם המנוע הגדול יותר.

לסבר את האוזן, בשבוע שעבר עשיתי ברכב שלי את מסלול רחובות-ערד-רחובות (242 ק"מ) במהירות של 110 קמ"ש בצריכת דלק של 16.5 ליטר (כלומר 14.6 ק"מ/ליטר). וזאת מיכוון שבמהירות כזאת, בהילוך חמישי, הסל"ד הוא 2400.

ברכב עם מנוע קטן יותר המצוייד בתיב"ה עם יחסי העברה קצרים יותר (מאזדה לאנטיס לדוגמה) הסל"ד הוא יותר מ 3000 באותה מהירות.

פורסם

לדעתי,

יהיה יתרון למנוע גדול מחוץ לעיר, וחיסרון בתוך העיר.

גם תלוי איך נוהגים.

מניסיון שלי, רכבים עם מנוע גדול ובעלי מומנט נדיב, משרים על הנהג פחות רצון

ללחוץ חזק על הגז, ושזה גם תורם לחיסכון בצריכת דלק.

קח למשל את המליבו החדש.

בנסיעה רגועה יצרוך כמו רכב 1600 שנוהגים בו רגיל. כלומר החלפת הילכים בכ3500-4000 סל"ד ב1.6

לעומת 2000 סל"ד ברכב בעל מנוע גדול.

פורסם

תודה, אבל כאן נשאלת השאלה המתבקשת: איך אני אמור לדעת? כרגע אני עומד לפני רכישה של יונדאי סונטה, ומתלבט בין מנוע 2000 למנוע 2700. איך אני יכול לדעת מה יחסי ההעברה בכל אחד מהם?

פורסם

קשה לקבוע בצורה חד משמעית כי עם קצת מחשבה אפשר למצוא דוגמאות לכאן ולכאן. ברוב המקרים יהיה יתרון לרכב עם המנוע הקטן, במיוחד כאשר עיקר התנועה היא בתוואי עירוני או בין-עירוני פקוק (כלומר נסיעות באזור גוש דן).

אני לא חושב שאתה צריך לבדוק את יחסי ההעברה של הרכב ובמילא גם אם תדע אותם תתקשה להסיק מהם את ההפרשים בתצרוכת הדלק. בתור התחלה, הייתי בודק את נתוני תצרוכת הדלק שמספק היצרן ואז משווה אותם לרכבים אחרים באותה הקטגוריה כדי לקבל תחושה כמה יחסי הרכב יחסית לשאר הקטגוריה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בהקשר ללומינה,מנוע 3800 צורך יותר דלק מ3100.

אבל ההפרש בביצועים הוא עצום ומשתלם.

זה עניין גם של כיול של תיבת ההילוכים,בלומינה 3800 התיבת הילוכים למשל לא מורידה להילוך 1 בקיק-דאון אלא סוחבת מההילוך השני :roll:.

פורסם
תודה, אבל כאן נשאלת השאלה המתבקשת: איך אני אמור לדעת? כרגע אני עומד לפני רכישה של יונדאי סונטה, ומתלבט בין מנוע 2000 למנוע 2700. איך אני יכול לדעת מה יחסי ההעברה בכל אחד מהם?

במקרה הזה זה קל - מנוע ה-2.7 ל' של יונדאי הוא בזבזן אחו-שרמ... כלומר, בטירוף. לך על ה-2.0 ל'.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עוד כמה דברים ששווה לציין:

1.מספר שסתומים,ועד כמה המנוע "מתוח".

2.מספר ציל'-לפעמים מנוע קטן בעל מספר צילנדרים גבוה ומספר שסתומים גבוה יותר יזדקק ליותר דלק מאשר מנוע גדול ממנו.

3.טכנולוגיה,מנועים חדישים צורכים פחות דלק בשל מחשב ניהול חכם יותר.

4.גוף אוירודינמי יעזור לחתוך את האויר בצורה יעילה יותר ויקטין את החיכוך ואת ההתנגדות.

Porsche 944 turbo

פורסם

תמיד המנוע הגדול יצרוך יותר דלק וזה לא פרדוקס.

מה שכן לפעמים יש דגמים שבגלל שיקולי מיסוי הרכיבו עליהם מנוע קטן מדי שטכנית מבחינת חישוב עומסים בסיסי הוא לא מתאים

המרכב כבד מדי. שם יש את הבעיה של מנוע קטן צורך יותר דלק.

ואלו מקרים לא נפוצים. במקרה שלך מנוע 2000 יהיה חסכוני משמעותית בכל תנאי.

מה שאני אומר תצא מהסרט שתחתוך את העוגה ותשאיר אותה שלמה.

יותר כח יותר דלק זה הנוסחה הבסיסית והפשוטה. ולא יעזור כלום.

מה שכן בדיזל טורבו הזרקה ישירה יש סיכוי שהדברים יתהפכו.

פורסם

לא נכון,

קח מנוע מיושן 8 שסתומים,לעומת אותו מנוע מתקדם יותר 16 שסתומים והזרקה ישירה ... ויותר הספק וגם יותר חסכוני.

יש כמובן יתרונות למנוע המיושן,יחס דחיסה יותר נמוך (בלאי נמוך יותר לעתיד).

ובדרך כלל מנוע 8 שסתומים,הוא גמיש יותר! אבל גם מזהם יותר,חסכוני פחות,רהוט פחות מבחינת אופן הפעולה שלו.

• תוכן חדש...