Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה אמרתי שאני לא חושב שזה קיים

אני לא ראיתי התקנה אחת שמבוצע בה כיוון אסימטרי ( כי לפי מה שהבנתי זה יוצר בעיות נוספות )

התקנות שרשום בהם "on-axis" בדרך כלל כל דרייבר מכוון לנוסע שמולו

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז זו טעות ייסודית בהגדרה של התקנה.

יש מושג שנקרא קרוס-פייר ששם הטוויטרים מכוונים ישירות אחד מול השני - 90 מעלות מהנוסעים.

סוג ההתקנה שאתה מדבר עליה צריך להקרא קרוס-רפרנס אם כבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה לי שלא הבנתי אותי

288217_105_full.jpg

דיברתי על זה

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני לא ראיתי התקנה אחת שמבוצע בה כיוון אסטימטרי ( כי לפי מה שהבנתי זה יוצר בעיות נוספות )

זה לא נראה יפה מבחינה אסטטית וזה לא מסתדר הגיונית ולכן זה לא קיים , מי שהמליץ על משהו לא סימטרי כנראה טועה או לא מבין .

פורסם

והנה ציטוט מפיו של Patrick Bateman מDIYMA :

In other words, the drivers side tweeter is pointed at you, and the passengers side tweeter is pointed at you?

That would work (kinda) if you were listening outside.

In the car you run into two problems:

#1 - there's a ton of early reflections, and using asymmetric angles makes the power response asymmetric

#2 - our HRTF changes depending on angle.

Not a lot you can do about the second one, but cross firing solves the first one. It also makes the soundstage wider.

לקוח מפה :

http://www.diymobileaudio.com/forum/927689-post158.html

פורסם

מה שאתה מראה זה באמת התקנת און אקסיס

ואני למשל - לא מחסידי השיטה הזו בכלל.

אני תמיד אהבתי את מה שאני מגדיר כ"קרוס רפרנס" - ומהקיקפאנלים זה כלל נחמד...

ההתקנה בקיק פאנלים שלי היא און אקסיס מצד ימין כלפיי וסטיה של 30 מעלות בערך של צד שמאל מהאקסיס - שכלפי השאטגאן - זה און אקסיס.

ברכב הפרטי למשל - כתוצאה מטעות - הרכיבים אצלי מופנים אמנם בקרוס רפרנס - אבל כלפי הרצפה - ומשום מה, זה נותן תוצאה נהדרת אז נשארתי עם הטעות הזו עד עצם היום הזה בו המערכת הזו הולכת לעבור השבתה נוספת בתקופת ימיה של המכונית...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתעלק לכם על ת'רד קצת...

אז רגע, אז אסימטריות בכיווני דרייברים (כלפי הנהג) זה אכן BIG NO NO? זה מוסכם על כל המומחים? או שזה רק מפלגה?

אני שואל כי בין היתר אני מנסה גם את זה בכיווני הכדורים שלי.

לפני הכדורי טויטרים זה היה כך (און-אקסיס מוחלט: טויטר שמאל ישירות לנהג, טויטר ימין ישירות לנהג) -

הבמה אמנם הייתה צרה אבל במושב הנהג נשמעה מעולה+++.

עכשיו עם הכדורים דברים קצת השתנו ואני מנסה דברים נוספים כדי להגיע לאופטימיזציה.

ואופיר - תן גם לינק לinstall log של ההתקנה ששמת את התמונה שלה קודם בבקשה

פורסם

אין פה ביג NO NO בדיוק כמו שאין ההפך.

כיוונים לא צריכים להיות בהכרח סימטרים - נחזור לבסיס , כיווני זויות ומיקומים נבעו מהבעיות האקוסטיות של סביבת הרכב שבסיסה בחוסר סימטריה ביחס למיקום המאזין. לכן הרבה פעמים הזויות השונות הם אלו שמקטינות את הבעיות , שינוי של זויות אקסיס משפיעה על הפאזה והענות התדרים שמגיעה אל אוזן המאזין במיקומו וזה בעצם הסיבה שעושים כיוונים , כל אלמנט כאמור ראוי לקבל טיפול בהתאם למיקומו האקוסטי ברכב וביחס למיקום המאזין וזה כאמור מניב פרמטרים שונים עבור כל אלמנט .

מעבר לזה ,קצת יחסות . סימטריה בזויות האלמנטים הייתה נכונה אם המאזין היה יושב באמצע .. ברגע שאתה יושב בצד של הבמה גם כך הכל כבר משתנה .. היה איזה מישהו שעשה קריירה מעניין תורת היחסות :lol:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני לא ראיתי התקנה אחת שמבוצע בה כיוון אסימטרי ( כי לפי מה שהבנתי זה יוצר בעיות נוספות )

התקנות שרשום בהם "on-axis" בדרך כלל כל דרייבר מכוון לנוסע שמולו

קודם כל ישנה הפרדה בין TWO SEATER לבין ONE SEATER.

וכל אחד מהם הוא תורה בפני עצמה.

בנוסף, יש הגדרה של און-אקסיס מלא, או אוף אקסיס לסוגיו(לרוב 30-60-90).

שאני דיברתי על טעויות נפוצות, דיברתי על אוף אקסיס מלא סימטרי בין 2 הקורות, דבר כזה, הוא שטות מוחלטת לעשות בבניה, ולרוב למעט השיפור האסטטי, מבחינת הצליל זה יהיה מוטעה.

השאיפה בהתקנה מבחינת זוויות היא תמיד תשאף לכמה שיותר און אקסיס, כי זאת ההענות הטובה ביותר של כל אלמנט.

אך מכיוון שברכב יש הפרשי גובה בין המיקומים(מה לעשות, לדחוף 3WAY מקדימה על הדש מול הפרצוף זה "קצת" בעיה.).

ולכן, ישנו שימוש נרחב בזוויות חופפות, מבחינת אלומות פיזור של אלמנטים וכו'.

הסיבה היא, כדי ליצור איזון בין המיקומים השונים של הדרייברים ביחס של אחד כלפי השני.

בגלל כל המגבלות הללו, ברוב המקרים לא ניתן יהיה לקבל את התוצאה המקסימלית, כאשר כל הדרייברים מופנים באון אקסיס.

ולרוב תהיה סטייה של אוף אקסיס חלקי על חלק מן הדרייברים.

המטרה של המיקומים, הזוויות, החיתוכים, הסלופים, הפאזות, האיקולציה, ההשוואת עוצמות ואף השוואת זמנים(טיים קורקשיין\טיים אליימנט) בחלק המקרים היא לצורך אותו איזון שאני מדבר עליו.

אם ניקח את השאיפה המקסימלית של מערכת, היא במה ממורכזת במקום אחד ומוחלט, תוך כדי איבוד תחושת מיקום של הדרייברים השונים, כאשר מיקום הכלים בתמונת הצליל היא המיטבית.

כלומר, אם נעצום את העיניים, לא נוכל להבחין מהיכן בוקעים הצלילים השונים בהתאם לכל אלמנט ובהתאם לספקטרום שאותו אלמנט מנגן.

נקבל במה ממורכזת למקום אחד ספציפי, כאשר כל כלי נשמע במקומו מבלי יכולת להבחין איזה אלמנט מנגן בדומיננטיות את אותו כלי.

ואת זה, מנסים להשיג ע"י עבודה של המיקומים והזוויות.

בהיעדר הבסיס הזה, שום איקולציה, תיקון זמן או השוואת עוצמות או כל מדידה וכלי עזר אחרים לא יוכלו לפתור לנו את זה.

לרוב שימוש נבון באלומות הפיזור של האלמנטים, וכן זוויות חופפות ניתן יהיה לקבל איזה תיקון לעיוות בעל כורחנו של המיקומים הפיזיים ומגבלתם ברכב.

בשורה התחתונה, זווית סימטרית לעולם לא תוכל להיות גם באון אקסיס, וגם באוף אקסיס לסוגיו.

under construction..

פורסם

יוסי, הבוכנות על שלט מעולה :)

יש פה כמה מעודדות שלא רואות בעין יפה יכולות של מתקינים.

שילכו להתקין אצל פחחים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אליקו? מה?

זה לא הת'רד הנכון לדבר עליו על בוכנות :-D

לגבי המעודדות - בין אם יודעות לעודד או לא - מעודדות זה תמיד טוב :-P

Pioneer TS-X150

פורסם
יוסי, הבוכנות על שלט מעולה :)

יש פה כמה מעודדות שלא רואות בעין יפה יכולות של מתקינים.

שילכו להתקין אצל פחחים.

יש משחק של מכבי ?

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אדי, צודק, אני כבר לא עומד בקצב של יוסי, בהתחלה השילוב בתא מטען נראה קצת שונה אבל ככל שהייתה התקדמות זה רק השתפר. נכחתי בכמה שלבים ובאמת שמחתי לראות שיוסי מטפל בכל דבר כמו עם כפפות משי

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...