Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלוואי והמתקינים המקצועיים בארץ יעשו גם כן!!!![/u]

עוד מעט תזכה לראות התקנה בסגנון של התמונות ... :wink:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה הכל לשואו ולא הכי אפקטיבי, הרכבים האלה נבנו ע"י החברות לתצוגה בלבד ולהפגנת יכולות.

אם בארץ הרכבים היו יותר זולים וכנ"ל גם הציוד כמו בחו"ל גם בארץ היו משקיעים בתצוגות האלה, את הידיים\הידע\היכולת\הציוד לעשות דברים כאלה יש בארץ הבעייה היא רק כמה זה עולה בסוף.

קחו תמונה אחת:

http://www.tuninglinx3.com/html/pts2004a_3.html

מי שמבין קצת במערכות רואה שזה רק לשואו כי המרחק האמיתי (של החווט) בין הקבלים לבין המגברים עצמם ומשם לשלדה ארוך מדי ואז הקבלים כמעט ולא אפקטיבים-אבל שיהיה.

סה"כ מרשים מאוד!!

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

זה ההונדה אקורה של אלפיין!

אם תרצה יש לי את כל ההסברים על הבנייה שלה בחוברת שקניתי באוסטרליה והבאתי איתי לארץ :lol:

פורסם

למי שיש רצון יש גם פתרון! אני לא אומר להגיע לרמות האלה, אבל אפשר להתקרב. עובדה שנושא האודיו באוטו לא כל כך מפותח אצלנו. אני הייתי מדרבן את מתקיני המערכות ליצור רכבי תצוגה, ואז העסקים יפרחו יותר. למשל, למה לא להשקיע באיזה משהו יפה ל-EMMA בחודש הבא. כדי שהאנשים הרגילים יראו למה אפשר לשאוף, ואז מי שיש לו $ אולי גם ישקיע. לא רק לנסוע במרצדס יקרה, אלא לנסוע באיזה הונדה בסטייל "פור אינסטנס".

פורסם

הקבלים יכולים להיות מחוברים למשל רק למגבר התחתון (אם הוא המגבר של הסאבים) ולא צריכה להיות עם זה בעיה. בכל אופן לא נראה לי שלפי מיקום הקבלים נדע אם המערכת טובה או לא (בהרבה מערכות לא משתמשים בהם בכלל).

הנה קישור לשתי מערכות שזכו בTOP 5 בתחרות ISQC (תחרות עולמית של IASCA שהתקיימה בארה"ב):

http://www.sounddomain.com/id/phd12vxxx

http://www.meisearch.com/share/projectaltima/

פורסם

לא אמרתי שהמערכת לא טובה אמרתי לא נצילה, וגם אם הקבלים מחוברים למגבר התחתון עדיין-המרחק רחוק מדי היות והטרמינלים שלהם הם בשתי הצדדים הרחוקים מהמגבר ,מה עוד שבדיוק מתחת למגבר אין מינוס כי שם נמצא הגלגל ספייר.

שים לב שמבחינה טכנית המערכות המנצחות לאורך כל השנים ובכל התחרויות שבהם באמת מודדים משהו ולא רק שופטים לפי יופי ההתקנה היא שונה והרבה יותר "קלאסית" ופשוטה,אלא אם כן הרכב מאוד קטן והרכיבים מאוד קרובים אחד לשני.

ולגבי הרמה הכללית של ההתקנות בארץ תופתע לטובה (דיאבלו)כמה התקנות יש ברמה גבוהה מאוד, זה שכל חנות שמכרה פעם מצברים ווישרים היום גם מתקינה אודיו לרכב לא אומר שכל הענף הוא ברמה הזאת.

הרכב האחרון הוא רכב התצוגה של JL AUDIO ,תכנס לאתר שלהם ותראה את כל המערכת.

פורסם

ההבדל בהתנגדות בין כבל של 1 מטר לבין כזה של חצי מטר הוא מאוד קטן והסיכוי שהוא ישפיע על פעילות הקבל הוא קלוש (למרות המלצות החברות על כבל קצר ככל האפשר). למשל ממליצים גם לחבר את הקבל ישירות למגבר ושלא יהיה פיוז בינהם, אבל מה לעשות שלמגבר יש פיוז בילט אין :?

זה הרבה כללי וודו שתכלס מבחינה טכנית לא ממש הגיוניים.

אכן המערכות שזוכות בדרך כלל פשוטות יותר גם כי הדגש הוא שונה (דגש על שישמע טוב דבר ראשון בניגוד לרכב תצוגה של הרבה יצרנים שרוצים שיראה טוב דבר ראשון) למרות זאת יש מערכות שנראות מעולה וגם נשמעות טוב. דוגמא לכך היא ההונדה של STEVE HEAD (שידוע בכינויו AUDIONUTZ) שבין היתר גם מורכבות בה למשל דלתות שנפתחות כלפי מעלה. עוד דוגמא היא ה4RUNNER של MARK ELDRIDGE ויש עוד.

פורסם

אתה צודק בקטע הזה, אך אני גם צודק. כל ההתקנות שנעשות בארץ הן בעיקר להזמנות מאד מיוחדות בסכומים אסטרונומיים שאנשים עשירים מוכנים להשקיע. אני מדבר על בנייה איכותית והשקעתית שלא נשענת על סכום כסף, אלא יותר על עבודה של זמן ומאמץ. אולי יש מתקינים ברמה הזאת, אך אני עדיין לא ראיתי מכוניות שדומות לאלו.

נ.ב: הקבל לא חייב להיות מחובר הכי קרוב לטרמינלים. וזאת מכיוון שההשפעה הטובה ביותר שלו היא מקרוב (מפחית את הרעש על מתחי ההזנה, קפיצות המתח). הוא גם יכול להיות מחובר מרחוק, אך ככל שאורך הכבלים יותר ארוך, כך הכבלים יוצרים התנגדות יותר גבוהה שמפחיתה את המתח שיספק הכבל למגבר. עקרונית, למניעת קפיצות המתח אתה יכול לחבר אותו אפילו מרחוק (מה שעונה על נצילות הקבל בעוצמות הגבוהות של הבאס), אך זה יקטין טיפה את מתח ה-DC שהקבל יספק למגבר אולי בכמה מילי-וולטים.

פורסם

אתם אפילו לא מנסים להבין את מה שאני אומר.

אם הרכב הזה היה נבנה לצורך מדידה כל שהיא החצי מטר הזה היה משנה להם ועוד איך משנה אבל כשהרכב נבנה לתצוגה אז מתעלמים מדברים מסויימים לצורך השואו.

• תוכן חדש...