Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחשבות..

הרעיון - לקנות זוג מורל CDM54 בנוסף למה שיש (ראה חתימה), או כל מידריינג' אחר לפי המלצתכם/שמיעתי במפגשים שישתלב בסט.

כרגע אני עובד אקטיבית, החיתוכים מתבצעים בHU. יש לי קרוס MX22.2 (של האלייט, מתאים פיקס לMT23 שלי).

ביצוע:

להעביר את ערוץ הHIGH (כרגע הטויטר) שיחתוך 300 ומעלה. (

לחבר את זה למגבר, ולחבר אחריו את הקרוס MX22.2 שיש לי.

ביציאת הקרוס לחבר את המיד ליציאת המידבס והטויטר ליציאת הטויטר.

את המידבס הנוכחי להמשיך להגביר אקטיבית רק להוריד לו את נקודת החיתוך העליו לאזור ה300.

סה-טו. יש סט-אפ 3WAY שלא מבייש בכלל, בלי פרוססרים, בלי עוד 2 ערוצי הגברה. (המיד+טויטר לא ידגדג לנקמיצ'י גם ככה)

הא, ויש לי שליטה של +-2 DB על כל אלמנט בקרוס + סלופים 6/12. מה עוד בנאדם צריך?

הערות: בדקתי, הCDM54 גם כן 4 אוהם כך שהקרוס "יראה" התנגדות נכונה. המספר 300 הרץ הוא כמובן גמיש, נראה לי שאת הCDM צריך לחתוך ב500. פסדר נו.

הוספתי דיאגרמה שתמחיש.

רעיון טוב?

תודה

my soundsystem.jpg

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רעיון יפה , אצלי עובד על אותו עיקרון רק עם קרוס של קלארוס חמש ורבע.

מיד + טוויטר על הקרוס הפסיבי והוופרים באקטיבי , הקלריון מצויין לתפקיד חצי אקטיבי כי הוא מאפשר לך לתחום את HIGH מלמטה איך שתרצה, זאת אומרת שאת המיד תוכל לחתוך מלמטה באיזה תדר שתרצה.

עם המידבאס הסיפור שונה , הנקודה הכי גבוהה שאפשר לתחום היא 630HZ אבל אם אתה יכול לתחום אותו במגבר אז אין בעיה.

אבל אני חושב שאצלך אין אם זה בעיה כי את המיד CDM 54 גם ככה צריך לתחום גבוהה מ500 אז 630 יהיה טוב עבורך.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה יהיה אפקטיבי כי הטווח תדרים של המיד יהיה מאוד מצומצם , הטוויטר בעצם ינגן מאותה נקודת חיתוך שהיא נמוכה.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

CDM54 יהיה אחלה, גם L3/L4 נשמעים מעולה בשילוב מורל (שאל את צביקה)

בקשר לקרוס, את הCDM עדיף לחתוך בכלל מעל 700Hz (זה לא בעיה במכשיר שלך) אבל תבדק את נקודת החיתוך של הקרוס בפועל (ולא בהגדרות היצרן שלו, שלא תמיד מדויקות)

אם הקרוס חותך בין 3KHz לבין 5.5KHz אתה מסודר.

מתחדשת*

פורסם

מצטרף להמלצה לחיתוך ה CDM באיזור ה 700. מתחת לזה הוא נשמע לא טוב, צריך לזכור שהוא למעשה "טוויטר מגודל" ולא רמקול קוני.

L3\4 לעומת זאת יכול להיחתך נמוך יותר, איזור ה 200 ואפילו פחות.

אגב, אין שום סיכוי שה MX22 חותך ב 1,800. בחיתוך אקטיבי בתדר הזה הטוויטר נשמע מזעזע. כבר למדנו שכל קשר בין הצהרות של מורל לביצועים בפועל מקריים בהחלט :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עידו- שאלה:

למה הנהירה לעבר ה- 3WAY ?

אתה חושב שמיצית את 2 החלקים שלך ?

אתה בטוח ש CDM54 ינגן את תחום המיד טוב יותר מהסופרימו שלך ?

חלק שלישי הוא לא שיפור אוטומטי, ולפעמים יקשה עליך להגיע לתוצאה טובה.

תחשוב על זה טוב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

+1 לSROOL

עד כמה שאני ראיתי,לא מזמן שידרגת לסופרימו וMT23,

האם סיימת את כל ההתקנה,נפחים,זוויות,פאזות,גיינים,TC וכו'?

האם אתה חושב שמיצית את כל הסט אפ שלך כ2WAY?

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

ברשותכם, אני מתעלק על השרשור.

יש לי אילייט 3 חלקים שמוגבר בבי אמפינג דרך הקרוס הפאסיבי של הסט (MX33.3).

נתקלתי בשרשור שמדבר על כך שהקרוס חותך מלמטה את המיד ב 300 הרץ, אך התחום תדרים של המיד מתחיל בעצם ב 450 הרץ.

איך אני יכול לדעת באיזה תדר נחתך המיד מלמטה בפועל והאם יש דרך לשנות את נקודת החיתוך כל עוד הסט מחובר בצורה זו? ההד יוניט הוא אקליפס 7200.

טל

פורסם

זה לא נהירה ל3WAY, סה"כ אני בשלב שבו בא לי להשקיע בתחביב, בכל מקרה זה עוד יקח חודש-חודשיים בטח...

אני חושב שדי מיציתי, או לפחות לא הגעתי לנחלה, הסופרימו בסט-אפ שלי לא מצטיין בניגון המיד, לעניות דעתי.

כנראה שזה עניין של AXIS (אכן שמקרבים את האוזן לזווית ישרה מולו הוא נשמע טוב יותר), או עניין התיבה. לא משנה.

המיד באמת ינגן on-axis, כך שבוודאות אוכל לומר שהוא ינגן את המיד טוב יותר מהסופרימו בהתקנה שלי. אפילו אם זה לא CDM54. אגב, אני לא מתכוון לבנות תיבות.

הייתי עד עכשיו בחיתוך 3.15K בין המידבס לטויטר, והסאונד נשמע אטום למדי. אתמול אחרי סשן כיוונים ירדנו לאזור ה1.6-2K, אני לא יודע אם ועד כמה מורל "מרמים" בהצהרות שלהם אבל הם טוענים שנק' החיתוך היא 1800, ככה שאני לא עושה פה איזה משהו קיצוני בניגוד להוראות יצרן.

איתמר- הטויטר בהחלט לא נשמע "מזעזע", אני לא יודע מה גרם לך להגיד את זה... עכשיו שהוא קיבל חלק ניכר יותר מהספקטרום המערכת נשמעת דווקא נשמע פתוחה ומפורטת וגם נעימה, בעיקר בזכות הMT23...

demandred - כן סיימתי את ההתקנה,TC,נפחים,זוויות,פאזות,גיינים. עד כמה שניתן (לגבי נפחים: לא נשלט - הוא בדלת).

שגיא - לא הבנתי את ההודעה השניה שלך.

לגבי L3/L4 - לא נראה לי מכיוון שאני מחפש מיד דום כי בשלב הראשון לא תהיה בניה... (לא יכול לתת נפח למיד קוני)

פורסם

עידו -

לא אמרתי לך משהו לגבי מוראל?!

אני אגיד את זה שוב - מה שהם כותבים באתר שלהם ובאלוני המידע ובאלונים הטכניים של הסטים שלהם - בעיקר באילייט ובפולס - זה רחוק קילומטרים ממה שקורה במציאות.

אם אתה תחתוך CDM54 ובטח ובטח ש88 בנקודת חיתוך של 300 הרץ - תגיד לCDM שלום ולא להתראות.

הם חותכים את הCDM בקרוס של האילייט עם קבל של BENNIC בערך של 60 מיקרופאראד ומול רמקול שעובד ב4 אוהם נקודת החיתוך היא בדיוק... 600 הרץ...

לא חותכים CDM בפחות מ500 ואני אומר לך כבר עכשיו שהתוצאה ב500 הרץ תהיה מאוד מאוד גבולית ולא בטוח שתצליח באמת להנות ממנו.

ממליץ לך לטפס ל600 ובאמת אולי אפילו ל700 - יש לך מידבאסים מעולים שאין להם שום בעיה לסחוב את התחום הזה וכשאתה תחתוך את המידבאסים ב700 במקום באיזה 1800 או יותר גרוע 3200 או יותר - המגבר שלך יטיס אותם לחלל כי תחום התדר הצטמצם מאוד ועכשיו הרבה יותר קל לו.

קרוס של קלארוס הוא טוב ויפה אבל יש לך טוויטר של מוראל שיודע לנגן היטב כבר מה2.5 קילוהרץ ואין ממש סיבה לטפס עם הטוויטר ל5.5K

מה שאני מציע לך זה באמת לקחת את הקרוס של האילייט הנוכחי ולמכור אותו או להחליף אותו לקרוס של האילייט שלושה חלקים

אתה יכול על הקרוס הזה להגביר 2.5WAY כי הוא תומך בי וויירינג ואז אתה יכול להחליט אם אתה רוצה להשתמש רק בקרוס הפסיבי או חלק מהHU וחלק מהקרוס.

ואתה יכול לשאול את איתמר - מדובר בקרוס שעושה עבודה טובה מאוד סה"כ

גם עם הקרוס הנוכחי זה יעבוד אבל תדאג שנקודת החיתוך בין הCDM למידבאסים היא 600 הרץ בסלופ 12 דיבי או יותר.

אפרופו - אזהרה * - אל תנסה לפתוח את הקרוס של האילייט, יש שם פטנט - ברגע שפתחת אותו, שברת אותו.

יאריק במקרה הראה לי אחד שהוא כבר שבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי L3\L4 אתה לא צריך לבנות להם תיבות , הם פועלים בשיטת " נפח אין סופי " ולא מיועדים לעבוד בתיבה סגורה.

בהודעה הראשונה שלי התכוונתי שגם אם תוסיף מיד השינוי לא יהיה משמעותי כי מה שקורה בפועל שהמיד שלך מנגן מ700HZ עד לנקודת החיתוך המקורית של הקרוס שהיא 3200HZ (הערכה ) למרות שהחיתוך המקורי מוצהר 1800HZ.

זה טווח תדרים מאוד מצומצם שלא יודע אם כדי לך להוסיף מיד בשביל זה.

אצלי הייתה גם התלבטות כזאת היא גם MT23 שהוחלף בL1 ע"מ שאני יוכל להשתמש בקרוס הפסיבי של הקלארוס חמש רבע שנק' החיתוך שלו היא 5.5KHZ

פורסם

L3 או L4 יכולים לנגן כבר מה150 הרץ אבל אלה תחומי תדרים שאולי כדאי לתת לוופרים לנגן אותם בכל זאת בגלל שהם נותנים יותר נפח מהקוטר שלהם אבל ממש לא בהכרח. ולהתחיל לנגן עם המידים האלה מה250 ומעלה.

מיד של לגטיה עם רמקולים של מוראל זה שילוב מטורף לדעתי ואני ממליץ עליו בחום יותר מאשר על הCDM - זה משהו שקרה אצל כמה חברי פורום והייתי רוצה שגם יקרה אצלי אבל אני לא נשאר עם הCDM.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה תופס הרבה מקום על הדש-בורד ?

15849_1227479419524_1605236751_5947.jpg

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...