Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש את אלו שלא מוכנים בשום פנים ואופן למכור רכב מתוצרתם בתור מונית (ע"ע BMW).

אומנם קצת סוטה מהנושא,אבל יש לי שכן שמלמד נהיגה על סדרה 1 - מה זה אומר? שBMW התקשרו ועשו לו "נו,נו,נו" לאחר הרכישה? שתחקרו אותו לפני הרכישה מה יהיו שימושי הרכב? אני בספק.

לא יצא לי לראות מונית BMW אבל אני לא רואה סיבה למה לא למכור לנהג מונית רכב כזה (לא משנה דגם או סדרה).

לפספס לקוח בכוח ?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד כמה שאני יודע במוו אכן נמכרה בעבר למוניות (אני סבור שזה היה דגם של סדרה 5 דיזל, שממש היה כישלון), בכל מקרה, היום אין מצב להתקין כובע מעל הרכב הנ"ל, כנראה שיקול של היבואן (תדמית ?).

משה

פורסם

באופן מעניין, לפי מה ששמעתי, יוניון לא מעוניינים לשווק יותר את הפריוס כמונית. לשם כך הם לא מביאים את הפריוס החדשה בצבע לבן :)

פורסם
אומנם קצת סוטה מהנושא,אבל יש לי שכן שמלמד נהיגה על סדרה 1 - מה זה אומר? שBMW התקשרו ועשו לו "נו,נו,נו" לאחר הרכישה? שתחקרו אותו לפני הרכישה מה יהיו שימושי הרכב? אני בספק.

לא יצא לי לראות מונית BMW אבל אני לא רואה סיבה למה לא למכור לנהג מונית רכב כזה (לא משנה דגם או סדרה).

לפספס לקוח בכוח ?

גם קראתי כאן בפורום שיש סדרה 3 דיזל ללימוד נהיגה...

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

לפספס לקוח בכוח ?

יש הבדל עצום בין סתם בנאדם שנכנס לסוכנות, קונה מכונית והופך אתה לרכב לימוד נהיגה,

לבין נהג מונית שנכנס לסוכנות ומצהיר שהוא רוצה לקנות את המכונית בתור מונית (יש להם מחירון נפרד בשביל זה).

קמור, בהוראה של היצרן, לא מוכרים BMW כמונית.

אפילו בגרמניה נדיר לראות BMW כמונית (וזאת מדינה שמשהו כמו 80 אחוז מהמוניות הן "תוצרת בית" ויותר מחצי הן תוצרת אודי/מרצדס).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לשכן שלי בית ליד יש פריוס בת חודשיים לבנה,אז זה לא זה.

מעניין... ואני דווקא שמעתי את זה ממקור אמין.

פורסם

באילת יש מונית פריוס ישנה וחדשה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

:lol: שאלת מחקר:

לקסוס, מוניות בישראל והאם קיים קשר בינהם?

Uno Turbo כתב: לא יודע, לשמוע גבר אומר: אוטו קטו ואדום, עושה לי קצת צמרמורת :smile:. alexk כתב: כשאתה אומר צמרמורת אתה מתכוון לרטט במקומות מסוימים בגוף? כי אם כן, יש פורומים אחרים בשביל זה.

פורסם

מוכרת היא נמצאת באיזור רמת גן

לאלה ששואלים איך הוא מצליח להחזיק מונית כזאת אז כל נסיעה עולה יותר מנסיעה רגילה ובעיקר הוא עובד עם אנשי עסקים וכו..

הבעלים גר ליד שכונת עמידר למי שמכיר

פורסם

אין דבר כזה "כל נסיעה עולה יותר מנסיעה רגילה".

יש מחירון, שנמצא בפיקוח ממשלתי, והנהגי מונית מחוייבים אליו.

הם לא יכולים להמציא איזה מחיר שהם רוצים לנסיעה.

פורסם

קודם כל מונית צריכה לעבור תקינה כמונית ולא כל היבואנים מעבירים את הרכב תקינה כזו.

שנית, אם מדובר המונית צמודה למשרד או לחברה רוב הסיכויים שהקילומטרז' יהיה נמוך משמעותית ממונית רגילה ולכן ירידת הערך תהיה בהתאם.

מעבר לזה ברכב עבודה יש הרבה שיקולים שחלקם כלכליים וחלקם תדמיתיים ואמוציונאליים. להיות מונית צמודה לליווי אנשי עסקים בארץ זה עסק משתלם מאוד כי אתה מקבל את רוב התשלום עבור המתנה ואז הרווח שלך גדול יחסית וכאן יש יתרון מובהק לרכב מפואר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש S500 בנזין שמשמשת כמונית צמודה.

דהיינו איש פרטי שהוציא רשיון מונית או שיש לו נהג אישי שיש לו רשיון מונית, והוא קונה את האוטו הפרטי שלו כמונית כדי לחסוך במיסים (+לקזז מע"מ).

הייתה פעם כתבה על הנושא הזה.

אפשר לראות אותה מסתובבת באיזור הרצליה פיתוח. S500 בלי מדבקות מונית עם סיומת 25.

ועוד אחת בשכונת דן ליד צהלה ,

אין חיה כזאת.

על מנת להחזיק במונית, צריך להוכיח עבודה שלה כמונית, ולא כרכב פרטי שנקנה ללא מיסים ונוסע ללא סממנים של מונית.

כל מונית מחוייבת במונה,מדבקות צד, מספר זכות ציבורית,מספר רכב מונית, כובע צהוב ומכשיר קשר.

בנוסף, הוא מחוייב להראות לפחות מינימום של X ימי עבודה בחודש כמונית.

אחרת , הוא מורד מהכביש כמונית, ואז ישלם את מיסיו.

לגבי מה שנכתב פה על העלות.

על מונית יש היום פחות או יותר חצי מעלות צרכן רגיל, כלומר הרכב ללא מיסים, אך חייב במע"מ.

לצורך העניין, מרצדס C200 חדשה למונית, תעלה משהו סביב ה136000-138000ש"ח, לפני מע"מ.

כאשר עלות של C200 חדשה מתחילה החל מ 335000ש"ח.

ישנה עוד סיבה למה לא כל יצרן נכנס לשוק המוניות, הסיבה היא הנהגים עצמם.

נהגי מוניות, ובמיוחד סוחרי המוניות(המשווקים המורשים של היבואנים) לא ששים למכור כל רכב.

מרצדס הוכיחה את עצמה לאורך שנים.

והיום נכנסו חזק גם רכבי VAG למינהם.

הסיבה היא שצריך להתחרות בשוק מאוד קטן שיש לו דרישות מאוד ספציפיות.

מדובר על שירות אחר, על אחריות שונה לגמרי, על תמחור תחרותי וכמובן גם רכבים שיוכחו כאמינים.

צריך להבין, קילומטראז' של מונית ממוצעת שעובדת ב2 משמרות(נהג יום ונהג לילה) עושה משהו כמו 150000-160000 ק"מ בשנה.

לא כל רכב יעמוד בזה, וזה שכתוב על המכסה מנוע BMW לא אומר שהוא אמין מספיק תחת התנאים הללו, שהם ממש לא רגילים וסטנדרטיים.

לגבי מרצדס?

לפני כמה שנים נתקלתי במונית שנת 99.

E270 עשתה למעלה ממליון ק"מ, מבלי החלפת מנוע או אוברול.

הדבר היחידי היה ראש מנוע שנעשה ב650000ק"מ, וזה בגלל שהנהג לא שם לב שהתפוצץ לו צינור מים.

under construction..

פורסם
אין חיה כזאת.

על מנת להחזיק במונית, צריך להוכיח עבודה שלה כמונית, ולא כרכב פרטי שנקנה ללא מיסים ונוסע ללא סממנים של מונית.

כל מונית מחוייבת במונה,מדבקות צד, מספר זכות ציבורית,מספר רכב מונית, כובע צהוב ומכשיר קשר.

בנוסף, הוא מחוייב להראות לפחות מינימום של X ימי עבודה בחודש כמונית.

אחרת , הוא מורד מהכביש כמונית, ואז ישלם את מיסיו.

מה שאמרתי נאמר מתוך הכרות עם אדם שהוציא רשיון למונית, ומימן לנהג שלו הוצאת רשיון למונית, כדי לחסוך בעלויות על רכישת הרכב (ולקנות S קלאס ב300 אלף שקל במקום 800K זה חתיכת חסכון).

כנראה שהמשכורת שהוא משלם לנהג שלו מוצגת לרשות המיסים כהכנסתו של נהג מונית.

לרכב אין מונה, אין מדבקות צד, אין כובע צהוב, אין מכשיר קשר - אך יש מספר זכות ציבורית ויש סיומת 25 ללוחית הרישוי.

תאמין לי שאני לא סתם ממציא.

ובכלל, הייתה על ה"טריק" הזה כתבה לפני כמה שנים.

• תוכן חדש...