Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סויפט מודל 90' 1.3 ידני קרבורטור, הרכב צורך 1-11 זה לא נראה ריאלי, אפילו שאני נוסע בעליות העיר חיפה זה עדיין מוגזם.

צ'וק אוטומטי עם זה משנה משהו.

הרכב היה מתודלק ב96, ולפני חודשיים-שלוש רוקנתי לגמרי את ה96 מהמיכל ומילאתי 95 ללא שום תוסף, מאז הרכב התחיל בצריכה המוגזמת אני מעריך, מה גם שמאז שרוקנתי את המיכל עד הטיפה האחרונה המד דלק מזייף ולכן אני ממלא על פי ק"מ שנסעתי.

מילאתי 15 ליטר, ונסעתי 166 ק"מ ולפתע המנוע כבה. הלכתי לתחנת דלק והבאתי קצת בבקבוק והוא הניע. הפואנטה היא שהרכב אמור לנסוע הרבה מעבר ל166 ק"מ על 15 ליטר.

אשמח לדעת מבעלי סויפט שגרים באיזור הררי כמה הרכב שלהם צורך (קרבורטורים).

הנסיעה שלי היא כ7-8 ק"מ של עלייה על הבוקר בדרך לבית הספר, בחזור ק"מ דומה רק בירידה, כ7 ק"מ לכל כיון כביש מהיר במהירות 90-100 (זה מהירות שיוט הרכב לא מראה סימני מאמץ) ובממוצע אני עושה ביום 30-40 ק"מ.

האם הצריכה קשורה לאופן הנהיגה שלי? לזה שהחלפתי סוג דלק? או שיש בעיה במנוע?

(ד"א לא יצא לי לבדוק כמה הרכב היה צורך כשהיה מתודלק ב96 אבל הבעלים טען שכ1 ל15).

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב !

בעקבות מחיקת התגובה ובצדק,המנהלים שלי בגלל שגיאות כתיב מחיפירות שכתבתי, והערה בונה, שקיבלת מאחד מחברי הפורום ובצדק, אני עורך את תגובתי מחדש.

בעייתך אינה קשורה כלל לשינוי מאוקטן 96 לאוקטן 95, שניהם האוקטנים זהים,נטולי עופרת, ההבדל הוא במחיר בלבד, אוקטן 96 יקר יותר רק בגלל שנותא מפיקוח. אתה יכול להמשיף לתדלק באוקטן 95 ללא אשלגן, וללא הוספת שום תוסף דלק.

בעייתך קשורה לכוון קרבורטור תיאום מנוע וכוון הצתה, השיפ לטובה יורגש מיידית.

תנאי הנסיעה לך שבעלייה הם לא אופטימליים, אך יש מקום לשיפור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תשאיר את צריכת הדלק ככה ותגיד תודה. לא שווה לבזבז 500 ש"ח על טיפול לקרבורטור.

כשתרגיש שצריכת הדלק נהיית גרועה יותר ויותר, סע עם האוטו למגרש ההשבתה באשדוד ותשאיר אותו שם תמורת 3000 ש"ח.

פורסם

קודם כל זה צריכה מעולה יחסית לתנאי הדרך שלך, אם אתה רוצה תוצאה יותר טובה סע בכביש החוף עד נתניה וחזרה תקבל צריכה של 1:15 כמו שהבעלים הקודם אמר.

נסיעה טובה

פורסם

השאלה שלי היא כזו, אם הקרבורטור לא מכוון אז אני אמור גם להרגיש ירידה בביצועים ולא רק שינוי בצריכת הדלק, ואני לא מרגיש שום ירידה בביצועים (טפו טפו טפו..) אז האיבחון עדיין נשאר כקרבורטור לא מכוון?

פורסם

את האמת שאני די מאמין שזה קשור לתנאי הדרך ולא לקרבורטור.

ד"א שאלת חיסכון דלק, שאני מניע את הרכב הצ'וק האוטומטי מתחיל לעבוד והוא מרים את הטורים גבוה שממש האוטו "צורח", זה נשאר ככה כמה שניות ואז חוזר להיות שקט (בהנעה קרה כמובן) האם לחכות את הכמה שניות האלה לתת לו להתחמם או להתחיל בנסיעה? אני בדרך כלל נותן לחיצה חזקה על הגז ואז הוא משתתק.

האם הדלקת חימום ברכב מעלה את צריכת הדלק?

ואם בסופו של דבר מתברר שהקרבורטור באמת לא מכוון זה יעשה לי בעיות בטסט? זיהום אויר אולי? או משהו בסגנון?

אני נוסע 99 אחוז מהזמן עם חלון פתוח חוץ מאשר שיורד גשם, בכל תנאי הדרך, האם זה משפיע על הצריכה משמעותית? (חלון פתוח תמיד עד הסוף)

טיפים נוספים יתקבלו בברכה.

דרך אגב מאז שרוקנתי לגמרי את ה96 ותידלקתי 95 מד הדלק לא פעל במשך כחודש, ואז לפתע החל לעבד אבל הוא מזייף, שאני ממלא פול הוא מראה פול אבל יורד בקצב מהר מידי, הוא מראה "ריק" שעוד יש לי כ-100 ק"מ בערך לנסוע עוד, הוא לא מתאפס בעת כיבוי הרכב (מה שאמור לקרות). בגלל שהוא מראה פחות או יותר כמה יש דלק ירדתי מהדעה שהוא תפוס למטה, איזה איבחון יש לבעיה?

פורסם

שלום רב !

לתנאי הדרך יש קשר לתצרוכת הדלק.

לסלד גבוה של הצוק האטומטי, יש השפעה משמעותית על תצרוכת הדלק, ועל בלאי מואץ למנוע, התנע את המנוע המתן שלושים שניות, והתחל בנסיעה.

הדלקת חימום ,יש השפעה שולית עד אפסית על תצרוכת הדלק.

אם הקרבורטור לא מכוון יש בוודאי סיבות,להכשל בטסט, על זיהום אוויר בגלל CO גבוה, ותשלום בדלק על החיסכון בפנייה למכון קרבורטורים היום ולא כשיגיע הטסט.

לחלון פתוח יש השפעה מסויימת על תצרוכת הדלק, בבחירה ביו אוויר צלול ונסבל, לבין תצרוכת דלק, הייתי בוחר באוויר צלול.

ריקון האוקטן 96 ומלוי באוקטן 95 היה טעות, כפולה ומיותרת, שגרמה בדיעבד למצוף הדלק להתפס ולשעון הדלק לזייף.

לא היית אמור לרוקן את הטנק, אלא לעבור ישירות לאוקטן 95.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אבל בהתייעצות פה בפורום אם אני זוכר נכון הנחו אותי לרוקן את ה96 עד הטיפה האחרונה מהסיבה שייגרם נזק בגלל עירבוב דלקים.

צביקה כמו שאמרתי אני לא מרגיש ירידה בביצועים, הרכב סוחב בעליות די חזק יחסית לגילו והק"מ שהוא עבר, רק שינוי בצריכת הדלק, זה עדיין יכול להישאר כאבחנה לקרבורטור לא מכוון?

ד"א הבנתי שלא בודקים זיהום אויר ברכבים ישנים כמו שלי, ואם כן הבנתי שיש תוסף שמוסיפים לפני הטסט, במידה והקרבורטור לא מכוון ויש סיכוי להיכשל בגלל co גבוה התוסף הזה יכול להציל אותי?

האם לתת לרכב 30 שניות ללא נגיעה כלל בגז?

במידה ואני ניגש לטסט, נכשל, ולא מעוניין לתקן את הליקויים אלא לזרוק את הרכב למגרש שנמצא באשדוד, האם זה יתאפשר לי או שאני יחוייב בהעברת טסט על מנת לשלוח אותו לפירוק?

פורסם

מי לעזאזל המטומטם שאמר לך שייגרם נזק בגלל עירבוב דלקים??

בקשר לגריטה-צריך טסט בתוקף, אז כל עוד נותרו לך כמה ימים לסוף הטסט זה בסדר.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
אבל בהתייעצות פה בפורום אם אני זוכר נכון הנחו אותי לרוקן את ה96 עד הטיפה האחרונה מהסיבה שייגרם נזק בגלל עירבוב דלקים. אין מצב כזה שהנחו אותך כך, אם יש לך אפשרות למצוא את השרשור שמאשש את מה שאמרת אשמח לראות.

צביקה כמו שאמרתי אני לא מרגיש ירידה בביצועים, הרכב סוחב בעליות די חזק יחסית לגילו והק"מ שהוא עבר, רק שינוי בצריכת הדלק, זה עדיין יכול להישאר כאבחנה לקרבורטור לא מכוון? לא חייבת להיות ירידה מורגשת בביצועים, אלא עלייה בתצרוכת הדלק. מהיכרות שלי עם הרכב המדובר ככה"נ מדובר בקרבורטור.

ד"א הבנתי שלא בודקים זיהום אויר ברכבים ישנים כמו שלי, ואם כן הבנתי שיש תוסף שמוסיפים לפני הטסט, במידה והקרבורטור לא מכוון ויש סיכוי להיכשל בגלל co גבוה התוסף הזה יכול להציל אותי? שוב שטות גמורה שאין לי מושג מאיפה הבנת את זה, כן מתבצעת בדיקת זיהום אויר אך נמדדים פחות פרמטרים עקב שנתון הרכב (גם אין חובת ממיר קטליטי עד שנתון מסוים). התוסף המדובר לצורך מעבר טסט הוא מעין אקמול זמני, תחשוב על זה רגע ברצינות, עשרות שנים כל סוגי הרכבים עברו טסטים ללא תוסף. העניין הזה התחיל לחדור לתודעה הישראלית (הקצת מפגרת) בשנים האחרונות עקב שיווק מאוד אגרסיבי בטלוויזיה ובמכוני הטסטים עצמם.

האם לתת לרכב 30 שניות ללא נגיעה כלל בגז? אין צורך ללחוץ על הגז, חלק מפעולת הצ'וק האוטומטי היא גם להגביר את הסל"ד.

במידה ואני ניגש לטסט, נכשל, ולא מעוניין לתקן את הליקויים אלא לזרוק את הרכב למגרש שנמצא באשדוד, האם זה יתאפשר לי או שאני יחוייב בהעברת טסט על מנת לשלוח אותו לפירוק? הרכב חייב להיות בעל טסט בתוקף.

תשובות באדום.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
מי בדיוק הפראייר שישלם 500 שקל על טיפול בקרבורטור?

הפראייר הוא זה שמבצע שיפוץ מקצועי וכיוון פעם בכמה שנים וחוסך כמות גבוהה של כסף על דלק.

מי שלא "פראייר", משלם כל כמה חודשים על "ניקוי" במוסך שלו עקב בעיות צריכת דלק מוגזמת ופעולה לא תקינה של הרכב.

מי שלא מטביע את הקרבורטור שלו בספריי קרבורטורים עד שיוצא אש מהאגזוז ובקפיירים וחושב שניקה את המערכת ובדרך חסלו את אטמי האגזוז אטמי הקרבורטור ועוד.

ומי שלא חושב שיודע הכל.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ואיפה אני יכול לקבל אבחנה עם באמת הקרבורטור לא מכוון? כל מוסך יודע או רק אנשים מהתחום הספציפי?

ד"א לא עניתי לי עדיין ארז עם שימוש בתוסף לדלק יכול להציל אותי במקרה של קרבורטור לא מכוון?

ועוד משהו, הבנתי שעם אני נכשל בטסט אני מקבל אישור לנוע בכביש למטרות תיקון על מנת להעברי אותו טסט, האם בזמן האישור הזמני הרכב עדיין נחשב בעל טסט או שהוא כרגע בזמן שבין הטסט הקודם לטסט הבא? האם בזמן שקיבלתי לתקן את הרכב אני יכול להספיק לגרוט אותו?

• תוכן חדש...