Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית קופה לשנה וחצי-שנתיים: שירוקו או C קופה

איתן_כ
שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אולי הכותרת נראית הזויה, אבל זו ההתלבטות שמעסיקה אותי בימים אלה. יש לנו שתי משפחתיות, כשאחת מהן קניתי לאחר שבני נולד במחשבה שאצטרך שתי משפחתיות.

בפועל, אמנם אני מתפקד כנהג הסעות כל בוקר של בני לגן, אבל רק שלו - וחוץ ממנו אף אחד לא מצטרף אלי לנסיעה.

אני מקווה שעוד שנה וחצי-שנתיים אהיה נהג הסעות של עוד ילד/ה ואז אצטרך מכונית משפחתית במשך 15-20 שנה (אלה כללי המשחק בחיים :-( ), אבל בינתיים אני רוצה למשוך עוד קצת כשאפשר ולקנות מכונית קופה.

מכיוון שמדובר במרחק ממש קצר, התקנת כסא הבטיחות במושב הקדמי וביטול כרית האוויר נראים פתרון אחראי מספיק.

בתקציב של עד כ 170 אלף ש"ח נכנסות שתי מכוניות חביבות ששמתי עליהן עין: שירוקו חדשה (או 2009 משומשת) או מרצדס C קופה 2005-2006.

חשבתי גם גם על CLK, אבל מכיוון שאצטרך לרדת במודל, יש סכנה של תיקונים יקרים מאוד.

אני יודע שנטיית הלב של הפורום תהיה שירוקו (האמת? טרם נהגתי בה), אבל נניח שכרגע נמצאים במשוואה שיקולים כלכליים.

מצד אחד אחזקת השירוקו עשויה להיות זולה יותר, כי היא חדשה באחריות. מצד שני, היא צפויה לאבד יותר ערך כי היא חדשה יותר.

יכול להיות שבתנאים שכתבתי אולי כדאי לרדת בכלל מכל הנושא ולקנות ישר משפחתית נחמדה (למשל סדרה 3 ממודלים2006 עד 2008 בערך) כי בשנה וחצי שנתיים בכל מקרה יהיה הפסד כלכלי גדול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

כאשר בתי הבכורה נולדה הייתה לי מיצובישי קולט. זה ממש לא היה כיף בכל הסיופר של כסא בטיחות. לכן נאלצתי לקחת ליסינג מעבודה בנוסף לרכב משפחתי של אישתי.

היום אני לא אקנה יותר 2 דלתות, למרות שבתי נוסעת לבית ספר בהסעות.

נכון שהיו הרבה רגעים יפים בחיי המין שלי שקשורים למכוניות 2 דלתות, והיו לי רק כאלה בזמנו, רק להיזכר איך אני לא יכול לפתוח את הדלת הארוכה בתוך חניון מצוי מעביר בי צמרמורת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיין מתלבט, הא?

אני חושב שכבר אמרתי לך במסגרת אחרת, שהייתי הולך על ה- C.

לגבי כיסא בטיחות - אם בשירוקו אפשר להתקין מאחורה (בדקתי), אז אולי גם ב- C?

על כל פנים, נסיעת מבחן בשירוקו תענה לך על ההתלבטות יותר טוב מאלף המלצות (אם אתה רק רוצה לנסות את המנוע הקטן יותר, אתה יכול גם אצלי, בשמחה; אבל הנסיעה בשירוקו היא קשיחה יותר, כמובן). על ה- C לא נהגתי, אבל היא נראית לי הרבה יותר אטקטיבית. 8)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע שנטיית הלב של הפורום תהיה שירוקו (האמת? טרם נהגתי בה), אבל נניח שכרגע נמצאים במשוואה שיקולים כלכליים.

מצד אחד אחזקת השירוקו עשויה להיות זולה יותר, כי היא חדשה באחריות. מצד שני, היא צפויה לאבד יותר ערך כי היא חדשה יותר.

דווקא ממש לא - אני מעדיף את ה-C כי היא תפנק אותך יותר, ואני גם יודע שאתה אוהב מרצדס... מה שכן, אם מדובר בשיקולים כלכליים, השירוקו בפירוש מנצחת בגדול: אחזקה זולה משמעותית, גם בדלק, וכמובן אחריות. איבוד הערך בשתיהן יהיה דומה, ככל הנראה - כי אתה מתחיל מאותה נקודת בסיס של מחיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי שירוקו

יפה יותר

מבצעת יותר

חזקה יותר

סחירה יותר

גיר מדהים

שימושיות דומה

כבר זמן שלא שמענו ממך!

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי שירוקו

יפה יותר - עניין של טעם

מבצעת יותר - תלוי איזה שירוקו ואיזה CLK, אבל ממש לא בטוח.

חזקה יותר - אותו סיפור

סחירה יותר - מאיפה לך?

גיר מדהים - נאלץ להסכים.

שימושיות דומה

כבר זמן שלא שמענו ממך!

ירון

בדומה למה שרוני אמר, המרצדס מפנקת יותר, אבל מנגד יש לך את היתרון הגדול ברכב חדש (מכל המשתמע מכך) בתוספת אחריות שזה פרט חשוב מאוד. באיזה דגם של ה-CLK אתה מעוניין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה שאני אהיה בדעת מיעוט....אבל:

אם אתה נדרש לשנע ילד קטן מאחור, חד משמעית - לך על המרצדס.

אני לא אובייקטיבי אם אומר שלדעתי השירוקו יפה יותר ומתנהגת טוב יותר, היות ומזה שנה אני "חי" עם שירוקו כסופה.

אבל - לכל דבר יש מחיר, והעיצוב של השירוקו יאלץ אותך להתמודד עם גג נמוך, ראות אפסית מאחור, וגישה לא נוחה לשני המושבים האחוריים - למרות שבקיפול משענות המושבים הקדמיים הם גם זזים קדימה(ד"א, יש מתקני עיגון 'איזופיקס'). יהיה לך מאוד לא נוח להכניס את הילד ולהוציא אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוצה גם שימושיות ?

תצטרך גם עגלה בתא המטען ?

אני רוצה אוטו עם ניהוג מצויין ?

חייב גרמני ?

איתן, על ב.מ.וו 120 שמעת ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אודי A3 : גרסת 3 דלתות או ספורטווגן (סטישן קומפקטית ויפה.)

מגיעה עם מנוע 1.8T וגיר DSG שיאפשר לך להיות זריז, מהיר - ולא לשלם על כך בהרבה דלק.

אם תצליח למצוא 2.0T, אז יהיה לך טיל עירוני חביב ועצבני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לעונים.

חייב גרמני ?

לא חייב גרמני, פשוט יש בארץ רק מכוניות קופה גרמניות. אגב, חבר שלי נמצא באותו סרט של קופה, אבל יש לו בעייה עקרונית לקנות רכב גרמני, אז הוא הביא ביבוא אישי מארה"ב הונדה אקורד קופה (וירק דם בשביל לשחרר אותה מהנמל בו היא עמדה כמעט חצי שנה, כי משרד התחבורה עובד בשביל היבואנים הסדירים).

קיבלתי גם המלצה בהודעה פרטית על מיני קופר S, אבל מכונית קופה אצלי היא מכונית באורך רגיל, רק עם שתי דלתות.

אם לא הייתי חושש מבעיות האמינות (לפי פורומים בחו"ל) אז נכנסת לי בתקציב CL מהדור הקודם, אחת המכוניות היפות שיוצרו אי פעם לדעתי. כמו האמריקאיות של לפני משבר האנרגיה, רק עם התנהגות ואיכות של מרצדס.

mercedes-cl55-amg%2520002_jpg.jpg

קיבלתי גם הצעה בה"פ לחזור למיאטה, אבל אני משתדל עכשיו להיות כמה שפחות בשמש, גם בחורף.

אודי A3 : גרסת 3 דלתות או ספורטווגן (סטישן קומפקטית ויפה.)

כנ"ל, היא לא ממש קופה. אם כבר אודי, אז אולי TT (שכמו השירוקו, יש לה את היתרון שאפשר למצוא ידנית) אבל משום מה אני לא מתחבר לצורה שלה.

לדעתי שירוקו

...

גיר מדהים

כבר זמן שלא שמענו ממך!

זורע? גם ממך לא שמענו :wink: אני פה, אבל בעיקר ברכב כללי ובאוף טופיק.

אם ב"גיר מדהים" אתה מתכוון ל DSG, אז לא - כי אם כבר שירוקו אז גם בזכות העובדה שהיא אחת המכוניות האחרונות בישראל שעדין מציעה גיר ידני, אז לא אוותר עליו. במרצדס כבר אין ברירה כי אין ידניות בארץ במודלים שאותם אני מחפש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה עם האלפא GT?

יונדאי קופה (לא ממש בליגה של ה"מתחרות" שהועלו פה)

אמנם לא קופה אך יכולה להיות אלטרנטיבה מוצלחת עבורך אקורד טייפ אר (הן לא ממש שכיחות אבל אם תמצא אחת,תהנה מכל העולמות,גם ספורטיבי וידני וגם פרקטי,פחות מפנק מהאלטרנטיבות).

מיצובישי אקליפס החדשה(יותר SHOW מ GO).

אלפא 156 2.0 ליטר ידנית 2004-2005 (אם דלתות ה"כאילו" קופה,מוצלחת,מפנקת ומהנה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי אם זה לשנתיים ואתה הולך אחרי זה לוותר על זה להרבה זמן, תשתדל להינות כרגע כמה שיותר ולכן אם אתה יותר נוטה לכיוון ה C, לך על זה.

emotion of motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוצה גם שימושיות ?

תצטרך גם עגלה בתא המטען ?

אני רוצה אוטו עם ניהוג מצויין ?

חייב גרמני ?

רז, ה- 120 היא בדיחה עלובה. היא נראית טוב, נכון. אבל האבזור עלוב, תא הנוסעים מת, ובתא המטען אין מקום לעגלה. מה שכן, היא בעצמה די עגלה ביחס לברירות האחרות שהוא שוקל...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים עם הכיוון של אלפא 156/159.

גם מתפקד כמו משפחתי, וגם מרגיש (קצת) כמו קופה, וגם לא תצטרך להפרד ממנו בעוד שנתיים.

חוץ ממראה חיצוני אני לא חושב שיש יתרון לאלפא GT על פניו, ונדמה לי שאתה רוצה חווית נהיגה לא פחות ממראה קופה, לא?

ובעוד כמה שנים, כשהקטנים יגדלו קצת, תוכל לעבור לקופה אמיתית שאי אפשר להתקין בה מושבי תינוק מאחור.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים עם הכיוון של אלפא 156/159.

גם מתפקד כמו משפחתי, וגם מרגיש (קצת) כמו קופה, וגם לא תצטרך להפרד ממנו בעוד שנתיים.

חוץ ממראה חיצוני אני לא חושב שיש יתרון לאלפא GT על פניו, ונדמה לי שאתה רוצה חווית נהיגה לא פחות ממראה קופה, לא?

ובעוד כמה שנים, כשהקטנים יגדלו קצת, תוכל לעבור לקופה אמיתית שאי אפשר להתקין בה מושבי תינוק מאחור.

אין לך גם כסף מיותר להוציא, יש לך משפחה עדיף לך לחסוך כמה שיותר, לכן, לדעתי, עדיף לך לקחת רכב שיכול לשמש אותך יותר משנתיים כדי לספוג עליו ירידת ערך גדולה מידי, אלפא נותנת לך חווית נהיגה מטורפת, היא מהנה, היא יפה, ויש לך יחס יותר טוב במוסכים (מניסיון של חברים לא ניסיון אישי) אני אישית הייתי הולך לכיוון ה159 שתשרת אותך כמה שנים טובות, ולא תפסיד עליו כסף, ככה תחסוך את האופניים לילדיך...:-D

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...