Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חברה שלי מחפשת בימים אלה רכב שישמש אותה כרכב פרטי מיד שניה.

שאלתי הרבה אנשים, וכמובן כמספר האנשים ששאלתי מספר התשובות השונות שקיבלתי, ולכן זה רק בלבל אותי יותר, אז אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי לסדר את העניינים.

חברה שלי מחפשת רכב קטן (5 דלתות) ואמין(לא משנה התנהגות הכביש שלו), שנתון 97 ומעלה,נפח מנוע עד 1400,אוטומאטי, עד 20K ש"ח, שישמש אותה בנסיעות קצרות בלבד (לא יותר מ60 ק"מ בשבוע).

לאחר ההתייעצויות, הרכב שמצאנו בתור הרכב המתאים הוא דייהטסו סיריון/שרייד שנתון 99-2000. ועכשיו צצו מספר שאלות:

1. האם הדגם הנ"ל מומלץ לדעתכם? והאם יש דגם עדיף (לפי הקריטריונים שנזכרו)

2. עד איזה יד סביר לדעתכם לרכוש את הרכב בשנים הללו? (יד שלישית זה בסדר? ורביעית?)

3. מהו גבול הקילומטרז' האדום לדעתכם לרכב משנתונים אלו (שווה לקנות רכב מעל 150K? ומעל 200K?)

4. האם ישנם עוד דברים שצריך להיזהר או לשים לב אליהם?

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור ולתרום מניסיונו (זה הרכב הראשון ששנינו רוכשים)!!!

פורסם

סריון זה רכב שיענה על הדרישה שלה, ב13000 אתה יכול לקנות אחת שמורה מנוע 1000 ידנית, או להוסיף 2000 ש"ח ולקנות אוטומטית.

בשאר הכסף תעשה לרכב יישור קו

פורסם

1. הסיריון סבירה, אבל לא בגרסאת ה1000 סמ"ק החלשה. חפש 1300 סמ"ק.

2. קח בחשבון שבממוצע רכב מחליף בעלים כל שנתיים-שלוש. אם אתה מדבר על רכב ממודל 2000, שזה כבר עשר שנים על הכביש, יד שלישית זה סביר לחלוטין.

3. זה רק מספר, אין לו חשיבות בפני עצמו.

4. חפש רכב טוב, שמור, עם היסטוריית טיפולים מסודרת ובעלים איכפתי. פחות חשובים המספרים היבשים כמו הקילומטראז' או מספר הבעלים הקודם, כל עוד זה בגדר הסביר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה ויש לך המלצות על רכבים אחרים שיכולים להתאים לקריטריונים?

בין ההצעות שקיבלתי היו:

פורד פיאסטה, פיאט פונטו, קיה פרייד,שרייד, סיטרואן סקסו, פולו

מילה או 2 עליהם או המלצות/טענות על רכבים אחרים יעזרו מאוד (שוב, תוך התבססות על הקריטריונים שהוזכרו במודעה)

תודה!

פורסם

מבין הרכבים שהזכרת הפולו הכי לא מומלצת לדעתי, לעומתה הסקסו והפונטו זולות משמעותית מהמתחרות, ונותנות תמורה לא רעה למחיר אבל רק בגרסה הידנית.

הסריון 1.3 מאוד מומלצת אבל לצערי היא לא בתקציב שלך וקיימות כאלה רק משנת 2002.

קמה טיפים לבדיקת הרכב, תבדוק את המיכל למילוי מיים וחפש סימנים למיים חלודים אפילו עם בוץ, אם עברת את השלב הזה עשה נסיעת התרשמות בדוק שהסל"ד יציב בסרק, ולאחר כל זה קח את הרכב למכונאי לבדיקת קומפרסיה.

בכל מקרה עשה ישור קו אחרי הקניה.

נ.ב שאלה חשובה אתה מחפש אוטומט או רגיל?

פורסם

סליחה על הבורות אבל מה זה יישור קו?

וחברה שלי מעדיפה אוטומט, אבל תוכל לחיות עם ידני.

אבל שוב, עדיף אוטומט.

והסיריון 1000 סמ"ק נוראית?

כי זה די הוחלט שזה זה

פורסם

ביישור קו הכוונה לטיפול גדול שכולל את כל מה שצריך כדי להתחיל להשתמש ברכב ברגל ימין. מתקנים תקלות שהבעלים הקודם הזניח ומטפלים במה שצריך.

מהפיאסטה האוטומטית כדאי שתרד. לא מומלצת.

פונטו אוטומט יכולה להיות בחירה טובה עבורכם, אבל לדעתי יהיה לכם קשה למצוא אחת בתקציב הזה.

סיריון 1000 סמ"ק מול שרייד ופרייד? הייתי בוחר בשרייד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסיריון בחירה טובה, הנה ישור קו שאני הייתי עושה(מובן במוסך אמין)

החלפת כל הרצועות כולל רצועת טיימינג (700 ש"ח)

בדיקת נזילות ממערכת קירור, ואם אין אז החלפת נוזל קרור לאחד איכותי נניח של פרסטון (200 ש"ח)

החלפת מסנן דלק+אויר ושים תוסף דלק, החלפת שמן מנוע ומסנן שמן (שים שמן מנוע איכותי 10/40 חצי סינטטי של חברה סבירה נניח גם פרסטון), והחלפת פלאגים ושמן גיר (600 ש"ח)

בדוק צמיגים אם הם תקינים אז כנס לתחנת דלק ובדוק לחץ אויר.

עוד כמה טיפים חשובים, קח יום חופש לטובת העיניין וקנה את השמנים והתוסף בחלקי חילוף לרכב בעצמך, לא בשביל לחסוך אלה בשביל שהמוסכניק לא יכניס לך כל מיני תחליפים זולים, שנית אל תשאיר את הרכב ותחזור לקחת אחרי הטיפול אלה השאר במוסך בזמן הטיפול ותבדוק שעושים את כל מה שביקשת.

עלות משוערת 1500 ש"ח.

כמובן שאם תשיג סריון שיש לה תיעוד ספר טיפולים במוסך מורשה זה הכי טוב ואז פשוט תמשיך את שגרת הטיפולים שם.

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים!

שאלה אחרונה:

שנת 99, אוטומטית, בערך אותו מחיר, אז מה עדיף? סיריון 1000 סמ"ק? או שרייד 1300?

פורסם

אין ספק ששרייד. מכיר שתי בנות (שהנסועה שלהן דומה למבוקש) שנוהגות על שרייד ידניות , אמינות מדהימה.

הוא גם סוחב יפה מאד .

מצד שני אני מכיר גם מישהי שנוהגת על סיריון והאמינות מעולה..

נראה לי שההבדל בין הדגמים הוא קטן מאד. מראה / נפח .

פורסם

שאלה נוספת, לאחר מפגש עם כמה סיריונים שהשאירו טעם רע, הוחלט לשנות לרכב אחר.

מה דעתכם על יונדאי אטוס?

דייהטסו YRV?

• תוכן חדש...