Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל בעלי Cהנוחות

האם שמתם לב אם יש לכם נזילה ממכסה מיכל השמן ההידראולי?

בשנתיים האחרונות אני רואה מעיין הזעה שיוצאת מהפקק (מכסה) של מיכל השמן, ומידי פעם אפילו יש נזילה על הרצפה

לאחר המון בדיקות הגעתי למסקנה שכאשר הרכב יורד מליפט(בין אם זה פנצ'ריה או מוסך) הוא נמצא במצב הנמוך ביותר שלו ממש על הרצפה (ולוקח דיי הרבה זמן להרים אותו) ואז כל השמן ההידראולי חוזר למיכל בפעם אחת בלחץ וכנראה אז בורח השמן מהפקק (כנראה שקיים חור עודפים)

במוסך טענו שלא יכול להיות. - אולי הפקק לא תקין

אבל בבדיקה של כל המערכת - אין סימני נזילות חוץ מאיזור הפקק

השאלה היא - האם אמור להיות חור עודפים ? והאם אמור לצאת משם שמן לאחר שהאוטו יורד מהליפט?

בבדיקה היום - היה חסר כמעט 600CC שמן הידראולי והסימנים הם רק מהפקק,

האם להחליף פקק?

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

בדיקת מפלס השמן ההידראולי ב C5 מתבצעת באופן הבא

יש להוריד את הרכב לגובה הכי נמוך ולהמתין כמה דקות עד שמרב הנוזל יחזור למיכל.

במצב הזה גובה השמן אמור להיות קרוב לפקק (יש נקודת גובה אבל לצערי לא צילמתי אותה, היא היכן שהשטח העליון של המיכל מתחיל להשתפל למטה)

לכן לא אמור להשפך שמן החוצה במצב הכי נמוך ויתכן ותחשוב שחסר שמן כאשר הרכב בגובה הנסיעה הרגיל.

אולי בדקו את השמן כאשר הרכב לא היה במצב הכי נמוך, ראו שחסר והוסיפו שמן מיותר למיכל.

אגב, יש לי לפעמים מעט סימני "הזעה" ליד הפקק אבל בהחלט לא ברמה של "נזילה" ושנתיים חלפו מהפעם האחרונה שהוספתי קצת נוזל וגם זה בעקבות החלפת צינור גומי קרוע של הבולם(ואני בודק את המפלס לעיתים)

פורסם

ברור לי תהליך בדיקת מפלס השמן ההידראולי,

אבל - לאחר שהאוטו יורד מליפט בירידה דיי מהירה ואין בולם שיחזיק אותו - כל השמן חוזר למיכל בלחץ ואז יכול לצאת החוצה אם המכסה לא תקין. - זו ההשערה שלי.

אולי קיים מנגנון הגנה שמונע מהשמן לחזור למיכל בלחץ ואצלי הוא תקול?

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

לא מוכרת לי התופעה, לדעתי יש לך פשוט יותר מדי שמן במיכל.

אולי בכל זאת זה יתן לך כיוון שבספר של היינס הם כותבים שלאחר ריקון והחלפת הנוזל יש לבצע מספר תהליכים לניקוז אויר ובין השאר גם לדחוס את הנוזל פנימה עם לחץ אויר מהפקק.

אולי אולי יש לך אויר במערכת וכאשר מורידים את הרכב במהירות נוצר לחץ אויר גבוה שזורק את הנוזל החוצה.

• תוכן חדש...