Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

המכונית שלי נמוכה ברמות כאלו שאפילו דוקרני יציאה מחניה שורטים אותה מלמטה. 153000 קמ.

האם הלכו הבולמים או הקפיצים? ממה זה נגרם בכלל? (אחרי 5 מכוניות זה פעם ראשונה).

כמה בערך יעלו לי קפיצים/בולמים חומר/עבודה?

בתודה, יהודה

פורסם

אני לא יודע אם זו הבעיה שלך , אך בכל זאת אענה לשאלתך.

אם אתה מחפש בולמים חליפיים ברמה דומה לאלו שהיו ברכב שלך, ישנן לפחות 2 אפשרויות:

"מונרו" (MONRO) או "קאיאבה" (KYB).

שניהם פחות או יותר באותה רמה, לכל אחד מהם יתרון קטן על האחר:

הקאיאבה רכים יותר ולכן נוחים יותר, המונרו לעומתם קשים יותר אך מתנהגים טוב יותר.

בשני המקרים מדובר על בולמי גז - שמן משולבים.

לגבי מחירים:

תצטרך להחליף גם תושבות , בערך 100 ש"ח ליחידה אם אני מגזים.

לגבי בולמים אחוריים - עד 300 ש"ח ליחידה, בולמים קדמיים - 400 ש"ח ליחידה, כל המחירים הם מחירי מקסימום לדעתי.

תוסיף עלות עבודה - בערך עוד 600 ש"ח.

אני לא מכניס את עלות הקפיצים כי ישנן 2 אסכולות בנושא זה ואתה מוזמן לערוך חיפוש ולהחליט בעצמך.

סה"כ כ - 2000 ש"ח .

את ההבדל תרגיש מיד.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

בפעם השבע מליון (בערך): אך ורק קפיצים משפיעים על גובה הרכב.

ברכבים יש תופעה של התעייפות הקפיצים - הקפיצים מאבדים מהקשיחות שלהם ושוקעים. ניתן לראות את התופעה בעיקר בסובארו DL וקורולות משנות ה 90.

הבעייה העיקרית של קפיצים היא מחירם הגבוה ומיעוט עד חוסר-קיום של קפיצים תחליפיים. אם כבר מחליפים קפיצים כדאי על הדרך להחליף את בולמי הזעזועים ושאר חלקי גומי של מערכת המתלים שהתייבשו עם השנים. שיפור בבטיחות ובנוחות מובטח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה באמת שאלה הקפיצים כי לא נראית שום נזילה מהבולמים (האם אתם מסכימים להנחה שלי?)

יקר יקר, מה זה יקר בקפיצים? כולה ברזל מלופף!!

שוב תודה, יהודה

• תוכן חדש...