Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Germany 2009 - המסע נגמר...

RS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וקצת על קלן:

נמצאת במרחק של כשעה נסיעה מהרינג' (שוב, בהתאם להגבלות המהירות השונות).

העיר מוכרת בזכות הקתדרלה (Dom) האימתנית והמדהימה שלה.

קפצנו לעיר למעל שעה, עשינו סיבוב מסיבוב ל-Dom, צילמנו והמשכנו בחזרה למלון בפרנקפורט.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

למה אין איוו מהדור הזה בארץ?! :-D (בירדן דווקא יש).

תודה על השיתוף אוראל :-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
וביום המדובר היה CUP של רנו (לא במסלול המוכר, אלא במסלול של ה-F1/DTM) והגיעו שם עשרות טווינגו'ס ספורט, קליאו'ס ספורט וכמובן מגאנ'ס ספורט (מהדור האחרון - מדהימות להפליא במציאות) והמקום היה צפוף עד מאוד.

וואלה ? עד כמה שאני הבנתי רק בנובמבר הן יתחילו לעלות על הכביש אבל אם ראית אז איפה התמונות ? יאללה, להעלות.

פורסם

ונעבור לרכבים שהיו איתנו :wink:

יום ראשון בבוקר (20/9), נכנסים ל-Sixt בשדה התעופה של פרנקפורט וכולנו חסרי סבלנות ובציפייה לקבלת המפתחות של הבימר'ס 3 (ידניות/מדוזלות) שהוזמנו מראש.

אני, גדעון והוריי (עליהם הייתה רשומה ההזמנה) ניגשים לפקידה ושניר ניגש לפקידה אחרת.

שניר מקבל את הבשורות - במוו 318D ידנית או במוו 330D אוט'.

אחרי מספר התלבטויות, שניר הגיע למסקנה שההספק מנצח על פני תיבת ההילוכים ולוקח בשמחה רבה את הבימר 330D העצבנית.

עוברות מספר דק' ואז אנחנו מקבלים את הבשורה - אודי A6 אוואנט 2.0TDI ידנית.

אכן כן, שודרגנו וקיבלנו (ללא תוספת תשלום, כמובן) רכב מקלאס גבוה יותר.

יוצאים - מאושרים עד מאוד - לחניון ומחפשים את העצבנית (להלן: הבימרית) ואת היאכטה (להלן: האודית).

שניר מוצא את העצבנית שלו, יוצא מהחניון (הדי מסובך) וממתין לנו בחוץ.

לבימרית 4230 ק"מ בקבלת הרכב.

גדעון ואני מוצאים את היאכטה, לומדים לתפעל אותה בזריזות ויוצאים החוצה אל שניר.

לאודית 12249 ק"מ בקבלת הרכב.

כמובן שלא יכלנו שלא להתפעל מרמות האיבזור המשובחות שיש ברכבי ההשכרה שלנו.

האודי צויידה בחבילת "ביזנס" וכל זה כלל:

תאורת LED בכל מקום אפשרי בתא הנוסעים ומחוצה לו, ריפודי עור, דיפוני אלומניום, סאן רוף מקורי, קסנונים עוכבי פנייה + תאורת Daytime LED, חיישני תאורה וגשם, מערכת משודרגת של BOSE עם 12 רמקולים (2 מהם - צמד סאב וופרים), צ'יינג'ר MP3 וצ'יינג'ר DVD, צג 7' עם GPS, תצוגת GPS מוקטנת בלוח השעונים, שליטה מההגה, חיישני חנייה אחוריים, וילונות לחלונות האחוריים של הנוסעים + לחלון האחורי, בקרת אקלים מפוצלת לכל מקום אפשרי + פתחים לנוסעים מאחורה, חימום למושביים הקידמיים, בקרת שיוט, צמיגי 225/50 על חישוקי 17' וכן הלאה וכן הלאה...

אודי - נוסעים:

נתחיל מזה שהיא הייתה ענקית - כמעט 5 מטר מקצה לקצה וטיפה מעל 2 מטר ממראה למראה :shock:

בהחלט דבר שהעיק והפריע בנסיעה עירונית צפופה, בחיפוש אחר חנייה וגם בכבישים כפריים מפותלים והדוקים.

מנוע - 2.0TDI בגרסת CR עם 170 כ"ס ו-35.7 קג"מ.

כוח לא חסר (למרות שלא יזיק עוד... :wink:) והמומנט שם תמיד כשצריך אותו.

לצערי, הוא לא שקט במיוחד בהנעת הבוקר ובהתחלת נסיעה - בשאר הזמן הוא שקט להפליא, גם בנסיעה על 165 קמ"ש.

תיבת הילוכים - ידני, 6 הילוכים.

מאוד חלקה ורכה לתפעול. ההילוכים נכנסים ברכות מעצבנת אפילו :-).

הקלאץ' חמאתי ונעים מאוד לתפעול.

תא נוסעים - מאוד איכותי, מוקפד, מאובזר ונעים.

כל הכפתורים נמצאים במקום המתאים, הכל נופל ליד ומערכת MMI סופר קלה ופשוטה לתפעול.

פה ושם נשמעו רשרושים לא מובנים מאיזור הגיר... :shock:

נוחות נסיעה - טובה במפתיע.

בכבישי הבטון המעט גליים היא הייתה נוקשה יחסית.

על כבישי האספלט (המשובחים) הנסיעה הייתה חלקה ושקטה להפליא.

נהיגה - כפי שציינתי, פשוט ענקית ומסורבלת.

תנוחת הישיבה מאוד נמוכה (ספורטיבית?), הדוושות מסודרת היטב, יש מדרס ענק לרגל שמאל וידית ההילוכים הקצרצרה (שיושבת על קונסולה מוגבהת) פשוט נופלת ליד.

ואגב, האודי מצויידת בחיווי הילוכים וגם אומרת מתי להעלות/להוריד הילוך. נחמד מאוד.

בקרת השיוט שולטת בבלמים - במידה והורדת מהירות רצינית ברגע נתון - היא פשוט תבלום קלות את הרכב. רעיון טוב - הביצוע קצת פחות (מעט מפחיד העסק בהתחלה).

ההגה מעט קליל בהתחלה ומקבל משקל (די רציני) עם עליית המהירות.

הבלמים פשוט אימתניים (320 מ"מ - למיטב ידיעתי) וכל נגיעה קלילה (שלא להגיד - ליטוף) פשוט שותל את הבהמה הטיבטית (1710 ק"ג :shock:) באספלט.

כמובן שלא ניסינו לנהוג איתה ספורטיבית או אגרסיבית.

כנהג - הנהיגה באודי הייתה מאוד רגועה, שלווה ומלאת בטחון.

כנוסע - מאוד נוחה, מאוד מרווחת, נעימה ומפוארת.

צריכת דלק -

לא פחות ממצויינת.

סביבות 1:18.

הרכב היה איתנו 3 ימים וגמע 1000 ק"מ.

וזהו...

אולי לגדעון יהיה מה להוסיף לגביה - נמתין בסבלנות.

והנה תמונות של היאכטה.

תבלו...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

וזהו...

אולי לגדעון יהיה מה להוסיף לגביה - נמתין בסבלנות.

משהו להוסיף? אני כבר הזמנתי לי אחת כאן בארץ :p

!AWDSOME

פורסם

תיעוד מצויין, כל הכבוד.

כמות ואיכות.

אבל תעלה גם של הרנוספורט שהיו במסלול.

אהבתי את ה-A6 אוואנט שקיבלתם,

מכונית מדהימה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
תיעוד מצויין, כל הכבוד.

כמות ואיכות.

אבל תעלה גם של הרנוספורט שהיו במסלול.

אהבתי את ה-A6 אוואנט שקיבלתם,

מכונית מדהימה.

ניר ולירן, הרנו-ספורט לא צולמו.

המשך התמונות יועלו היום/מחר/מחרתיים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ונעבור קצת ל"כלות" שהיו ברשות שניר בימים הנ"ל.

בימר - נוסעים:

נתחיל מזה שלא ממש נהגתי בה, אבל יצא לי העונג להיות הנוסע שלה ליום כמעט שלם.

הבימר בהחלט הרבה פחות בעייתית מבחינת נסיעה עירונית, חיפוש אחר חנייה ונהיגה בכבישים כפריים מפותלים והדוקים.

מנוע - 3.0D בגרסה המעודכנת עם 245 כ"ס ו-53 קג"מ.

מנוע בהמתי במיוחד, עם הרבה מאוד כוח והרבה מאוד מומנט שתמיד שם כדי לגרום לך למתיחת פנים קיצונית במיוחד :wink:

בניגוד לאודית שלנו, צליל המנוע של הבימרית פשוט מגניב - היא נשמעת יותר בנזינית גרגרנית ועצבנית מאשר דיזלית עצבנית ומטרטרת.

כל הכבוד - סוף סוף מנוע דיזל שגם נשמע טוב :oops:

תיבת הילוכים - אוט' טיפט', 6 הילוכים.

מאוד נעימה במצב D הרגיל ומאוד עצבנית ו"חיה" במצב D-SPORT.

תא נוסעים - מאכזב מאוד ביחס לאודית שלנו וביחס למרצדסית שהחליפה אותה.

איכות החומרים יחסית טובה, ההרגשה יחסית מוקפדת ונעימה ורק החומרים הגסים למראה (וסופר רכים למגע) פשוט נותנים תחושה מאוד דלה וזולה שממש לא מתאימה לסמל ולמעמד העומד מאחורי המותג.

מערכת I-DRIVE פשוט מעצבנת ומסובכת מידי לתפעול זריז.

מתגי חלונות החשמל נמצאים רחוק מידי ומצריכים תזוזה קלה קדימה.

מערכת בקרת האקלים הדיגיטלית נראית מאוד דלה והכפתורים שלה קטנים, מעצבנים ומציקים לתפעול.

בקיצור, בתא הנוסעים - הבימרית מאוד מאכזבת וחבל...

לא מתאים למותג עם מעמד ומוניטין שכזה.

נוחות הנסיעה - די בסדר.

הבימרית נוקשה יחסית (כנראה שלזה מוסיפים גם צמיגי ה-RFT הקשיחים) ואינה מרחפת כמו האודית.

הבידוד בהחלט טוב והנסיעה בבימרית שקטה להפליא.

נהיגה - כפי שציינתי, הרכב הוזמן על שמו של שניר בלבד והעדפתי שלא לקחת סיבוב (למרות שהוא הציע תמיד).

תנוחת הישיבה מאוד נמוכה (מעט יותר מהאודית, אם זכרוני אינו מטעני), יש מדרס ענק לרגל שמאל וגם כן ידית ההילוכים די נופלת ליד (גם כאן היא יושבת על קונסולה מעט מוגבהת).

צריכת דלק - צריך להמתין לשניר.

אמינות - סעיף שלא הזכרנו באודית כי פשוט לא היה הצורך בו.

הבימרית עשתה פאדיחות - התחממה יתר על המידה והוחלפה ברכב אחר שאפרט עליו בהמשך/מחר.

לצערי הרב, מפאת אותה תקרית ההתחממות - לא הספקתי לצלם ולתעד את הבהמה הטיבטית הזאת... :|

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אמשיך :)

צריכת הדלק שהשגתי דיי מרשימה, 6.5 ליטר ל 100 ק"מ, כל הזמן שהייתי עם הרכב, יש לציין שלחצתי לא פעם וכבישי האוטובהאן אני דהרתי מעל 200 קמ"ש (הגעתי לכמה שניות ל 245 קמ"ש).

יש לציין שזה מנוע 3000 סמ"ק, אומנם דיזל, אבל הצריכה הזו מאוד מאוד מרשימה, עם הפאביה לא הצלחתי להשיג נתון כזה בתנאי הנהיגה שנהגתי.

אכן העניין של התחממות היה מוזר, מאוד הפליא אותי שרכב תוצרת BMW ועוד דגם בכיר מסדרה 3, ביום ראשון נדלקה נורית של התחממות המנוע, כיביתי והמשכתי באותו יום ללא שום בעיה.

ביום למחרת בשטוטגרט, הופיעה הודעת אזהרה של התחממות יתר, כיביתי ישר את המנוע ומשמה המשכתי ל SIXT על מנת להחליף את הרכב, כאשר הגעתי ל SIXT בתחנת רכבת, היה להם רק קטגוריה של פורד פיסטה.

הנציגה לא הצליחה להשיג את הנציגות שלהם בנמל תעופה, אז אני ואוראל המשכנו משמה לשדה התעופה בשטוטגרט.

שמה נתנו לי מרצדס C-CLASS 220 CDI, הרכב אומנם ידני, אבל הרגשתי ישר את הירידה בביצועים, מאוד לא התלהבתי מהביצועים שלו, המושבים מאוד קשים וגרמו לי לא מעט לאי נוחות בגב.

תא הנוסעים במרצדס מרגיש יותר יוקרתי מ BMW, אך מבחינת תמורה כוללת, לא הייתי חושב פעמיים, את ה BMW אפילו בגרסאות המוחלשות כמו 320D או 325D.

כמו שציינתי, מאוד היה לי מוזר שרכב אחרי 4000 ק"מ ועוד BMW מתחמם לאחר נסיעה רגועה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

מרצדס - נוסעים:

גם בה לא נהגתי, אבל היה הכיף להיות הנוסע שלה לכמה שעות.

בדומה לבימר - גם המרצדס קטנה משמעותית מהיאכטה שלנו והיא הרבה פחות בעייתית בנסיעה עירונית, חיפוש אחר חנייה ונהיגה בכבישים הנכונים (המפותלים נו...) :-)

הרכב נמסר לנו עם 708 ק"מ - בתול לחלוטין :shock:

מנוע - 2.2CDI בגרסה המעודכנת (והנקייה) BlueEFFICIENCY עם 170 כ"ס וכ-40 קג"מ.

הרגישה מאוד רגועה ביחס לבימרית העצבנית והרגישה מעט יותר בשרנית מהאודית (השילוב של הספק דומה על פחות משקל במרצדס) ולא היה מחסור בכוח (למרות שתמיד לא מזיק עוד... :wink:) או במומנט.

בניגוד לבימרית (ובדומה לאודית), המנוע נשמע די דיזלי בעמידה ובנסיעה הוא היה שקט להפליא.

תיבת הילוכים - 6 הילוכים, ידנית.

מאוד לא אהבתי את הקלאץ' הקשה והיחסית קצר שלה וגם תפעול ההילוכים לא הרשים במיוחד - היה נוקשה, מסילתי והרוורס לא תמיד הסכים להכנס.

מרצדס - לא יפה... לא מתאים.

תא נוסעים - לא איכותי ומוקפד כמו האודית, אך בהחלט איכותי ומוקפד משל הבימרית שאותה היא החליפה.

האיכות החומרים הייתה טובה למדי, ההרגשה הייתה מוקפדת ונעימה יותר וחבל שגם כאן חלק מהחומרים היו מעט גסים למראה (ומאוד רכים למגע).

מערכת ההפעלה של מערכת השמע/GPS/וכו' הייתה מצויינת - מאוד פשוטה לתפעול ומאוד נוחה לתפעול.

נאלץ לציין שהיא אפילו מעט יותר נעימה לתפעול מאשר MMI המצויינת באודי.

נוחות הנסיעה - די בסדר.

המרצדס מעט נוקשה (כנראה שלזה מוסיפים גם לה היו צמיגי ה-RFT קשיחים) ואינה מרחפת כמו האודית ואינה נוקשה כמו הבימרית.

הבידוד בהחלט טוב ובנסיעה המרצדסית שקטה להפליא.

נהיגה - כנ"ל כמו הבימרית.

תנוחת הישיבה מעט גבוה יותר מהאחרות וגם כאן תיבת ההילוכים די נפלה ליד (למרות שאין להן תחרות אל מול האודי - שאצלה כל התיבה הייתה ביד הנהג :wink:).

מוכרח לציין שהמושב האחורי צפוף להפליא - כנ"ל בבימרית (כמובן שהאודית הייתה מרווחת מאוד במושב האחורי).

צריכת דלק - צריך להמתין לשניר.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תמונות אחרונות של האפורדינית.

מה אתם מעדיפים לראות קודם - תמונות מהמוזיאון של פורשה או מרצדס?

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...