Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום זה מעין שירשור המשך לשירשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=279105 שפתחתי.

בקצרה עשיתי חושבים ואמרתי לעצמי שחוץ ממזגן פחות קילומטראז' ואולי גם חלונות חשמל אין ממש סיבה רצינית לשדרג את הרכב שלי (סוזוקי סוויפט 92) לרכב יפני אחר שנת 98 נגיד. תקנו אותי אם אני טועה - אם משווים למשל את הרכב שלי שהוא דגם סדאן אגב לדייהטסו שרייד החדשות יותר סדאן שנת 98. יש הבדל מרווח פנים? נוחות? אם אני לא טועה - הכל תכלס אותו דבר.

ההבדל המשמעותי ביותר שאין לרכב שלי מזגן - בעצת אחד החבר'ה בשירשור הקודם הרצתי חיפוש ביד 2 לסוזוקי סוויפט במודלים שלי ומצאתי אחת שהבעלים מוכר אותו ב 1,500 שקל - לטענתו במצב מעולה אבל הורדה מהכביש. מזגן חדש לטענתו, עבר גם ראש מנוע. החלונות לצערי ידניים כמו אצלי.

מה דעתכם על הרעיון לקנות אותו? הוא אמר לי בלי העברת בעלים גם, לשלם ולקחת. כל מה שיתקלקל אצלי אני אוכל לקחת משם בהנחה שזה טוב. מספיק שהחלפתי 2-3 חלקים יקרים מהרכב המפורק לשלי אני יכול לכסות את העלות שלו. אם הצמיגים שלו במצב טוב זה בכלל בונוס כי אני צריך להחליף את שלי לפני הטסט הקרוב. הייתי ביפו הציעו לי 4 צמיגים חדשים ב 640 ש"ח כולל איזון.

החישוב שלי: הרכב שלי שווה במכירה אולי 3. במקום להוסיף 15 אלף ולקבל יפנית מודל 98' בלי ממש יתרונות על הרכב שלי, אני יכול להשקיע 1500 על רכב מפורק ועוד נגיד 3-4 אלף במצטבר על כל הדברים שאני אעביר ממנו אלי. לחסוך אלפים לא מעטים לא?

אגב הוא אמר שהוא אולי יסכים שאני אקח רק את המזגן בעלות של 600-700 ש"ח. השאלה מה כדאי יותר, ומה הפרוצדורה של העברת תשתית המזגן אלי - הבנתי מהמוסכניק שלי חזי (מאמיר את חזי) שזה... איך אומרים... תהליך...

פורסם

אישית הייתי קונה, אני גם מחפש 205 במצב טוב כדי לקנות לחלקים ולזרוק אותה בחצר, לפעמים צריך דברים כמו אפילו מנוע למגבים ואז לך תחפש חלקים לרכב ישן,

אם יש לך חצר שאתה יכול לזרוק שם את הרכב אז למה לא? כמובן בהנחה שהכול תקין שם (בכלליות-אי אפשר לצפות להכול חדש ב1500 ש"ח)

פורסם

אין לי חצר יש לי סתם חניות בשכונה..

עוד עצות אנשים?

כשאני מתייעץ עם אנשים סתם לא קשורים הם אומרים לי "אל תתעסק עם זה" "תקנה חדש וזהו"

אבל למה לי לחכות סתם חצי שנה ולקנות רכב 98 שהוא אותו דבר כמו שלי בסוף?

מה לגבי "העתקת" מזגן מרכב דומה לרכב שלי (שלא מזגן)? איפה עושים את זה אם בכלל?

פורסם

להעביר מזגן לרכב שלא היה בו מזגן מעולם זה סיפור לא קטן.

הבחור ,שמוכר את האוטו לפירוק, כנראה התכוון, שאתה יכול לקחת רק את המדחס תמורת 600 ש"ח.

את שאר החלקים של המזגן יהיה לך קצת קשה לפרק לבד.

אני גם לא בטוח, שיש מזגניסט, שיסכים לבצע עבודה כזאת, במיחוד לא עכשיו, בקייץ, כשיש להם מלא עבודה.

יעלה כמה אלפים טובים, וזה ממש ממש לא משתלם,

במחיחר של האוטו שלך + מחיר האוטו לפירוק+ מחיר העברת מזגן תוכל כבר באמת להתקרב למחיר של שרייד 98.

פורסם

איך?

המחיר של האוטו שלי (4000) + מחיר האוטו מפירוק (1500 במקרה היקר) + מחיר העברת המזגן (3000 נגיד) = 8500

מחיר של שרייד 98 - 18,000~.

הבדלים שיהיו לי בין 2 הרכבים הנ"ל - עדיין לא קיבלתי על זה ייעוץ אבל אני מסיק שלא גדולים, אם בכלל.

נקודה שניה - גם אם אני קונה שרייד 98' היא יכולה לעלות לי הרבה מעבר ל 18,000 בשנה הראשונה לקניה (יישור קו) - מה שכבר עשיתי ברכב שלי פחות או יותר.

נקודה שלישית- אם אני קונה רכב מפירוק ב 1500 ולא רק את המזגן (מה שזה עניין זול יותר) יהיו לי גם חלפים לרכב, כמעט, כאוות נפשי.

מה אני מפספס? אני רואה פה חסכון 10 אלף שח.

פורסם

תראה, לפי ההגיון שלך, אין כל הצדקה לקנות רכב חדש מהסוכנות, ואפשל להסתפק ברכב משומש בן 5 שנים, שבגדול, עושה בדיוק את אותו הדבר.

ויש כאן חיסכון של 60 אלף ש"ח. ועדיין, לא מעט אנשים קונים מכוניות חדשות .

לא יודע, למה ננעלת על שרייד 98, אבל, בכל זאת אתה תקבל בה הגה כוח, כרית אוויר, מזגן, מראה מודרני יותר, מצב פח וצבע טובים יותר, חלונות חשמל, ותחושה כללית של אוטו קצת יתר מודרני.

אני במקומך לא הייתי משקיע כלום ברכב הנכחי שלך, פרט לתחזוקה שותפת, שנחוצה בשביל לשמור אותו במצב נסיעה.

אני מציע לך להתקשר לכמה מזגניסטים, ולשאול אותם, אם הם יהיו מוכנים להתקין לך מזגן.

אולי אחרי הסקר הזה ההתלבטות שלך תרד מסדר היום.

פורסם

לא יודע, למה ננעלת על שרייד 98, אבל, בכל זאת אתה תקבל בה הגה כוח, כרית אוויר, מזגן, מראה מודרני יותר, מצב פח וצבע טובים יותר, חלונות חשמל, ותחושה כללית של אוטו קצת יתר מודרני.

שכחת גם שלדה שאינה מתפוררת מחלודה :idea:

בעוד שלושה-ארבעה חודשים יהיה אפשר כנראה למצוא מזגניסט שיסכים להתקין מזגן ברכב כזה.

אבל זה לא משנה את העובדה שאני מסכים עם הרעיון הכללי שמדובר ברעיון די גרוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה דעתך על פיאט פונטו שנת 96 עם מזגן והגה כוח וחלונות חשמל? היא עולה בערך 7 אלף ש"ח...

נראה לי קצת יותר הגיוני מלהשקיע כסף בסוזוקי סוויפט מעפנה עם שלדה גמורה מחלודה.

פורסם

אם אתה רוצה לשמר את הרכב שלך, קנה רכב לפירוק אבל רק אם יש לך חנייה פרטית או חצר לשים אותו.

ממה שהבנתי ממה שרשמת אין לך כל כך מקום בשבילו, אל תניח רכב כזה במגרש חניה כי פשוט הוא הופך לגרוטאה אחרי שתתחיל לפרק ממנו חלקים והוא יהפוך להיות מטרד לשכנים ואפשר להתלונן עליך על דבר כזה.

אני אישית לא רואה סיבה לשמר אוטו כל כך מיושן שאין לו שום יחודיות לפי מה שפרסמת, אתה יכול להתקדם לרכבים לא רעים בכלל במחירים הרבה יותר זולים ממחיר ההשקעה שלך בסוזוקי.

במחיר הזה אתה יכול להתקדם במודלים לפחות 4 שנים לרכב נורמאלי חסכוני וחזק יחסית, הסוזוקי שאתה מחזיק הוא רכב גדול עם מנוע קטן וחלש מאוד.

פרסם מה אתה מחפש ברכב ומה התקציב שלך ונוכל להמליץ לך על רכבים הרבה יותר טובים, מודלים יותר מתקדמים עם תוספות בסיסיות שאין לך ברכב.

בהצלחה!

צח.

פורסם

באמת גרמתם לי לרצות לרדת מהעניין. אולי זאת באמת הרפתקה.

מה שאני מחפש ברכב הבא שלי:

-הכי חשוב שזה יהיה רכב שיחזיק לי לכמה שנים טובות. אני לא רוצה לקנות שוב רכב שאחרי חצי שנה אני ארצה להעיף אותו כבר בגלל איזה משהו שאין לו. אז שיהיה "ארוך טווח".

-אמינות כמובן כמובן. עדיפות ליפני, שיהיה סוס עבודה. זה שנת 2000 בערך עדיין לא 2005. אלה רכבים שעברו בחייהם.

-שלא יהיה שתיין דלק לכן עדיף מנוע שאולי קטן מ 1600

-שיהיה גדול יחסית מבפנים ומבחוץ. אני לא סובל רכבים שמרגישים בפנים כמו קופסת שימורים. 4 דלתות בקיצור. נותן תחושה טובה.

-אם כבר משדרגים רכב אז כמו שאמרתי שלא אחרי חצי שנה אני ארצה להחליף בגלל שמשהו חסר אז שיהיה מודרני יחסית. למשל כרית אוויר/2 כריות אוויר. חלונות חשמל. כדאי נעילה מרכזית (מהסיבה שהזכרתי). ובפנים שייתן תחושה טובה ונוחה יחסית.

אני כרגע רואה רק את השרייד מנוע 1500 שנים 98-2000 אופציה. למרות שמה שאני פחות אוהב שם זה שרוחב הפרונט מבחוץ קטן מדי לטעמי.

תקציב: בעוד כחצי שנה כ-18-20 אלף לרכב עצמו.

פורסם

אין אפשרות לערוך

לגבי יונדאי אקסנט. סביבות שנה 2000'. (אני שואל אחרי חצי שעה בערך בחיפוש)

יש מה לדבר על בטיחות? כריות אוויר? ABS? דשבורד שאינו סדוק? אם לא אז באיזה שנים כן?

אשמח לשמוע על התפתחות הרכב עם השנים, שינויי מרכב, שינויים באיכות המרכב והאיכות. הסטוריית רכב ובאיזה מודלים הוא יותר מוצלח בקיצור. אם יש הפניה לקישור כזה מהחיפוש אשמח לקבל, לא מצאתי.

פורסם

משום מה הרכבים שאתה מסתכל עליהם הם תחתית החבית והאחרונים בכל רשימה שהייתי מרכיב של רכבים ב-20 אלף ש"ח.

גם בכסף שקנית את הסוזוקי האומללה יכלת לקנות ZX שהייתה מגיעה:

1. עם מנוע נמרץ יותר.

2. מזגן חזק.

3. הגה כוח.

4. חלונות חשמל.

5. נוחות מעולה.

תסכים איתי שזה דיל יותר משתלם מהסקטבורד החלוד שקנית.

תנסה להקשיב לאנשים בפורום ולא רק ללכת על דברים שאתה סגור עליהם מראש.

פורסם

דיי לקרוא לסוזוקי שלי אומללה כי זה ממש לא המצב.

ועזוב עכשיו תקציב דל אני מדבר על תקציב של 20,000.

ובקיצור מה שביקשתי זה:

-מעט בטיחות (כרית אוויר או 2 ו ABS אם זה לא מוגזם מדי)

-המון אמינות

-צריכת דלק שהיא מעט טובה יותר מהממוצע של משפחתיות 1,600 (בקיצור יותר טוב מ 1:10 - אני מחפש יותר בכיוון של 1:13-15)

-מודרניות יחסית (מראה פנים וחוץ) ונוחיות שהיא טובה יותר מרכב ממוצע של שנות ה 90. (בכל זאת אני משדרג מ 92 ל 2000) מה שכולל גם ח"ח ועדיף נ"מ.

- 4 דלתות.

• תוכן חדש...