Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ווקס או אוטם צבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים ובמיוחד אלו המבינים את העיניין לעומק הדיטיילינג של הרכבים. איפה בארצנו ניתן לרכוש Sealant מוכר כמו: Poorboy's, Meguiar's, Jetseal וכו'.

דבר נוסף, אני עד עכשיו בדילמות קשות האם לבצע על רכבי סיאלנט או להמשיך להשתמש בווקס כי אני מורח ווקס פעמיים בחודש - Collinite 915. כידוע הווקסים הטבעיים לא מחזיקים הרבה זמן, לכן אני מחדש שכבה לעיתים קרובות. בווקס הנ"ל ישנו ריכוז של קרנאובה כ27%. מה טוב בסיאלנט, הוא מחזיק הרבה יותר זמן עד 6-8 חודשים. כל זה עקב הטמפרטורת שהחומרים מחזיקים. למשל הסיאלנט נמס בטמפרטורה 350oF ווקס קרנאובה 130оF.

מעניינת אותי שאלה, אולי יש כאלה שניסו ויש להם מה להגיד כלפי הנכונות של סיאלנט. למה אני בדילמות קשות? כי יש לי ווקס שהזמנתי מאנגליה, יש עוד הרבה וגם יש שכבה עבה על הרכב, חבל להסיר אותה ולמרוח סיאלנט כי גם ככה אין לי שום בעיה פעם בשבוע לעשות ווקס, זה לוקח בדיוק חצי שעה.

פורסם

בישראל כרגע לא ניתן לרכוש מוצרים מהחברות שציינת וחומרי איטום בפרט.

הווקס שציינת 915, ווקס מצויין! אך צריך גם לדעת לשמור עליו ולטפל בו לאחר מריחות על פח הרכב.

שנית יש את אחיו 476S, גם על בסיס הקרנאובה מחזיק מעמד טוב יותר אך נותן ברק פחות מ-915.

בכדי לתחזק נכון ווקסים שכאלו צריך להבין שאסור לשטוף את הרכב עם מכונת שטיפה/שטיפה ידנית עם מטאטא.

שטיפות מסוג זה פוגעות בשכבת הכיסוי של הרכב ומורידות את הווקס. השטיפה הנכונה ביותר היא ע"י סרמטוט+ג'ילדה

כאשר גם חומר השטיפה צריך להיות מיוחד לרכב ולא סבון כלים/שמפו מרצפות/פנטסניק וכ'ד. אחוז המלחים בשמפו לרכב

שואף לאפס מה גם שהוא עם ווקס וחומרים מגבירי ברק.

לגבי הטמ"פ אמסה: בוא נדבר בצלסיוס כי אנחנו בישראל כרגע

חומר איטום: 177 צלסיוס (לאחר עיגול)

ווקס קראנובה: 55 צלסיוס (לאחר עיגול)

המסקנה שתמיד טוב להחנות בצל, לכסות את הרכב. :-) הרי בממוצע טמ"פ פח רכב כהה מגיעה עד 65 מעלות צלסיוס

לעניינו הטיפול הנכון הוא חומר איטום איכותי ולאחר מכן ווקס טוב, על ווקס לא ניתן לוותר הרי גם הוא מתפקד שאוטם ראשוני

טוב ובעל ברק.

החומרים המובילים היום בשוק האיטום car-lack68, פוליצ'ארג, מאגיורס 21 גרסא V2.0

הניסיון שלי אומר שאסור לוותר על חומר איטום, במיוחד לא בחום הישראלי (והדרום במיוחד-אזור מגורי).

סותם את הצבע, משאיר ברק, מדביק אליו את הווקס, הנקבוביות של הצבע נסגרת. וגם לאחר 3-4 חודשיים מגע הרכב

חלק, מים לא נדבקים.

נ.ב

איזה ווקס הזמנת מאנגליה?

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

כיף לדבר עם בן אדם שמבין ומעריך את הנושא. אני שוטף עם Meguiar's wool mit

beige-polish-mit.jpg

ומס' טיפות שנשארו מוריד עם מיקרופייבר 80X50.

בדרך כלל מים נקיים ללא סבון, כי אני שוטף פעפ בשבוע ומצטבר רק קצת אבק, אבל היום אני רוצה לקפוץ לספק של MA-FRA ולרכוש מס' דברים גם תוסף למי שטיפה שמאזין את רמת המינירלים ועושה את המים עדינים יותר.

לגבי החומרים שציינת לאיטום, האם ישנם בארץ? לא נתקלתי בהם.

את הקוליניט הזמנתי מהאנגליה, בעצם אני קונה שם כל מני דברים בשביל הרכב, גם חומר לחלקים מפלסטיק (303 Aerospace), לגומי (מסביב לדלתות/שמשות) Gummi pflege, אפילו את הפד של מריחת ווקס רכשתי משם של Meguiar's.

בזמן הקרוב אני צריך לקבל Poorboys Ex-P Sealant.

פורסם

לגבי המים, זוהי סוגייה מאוד שנויה במחלוקת יש השוטפים במים רגילים ויש השוטפים במים מזוקקים עקב אחוז מליחות של 0% המים, שופכים מהגג ועל כל הרכב מים מזוקקים ונותנים להם לעמוד 7-10 ד"ק בעקבות 0% מליחות המים סופחים

אליהם את המליחויות ש"נדבקו" אל פח הרכב (תהליך זה בביולגיה נקרא אוסמוזה מריכוז גבוהה לנמוך) וכך בעצם מנקה לנו

את הרכב. תאורטית זה נכון, עובדות כרגע אין לזה. בעולם המדע זה מוכח כבר הפרשי המליחות ותהליכי הספיחה.

שוב פעם כרגע אין בארץ את החומרים האלו אבל אני יודע שהולכת להפתח חנות רצינית מאוד באינטרנט לכל החומרים

האיכותיים ועד לנמוכים.

חומר לחידוש פלסטיק יש גם לחברת CAR-LACK68 היא חברה גרמנית שמספקת חומרים למרצדס.

מה העלות של פד מריחה?

כנ"ל לגבי הקולייניט?

ד"א גם גלייז אוטם לא רע את פח הרכב אך לא ברמות של חומר איטום ייעוד לנושא.

פורסם

הנה הלינקים מהקניות האחרונות:

Wax Applicator Meguiar's

http://cgi.ebay.co.uk/Meguiars-High-Tech-Foam-Car-Wax-Polish-Applicator-Pads_W0QQitemZ400069954365QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item5d26070b3d&_trksid=p4634.c0.m14.l1262

Collinite Wax 915

http://cgi.ebay.com/Collinite-915-Marque-D-Elegance-Premium-SHOW-CAR-Wax_W0QQitemZ200332561365QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item2ea4c04bd5&_trksid=p3911.c0.m14

אגב, האם הגלייז תורם טוב לנושא הניצוץ? השאלה אם אני צריך את זה, האם זה יוסיף.

פורסם

גלייז מאוד תורם לנושא הניצוץ או "אפקט המראה".

הגלייז בעצם סותם שריטות ומטשטש אותם לא רע, הגלייז הטוב ביותר שנתקלתי הוא של מגיוריז

אבל לא קל לעבוד איתו ודעתי שחייב מכונה עם גלייז, ללא מכונה התוצאה תצא טובה אך לא כמו שהגלייז

יכול לתת לך! יווצר מצב שאתה מבזבז את החומר ואת הזמן שלך לשווא.

הגלייז בא במקום הווקס ולא כתוספת.

המומחים בעניין לא אוהבים אותו, מי שאוהב אותו זה סוג האנשים עם זה מועט ותוצאה מהירה.

פורסם

ספוג ביצים שחור.

מהירות מריחה, כל מכשיר והבורר מהירות שלו.

אני עובד על מהירות מאוד נמוכה סביב 600 סל"ד.

לחכות שהחומר יספג לצבע ולא להוריד מהר כאשר כל חברה והגלייז שלה.

לבסוף להוריד עם ספוג כתום/צהוב, מטלית מיקרופיבר להורדה ידנית מושלמת.

פורסם
ספוג ביצים שחור.

מהירות מריחה, כל מכשיר והבורר מהירות שלו.

אני עובד על מהירות מאוד נמוכה סביב 600 סל"ד.

לחכות שהחומר יספג לצבע ולא להוריד מהר כאשר כל חברה והגלייז שלה.

לבסוף להוריד עם ספוג כתום/צהוב, מטלית מיקרופיבר להורדה ידנית מושלמת.

נכון, אבל אני עובד עם מקיטה 9227 :)

• תוכן חדש...