Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עזוב אותי מביטויים ערטילאיים כמו "יש הסוברים ש...". אתה נהגת ברכב המצויד בגיר הזה - כן או לא?

אני בהחלט יכול להבין מהיכן צץ המוניטין הרע: בעבר הרחוק יצא לי גם לנהוג ב-306 01' אוטומטית, ושם אכן הגיר גילה סימני עצלות וסרבנות בהורדת הילוך. יחד עם זאת, נעילת המומנט כבר בסל"ד נמוך באמת היתה נהדרת, וגם הורדת ההילוכים בעת בלימה היא תכונה שיש לברך עליה.

הבעיה היא שלאנשים יש נטיה לשכוח שמ-01' עברו כבר קרוב לתשע שנים - זמן נצח במונחי רכב. הגיר בבסיסו נותר זהה, אבל כיום מדובר בגירסה אחרת שלו, אשר חפה מכל אותן תופעות שליליות.

אבל זה בסדר, אני כבר רגיל לשמוע גם שבפולקסווגן החלונות נופלים, שבאלפא לא צריך לפתוח חלון כי ממילא הרוח נכנסת דרך חורי החלודה ושסובארו זה סמל האמינות.

הבעיה היא שיש אנשים שאם היו מגלים להם שהעולם התקדם מאז ודברים השתנו, זה היה יכול להיגמר מבחינתם רע, רע מאוד.

למרות שהשאלה בסגנון האינקויזיטורי : "כן או לא" קצת מקוממת, הרי שלמען החברים המעודנים יותר בכל זאת אענה : לא זו בלבד ש"יצא לי", אם תרשה לי להשתמש בסגנוננך המלבב, אלא ש"ממשיך לצאת לי" כמעט מדי יום לנהוג במגאן 2008 עם הגיר הזה וכשהשתמשתי במונח "מחורבן", אני מודה שהתכוונתי בין השאר גם אל נסיוני המאוד פרטי. כולי תקווה שבכך יצאנו שנינו מעולם הערטילאיות אל בוהקה האכזרי של שמש המציאות.

פורסם

דורקי, לא יודע איך זה אצלך, אבל אצלי ההיגיון הבריא אומר שרכיב בינוני ברכב בסגמנט מסוים יישאר בינוני בכל סגמנט אחר.

מבחן המציאות לימד אותי שבמעבר מסגמנט המשפחתיות (306) לסגמנט המנהלים (C5), הרכיב הבינוני הפך לסביר, ואני שופט אותו לחומרה. אז נכון שיש כאן הבדלי זמן שלא ניתן להתעלם מהם, אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני בעל 307 עם גיר AL4 והוא לא משהו בכלל,לפעמים לא נותן קיק,מה קורה פה???זה אוטמט בכלל?..

לא לדבר שהעברות ההילוכים שלו מציקות וקופצניות,ושגם?הוא נתקע על הילוך ולא עוזב.

הגיר של מאזדה 3 כמו 7 הילוכים לעומתו.מעצבן.

פורסם
דורקי, לא יודע איך זה אצלך, אבל אצלי ההיגיון הבריא אומר שרכיב בינוני ברכב בסגמנט מסוים יישאר בינוני בכל סגמנט אחר.

תראה, אם מגישים סטייק סוליה בסטקיה זולה בשוק, אז אפשר לקבל את זה. אותו סטייק אם יוגש במסעת יוקרה זו תהייה עילה לתביעה משפטית.

תורת היחסות.

פורסם

טוב, אז מסתבר שאני טעיתי ואתם צדקתם: AL4 זה חרא של גיר והסיבה שלא אני ולא זוגתי נתקלנו בבעיה ב-C5 שנהגנו בה היא כנראה בגלל שהגיר מקולקל, שהרי במצב תקין קיים קונצנזוס בינכם על כך שהוא עושה בעיות.

אני פרשתי מהדיון. אין ספק שיש כאן לפחות צד אחד ששבוי כל כך חזק בקונספציה עד שהוא לא נותן לפרטים לבלבל אותו.

שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה על AL4 - אני יודע מה הרשמים שלי ממנו, מה גם שצרפתיות זה לא הפטיש שלי, ככה שבעתיד הנראה לעין לא תהיה לי אחת בבעלותי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, אני לא חושב שצריך לקחת את הדברים קשה כ"כ.

אנשים נוהגים בצורה שונה ומתייחסים שונה לאותם דברים. יכול להיות שבשבילך הגיר הזה מצויין ובשביר אחרים הוא גרוע. בשביל זה יש בחירה בשוק וכל אחד יכול לבחור מה שהכי מתאים לו. מוצר שלא מתאים לאף אחד יעלם.

emotion of motion

פורסם

אני חושב שלשניי הצדדים (אלעד) ו(שונאי AL4, בנייהם אני ) יפריע שהרכב תופס הילוכים ללא שום סיבה ונתקע עלייהם למשך כמה שניות למרות שהרגל עזב את הגז במחשבה אולי גם זה יעזור במשהו, ובטח ובטח ההשהייה המטורפת להורדת הילוך בקיק דאון בין שני לראשון שנמשך כמו נצח, או את המכת הגיר האכזרית שאתה מקבל בסוף של העליות לירושליים באופן קבוע במשך חודש שלם והוגדר כתקין אצל דוד לובינסקי .

לשואלים על ניסיון, 307SW, 307 XSI, 206CC, 306 סדאן רנו מגאן...

לילה טוב יובל

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

אכן אלעד, אל תקח את זה קשה מדי.

שונאי הצרפתיות למיניהם כבר הבינו שבפורומים הם לא יכולים לשחרר הכללות כמו "מכוניות צרפתיות חרא", אז הם מצאו את ה AL4, ובכל פעם שהם רוצים לכתוב "מכוניות צרפתיות חרא" הם כותבים במקום זה "גיר AL4 חרא", והרי 90% מהצרפתיות בארץ מתניידות עם AL4...

אז בואו כולנו נצפה לראות בכליון עיניים מה יחליף את ה AL4, אבל יותר מעניין יהיה לראות מה ימציאו שונאי הצרפתיות כדי להשמיץ אותם בפורומים אחרי שלא יהיה יותר AL4...

ואני לא אכנס לויכוח האם זה גיר חרא או לא.

כבר כתבתי מספיק פעמים שה AL4 הוא הגיר האוטומטי המועדף עלי, כי הוא היחיד שיודע להעביר הילוכים כמו שאני הייתי עושה בעצמי עם גיר ידני.

ולגבי פתיחת השרשור - האם ראוי לפסול רכב רק בגלל שיש לו 4 הילוכים - אז כן. אני חושב שזה סביר ולגיטימי לגמרי.

אם אני יכול לפסול מראש מכונית כלשהי בלי נסיעת מבחן בגלל שיש לו גיר אוטומטי, אז למה שמישהו אחר לא יפסול בגלל שיש לו רק 4 הילוכים?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

בכל הכבוד הראוי לשוכני ארצות השפלה, אני מוחה על ההכללה לפיה מי שלא אוהב את ה AL4 מחמלך, הוא באופן בלתי נמנע שונא צרפתיות. עד היום אני מתגעגע לקסארה שמכרתי לפני שנה ( 1.8 ש.י 98 עם גיר "טמבל" של ZF ), שגם היום לדעתי היא מכונית שאינה פחות מנהדרת ועולה באיכויות הניהוג שלה, נוחותה, ידידותה לנהג, על כל מיני קומפקטיות חדשות, עגלתיות, כבדות, חסרות תקשורת ונרפות. הסיבה לסלידה המופגנת אצלי ל AL4, היא דווקא בשל נסיונו, המוצלח לצערי, של הגיר הזה להפוך מכוניות נהדרות לכאלו שמוציאות את החשק לנהוג בהן.

פורסם
שני הסנט שלי:

עד חפני כשנתיים +/-, אחי התנייע בפיג'ו 607 3.0 ליטר שנרכשה מלובינסקי טרייד, הרכב היה מצויד ומאובזר להפליא שכן הוא שימש את הבעלים של היבואן.

גם יצירת הפאר הזו הייתה מצוידת בתיבת ה- AL4 והרכב הזה לא סיפק שום חווית נהיגה. עד כדי כך הוא היה חיוור שבנסיעות משותפות, כשהציע לי לנסות את הרכב - תמיד סירבתי, אפילו לנהיגת ניסיון לא הייתי מוכן להתיישב מאחרי ההגה של הדבר הזה.

הסיטרואן גרועה יותר.

עוד עניין קטן, מפתח ההילוכים (שלי) נראה כך:

4 הילוכים - חסר הילוך, תמיד ישנו בור בין ההילוכים.

5 הילוכים - בסדר, תמיד ישנו הילוך מתאים.

6 הילוכים - מעולה, תמיד ישנה בחירה בין שני הילוכים אפשריים.

7 הילוכים ומעלה - לפעמים יותר הוא יותר מידי.

סירבת לנהוג ברכב , אבל אתה יודע שהוא גרוע, אכן הסקת מסקנה לוגית, הרכב אצלך נמדד על פי הגיר המשרת אותו ולא כחבילה בעלת מכלולים רבים אשר אולי יכולים לחפות על מגרעה כמו גיר למשל ??

בנושא מפתח הגירים , טוב שציינת שזה דעתך, לדעתי גיר 5 הילוכים מחולק נכון בהחלט מספיק, כל השאר פילפול שיווקי ותו לא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
הסיבה לסלידה המופגנת אצלי ל AL4, היא דווקא בשל נסיונו, המוצלח לצערי, של הגיר הזה להפוך מכוניות נהדרות לכאלו שמוציאות את החשק לנהוג בהן.

אולי זה בכוונה. אנשים שאוהבים לנהוג קונים ידני בד"כ.

emotion of motion

פורסם
קשה לי לציין לחיוב אפילו דבר אחד ברכב הזה: הנדסת אנוש, איכות גימור (חלקים מתפרקים), נוחות נסיעה, רעש - כולם נחותים משמעותית ביחס לטויוטה.

גם הגיר לא מציאה.

ההגה עדיף על הטויוטה, אבל זה הכל בערך - כפי שכתבתי, גועל נפש שטוב היה אם היה נשאר על אדמת צרפת....

זו דעתך, דעתי שונה לחלוטין ולא מנסיעה אחת או שתים ואפילו לא שלוש אלא משנתים של נהיגה ברכב לעיתים קרובות.

הרכב אינו מתפרק ומראה עמידות טובה מאוד.

הרכב בהחלט נוח ובעל מושבים נוחים בוודאי מאילו המקבילים בטויוטה.

הנוחות דומה מאוד לרנקס, כלומר מכוילת על הצד הנוקשה בסקלאה.

אבל כשרוצים להביא דברים לקיצוניות ולא טורחים לבצע נסיעות מבחן ברכבים ומגבשים עליהם דעות קדומות לא ציפיתי לתחוות דעת שונה מזו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
טוב, אז מסתבר שאני טעיתי ואתם צדקתם: AL4 זה חרא של גיר והסיבה שלא אני ולא זוגתי נתקלנו בבעיה ב-C5 שנהגנו בה היא כנראה בגלל שהגיר מקולקל, שהרי במצב תקין קיים קונצנזוס בינכם על כך שהוא עושה בעיות.

אני פרשתי מהדיון. אין ספק שיש כאן לפחות צד אחד ששבוי כל כך חזק בקונספציה עד שהוא לא נותן לפרטים לבלבל אותו.

שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה על AL4 - אני יודע מה הרשמים שלי ממנו, מה גם שצרפתיות זה לא הפטיש שלי, ככה שבעתיד הנראה לעין לא תהיה לי אחת בבעלותי.

הגיר הזה מתנהג אחרת בדגמים שונים בגלל כיולים שונים. ביסודו הגיר הוא אותו גיר אבל הכיולים השונים משפיעים על ההתנהגות (לדוגמא המגאן וה 307 שדומות בנתוני המנוע והמשקל).

ולפותח השרשור, מה אכפת לך כמה הילוכים יש בגיר, איזה נפח מנוע ומה יחסי ההעברה? הדבר היחיד שקובע הוא איך יחידת הכוח שהיא מנוע+גיר כיחידה אחת מתפקדת.

אפשר לייצר מנוע עם רצועת כוח מאוד מאוד צרה ואז גם גיר עם 10 הילוכים לא יעזור ואפשר לייצר מנוע עם רצועת כוח מאוד רחבה ואז גם 3 הילוכים יכולים להספיק.

כשקנינו את המאליבו הנוכחית עשיתי גם סיבוב על הגירסה הבכירה עם המנוע היותר מתקדם והגיר מרובה ההילוכים והמסקנה היא שבגירסה הזולה עם 4 הילוכים ממש לא חסר שום הילוך אז לפסול יחידת כוח טובה רק בגלל שהיא עם 4 הילוכים? טוב שאתה לא פוסל את האוטו כי למנוע אין כיסוי פלסטיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, התגובה שלי במקור נכתבה לאייל, שכתב שהוא לא היה מתקרב ל-C5 בגלל התיבה. היות וספציפית עם הרכב הזה יש לי דווקא לא מעט ניסיון, תמהתי על הדברים שהוא כתב. כל מה שבא לאחר מכן כבר לא ממש מתייחס ל-C5.

אגב, מעניין שאייל, זה שמלכתחילה גרם לי להגיב לראשונה בשרשור הזה, עדיין לא ענה.

• תוכן חדש...