Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חשבתי שהטענה שלי תיהיה ברורה יותר. גם חשבתי שאנשים שנמצאים פה בפורום מבינים את הרצון במכונית שמתוכננת בצורה חכמה או לפחות יעילה. שוב אני אחזור: גיר 4 הילוכים לרכב בסגמנט "מנהלים" שמתחרה בקרם דה-לה קרם של המתחרים (גרמנים, יפנים, איטלקים ואפילו קוראנים) לא יכול לעשות את זה עם 4 הילוכים, זה פשוט מגוחך.

אני לא צריך נסיעת מבחן, יש לי מספיק ניסיון כדי לדעת איך רכב סטנדרטי עם מנוע 2 ליטר סטנדרטי וגיר אוטומטי 4 הילוכים סטנדרטי יסע. אין שום דבר מיוחד במערכת הכוח של הרכב כדי לכפר על הביזיון הזה, אז ממה בדיוק אני עלול להיות מופתע ?

זה לא נשמע לכם מטומטם שגיר ידני הכי פשוט שיש יהיה בעל 5 הילוכים (כבר 30 שנה, לא דבר חדש), אבל תיבה אוטומטית, שהיא יעילה הרבה פחות מגיר ידני ומגלמת איבודי כוח בגלל ממיר המוממנט תבוא עם 4 הילוכים, ועוד ברכב כזה שאמור להיות שיא האיכות והטכנולוגיה של היצרן ?

זה אותו גיר שמכרו במכוניות קוראניות לפני 20 שנה למען השם.

יאללה סיטרואן, תתעוררו !

אם יש טיפה שכל בקודקוד הצרפתי, תוך שנה התיבה הזו לא תהיה קיימת יותר.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדוק את הסובארו B4 עם גיר ה4 ההילוכים שלה ותבין שאתה טועה בכך שאתה שופט מראש.

לעומת זאת בC5, אם מדובר בגיר הAL4 , הייתי מוותר על הרכב ויפה שעה אחת קודם ולא בגלל מספר ההילוכים אלא בגלל אופי הגיר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

והיא אכן לא תהייה קיימת..

לגיר ה AL4 מתוכננת פרישה לגימלאות בעתיד הקרוב, ואת מקומו יתפוס, שומו שמיים, גיר יפני למהדרין בעל 6 הילוכים.

וסתם הערה לפרוטוקול, מכונית, גם היא בסגמנט גבוה יחסית, יכולה להסתדר לא רע בכלל עם תיבה בת 4 הילוכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לעומת זאת בC5, אם מדובר בגיר הAL4 , הייתי מוותר על הרכב ויפה שעה אחת קודם ולא בגלל מספר ההילוכים אלא בגלל אופי הגיר.

זאת באמת תעלומה: יש לי ניסיון עם AL4. נהגתי ונהגתי, לשווא ניסיתי למצוא היכן מסתתרות אותן השמצות שמתפרסמות השכם והערב על אותו גיר מקולל. כשנואשתי מחיפושיי, שאלתי את זוגתי האם היא מרגישה משהו לא תקין בגיר (הרכב, C5 2.0 שייך להוריה), אבל גם בפיה לא היתה טרוניה.

סיפרו לי שהוא סרבן מוצהר של קיק דאון מטעמי מצפון ודת. אז נסעתי בכביש ראשי, ובשלב מסויים נתתי בגז ובהנאה גלויה כבר חשבתי לעצמי איך אני מגלה את ערוותו ברבים. אבל ה-AL4 הפרנקופיל עשה עלי תרגיל והוריד הילוך, כאילו היה ZF, רק בלי התחממויות ומעבר נוזל קירור לשמן.

אז באמת, מעניין אותי שתספר מה הבעיה באופיו של הגיר. האר נא את עיננו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חייב להסכים כאן עם פותח השרשור.

אם איזשהו יצרן איפשהו בעולם היה מנסה לשווק מכונית ידנית עם ארבעה הילוכים, גם מכונית בסגמנט זול, הוא היה נתקל בגיכוחים מצד הקונים למראה ה-H מרובעת החריצים על הידית, וברור שדבר כזה לא יעלה על הדעת.

אבל באוטומט, אתה יכול להחביא כמה הילוכים שאתה רוצה מאחורי האות D, וזו הסיבה היחידה (לדעתי) שזה "עובר".

כמו שלא הייתם (רובכם לפחות) מוכנים להסתפק במנוע בעל פחות מ-100 כ"ס במכונית בגודל כזה, אני לא חושב שניתן בימינו להסתפק ב-4 הילוכים בלבד.

לא קונים מכונית רק ע"פ המספרים, אבל גם לא קונים בלעדיהם.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

בהחלט נתון בזיוני... 4 הילוכים זה מעט מדי למכונית מנהלים שאמורה לשייט במהירויות גבוהות. אבל אולי התיבה מכויילת טוב לשם כך? גם יכול להיות...

172

פורסם

יש גם כאלו שטוענים שאין להם מושג מה רוצים מהגיר הרובוטי של הקורולה ומדובר ביצירה שאינה פחות מגאונית. אתה סבור

שה AL4 הוא נהדר, אשריך. קח בחשבון שלמרות תמיהתך ישנם הסוברים שמדובר בגיר מחורבן. יותר מכך, אולי העובדה שמדובר בארבעה הילוכים בלבד רק מיטיבה עם הנהג וחוסכת לו קצת טילטולים.

פורסם

שני הסנט שלי:

עד חפני כשנתיים +/-, אחי התנייע בפיג'ו 607 3.0 ליטר שנרכשה מלובינסקי טרייד, הרכב היה מצויד ומאובזר להפליא שכן הוא שימש את הבעלים של היבואן.

גם יצירת הפאר הזו הייתה מצוידת בתיבת ה- AL4 והרכב הזה לא סיפק שום חווית נהיגה. עד כדי כך הוא היה חיוור שבנסיעות משותפות, כשהציע לי לנסות את הרכב - תמיד סירבתי, אפילו לנהיגת ניסיון לא הייתי מוכן להתיישב מאחרי ההגה של הדבר הזה.

הסיטרואן גרועה יותר.

עוד עניין קטן, מפתח ההילוכים (שלי) נראה כך:

4 הילוכים - חסר הילוך, תמיד ישנו בור בין ההילוכים.

5 הילוכים - בסדר, תמיד ישנו הילוך מתאים.

6 הילוכים - מעולה, תמיד ישנה בחירה בין שני הילוכים אפשריים.

7 הילוכים ומעלה - לפעמים יותר הוא יותר מידי.

פורסם

עזוב אותי מביטויים ערטילאיים כמו "יש הסוברים ש...". אתה נהגת ברכב המצויד בגיר הזה - כן או לא?

אני בהחלט יכול להבין מהיכן צץ המוניטין הרע: בעבר הרחוק יצא לי גם לנהוג ב-306 01' אוטומטית, ושם אכן הגיר גילה סימני עצלות וסרבנות בהורדת הילוך. יחד עם זאת, נעילת המומנט כבר בסל"ד נמוך באמת היתה נהדרת, וגם הורדת ההילוכים בעת בלימה היא תכונה שיש לברך עליה.

הבעיה היא שלאנשים יש נטיה לשכוח שמ-01' עברו כבר קרוב לתשע שנים - זמן נצח במונחי רכב. הגיר בבסיסו נותר זהה, אבל כיום מדובר בגירסה אחרת שלו, אשר חפה מכל אותן תופעות שליליות.

אבל זה בסדר, אני כבר רגיל לשמוע גם שבפולקסווגן החלונות נופלים, שבאלפא לא צריך לפתוח חלון כי ממילא הרוח נכנסת דרך חורי החלודה ושסובארו זה סמל האמינות.

הבעיה היא שיש אנשים שאם היו מגלים להם שהעולם התקדם מאז ודברים השתנו, זה היה יכול להיגמר מבחינתם רע, רע מאוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, באוגוסט - ספטמבר 2006, נשארתי ללא רכב, מכוניתי הישנה נמכרה והחדשה הייתה על האוניה בדרך לארץ.

היבואן, כמחווה של רצון טוב שכר לי על חשבונו סיטרואן C4, ששירתה אותי באותה התקופה.

איך הרכב? תודה שאתה שואל, גועל נפש על גלגלים, בכל פעם שהברירה שעמדה בפני הייתה ה- C4 או הרנאקס של אישתי, העדפתי את "חביבת הפורום" המקרר הממונע, הטויוטה.

פורסם
ועוד ברכב כזה שאמור להיות שיא האיכות והטכנולוגיה של היצרן ?

יאללה סיטרואן, תתעוררו !

חשוב לציין כי C5 כלל אינה פסגת הטכנולוגיה והאיכות, C6 הינה הפסגה בדגמים הללו. היא באמת פסגה.

למשל, מערכת מתלים נוזליים, הגיע מה- C6.

פורסם
אלעד, באוגוסט - ספטמבר 2006, נשארתי ללא רכב, מכוניתי הישנה נמכרה והחדשה הייתה על האוניה בדרך לארץ.

היבואן, כמחווה של רצון טוב שכר לי על חשבונו סיטרואן C4, ששירתה אותי באותה התקופה.

איך הרכב? תודה שאתה שואל, גועל נפש על גלגלים, בכל פעם שהברירה שעמדה בפני הייתה ה- C4 או הרנאקס של אישתי, העדפתי את "חביבת הפורום" המקרר הממונע, הטויוטה.

אני מוכרח להודות שזוהי אינה הפעם הראשונה שבה אני שומע על ה-C4 בקונוטציה שלילית, אם כי באף אחת מהפעמים הביקורת לא היתה קשורה לגיר, אלא בעיקר לנוחות והתנהגות, ומידי פעם גם לבעיות חשמל. האם זהו גם המצב אצלך?

פורסם

גרשון - תסלח לי, אבל אם הרכב מעניין אותך לקנייה ואתה אפילו לא מבצע נסיעת מבחן בגלל הגיר, אז זה לחלוטין הפסד שלך. רכב הוא הרבה יותר ממספר ההילוכים שלו, וה-C5 לא נועדה להלחם במובילות הקבוצה בעזרת ביצועיה, אלא בזכות העיצוב, איכות הפנים ונוחות הנסיעה והנהיגה. ככזאת, היא עושה עבודה לא רעה בכלל גם מול מכונית כמו סקודה סופרב. אם לקונה הרכב לא חשובים הביצועים, יכול בהחלט להיות שהוא דווקא יעדיף את ה-C5 על פני הסופרב או המונדיאו.

ולכיוון השני, בנוגע ל-AL4. נהגתי שבוע שעבר על 207 עם הגיר הזה ותסלחו לי - אמנם שיפרו אותו, אבל הוא עדיין מעצבן. מתבלבל לא מעט פעמים, איטי בתגובותיו, מעביר הילוכים הרבה לפני הקו האדום ולפעמים נתקע על ההילוך ללא סיבה. נכון, בכביש הררי מפותל הוא עושה עבודה טובה רוב הזמן, אבל כמה מאיתנו באמת נוסעים בכביש כזה מדי יום?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מוכרח להודות שזוהי אינה הפעם הראשונה שבה אני שומע על ה-C4 בקונוטציה שלילית, אם כי באף אחת מהפעמים הביקורת לא היתה קשורה לגיר, אלא בעיקר לנוחות והתנהגות, ומידי פעם גם לבעיות חשמל. האם זהו גם המצב אצלך?

קשה לי לציין לחיוב אפילו דבר אחד ברכב הזה: הנדסת אנוש, איכות גימור (חלקים מתפרקים), נוחות נסיעה, רעש - כולם נחותים משמעותית ביחס לטויוטה.

גם הגיר לא מציאה.

ההגה עדיף על הטויוטה, אבל זה הכל בערך - כפי שכתבתי, גועל נפש שטוב היה אם היה נשאר על אדמת צרפת....

פורסם

טוב ויפה, אבל הדיון כאן הוא על הגיר...

גיר שהוא "לא מציאה" הוא עדיין לא גיר גרוע, מה שלמעשה רק מחזק את כל מה שכתבתי בתגובותיי הקודמות.

• תוכן חדש...