Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רק כדי להבהיר:

אני לא נגד רכבים יפנים ואכן היפנים לפני כ 20 ו 30 שנים הציגו רכבים זולים, פשוטים ואמינים מאד ולא בכדי, סטנדרט הבדיקות היפני היה שונה לחלוטין משל חברות מקבילות בארה"ב בעיקר אבל גם באירופה- ההבדל נובע ממקורות תעשיית הרכב, רף איכות מקובל ועוד.

מאז קרו הרבה דברים, היפנים מציגים גם רכבים שהם פאר הטכנולוגיה, גם רכבים מהנים מאד לנהיגה (ע"ע מיאטה), רכסים חזקים מאד, ספורטיבים מאד, ומפוארים מאד (מי אמר לקסוס) לעומתם גם האירופאים לא טמנו ידים בצלחת ושיפרו לעין ערוך את איכות ריכבהם משלב התכנון דרך היצור ובדיקת האכות ומציגים היום גם רכבים עם אמינות פנטסטית.

אנחנו מודעים גם לבעיות אמינות בחלק מהיפניות (מי אמר ראש מנוע של אפלאוז ).

בחלק מהמקרים שיתופי פעולה בין חבקות מביאים למצב בו רכבים זהים נמכרים תחת שני מותגים, יפני ואירפאי.

שורה תחתונה, היום יש רכבים אמינים יותר ופחות, מהנים יותר ופחות, מפוארים יותר ופחות גם מיפן וגם מאירופה, יש לשקול כל מקרה לגופו.

ספציפית הסובארו שעליה דיברת נשמעת נחמד מאד, אני לא כל כך מעודכן במחירי השוק.

אני אישית חובב היגוי מתקשר ולכן נוטה יותר לכוון האריה השואג (פיג'ו) אבל אם זה לא מדבר אליך (כמו אל רוב האנשים) אז הסובארו נשמעת לא רעה.

במחירים האלה כדאי בעיקר לחפש רכב שמור זה יותר חשוב מדגם ספציפי.

בהצלחה,

נתן.

פורסם

אם כך אז נשארנו עם:

פיאט פונטו ספייס 2003 (ידנית)

פג'ו 206 2001-2003 (דנית)

פיאט יתרונות:

צעירה

אפשר למצוא עם ק"מ נמוך

חסכונית

יחסית אמינה

אחזקה וטיפולים יחסית זולים

חסרונות:

סופר מיני

חלשה

הגה חשמלי ( הדבר שהכי מוציא את החשק) שנוטה להתקלקל וגם ממש שראיתי לא הכי מהנה לנהיגה.

פגיו 206 יתרונות

חסכונית

קצת יותר מרווחת מהפונטו

יפה וספורטיבית

הידניות עם ביצועים לא רעים

פג'ו 206 חסרונות

2 חברים שקנו שהיו בעלי אותו הרכב, ממליצים לי להתרחק. אחד מהם קנה מהחברה ושמר עלייה ועדין היה לו המון בעיות חשמל.

אשמח לשמוע עוד חסרונות של הרכב.

אחרי המון צמצומים, החלטי לבסוף לקחת רכב שהוא לא יפני אבל שנתון יותר גבוהה וק"מ הרבה יותר נמוך.

ה- 206 הרבה יותר יפה מהפונטו, שני הרכבים האלו נכנסים לי בתקציב ועוד ישאר כסף לביטוחים ולישור קו.

עכשיו, תעזרו לי לבחור :)

להזכירכם, רכב ראשון, אני נהג יחיד, רוב הנסיעות בעיר.

פורסם

ראשית, פגיעה קטנה בשילדה , לא באה בחשבון ועדו בטח לא במחיר הזה.

לא מזמן חבר טוב שלי רכש לאנסר, שנת 2000 ,יד ראשונה,צמיגים ומצבר חדשים, שעברה 190 אלף ק"מ , עם מנוע חדש (לפני 30 אלף ק"מ שהותקן במקום מצויין), הרכב יצא נקי בבדיקה ונרכש ב 5 מתחת למחירון דאז שזה יוצא 20 אלף.

חיצונית אין פגיעות אלא רק פיצוצי צבע מהשמש הישראלית.

השקענו באוטו טיפול כמו שצריך כולל החלפת בולמים, ברקסים וכו' הכל עלה אלפיים שקל, וצבע חדש לרכב בשטחים ב 2,500 ש"ח שנעשה באופן מקצועי, אפילו את הידיות והחלקים השחורים באוטו נצבעו לצבע הרכב ככה שהוא נראה יותר מודרני.

באמת הרכב יצא חדש לחלוטין מכל בחינה ב 24 וחצי אלף שקל.

אני חושב שאם תחפש טוב (ועכשיו המחירון ירד קצת) תוכל לקחת רכב מודרני יותר ומין הסתם אמין יותר בהפרשים של כמה אלפים בלבד.

בהצלחה.

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

אני הייתי בדיוק בסרט שלך עם תקציב קצת אחר בזמנו וגם לי המראה בחוץ ובפנים היווה שיקול.

הבעיה העיקרית מעבר לריצות ואבדן ימי עבודה וכל השאר זה עלות הבדיקות שכל פעם אתה מתאכזב מהבדיקה והלכו כמה מאות שקלים.

אני בסוף הלכתי על סוזוקי באלנו שעד היום אצלי ומשרתת אותי נאמנה, בתקציבך אפשר אפילו חדשה משלי ואין הרבה שיגידו עליהן מילה רעה.

כמו שנאמר כאן אין רכב שלא מתקלקל ומתבלה אז להקפיד לבדוק חלקים יקרים לפחות.

אם תמצא אחת כסופה שמורה ועוד כמה נגיעות נחמדות של הצעירים לדעתי היא תיתן מענה במראה ובאמינות לא רע בכלל.

פורסם

לאחר עצות חברי הפורום, ירדתי לגמרי מהלאנסר. היתי ממש קרוב לקחת אותה.

אני הייתי בדיוק בסרט שלך עם תקציב קצת אחר בזמנו וגם לי המראה בחוץ ובפנים היווה שיקול.

הבעיה העיקרית מעבר לריצות ואבדן ימי עבודה וכל השאר זה עלות הבדיקות שכל פעם אתה מתאכזב מהבדיקה והלכו כמה מאות שקלים.

אני בסוף הלכתי על סוזוקי באלנו שעד היום אצלי ומשרתת אותי נאמנה, בתקציבך אפשר אפילו חדשה משלי ואין הרבה שיגידו עליהן מילה רעה.

כמו שנאמר כאן אין רכב שלא מתקלקל ומתבלה אז להקפיד לבדוק חלקים יקרים לפחות.

אם תמצא אחת כסופה שמורה ועוד כמה נגיעות נחמדות של הצעירים לדעתי היא תיתן מענה במראה ובאמינות לא רע בכלל.

אח שלי לפני 7 חודשים מצא בלנו שמורה. 90K יד ראשונה ללא תאונות. שילם 28K וכבר לאחר שבוע התגלו נזילות במנוע שבבדיקה לא נמצאו. היו עוד כל מני תקלות וכל מני תיקונים קטנים. סה"כ יצא 36 ישור קו פלוס תיקונים. אבל עכשיו הוא מאוד מבסוט מהרכב. כבר חצי שנה בלי שום בעיה. נהגתי על הרכב הזה והאמת ממש לא אהבתי. יש המון דברים מרגיזים ברכב, בולמים מאוד קשיחים וכל מה שיש על הכביש מעובר אל הנוסעים באוטו. לא נהנתי לנהוג על הרכב, הגה מוזר וקצת קשיח.

מה שכן יאמר לזכות הבלנו שהיא די חזקה. לא איכזבה אותי בעיקפות, בעליות מטפסת בלי בעיה.

בתוך הרכב יש הרגשה של פעם, פלסטקים מאוד פשוטים ואין שום פינוק. (לא יודע עד כמה בתקציב הזה עליי להסתכל על עניין הבטיחות אבל בטיחות ובלנו אי אפשר אפילו לכתוב באותו המשפט)

לאומת זאת, באותו התקציב אני יכול להביא רכבים בעל בטיחות גבוהה יותר, שנתון גבוהה יותר, ק"מ נמוך יותר, רכבים מפנקים וצעירים יותר. כן, כל אלו רכבים שאליהם אני מדבר הם לא יפנים. השאלה היא, האם עדיף רכב ישן יפני או רכב חדיש יותר ובטיחותי יותר אבל איטלקי / צרפתי ?

בתקציב שלי שקלתי את הרכבים: C3, פגיו 206 (ידנית), פיאט פונטו (ידנית) 2003 ( התמורה הכי טובה שאפשר לקבל אני חושב), רנו קליאו.

מנגד זה יש את הרכבים היפנים באותו התקציב:

מיצובישי סופר לאנסר, סוזוקי בלנו, סובארו איפרזה, טיוטה קורולה,מזדה לאנטיס (הישנות יותר).

כל היפנים האלו גם בעל ק"מ מאוד גבוהה. האם שווה להשקיע את הסכום על רכב יפני ישן עם ק"מ גבוהה או לקחת לי פונטו או פגיו בעל שנתון גבוהה יותר וק"מ נמוך יותר אבל לחיות בציפיות לתקלות ?

פורסם

הדבר שמבאס אותי בפונטו זה ההגה החשמלי. 206 יפה יותר, אז זה לא כזה משנה הכי חשוב שהיה אמין.

מה יותר עדיף 206 או פונטו ספייס ?

• תוכן חדש...