Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש לי רכב ראשון, לא רוצה להשקיע יותר מדי לרכב ראשון עד שאלמד לנהוג ובכלל אכיר את עולם הרכב.

הנסיעות שלי לא ארוכות, הרוב בעיר ולפעמים ת"א (גר בראשון). התקציב הוא לא רלוונטי כי אני לא רוצה להשקיע ברכב ראשון את כל הסכום ככה שלרכב הזה יש לי מספיק (כולל ישור קו, ביטוח ולמקרה תקלות וכו').

עוד לא יצא לי לחפש רכבים, אני קורא המון בפורם, לרוב התענינתי ברכבים אחרים בשנתון הרבה יותר גבוהה. במקרה מישהו שאני מכיר מוכר את הרכב והציע לי את הרכב שלו, מיצובישי סופר לאנסר דגם סלון שנת 97 יד 3 160 ק"מ.

הרכב עבר פגיעה קלה (יחסית קח טוען המוכר) נאמר לי שנעשתה מתיחה לשאסי ? (אין לי מושג בזה) נכנסתי לעשות סיבוב ברכב, בדשבורד גיליתי ברגים פה ושם, שאלתי את המוכר למה יש ברגים ענה לי שהרכב נפרץ פעמיים. הרכב נראה מאוד שמור, האבא של המוכר הוא מוסכניק ולפי מה שנראה לעין הרכב באמת מאוד שמור ומטופל. המוכר מתחייב לבדיקה על מנוע וגיר, כמו כן סיכמנו שאם נמצא משהו בבדיקה שלא ציין התיקון יהיה עליו. המוכר דורש לרכב 18, הזכיר די הרבה פעמים שיש על מה לדבר ושהוא גמיש.

שאלות:

דעתכם על אותו הדגם ?

160 לרכב אוט', יש חשש לבעיות בגיר ?

הבנתי מהמוכר שהרכב עושה 1:9-11 זה נחשב הרבה ל 1600 ?

הפגיע בשאסי, כמה מהמחירון אני יכול להוריד אותו ?

ובכללי, שפכו כל מה שיש לכם על הרכב , המלצות, דעות, חוויות וכו'

נ.ב

המון אנשים המליצו לי על פונטו. יש לי בעיה, אני לא סובל רכבים קטנים, וגם המראה חיצוני כן, זה משפיע אין מה לעשות.

ממה שהבנתי שהרכב זול יחסית להחזקה, נחשב אמין, והכי חושב חסכנוני (מדובר על ידני בלבד).

אולי בכלל לפסול את הלאנסר הישנה (97) ולהתחיל לחפש לי איטלקית מכוערת אבל בשנתון גבווה יותר, ק"מ נמוך יותר וחסכונית ?

פורסם

בבעלותי רכ בכזה עם ק"מ דומה

הרכב נוח (יחסית ליפנית) ביצועים סבירים צריכת הדלק עם מזגן 11 לליטר(שלי עושה 12)

ובתוך העיר פחות מזה.

ברכבים עם גיר אוטומטי יש לבדוק שהותקן רדיאטור נפרד לגיר.

חוץ מזה ומעט נזילות שמן אין לרכב מחלות מיוחדות.

לנסיעה בתוך העיר הייתי הולך על משהו יותר קטן

בקשר שאסי אם יש לך מישהו מומחה שאתה סומך עליו שיבדוק - תבדוק

אם לא - הייתי מתרחק מהרכב.

אני הייתי הולך על מאזדה שיותר מתאימה למישהו צעיר

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

לפי דעתי רכב כזה אוטומט לא יתאים לך..מניסיון קודם, הרכב פשוט צרה.

מה שכן שמעתי שהסופר לאנסר גיר רגיל דווקא לא רעות בכלל..

תשקול אפשרויות אחרות יש רכבים נחמדים במחיר הזה, אגב - התקציב שלך הוא 18 לא כולל ביטוחים וישור קו?

או שפשוט יש לך 18 להכל?

אל תשכח ביטוחים מינימום חובה וג' שזה באזור ה 3.5-4.0 אלף שקל...זה כבר מוריד לך את התקציב, כמובן ישור קו במידה ותרכוש רכב במצב לא מזהיר.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

ובתוך העיר פחות מזה.

תודה, רשמתי לי את הערות אני אבדוק אם הותקן.

לא אוהב רכבים קטנים, מראה ויזואלי די חשוב לי, לא רואה את עצמי נוהג ברכב קטן.

לפי דעתי רכב כזה אוטומט לא יתאים לך..מניסיון קודם, הרכב פשוט צרה.
צרה ? אתה הראשון שאומר לי. אני שמעתי שהרכבים האלו יחסית אמינים ומחזיקים די הרבה זמן.

תשקול אפשרויות אחרות יש רכבים נחמדים במחיר הזה, אגב - התקציב שלך הוא 18 לא כולל ביטוחים וישור קו?

או שפשוט יש לך 18 להכל?

כמו שכתבתי למלעלה, התקציב שלי גדול הרבה יותר. אני לא רוצה להשקיע את כל הכסף ברכב ולהשאיר לי כסף בצד, אני רוצה לקחת רכב ראשון ללמוד עליו קצת (כן, לשרוט לדפוק וכו') ואז לקחת רכב קצת יותר רציני.

בתקציב שיש לי שקלתי את הרכבים הבאים:

מזדה 323 לאנטיס 2001-2004

סובארו ניו אייג 2001-2004 (הרכב שהכי אהבתי)

מיצובישי לאנסר הדור החדש 2005

לאחר המון שיקולים החלטי לשמור את הכסף ולקחת דווקא משהו יותר זול. לאחר מכן לחסוך ולקחת משהו שהוא הרבה יותר טוב מרכבים שציינתי ולבנתיים רכב שישרת אותי.

תודה לכל העונים. אשמח להמשיך לשמוע את דעתכם בנוגע לרכב.

אנא התיחסו גם לפיאט פונטו, המון אנשים אומרים לי להתרחק (בעיות של הגה וגיר) לא אוהב את העיצוב, לא אוהב קטנות אבל זולה, חסכונית. אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

ובתוך העיר פחות מזה.

לא הותקן לא רדיאטור ולא מערכת קירור. נאמר לי שהוחלפו תושובת ויש אלטנרטור חדש. כל ארבעת הצמיגים חדשים ומצבר חדש על עם קבלות.

לחשוש מזה שלא הותקנה מערת קרור ?

פורסם

מניסיוני הדל, ברוב המקרים בהם "בן של מוסכניק" אומר לך ש-"יש תאונה קלה... בלהבלה... שלדה" - הוא מתכוון שלרכב יש פגיעת שלדה רצינית שאין שום סיכוי שבעולם שכל מי שמבין דבר או שניים ברכבים יפספס ולכן כדאי שתדע עליה מראש ולא תופתע כשתיקח את הרכב לבדיקה.

רכב כזה הוא בהרבה מקרים חתונה קתולית, ואם אתה מתכוון לשדרג בעתיד הקרוב את עצמך לרכב מודרני יותר אתה עלול להיתקע ולהפסיד הרבה כסף במכירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מניסיוני הדל, ברוב המקרים בהם "בן של מוסכניק" אומר לך ש-"יש תאונה קלה... בלהבלה... שלדה" - הוא מתכוון שלרכב יש פגיעת שלדה רצינית שאין שום סיכוי שבעולם שכל מי שמבין דבר או שניים ברכבים יפספס ולכן כדאי שתדע עליה מראש ולא תופתע כשתיקח את הרכב לבדיקה.

רכב כזה הוא בהרבה מקרים חתונה קתולית, ואם אתה מתכוון לשדרג בעתיד הקרוב את עצמך לרכב מודרני יותר אתה עלול להיתקע ולהפסיד הרבה כסף במכירה.

מחר אקח את הרכב לבדיקה ואחזור עם הפרטים.

תודה לכל העוזרים !

פורסם

חוסר קירור לגיר + פגיעה בשילדה = יותר מידי - תעבור לרכב אחר.

רכב ישן יגרום לך הוצאות גבוהות עדיף שתלך על רכב חדש יותר מהתחלה אם יש לך תקציב

אחרי הכל מדובר על רכב שיושב 12 שנה על הכביש האמינות טובה יחסית לשנה לפחות אצלי

כאשר הרכב שמור (אני יד שניה) אבל מכלולים שעברו עליהם 12 שנה הם לא להיט.

פורסם
חוסר קירור לגיר + פגיעה בשילדה = יותר מידי - תעבור לרכב אחר.

רכב ישן יגרום לך הוצאות גבוהות עדיף שתלך על רכב חדש יותר מהתחלה אם יש לך תקציב

אחרי הכל מדובר על רכב שיושב 12 שנה על הכביש האמינות טובה יחסית לשנה לפחות אצלי

כאשר הרכב שמור (אני יד שניה) אבל מכלולים שעברו עליהם 12 שנה הם לא להיט.

אפילו לבדיקה לא שווה לקחת אתה אומר ?

טוב אם כך, מתחילים מהתחלה :-(

איזה רכב היית מציע לי ?

קורצת לי ה 206 הידנית, מפחיד אותי צרפתיות אבל מראה ספורטיבי (:-P) ויחסית חסכונית. חבר שהיה לו 206, הוא לא שוכח להתקשר מדי פעם להזכיר לי כמה הוא סבל עם הרכב שלו. ממה שסיפר לי, היה בבעלתו רכב 206 ולאחיו 307, ב 206 היו ביות חשמל שחזרו על עצמם ובעיות גיר. 307, בעיות חשמל, מזגן, הגה. דיברתי עם כמה מוסכניקים ותמיד כולם ממליצים יפניות. לאחר קריאה רבה בפורם שמתי לב שממליצים פה על איטלקיות, צרפתיות וכו' אז בעצם הכל סטיגמה ?

ראיתי שאין מילים רעות בפורם על ניסן אלמרה, לא הכי חסכונית ולא הכי בטוחה אבל נחשב לאמינה. להתחיל להנעל על אלמרה ולחפש ?

אני מוכן לרכב ראשון להשקיע עד 30K לא כולל ביטוח וישור קו וכו' יש איזשהם רכבים מסוימים שאתם חושבים שזאת תהיה השקעה יחסית בטוחה ? ומה עם מגרשים שווה לבדוק או שאין סיכוי בכלל למצוא ?

אשמח אם תציעו לי רכבים עד 30K. רוב הנסיעות שלי יהו בעיר ולפעמים לת"א וכמובן מדי פעם לעשות טיולים, שוב להזכירכם לא אוהב רכבים קטנים אך אם יש דגם מסיום אשר יצדיק את השקעה אני מוכן להתפשר.

שוב תודה לכל המגיבים והעוזרים !

פורסם

אולי זה לא ממש קשור לנושא, אבל בכל זאת... הייתה לי פעם נאנסר תאילנד 2001 שנפלה מות גיבורים ממכה בטוסיק לפני שנתיים (אובדן להלכה). אז לא מזמן במקרה לגמרי היה לי שוב מפגש מרגש אימה. בכל זאת, מדינה קטנה... הייתי נזהר מכל מה שיד 3 ומלה.....

פורסם
אולי זה לא ממש קשור לנושא' date=' אבל בכל זאת... הייתה לי פעם נאנסר תאילנד 2001 שנפלה מות גיבורים ממכה בטוסיק לפני שנתיים (אובדן להלכה). אז לא מזמן במקרה לגמרי היה לי שוב מפגש מרגש אימה. בכל זאת, מדינה קטנה... הייתי נזהר מכל מה שיד 3 ומלה.....[/quote']

ממשיך לעדכן:

לא לקחתי בסוף את הסופר לאנסר לבדיקה, גם מאותם הסיבות שציינתם וגם בגלל שהק"מ יחסית גבוהה אבל אם היה ידני אולי היתי חושב קצת אחרת.

היום לקחתי יום חופש בכדי לבקר בכל המגרשים ובחברות ליסינג. אחרי 10 שעות רצופות של חיפוש התחלתי עוד יותר להתבלבל ולהתפזר. אז מה היה לנו ?

• טיוטה קורולה 2000 (שנה) יד 3 160 ק"מ אוט' עברה תאונה ללא פגיעה בשאסי בעל המגרש דורש 32K (מגרש פרטי)
  • אופל קורסה יד ראשונה 98 ק"מ שנת 96 אוט' בלי תאונות יש התחייבות של החברה על מנוע גיר ושאסי, דורשים על הרכב 22K ונאמר לנו שיש על מה לדבר ( מגרש טרייד מוביל ראשל"צ)
  • סוזוקי בלנו 98 יד 3 עם 150K אוט' יש התחיביות מהבן אדם על שאסי מנוע וגיר, דורש על הרכב 20K. מה שמוזר שבוע לפני המכירה הוא צבע את כל הרכב עלה לו 3.5 K , מי צובע לפני המכירה ? (רכב מבן אדם פרטי שמסתבר שאבא שלו סוחר)
  • אופל קורסה 94 ידנית (סוף סוף ידנית) 160K יד 2 מבן אדם פרטי הרכב הוא 1200 ודורש עליו 12 מוכן להתחייב על גיר שאסי ומנוע

כל שאר הרכבים היו עם ק"מ מאוד גבוהה לכן אפילו לא טרחתי לציין. מאוד קשה למצוא היום רכב שמור ומטופל.

אשמח לשמוע מה אתם אומרים על אותם הרכבים שציינתי. שווה לחזור לאותם האנשים ?

ושוב אני חוזר על אותה השאלה מכיון שלא התיחסו עליה מקודם:

האם יש רכב בשווי 30K שאני יכול להשקיע עליו ולהיות בראש שקט ? איזה רכב הכי מומלץ בתקציב הזה ?

אני אשמח לשמוע כל הצעה שיש לרכב כל דעה שיש לרכבים שבתקציב.

פורסם

מציאת רכב יד שניה בתקציב שלך דורשת סבלנות וזמן הייתי מתרחק ממגרשים או ממכוניות צבועות - הקורסה לא ממולצת.

בתור מישהו צעיר הייתי הולך ע למזדה לנטיס שמורה נמכרו מספיק רכבים כאלה כדי שתמצא אחת במצב טוב.

קצת סבלנות מעקב אחרי הודעות הרבה שאלות בטלפון כדי לא לבוא סתם - מניסיון רכבים טובים נחטפים מספר שעות

לאחר הפרסום מכרתי את ה-323 שלי מכרתי תוך חצי יום (אפילו עם פגיעה בקצה השלדה).

פורסם
מציאת רכב יד שניה בתקציב שלך דורשת סבלנות וזמן הייתי מתרחק ממגרשים או ממכוניות צבועות - הקורסה לא ממולצת.

בתור מישהו צעיר הייתי הולך ע למזדה לנטיס שמורה נמכרו מספיק רכבים כאלה כדי שתמצא אחת במצב טוב.

קצת סבלנות מעקב אחרי הודעות הרבה שאלות בטלפון כדי לא לבוא סתם - מניסיון רכבים טובים נחטפים מספר שעות

לאחר הפרסום מכרתי את ה-323 שלי מכרתי תוך חצי יום (אפילו עם פגיעה בקצה השלדה).

המזדה באמת יפיפיה, עד עכשיו לא יצא לי להיתקל בשמורה. היו 2 אבל אחרי תאונה למרות שבטלפון נאמר לי שלעולם לא עברה תאונה.

מחר אני לוקח לבדיקה סובארו איפרזה 97 יד 3 עם 140 K (ידנית). המכור דורש 25.5 K. יש ספר טיפולים, קבלות על כל חלק שהוחלף, לא עברה תאונות, רק קילופים קצת בגג. מה אתם אומרים על המחיר ? הרכב נראה באמת מאוד שמור, במידה והבדיקה מצא סבירה, שווה להשקיע ? מהחיפוש בפורם (אפשר לחפש דרך גוגל למי שלא ידע) ראיתי שהרכב נחשב לאמין.

המוכר אמר לי שהיא מאוד חסכונית 1:14. יש משהו מיוחד שעליי לבדוק ? דגשים ומחלות של הרכב ?

ומזה הזעה נוזל הגה כוח ? (בחיפושים בפורם נתקלתי במושג הזה, ממה שהבנתי צריך לבדוק את זה ברכב הספיציפי הזה)

פורסם

תשמע, אני ממליץ לך:

1. קרא בפורום את החומר על למה לא לקנות מסוחר,

2. תתרחק ממגרש. ע"ע 1.

3. חפש רכב עם גיר רגיל, רכב ראשון, כדאי ללמוד לנהוג באמת.

4. לכל מפחידי הצרפתיות שלום, כשנשרף פיוז ב 206 אז שוב "הצרפתיות ה ... אלה" אבל כשמחשב רכב מת במאזדה או טוחוטה זה "קורה אתה יודע, רכב מתיישן", אתה צעיר, רוצה להינות מרכב טוב, שכח מסטיגמות לא רלוונטיות. כל רכב מתקלקל, מנסיון של הרבה שנים עם הרבה צרפתיות, זה כיף ונעים,אנין וזול לתחזוקה- אים קונים רכב שמור שמור ומטפלים בו.

5. כמו שצביקה אמר, חתונה קתולית, תתרחק מראש.

6. 3 סודות לקניית רכב משומש: סבלנות,סבלנות ו.... ס ב ל נ ו ת.

בהצלחה.

נתן.

פורסם
תשמע, אני ממליץ לך:

1. קרא בפורום את החומר על למה לא לקנות מסוחר,

2. תתרחק ממגרש. ע"ע 1.

3. חפש רכב עם גיר רגיל, רכב ראשון, כדאי ללמוד לנהוג באמת.

4. לכל מפחידי הצרפתיות שלום, כשנשרף פיוז ב 206 אז שוב "הצרפתיות ה ... אלה" אבל כשמחשב רכב מת במאזדה או טוחוטה זה "קורה אתה יודע, רכב מתיישן", אתה צעיר, רוצה להינות מרכב טוב, שכח מסטיגמות לא רלוונטיות. כל רכב מתקלקל, מנסיון של הרבה שנים עם הרבה צרפתיות, זה כיף ונעים,אנין וזול לתחזוקה- אים קונים רכב שמור שמור ומטפלים בו.

5. כמו שצביקה אמר, חתונה קתולית, תתרחק מראש.

6. 3 סודות לקניית רכב משומש: סבלנות,סבלנות ו.... ס ב ל נ ו ת.

בהצלחה.

נתן.

תודה נתן !

תסכים איתי שסטיגמות לא נוצרות סתם. אין לי ספק שאם יש רכב מטופל ושמור, לא משנה אם הוא צרפתי או איטלקי או יפני, הוא יהיה רכב טוב. את השם הטוב למכוניות היפניות מוצאים דווקא המוסכניקים. כל מוסך שהיתי בו והתעצתי לרוב היום אומרים לי "רק יפני רק יפני !!" בכל זאת איש מקצוע עם המון שנים של נסיון.

אני לא פוסל רכב שהוא לא יפני. אני מאוד מתקשה למצוא משהו שמור.

אני אשמח לשמוע מה יש לך לומר על הסובארו שציינתי למעלה. כמו כן, אשמח לקבל הצעות לרכב שאתחיל קצת יותר להתמקד. אני ממש מפוזר ובודק כל מה שיש.

• תוכן חדש...