Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס 280S W108 שנת 1972

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

לאחרונה רכשתי את הרכב הנ'ל ובכוונתי לשפצו, אשמח לשמוע ולקבל המלצות ממי שיש לו ניסיון

בשיפוץ רכב כזה.

ארצה לדעת לגבי רפד רכב אומן,וכמו כן לגביי חלקיי חילוף שאפשר להשיג בארץ ובחו'ל

חלקיי נוי,ניקל,שיפוץ פנסים קדמיים(רפלקטור),חלקים מכניים,(בושינגים למשולשים),רפידות בלם...

תודה לכל מי שיוכל לענות ולהעשיר אותי בידע

ערן

תמונות ראשונות.

087-1.jpg

084-1.jpg

103.jpg

097-1.jpg

090.jpg

088.jpg

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

ערן תתחדש על הרכישה , וברוך הבא למשפחת בעלי מרצדס :)

את הרכב שרכשת אני מכיר , עקב כך שעמד לא רחוק מביתי , באמת תהיתי לאן "נעלם".

לגבי מכונאות אני ממליץ על אדמונד שנמצא בישראל מסלנט 46 תל אביב (ליד תחנה מרכזית) הוא מתמחה במרצדס בעיקר בישנות.

תיצור איתי קשר לפלא 0508585462 אשמח לתת לך הכוונות לחלקים ובאופן כללי

בהצלחה בשיפוץ!

אריק

מרצדס 350SL שנת 1972 W107

מרצדס SLC שנת 1980 W107

מרצדס 250C קופה 1972 W114

מרצדס 230E שנת 1982 W123

פורסם

תתחדש!!

אני זוכר את הרכב הזה כשעוד היה יפה, כואב הלב המצב שאליו הוא הגיע.

בכל מה שקשור למכניקה, אילן לא מומלץ (מנסיון רב שנים, כשעוד היה מכונאי של מוסך "תובל" ז"ל) ויקר מאוד. אדמונד זול, אבל עבודה אללה יוסתור. אני ממליץ אך ורק על מוסך "מרכז איילון" גינוסר 4 ת"א,הכי מקצועי, וקשה להאמין שמישהו יחלוק על זה, ועבור לקוחות קבועים ונאמנים גם לא יקר.

בכל מה שקשור לקרבורטרים והצתה "חרמון קרבורטורים" רח' הירקון 65 בני ברק מומלץ בחום הכי גדול שאפשר.

זה פחות או יותר מכסה אותך בקשר למכניקה. בכל מה שקשור במציאת חלקים, יש טונות באי ביי, צריך רק לדעת לחפש. עבור חלקים חדשים rusty cullins בארה"ב, לדעתי הכי זול, אמין מאוד, ותמצא אצלו כל מה שאתה צריך. תביא הכל, זה יצא לך הכי זול, אל תנסה למשל לחדש רפלקטורים כאן, חבל על הזמן הכסף ועוגמת הנפש לעמות מה שתביא משם.

בכל מה שקשור לחיצוני ופנימי.

חלקי ניקל של מרצדס עמידים בצורה מטורפת, וקל למצא חלקי ניקל משומשים - אפילו פגושים שלמים וגריל, שיהיו במצב מדהים. איכות הציפוי שלהם מעולה ונדיר שהם דוהים. אם אצלך הם החלידו, אל תנסה לצפות כאן, שוב חבל על הכסף, עוגמת הנפש ואיכות העבודה המחפירה שעושים כאן בציפויים. תביא הכל, משומש ומקורי.

אותו דבר במה שקשור לחלקי פנים. אף רפד לא יצליח להגיע לאיכות עבודה סבירה פשוט כי החומר של מרצדס (אמ בי טקס) הוא יחודי מאוד. תזמין סט תפור מהחומר המקורי (שוב, אי ביי) וכך גם שטיחים. במקרה הכי גרוע, תתפשר על השטיחים אבל לא על האמ בי טקס (החומר דמוי העור). אפשר גם להזמין כמות של חומר מקורי ולתת לרפד לתפור אותו, אבל לא הייתי ממליץ. בספו של דבר זה יצא יקר יותר והרבה פחות מוצלח.

בקשר לעץ, שים לב שהרבה טועים כאן ומצפים אותו בלכה. העץ המקורי לא מצופה. תנסה לנקות ותראה מה יצא, יש סיכוי שלא רע. בקשר לפס העץ מתחת לחלון, רוב הסיכויים שהוא מבעבע. אם כן, תנסה ללטש ולצפות בחומר מט כלשהו שלא ישנה את גוון העץ. הכי טוב, כרגיל, חפש כזה באי ביי.

פח במכוניות האלה זה בפירוש מכה רצינית. הן מחלידות מאוד, ובמקומות מסובכים לתיקון. מההצה בלתי מחייבת ראיתי שתחתית הכנפיים מבעבעת, זה מחייב הסרת הכנפיים כי בטוח יש רקבונות מתחתיהם בקורה. חוץ מזה, בדרך כלל החלדוה מתפשטת בתפרים של הפח, בדלתות ובבגא'ז, וזה קשה מאוד לתיקון טוב.

מה שלא יהיה, אתה צריך כאן עבודה מקצועית לעילא. בכל מקרה, בלי לראות את הרכב הספציפי שלך, יש כמה עצות, תלוי בתקציב ובמעוף. קודם כל, יש מגרש של אלפי מרצדסים באריזונה שנקרא tri star pit שמוכר חלקי פח משומשים שלא עלתה עליהם חלודה אף פעם באויר המדבר והם ממש כמו חלקים חדשים. לדעתי הוא לא מי יודע מה זול, אבל זו האופציה הטובה ביותר כשמכסה מנוע חדש עולה 3000 יורו. אם אתה מוכן לעשות עבודה כזו, תוכל לחדש את ימיו של הרכב כקדם. אם לא, החלודה תמיד תחזור, אבל בכל מקרה חייבים לעשות עבודה סופר מקצועית.

היתרון ברכב הזה שמבחינת נסיעה ומראה, כשהו מסודר כמו שצריך - הוא אגדה ותענוג אמיתיים. יש לי אחת כזו (יד ראשונה...אנחנו בני אותו גיל) והיא לא תמכר תמורת כל הון שבעולם. תהיה מופתע לשמוע, אבל גם עשיתי איתו את סדום-ערד הכי מהר שעשיתי עם איזה רכב, כך שהוא מפתיע בגדול גם במקומות ממש לא צפויים. אין מספיק מילים לתאר כמה הוא מעולה.

היתרון הנוסף הוא שבגלל שזה רכב כל כך מוצלח הוא נמכר במספרים עצומים גם בארה"ב, כך שקל להשיג לו חלקים מכל הבא ליד.

החסרון הגדול הוא שבגלל שזה לא רכב מאוד נדיר, השיפוץ הוא בפירוש לא כדאי. בהרבה פחות ממה שתשקיע בשיפוץ תוכל להביא רכב מקורי שמור ויפה מארה"ב, וגם עם מנועים הרבה יותר רציניים ממה שיש אצלך, בלי להכנס לכל ההרפתקה המסובכת הזו. כך את שלך תוכל להשאיר לחלקים או למכור הלאה.

בקיצור, זה פרוייקט נפלא, רכב מדהים, אבל במציאות של היום בשורה התחתונה הוא לא כדאי.

בכל מקרה, אם אתה הולך על זה, יש לי קצת נסיון - מגיל 0...בכל מה שתצטרך, אתה מוזמן לפנות בפרטי.

בהצלחה

איתן

פורסם
פח במכוניות האלה זה בפירוש מכה רצינית. הן מחלידות מאוד, ובמקומות מסובכים לתיקון. מההצה בלתי מחייבת ראיתי שתחתית הכנפיים מבעבעת, זה מחייב הסרת הכנפיים כי בטוח יש רקבונות מתחתיהם בקורה. חוץ מזה, בדרך כלל החלדוה מתפשטת בתפרים של הפח, בדלתות ובבגא'ז, וזה קשה מאוד לתיקון טוב.

Everything Eitan says, including looking for parts in the US. I did the bodywork on one and you really have to dismantle the front wings to see how the seal ends are. The jacking points also rot and you have to take apart the outer seals to get to them (these will probably be rotten anyway) another weak area are the boot corners, rear wheel arches (innder and outer) and door bottoms. Repair panels are available from the Germans but have to be made to fit. I got Mercedes seals and it was worth every Cent - fitted like a glove. I braced the A-B-C posts with a steel bar and had no problems with door allignment. Top front chassis rail, boot corners and many other bits and pieces I made myself. Oh, the floors and front inner seals were gone also...

8) Not an easy car, but if you get them right (especially with the 280 engine) you can still drive them as an everyday car. Solexes are rubbish - injection much better if you can get one. All the best T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

יש לי רכב אצל מני ברחוב המסגר בתל אביב

הוא מומחה בריפוד רכבי אספנות. לא מזמן ריפד אלפה ספיידר שהושקה במועדון ה5 לפני כמה שבועות

ממליץ. גם המחירים שלו סבירים.

כרגע יש לי לנדרובר אצלו בריפוד כללי של הרכב כולל בידוד מרעשי כביש

הטלפון שלו - 052-4499877

בכוונתי להביא לו מרצדס קופה 1973 לריפוד כללי כשיגיע זמנה לריפוד

בהצלחה

גדעון

פורסם

תודה לכולם על התשובות המושקעות !!8)

אני לוקח לתשומת ליבי את כל ההערות וההארות שניתנו כאן

בשלב זה אני מתכוון לטפל באוטו מכנית ולהכין אותו לטסט שאוכל להתחיל לנסוע בו ולהתרשם ממנו

לאחר מכן אחליט עד לאיזו רמה של שיפוץ אגיע. את כל העבודה אני עושה לבדי כולל את הפחחות כך שמוסכים לא כל כך מעניינים אותי,מעניין אותי היכן להשיג חלקים.

(כרגע אני צריך פנס ימני ובושינגים למשולשים עליונים בשביל לעבור טסט)

אם תוכלו להעלות כאן קישורים לחנויות ספציפיות זה יעזור לי.

כרגע התחלתי להחליף את כל הצנרת דלק ומים שפגומים,טיפול כללי...

אגב עופר מ"חרמון קרבורטורים" חבר קרוב שלי ובעל מקצוע בחסד עליון.

אז שוב תודה לכולכם, אני מניח שעוד נתראה באחד מהמפגשים שישנם.

ערן

פורסם
מעניין אותי היכן להשיג חלקים.

ערן

I'll try and get you some info during the week (German and French places) All the best, T

פורסם

למיטב זכרוני אין "בושינגים" למשולשים, אלא ציר עם גירוז שיש בו טבעת גומי מינימלית ופשוטה. בכל מקרה, מעולם לא הייתי צריך לגעת בזה או שהיה שם חופש כך שלא בטוח שזו הבעיה שלך. יותר הגיוני שהבעיה היא באקצנטרים, שהם דווקא כן נוטים להישחק, או שהציר עצמו נשחק.

בכל מקרה, שווה לפרק את המערכת לראות איך בדיוק היא בנויה. אם הרכב לא עבר גירוז סדיר שהוא חשוב מאוד (אגב יש משהו כמו 26 נקודות גירוז ברכב ושווה לעשות את זה במסגרת הטיפול), יכול להיות והגיוני שיש שם שחיקה ואז כדאי להחליף את הציר כולו או למלא אותו.

בכל מקרה, כבר כתבתי לך שחלקים אצל rusty cullins לפנס - אי ביי, ואם הבעיה היא ברפלקטור תוכל לקנות בגל אור או בכל מקום דומה רפלקטור של חיפושית שאפשר לשתול אותו שם באופן זמני למרות שהוא טיפה יותר קטן אבל מתאים במבנה.

בארץ חלקים משומשים אפשר לפעמים למצא אצל אדמונד (ציר כזה בטח יהיה לו מהג'אנק), אצל "דקר" וזהו פחות או יותר.

פורסם

Eran, try these for parts

MB Neuteile does also used parts, for Germany the prices are OK -

http://www.mb-neuteile.de/html/w108__w109.html

I'll have more later this week, also some pics of the stuff you would expect to find under all the plastic filler. T

PS: Yes, knowing Yidish helps, hehe. Most will be able to speak English. Personally, I would buy from the US only the used body parts- don't forget it costs much more to ship stuff from the US than from Germany

פורסם

לטאטרה

הרכב שצילמת, נראה ממש לא רע...

בענין המשלוח, לדעתי אתה טועה. המחירים של המשלוח מאירופה הם ביורו ועוד יקרים יותר מהמספרים למשלוח מארה"ב בדולר. מנסיון, המשלוח מארה"ב משמעותית יותר זול.

אם אתה מתיחס למשלוח ימי אתה צודק, הבעיה (וזו בעיה גדולה מאוד!) זה מה קורה עד שהמשלוח מגיע למחסן. המשלוח בתוך אירופה, גם אם זה למרחק קצר כל כך יקר ומסובך, שלפעמים עדיף לוותר לגמרי על כל העסקה, וזה כבר קרה לי. בארה"ב זה הרבה יותר שפוי.

אני מבין שאתה חי באירופה אז עבורך זה אחרת (לעומתנו, סוג של גן עדן...) אבל לכאן, משלוח מארה"ב תמיד עדיף.

פורסם

תודה לכל המגיבים וה"משקיענים" שטרחו להשכילני...

נתראה בשטח וכשיהיו תמונות נוספות, אעדכן.

אגב, איני ממהר כך ש...

8)

ערן

• תוכן חדש...