Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"ויסטה, מייקרוסופט והפינגוינים" \ מקס ב.

כישלון או כישלון תקשורתי?

Windows Vista היא כישלון. סוג הכישלון נתון לוויכוח. ככל הנראה ההימור השגוי של מייקרוסופט לגבי רצונם הפוחת של המשתמשים לשדרג את המחשבים האישיים שלהם, עלה לה ביוקר. בכל אופן, נראה כאילו התקשורת רק חיכתה לVista (לשעבר "Longhorn") בכדי להכשיל אותה. הרי מי אוהב תאגידי ענק? אם זה לא די והותר, אנשי ה"פינגוין" (תומכי OPEN SOURCE) הנלהבים המתינו בחיכוך ידיים והציפו את הרשת בקמפיינים כנגד תאגיד התוכנה הרשע שתוכניתו היחידה היא להשתלט על חיינו. חוסר ההכנה של חברות החומרה לא תרמו לעניין כלל. חברת Microsoft הואשמה בחוסר התאימות של הדרייברים למערכת ההפעלה החדשה שלה. בדיוק כמו שתרכשו מערכת סטריאו לרכב ותאשימו את Mazda בחוסר התאימות שלה לרדיו דיסק. Microsoft לא שינתה את התו"ל שלה בעת התכנון של הוינדוס העתידי דאז. היא חשבה לתומה שהמצב יהיה כבעבר, בו המשתמשים ממהרים לרכוש מחשבי על חדישים, כרטיסי מסך במחיר של מקרר ועוד.

המציאות

Vista היא מערכת מצוינת. קחו מחשב חדש וחזק (מאוד), תתקינו Vista ותיווכחו שאיטיות, חוסר אינטואיטיביות וחוסר חדשנות הן לא יותר מדעות קדומות ששאפתם מהתקשורת. אם הייתם לוקחים פנטיום 386 (שעליו רץ עותק הWindows 98 שלכם בזריזות מפליאה) ומתקינים עליו Windows XP, סביר להניח שהייתם נתקלים בבעיית איטיות מסוימת. בעבר, היינו משדרגים את המחשב כל שנתיים וכך גם נהגנו כשיצא הWindows XP.

האינטואיטיביות המוכפשת... רוצים להשוות את קלות השימוש בין Linux לWindows? הניסוי הכי יעיל הוא לקחת אדם מבוגר ולהושיב אותו מול שני מערכות ההפעלה. מנסיון, אין סיכוי שהבחירה תהיה Linux, לא משנה באיזו הפצה תבחרו.

השקר והציפייה

לאחר אין ספור מאמצים, הבינה חברת Microsoft שלא ניתן לשנות את דעת הקהל החד משמעית שנקבעה, ברובה, ע"י קהילת טכנאים בעלי ידע לא ידע במחשבים. Microsoft (תוך נקיטת צעד מניפולטיבי) החלה "להודות" בעקיפין שVista היא אכן כישלון. הצעד המחושב נעשה תוך שירות מטרה אחת: יצירת ציפייה גבוהה למערכת ההפעלה הבאה שלה, Windows 7. הציפייה שיצרה Microsoft היא למערכת הפעלה ניו אייג' בעלת פרמטרים שיכבשו אף את לבם של אוהדי הLinux. דוגמה טובה היא התמיכה הגדלה באופן הדרגתי אך לא מוגזם של Microsoft בOpen Source ומן הסתם ניצול משאבים קיימים ללא צורך ברכישת מחשב חדש.

הפושעים האמיתיים

תומכי הלינוקס המהודרים. אותם האנשים שמטקבקים בנאצה וברעל כנגד תאגיד הרשע והפשע Microsoft, אך עושים זאת, ברובם, מתוך מחשב בעל Windows XP. אותם האנשים שראיתי לא פעם מציגים מצגת מלגלגת על Microsoft אך מתוך Microsoft PowerPoint. אותם האנשים שטוענים שהאבטחה של Vista היא גרועה, אך אין להם ולא חצי מושג לגבי אותה האבטחה. אותם האנשים שלא מבינים את כמות ההרס והנזק הכלכלי שהם יוצרים, כשהם גורמים לפיטורים של עשרות אלפי עובדים. בדיוק אותם האנשים שמוכנים לשלם עשרות אלפי שקלים על טלוויזיה שבה הם משתמשים כשעה ביום, אך לא מעזים, מתוך אידיאולוגיה טפשית וחסרת בסיס, לפתוח את הארנק ולהוציא 200$ לרשיון של מוצר שבו הם משתמשים כ10 שעות בכל יום, במשך שנים. אלו הם האנשים שלצערינו לא מבינים, שתוכנה היא מוצר רגיל בדיוק כמו כל מוצר פיזי, שעמלו עליו מאות מהנדסים ואלפי עובדים אחרים. שיא האבסורד הוא האיסור האירופאי על Microsoft לשווק את Windows עם הדפדפן הדיפולטי שלה, Internet Explorer. תארו לכם מצב היפוטתי בו אוסרים על יצרני רכבים לשלב את מראות הצד של החברה ברכב בטענה שזהו מונופול אכזרי. הרי קיימים אלפי יצרני מראות שיכולות להוות אלטרנטיבה מצוינת למראות הקיימות ברכב, בל נזכיר מנועים, חיישנים ואלפי מוצרים "דיפולטיים" אחרים.

מנצחים ומפסידים

Windows 7 היא פיסת אומנות. שילוב של מהירות, ניצול משאבים (איטיים מאוד במקרה שלי), אמינות ובטיחות. זוהי התשובה החד משמעית והמוחצת של תאגיד הרשע והפשע למפיצי הוירוס הכלכלי, Linux. במקרה הזה, נצטרך רק להמתין לסקרים השקריים של שונאי Microsoft שינסו להכתיב את אחוזי ההתפשטות ה"נמוכים" של הWindows.

מאמר ראשון שכתבתי אשמח לתגובות.

פורסם

אם תשימו לב, אחרי כל גירסה חדשה של מערכת הפעלה של מיקרוסופט יוצאת גירסה שניה יותר מוצלחת. כך היה עם WIN98 שיצא אחרי WIN95 (גירסה 4.1 מול גרסא 4.0), וגם WINXP שיצא אחרי WIN2K (גירסה 5.1 מול גירסא 5.0). כך יהיה גם עם WIN7 שייצא אחרי ויסטה (6.1 מול 6.0).

בקיצור, 7 היא שידרוג של ויסטה.

אז שלא יעבדו עליכם.

נ.ב. אגב, ויסטה היא מערכת הפעלה בכלל לא רעה, כל הנושא של רשתות מיושם בה בצורה הרבה יותר נוחה ומוצלחת מה-XP. מה גם שהיא יותר מאובטחת.

נ.נ.ב. מפתחי קוד פתוח, רוצים באמת להתחרות ב-MS WINDOWS? קחו WIN2000 או XP, פרקו אותה לגורמים, וצרו קלון בשם OPENWINDOWS או משהו. אבל זה אחרי שמיקרוסופט תפסיק לתמוך בזה, אחרת תקבלו תביעה משפטית שתוכלו לצאת ממנה רק דרך 5.56, או לטעון על אי-שפיות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למרות הטון המשולהב-משהו, בסך הכול כתבת דברים נכונים.

אם נתעלם מהעבר (חבלי לידה בעייתיים משהו), ונתמקד במה שחשוב (ההווה, דה),

הרי שוויסטה מערכת טובה מאוד וכנראה שגם וינדוס 7 בסדר.

יותר קל לקרוא לשדרוג של ויסטה בשם אחר מאשר לנסות להוציא מהראש של העדר

את המנטרה השחוקה "ויסטה זה רע". שיווק, בקיצור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם תשימו לב, אחרי כל גירסה חדשה של מערכת הפעלה של מיקרוסופט יוצאת גירסה שניה יותר מוצלחת. כך היה עם WIN98 שיצא אחרי WIN95 (גירסה 4.1 מול גרסא 4.0), וגם WINXP שיצא אחרי WIN2K (גירסה 5.1 מול גירסא 5.0). כך יהיה גם עם WIN7 שייצא אחרי ויסטה (6.1 מול 6.0).

בקיצור, 7 היא שידרוג של ויסטה.

אז שלא יעבדו עליכם.

נ.ב. אגב, ויסטה היא מערכת הפעלה בכלל לא רעה, כל הנושא של רשתות מיושם בה בצורה הרבה יותר נוחה ומוצלחת מה-XP. מה גם שהיא יותר מאובטחת.

נ.נ.ב. מפתחי קוד פתוח, רוצים באמת להתחרות ב-MS WINDOWS? קחו WIN2000 או XP, פרקו אותה לגורמים, וצרו קלון בשם OPENWINDOWS או משהו. אבל זה אחרי שמיקרוסופט תפסיק לתמוך בזה, אחרת תקבלו תביעה משפטית שתוכלו לצאת ממנה רק דרך 5.56, או לטעון על אי-שפיות.

כמו בכל תקופה יוצא איזה קקה שמיקרוסופט ממהרים לטאטא מתחת לשטיח - לדוגמא WINDOWS ME (מילניום) מישהו זוכר את ה MEMORY HOGGER הזה ? :)

ועכשיו ויסטה (למרות שאני ממעריצי ויסטה, ומשתמש בה כבר 3 שנים !) שנחשבת גם כן ללימון

פורסם

מאמר צודק מאוד.

אני מוכרח להוסיף - כל אוהבי הלינוקס, שמהללים את הלינוקס והורסים את המוניטין של הווינדוס ובכלל מדברים מווינדוס כלשהו, חיים בסרט. התמיכה של לינוקס בתוכנות רבות נמוכה מאוד, מעטות התוכנות החיוניות באמת שעובדות בווינדוס וגם בלינוקס. מעטים גם המשחקים שתומכים גם בלינוקס וגם בווינדוס. למיטב זכרוני אין בכלל פוטושופ ללינוקס, ואין וגאס ללינוקס.

נוחות השימוש באובונוטו (שלדעת הרוב היא המערכת הכי קלה לשימוש מכל הלינוקסים) שואפת לדעתי לאפס כאחד שרגיל לווינדוס ויסטה וXP, וזה פשוט בושה להציב את הווינדוס כנגד מערכת שעוד לא הגיעה אפילו לחיתולים לדעתי כמו הלינוקס.

שניר - תוכל להסביר מה זה הmemory hogger שאתה מדבר עליו ? במחשב הישן שלי היה ווינדוס מילניום למשך כ5 שנים והייתי סה"כ מרוצה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני מצטער, כתבת המון דברים לא נכונים... אני אתייחס רק לכמה נקודות:

האינטואיטיביות המוכפשת... רוצים להשוות את קלות השימוש בין Linux לWindows? הניסוי הכי יעיל הוא לקחת אדם מבוגר ולהושיב אותו מול שני מערכות ההפעלה. מנסיון, אין סיכוי שהבחירה תהיה Linux, לא משנה באיזו הפצה תבחרו.

זה לא הניסוי הנכון לעשות. מה שצריך לעשות זה לקחת אדם שמעולם לא השתמש במחשב ולראות עם איזה מערכת הפעלה הוא מסתדר הכי טוב. אנשים חושבים שחלונות היא מערכת נוחה כי אליה הם רגילים, ומכיוון שויסטה יותר דומה ל-XP או לחלונות 98 הם יחשבו שהיא יותר נוחה. לעומת זאת, רוב הילדים מצליחים להסתדר עם כל מערכת הפעלה.

לי, אישית, שולחן העבודה הכי נוח הוא Gnome, בהפרש גדול מכל האחרים. הממשק של חלונות לא רע בסך הכל אבל בפירוש לא הכי טוב. את שולחן העבודה של מקינטוש ואת KDE אני מאוד לא אוהב.

הפושעים האמיתיים

תומכי הלינוקס המהודרים. אותם האנשים שמטקבקים בנאצה וברעל כנגד תאגיד הרשע והפשע Microsoft, אך עושים זאת, ברובם, מתוך מחשב בעל Windows XP. אותם האנשים שראיתי לא פעם מציגים מצגת מלגלגת על Microsoft אך מתוך Microsoft PowerPoint. אותם האנשים שטוענים שהאבטחה של Vista היא גרועה, אך אין להם ולא חצי מושג לגבי אותה האבטחה. אותם האנשים שלא מבינים את כמות ההרס והנזק הכלכלי שהם יוצרים, כשהם גורמים לפיטורים של עשרות אלפי עובדים. בדיוק אותם האנשים שמוכנים לשלם עשרות אלפי שקלים על טלוויזיה שבה הם משתמשים כשעה ביום, אך לא מעזים, מתוך אידיאולוגיה טפשית וחסרת בסיס, לפתוח את הארנק ולהוציא 200$ לרשיון של מוצר שבו הם משתמשים כ10 שעות בכל יום, במשך שנים. אלו הם האנשים שלצערינו לא מבינים, שתוכנה היא מוצר רגיל בדיוק כמו כל מוצר פיזי, שעמלו עליו מאות מהנדסים ואלפי עובדים אחרים.

ללינוקס יש הרבה Fanboys טפשים שגורמים יותר נזק מתועלת (ויש כאלה גם לכל מערכת הפעלה אחרת) ועושה רושם ששמעת בעיקר אותם. אבל יש גם טיעונים יותר רציניים להעדפת תוכנה חופשית.

הייתי מפריד את הטיעונים לשלושה חלקים: אידיאולוגיים, פרקטיים וכלכליים. במישור האידיאולוגי, אני מעדיף תוכנה חופשית על פני תוכנה קניינית כי אני חושב שתוכנה שנכתבת על ידי מתנדבים משרתת טוב יותר את האינטרסים שלי כמשתמש מאשר תוכנה שנכתבת על ידי תאגיד. לא חסרות דוגמאות לכך שחברות כמו מיקרוסופט ואפל עשו הרבה דברים בשביל לשמור על נתח שוק או משיקולים עסקיים אחרים - החל בפעולות מונופוליסטיות וכלה בלדפוק את המשתמשים שלהם.

אני מניח שלך אין העדפה אידיאולוגית לתוכנה חופשית, וזו זכותך.

לגבי הטיעונים הפרקטיים: כאן המצב הרבה פחות חד-משמעי לדעתי. גם בעולם התוכנה החופשית וגם בעולם התוכנה הקניינית יש הרבה מוצרים מעולים והרבה מוצרים גרועים. יותר נוח לי להשתמש בלינוקס, אבל חבילת האופיס של מיקרוסופט הרבה יותר טובה מאלו הקיימות בלינוקס (וזה נכון במיוחד בתחום המצגות שציינת). בלינוקס יש כלים הרבה יותר טובים לניהול המערכת, התקנת תוכנות וכו', אבל בחלונות יש מבחר גדול יותר של תוכנות (בעיקר משחקים).

מהבחינה הפרקטית אין לי ויכוח עם אף אחד - שכל אחד ישתמש במה שנוח לו, כל עוד הוא יכול לתקשר ולהחליף נתונים עם אחרים. הבעייה היא שלא תמיד זה אפשרי - במידה רבה בגלל מייקרוסופט, שיש לה רקורד די רע בתחום הזה (פורמטים סגורים של קבצי אופיס, אי-עמידה בסטנדרטים בדפדפנים שלה וכו') אבל עושה רושם שהם משתפרים בתחום הזה. נחיה ונראה.

לגבי התחום הכלכלי - אתה מדבר על תומכי לינוקס כעל "אנשים שלא מבינים את כמות ההרס והנזק הכלכלי שהם יוצרים". הבעייה היא שגם אתה לא רואה את כל התמונה. התוכנה החופשית היא הבסיס שעליו בנויה רשת האינטרנט. בלי תוכנה חופשית לא היה אינטרנט, לא היה גוגל, לא היה אמזון - עלויות רישוי התוכנה פשוט לא היו מאפשרות בניית מערכות כאלה על בסיס תוכנה קניינית. לדעתי התועלת הכלכלית של התוכנה החופשית, ולו רק מהסיבה הזו, גדולה בהרבה מהנזק הכלכלי של כמה עשרות אלפי משרות אבודות.

מנצחים ומפסידים

Windows 7 היא פיסת אומנות. שילוב של מהירות, ניצול משאבים (איטיים מאוד במקרה שלי), אמינות ובטיחות. זוהי התשובה החד משמעית והמוחצת של תאגיד הרשע והפשע למפיצי הוירוס הכלכלי, Linux. במקרה הזה, נצטרך רק להמתין לסקרים השקריים של שונאי Microsoft שינסו להכתיב את אחוזי ההתפשטות ה"נמוכים" של הWindows.

אני שמח לשמוע שאתה נהנה מגירסה 7. אני מניח שגם אני אקנה עותק שלה עם מחשב המשחקים הבא שלי, אבל גם עליו אני אתקין לינוקס - כמו שעשיתי עם כל מחשב שלי בארבע השנים האחרונות. לשתי המערכות יש הרבה מה להציע, אני נהנה משתיהן (מכל אחת בדרך אחרת), אני לא רואה סיבה להגביל את עצמי משום סיבה ולא ברור לי למה אנשים אחרים מתעקשים לעשות את זה לעצמם.

פורסם

Vista היא מערכת מצוינת. קחו מחשב חדש וחזק (מאוד), תתקינו Vista ותיווכחו שאיטיות, חוסר אינטואיטיביות וחוסר חדשנות הן לא יותר מדעות קדומות ששאפתם מהתקשורת.

זו בדיוק הבעיה, וגם אתה מודה בה - ויסטה דורשת מחשב חזק מאוד. זה לא חוכמה שהיא תעבוד היטב על מחשב חזק, כל החוכמה היא שהיא תעבוד היטב עם כל מחשב שבצירוף אליו היא נמכרת. ואם היא לא מתאימה - שימכרו אותו עם XP.

זו בדיוק הסיבה שויסטה מושמצת בתקשורת ואצל כמעט מי שתרצה - יותר מדי אנשים קנו אותה בצירוף עם מחשבים (בעיקר ניידים) לא מספיק חזקים. התוצאה היא איטיות ותסכול, בטח ביחס ל-XP אליה הם היו רגילים.

דבר דומה, אגב, קורה עם אופיס 2007 - נכון, כמו ויסטה יש לו המון פיצ'רים שימושיים שלא היו בגרסאות הקודמות, אבל הוא א-י-ט-י...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני התוכן של המאמר:

1. חסר לך פתיח.

2. אתה לא חייב לתת תת כותרת לפני כל פסקה.

3. בכתיבת מאמרים, נמנעים מלכתוב עם ר"ת (היה לך איזה פעמיים או שלוש). זה מציק בעין ומעכב את הקריאה.

4. רצוי לציין בכותרת שזה מאמר דעה.

5. להקפיד על השפה שבה אתה כותב - עקביות: אם החלטת שאתה כותב בפיסקה הראשונה "מייקרוסופט", אי אפשר לאחר 2 שורות לכתוב "microsoft" - מבין?

מבחינת התוכן:

1. מאוד אהבתי את המאמר ואת הטון. אם כי זה קצת נושא טחון ובעצם לא חידשת שום דבר.

2. הייתי שמח דווקא לקבל אפילו מעט מידע שיתקשר למאמר על ה- OS החדשה של Apple (נמר השלג) וגם על מערכת ההפעלה של Google שנמצאת בתכנון ל- 2010.

חוץ מזה, עלה והצלח!

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

• תוכן חדש...