Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום.

לאחי הקטן ישנה מכונית באגי על דלק (יחס גודל 8\1).

לאחר כמה "כניסות" במדרכות ובאבנים השלדה של הרכב התעקמה בקדימה ולכן הסרן הקידמי נוטה לצד ימין.

החומר שממנו עשויה השלדה הוא אלומניות 6061,היכן אני יכול להשיג שרטוט ובו המידות המדויקות של השלדה?

תודות לעוזרים,בן.

Got To love It

פורסם

מנסיון,

פרק את פלטת השילדה,לך איתה לחרט,הוא כבר ידע ליישר את השילדה בחום ולהחזיר אותה למצב המקורי.

על הדרך הייתי ממליץ לך לשכפל עוד פלטת שילדה.

בזמנו כשהיתה לי מכונית 1/8, הפרעת רדיו גרמה לכך שהמכונית טסה כ-100 מ' בפול גז,כל הדרך אל הקיר...

הנזק היה מיכל דלק מפוצץ,2 ציריות עקומות לחלוטין,שילדה בצורת V, גשר קדמי+אחורי עקומים.

פירקתי את כל המכונית לגורמים ונתתי את החלקים הפגומים לאבא שלי.

100 שקלים סידרו לי שילדה ישרה פלס (עברה יישור בחום),2 ציריות מתוקנות,גשר קדמי ואחורי ישרים +סט של ה-2 שהחרט עשה ב-CNC.

החלפתי רק מיכל דלק לחדש כמובן.

המכונית עוד נסעה הרבה לאחר מכן,קפצה\התהפכה ומה לא,הכל נשאר במקומו בלי בעיות.

בקיצור,אל תחפש שירטוטים,קח את השילדה לחרט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המטרה שלי מלכתחילה היא לשכפל את הפלטה.

חום? החומר הוא אלומיניום 6061,לא צריך חום בשביל לכופף אותו!

אני צריך לתקן אותך,לא חרט עשה לך את התיקון ושכפל לך את הפלטה אלא כרסם.

חרט וכרסם זה שני תחומים שונים בCNC!

לא נראה לי גם הגיוני שהוא עשה לך עבודה כזאת ב100 שקל,(אלא אם כן הוא חתך לך את השלדה עם השיניים).

אני מתכוון לייצר לו בעצמי את השלדה(אני עובד בתחום) אולם לא מהאלומניום שממנו השלדה קיימת היום אלה מאלומניום תעופתי(7075) שחזק ועמיד בכמה רמות.

לקנות כזאת שלדה מ7075 עולה כ700-800 ש"ח.

שאלתי אם אפשר להשיג תוכנית של השלדה הנ"ל כדי שיהיה לי מידות יותר מדויקות מאשר להתחיל למדל שלדה עקומה.

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת מידע לגבי נושא התוכנית שאני מחפש.

בתודה,בן.

Got To love It

פורסם

אכן אלומיניום 7075 בעל תכונות חוזק גבוהות יותר מאשר אלומיניום 6061 בגלל שהסגסגות מכילה אבץ אשר משפר את תכונות החוזק של 7075, אבל תכונות האלסטיות הם נמוכות בהרבה מאשר אלומיניום 6061 לכן הייתי שוקל היטב את הבחירה שוב פעם.

איזה כייף לי :)

פורסם

בן אתה אכן צודק,את העבודה עשה כרסם,טעות שלי.

לגבי המחיר,בין אם נראה לך הגיוני ובין אם לא,זה המחיר ששילמתי עבור יישור החלקים.

השילדה והגשרים שאני תיקנתי היו מאולומניות תעופתי ולכן יישור בוצע בחום,אחרת בלתי אפשרי ליישר לחלוטין (ולדאוג שזה יישאר ישר..).

את החלקים הוא לא חתך עם השיניים,אלא ביצע יישור של החלקים המקוריים,יצר שרטוט שלהם וביצע עבודה ב-CNC,כולל קצוות עבים יותר על מנת להוסיף לחוזק החומר.

התוצאה היתה כל כך טובה שכאשר הרכבתי את המכונית מחדש עשיתי את זה עם החלפים החדשים,פשוט כי הם היו טובים יותר מהמקור.

מרק,

אתה לא צריך במכוניות האלה אלסטיות של האלומניום כי ככל שהחומר יהיה פחות אלסטי ההתנהגות של המכונית תיהיה חדה יותר (תזכור שאלה מכוניות שקופצות המון וסופגות לא מעט חבטות),מצד שני,הסיכוי שחלק כזה יישבר נמוך מאוד,בין אם זה אלומניום 7075 ובין אם זה 6061.

המכוניות המקצועיות יותר מגיעות מהמפעל עם אלומניום תעופתי 7075.

פורסם

מרק תודה שהארת את צומת ליבי אולם לקחתי בחשבון הכל.

האמת,תכננתי לייצר לו את החלק מטיטניום,למה לא? חומר בעל רמת קשיות מטורפת וזמן עיבוד פי4-5 מאלומניום.

המחיר של קילו טיטניום עולה 1000 ש"ח +- לעומתו אלומניום 6061 עולה בערך 50 שקל לקילו חומר.

עניין האלסטיות,במכוניות כאלה לא כל כך חשוב האלסטיות,מצב אחד אתה רוצה שהשלדה תהיה אלסטית כדי שהזעזועים לא יעברו למכלולים עדינים יותר אך מצד שני אתה רוצה שלדה חזקה שלא תתעוות מכל מכה שהיא מקבלת(כגון 6061).

יש אופציה לייצר את השלדה מחומר פלסטי שנקרא פיק אך גם העלות שלו יקרה ולכן ויתרתי על העניין,הוא החומר הכי אידיאלי.

כמו שאמר עידן,אם המכוניות היותר טובות באות עם שלדה מ7075 כנראה שהוא עדיף.

היום פירקתי את כל המכלולים והחלקים מהשלדה והשבוע אדאג למדל ולייצר אותה מחדש.

עידן,אם הוא לקח לך 100 שקל גם על יישור וגם על מידול שלדה וייצור מחדש הוא דיי פרייר.

מכונות CNC 3 צירים עולה לשעה היום בערך 40-45 דולר,זמן המידול והתכנות נניח לקח שעה,עוד רבע שעה ייצור החלק.

כבר קיבלנו בערך 260 ש"ח,נניח והוא לא לקח לך כסף על החומר עדיין זה פי 2 וחצי ממה שאמרת.

לכן משהו פה לא מסתדר לי.

בן.

Got To love It

פורסם

העבודה שלי בוצעה לפני כ-6 שנים כך שיכול להיות שאז זה היה יותר זול,באמת שאין לי מושג.

בכל מקרה, החלקים עלו לי 100 שקלים.

מה שכן,קיבלתי את החלקים רק כעבור יומיים או משהו כזה,כך שאני מניח שזה גם קשור למחיר הזול.

לעניין האלסטיות של השילדה, זה לא שאין לזה חשיבות שהשילדה תיהיה אלסטית,יש חשיבות לכך שהיא לא תיהיה מהסיבה שכתבתי,המכונית סופגת זעזועים מאוד חזקים ברמה שהאלסטיות של השילדה שולית כי את כל עוצמת הזעזועים סופגים בולמי הזעזועים של המכונית והצמיגים השמנמנים.

אם בולמי הזעזועים לא יעזו את העבודה כראוי לא ממש יעזור לך אם השילדה תיהיה אלסטית או לא,תמיד יהיו לך נזקים למכונית כי הויברציות יעברו ישירות לחלקים הרגישים (מיכל דלק,ציריות,דיפרנציאלים וכו').

שילדה אלסטית תקבל עם הזמן בטן,לאט לאט יתחיל לפעול לחץ,הראשונים שיהרסו יהיו הציריות,לאחר מכן תתחיל שחיקה לא אחידה בגלגל השיניים שיוצא מהמנוע,בהמשך מיכל הדלק יתפוצץ כי התושבות שלו "יתקרבו" אחת אל השניה ויצרו לחץ שיסתיים בכך שבאחת הקפיצות הוא פשוט יתפוצץ.

זו כאמור הסיבה לכך שהמכוניות היותר רציניות עברו לשימוש ב-7075.

• תוכן חדש...