Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני 3 שנים קניתי פיז'ו 206XS 2002 1600 ידנית. ואני מבסוט ממנה לאללה, רכב מאוד מהנה וזריז, צריכת דלק מעולה (1.12-1.13 ממוצע) ומראה שנראה טוב אפילו היום, 10 שנים אחרי שהציגו את ה 206 הראשונה (לדעתי).

אבל... נראה שהיא מתחילה להראות את הגיל שלה.

ההגה עור מתפורר, יש נקודות בצע בגג ובמכסה מנוע.

בשנה האחרונה יצא שהוצאתי בסביבות 9000 שח רק על טיפולים, חלק מהם בלאי טבעי וטיפולים שוטפים, וחלק תקלות לא צפויות, למשל:

זוג צמיגים

ליטוש צלחות ורפידות ברקסים אחוריים וקדמיים

קלאטש

דוד אחורי

תושבת מנוע אחורית

רצועת אלטרנטור

בנוסף יש כנראה דליפה מצינור הגז, בנתיים אפשר למלא גז וזה מחזיק שנה, אבל אם רוצים לפתור את זה לתמיד זה החלפת צינור של מערכת המיזוג בעלות של 1200 שח.

עוד חצי שנה יש צורך בהחלפת רצועת טיימינג.

בקיצור , נראה שהרכב מתחיל להראות את גילו, ובכל טיפול צצות הפתעות חדשות.

הרכב טופל מאז שעלה על הכביש רק במוסכים מורשים ולא נחסך עליו שום טיפול לעולם.

עוד אציין שבשלוש שנים האחרונות (מאז שקניתי את הרכב , לא היו תקלות לא צפויות,רק טיפולים שוטפים). אך כשקניתי אותו היה ישור קו (ראש מנוע, טיימינג).

השאלה היא האם הגיע הזמן להחליף למשהו חדש יותר, או האם אחרי כל הטיפולים האלה כבר שווה להחזיק אותו עוד איזה שנה שנתיים לפחות.

פורסם

אם יש לך תקציב לרכב שבאמת יהווה שידרוג עבורך אז אולי עדיף להתקדם אבל זה תלוי בעוד הרבה גורמים.

בכל אופן, הרכב שלך במצב טוב, אתה טיפלת בו מאוד טוב ואתה מודע לכל מה שקשור אליו. אתה מודע לתחזוקה שלו והיחס אליו.

במידה ותקנה רכב אחר אתה לא תדע במאה אחוז מה היה איתו ואיך טיפלו בו.

חוץ מזה, אם הרכב מספק אותך מכל הבחינות וכמו שאמרתי, אתה מודע להיסטוריה שלו, למה להחליף?

אני במקומך הייתי מחליף רק אם הייתי משתדרג בצורה רצינית(לרכב חדש או רכב ברמה אחרת לגמרי).

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

אתה מעלה נקודה נכונה שהיום אני מודע לכל עניין ברכב, ואם אחליף אותו לא אדע מה עבר על הרכב שאקנה.

אבל... השאלה היא האם בגיל הזה של הרכב (כבר 9 שנים על הכביש) אני אוכל לצפות לעוד הרבה תקלות מעכשיו ואילך? או שבמקרה יצא שהייתה שנה עם הרבה טיפולים ובלאי והפתעות?

דרך אגב, התקציב להחלפה (אם יוחלט על החלפה) הוא בסביבות ה 80,000 - 90,000 שח. אז זה לא מספיק לרכב חדש לגמרי , אבל כן יספיק לרכב בן שנה-שנתיים.(אבל רחוק מלהספיק לרכב שאני באמת רוצה כמו מזדה מיאטה NC או גולף דור 6 TSI 1.4).

פורסם

אני חושב שאתה צריך קודם כל להחליט למה בעצם אתה רוצה לשדרג. אם אתה מחפש רכב שיתן לך שקט נפשי ומינימום הוצאות אחזקה אז כנראה שרכב כמעט-חדש (אבל לאו דווקא ספורטיבי) יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר. אם אתה מחפש להעלות את סף הריגוש אז כנראה שתצטרך להתפשר קצת בשנתון (ועקב כך גם בהוצאות האחזקה) ואז אתה יכול להוסיף לשיקולים שלך גם את האופציה של שיפור ה206 הנוכחית שלך.

תמיד יש עוד דברים שיכולים להתקלקל ולהתבלות ולכן תמיד יש הוצאות בלתי צפויות כשמדובר ברכב מזדקן, אבל בסך הכל עושה רושם שחלק ניכר מההוצאות הגדולות כבר מאחוריך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת שמה שאתה מתאר זה בסה"כ בלאי טבעי לרכב שמזדקן.

כן, מעכשיו כמעט בכל טיפול 10 אלף יהיה עוד משהו בכמה מאות שקלים.

אבל - וזה אבל גדול - הרכב לא עושה "צרות" אמיתיות והוא עדיין משרת אותך נאמנה.

אם המטרה שלך היא לחסוך ע"י רכישת רכב ב-90 אלף ש"ח, אז ההחלטה שגויה.

אם המטרה היא להשתדרג בשנתון ובהרגשה, אז אולי באמת כדאי לקנות רכב חדש.

אגב - אם ההגה עור מתפורר, אתה יכול לקנות אחד אחר ב-300 ש"ח. זאת לא סיבה להחליף רכב.

פורסם

מחזק את הד"ר,

אתה הגדרת "תקלות לא צפויות".

אולי אולי אולי חוץ מהדוד האחורי - כל התקלות שהגדרת הן בלאי טבעי ודברים שצריך להחליף עם הזמן.

אני מניח, אגב, שיהיו עוד דבר או שניים בקרוב תחת אותה הגדרה. אבל זה עדיין רכב מצוין - ועדיין יהיה יותר זול להחזיק אותו ולעבור את השלב המדכא של קריסת מערכות קלה שכל רכב עובר אחרי כ10 שנים - מאשר להשקיע כ60 נוספים ברכב חדש יותר.

סופ"ש רגוע

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

תודה רבה על כל התגובות, באמת עזרתם לי לגבש החלטה.

אני מקווה שבאמת רוב הבלאי הגדול של רכב מזדקן כבר מאחורי וזה באמת רק השלב של "קריסת מערכות קלה אחרי ~10 שנים" וששוה לעבור אותו, ואני אשאר עם הרכב לבנתיים כי סה"כ הוא אכן משרת אותי מצויין, ואם כבר השקעתי , אז לפחות שאני אהנה מההשקעה, ולא סתם אמכור אותו אחרי שהשקעתי בו כל השנים האחרונות :-).

• תוכן חדש...