Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה "בהחיאת" פיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אסור לכבות מנוע כשהוא התחמם יתר על המידה, צריך למלות מים לבדוק אם המאוורר פועל כראיו, ולנסות לקרר את המנוע.

אם זה לא עזר אז ברור שאתה חייב לכבות את המנוע ואז סביר להניח שיש סדק או פריצת מים בכל דרך אחרת, כיבוי מנוע חם (יתר על המידה) עלול לגרום לסדק בראש מנוע בגלל התנגדות טמפרטורה ומהפך מהיר בטמפרטורה.

כמובן צביקה יתקן אותי אם אני טעוה.

לגבי החלקים לא חושב שתגיע לאלף שקל, איך היה מצליח עסק של חלקי חילוף בפורום? :shock:

אנא תמשיך לעדכן במה עובר על הרכב :-P.

רכשתי את החלקים עלה לי 400 ש"ח בסה"כ

אני מקווה מחר להרכיב את הראש ואם הכל יעבור בשלום (בעזרת אלו שכן מגיבים לעניין כאן) משמע ששיפצתי ראש ב 500 ש"ח בלבד.אתם קולטים?!

יגעת ומצאת - תאמין. אמר רבי יצחק: "יגעתי ולא מצאתי אל תאמין, לא יגעתי ומצאתי אל תאמין, יגעתי ומצאתי תאמין".

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היית מוסיף עוד 500 ש"ח והייתי מקבל שיפוץ שיחזיק יותר ממה ששלך יחזיק , אגב שלחת את הראש לבדיקה ?

או שאתה מחליף רק אטם ראש ?

יש לך ידית מומנט ?

יש לך את הכלים , הידע , סדר ההרכבה ? מומנט של הברגים

HONDA CIVIC LS

פורסם

אתה צודק.אבל להבנתי,אין הרבה הבדל בין ראש תקין לראש "מצויין" (בהתחממות) במקרה הזה הייתי מעדיף להוסיף עוד 500 על ה 500 ולהביא מנוע מפרוק. הראש עבר חריטה ללא החלפת חלקים.כן,יש לי את כל הכלים הדרושים-לגבי כיוונים אני מודע להם בוכנות אמצעיות למעלה בוכנות צדדיות למטה.שסתומים עדיין לא סגור איך אני יעזר במוסך או בפורום כאן בהרכבה וכנ"ל לגבי רצועת תיזמון שאני הבנתי שיש 2 סימונים בצד ימין בבלוק שהם אמורים להיות מקבילים בזמן הרכבת הרצועה.

יגעת ומצאת - תאמין. אמר רבי יצחק: "יגעתי ולא מצאתי אל תאמין, לא יגעתי ומצאתי אל תאמין, יגעתי ומצאתי תאמין".

פורסם
שלום רב !

תרשה לי לתקן אותך, בעת כיבוי מנוע, אין סירקולציית מים, בגלל שמה שיוצר את סירקולציית המים זו משאבת המים, ובעת כבוי המנוע, בוודאי ידוע לך משאבת המים לא מסתובבת. ולכן חום המנוע, עולה במכה אחת בצורה דרסטית, מאורר המנוע לא יפעל, באם יתברר שתרמוסטט המנוע תפוס במצב סגור, ולכן יוניט המאורר, הנמצא לרוב ברדיאטור, לא יפעיל את המאורר, משום שהיוניט חש את חום המים ברדיאטור ואם המים ברדיאטור קרים,המאוורר לא יכנס לפעולה.

בברכה

צביקה

היה מקרה עם בן דוד שלי שהמנורת הSTOP דלקה לו בפיג'ו 206 שלו , אמרתי לו לכבות את המנוע ישר , הוא כיבה אותו , פתחנו מכסה מנוע , לתדהמתי גיליתי שהצינור שיוצא מהפלנג' של הטרמוסטט השתחרר , בוא נגיד שהשארתי את הרכב מונע , היה נגמר במנוע שעובד בלי מים והיה נגמר רע מאוד .

באותו מקרה היה לנו בנד מתכת וכלים ומים , חיברתי את הצינור חזרה והידקתי טוב , מילאנו מים, עשיתי ניקוז אוויר , והמשכנו את הנסיעה.

לא נגרם שום נזק למנוע

HONDA CIVIC LS

פורסם

שוק שלום רב !

הוצאת את תגובתי מהקשרה!

אני ניסיתי להבהיר שכבוי מנוע חם, מפסיק את סירקולציית מי הקירור בכגלל הפסקת פעולת משאבת המים, לכן לא מומלץ לכבות מנוע תקין, כאשר מאורר המנוע ]ועך מומלץ, אם כי לא חובה, להמתין עד סעום פעות המאורר , ואז לכבות.

תיתכן מצב, שתכבה את המנוע, ואז דווקא בשעת הכבוי המאורר החשמלי יחל לפתע לעסוד, וזאת משום שכבוי המנוע, גרם בשניות ספורות להעלאת טמפרטורת מי הקירור, וכאן נכנס המאורר לפעולה, ומאוור לא יפסיק, עד שיוריד את החום, לטמפרטורה הרצוייה.

ברור שבעת נזילת מים רצינית הניראית לעין, והתחממות המנוע עקב כך, יש לכבות מיידית את המנוע, ובמידה וניתן לבצע אילתור זמני, כמו חיתוך קצה הצינור, והרכבתו מחדש, מלוי מי קירור לאחר התנעת המנוע, ואז ניתן להמשיך בנסיעה, עד להחלפת הצינור.

כל מקרה לגופו.

בנוגע לנושא השרשור, התחממות היתר וחדירת מים לשמן או שמן למים, גרמה לכבוי עצמי של המנוע, מה שחייב להגיע עם

גרר לבית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זאקו 04, כוונתו ישור ראש מנוע, שלא כולל מלוי, לא כולל ליטוש שסתומים, ולא כולל החלפת גומיות שסתומים, הוא לא יודע כלל מה ההבדל בין ראש מנוע, לבין בלוק מנוע, בין שסתומים לבוכנות, בין צילנדרים לסליבים, ומהיכן לרוקן שמן הוא לא יודע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נו, צביקה אני יכול להחל לו רק הצלחה!

את האמת גם אני התחלתי כמעט מ-0 אבל לרוקן שמן ולעשות טיפול ידעתי, וגם כשעשיתי ראש מנועה ראשון קראתי ספר במכונאות בסיסית וגם הייתי בטלפון אם חבר מכונאי ברגעים החשובים של סגירת ברגים וטיימינג .

אז שיהיה לבחור המון הצלחה! מקסימום זרק 500 ש"ח לפח וכמה ימיי עבודה.

אה, והשם הוא ג'קה כמו ביבגני.

פורסם

תאמין לי ג'קה אתה מלך.אהבתי את התגובה הזאת וזה בדיוק הקו.מקסימום הלכו 500 ש"ח וכמה ימי לימוד (קשים)

וצביקה,אין לי עניין לריב כמובן,אני פונה לפורום הזה בידיעה שיש פה אנשים מיקצועים שתורמים לחברים כאן ככה שלא לעניין כל המשפטים המזלזלים.להפך,הייתי שמח אם היית מעיר לי הערות שיועילו.

ולגבי הראש המוסך עשה ישור כמו שצביקה אמר וזה עלה 100 ש"ח אם זה זול אז הרוחתי שוב.

תודה

פורסם

מישהו מכיר פרוקיות באיזור קרית גת,או לחליפין 205 מושבתת באיזור עם בודי יפה לחלקי חילוף לפח?

פורסם

עדיין לא הרכבתי,אבל אל דאגה אני יעדכן!

פורסם

לשאלתך - ישנה פירוקיה לא בדיוק באזור קרית גת אלא מעט צפונה, ליד מושב ינון. לי אישית יש איתו נסיון טוב מכמה פעמים. הוא נקרא "חלפי אל עאזי".

פורסם

נשאלת בעבר אם יש לך מפתח מומנט ואת הידע המתאים ולא ענית!

בשום פנים ואופן אסור לסגור ראש מנוע "סתם" עם ראצ'ט או כל כלי אחר.

סגירה של הברגים עם מפתח רגיל תעלה בחיי המנוע במקרה הטוב ובפציעה של אדם, מסוכן מאוד.

רק אם יש לך מפתח מומנט, ואתה יודע את הערכים הנכונים והמתאימים לראש המנוע שלך, ורק אם אתה יודע את הסדר של הברגים, ורק אם אתה יודע לעשות כיוון שסתומים לאחר מכן, תרכיב את הראש.

אני את הלימוד שלי בפתיחת ראשים עשיתי גם על מנוע של 205 מפירוק - וגמרתי אותו. :oops:

את הראש באוטו שלי פתחתי בעזרתו האדיבה של חבר המומחה לדגם הזה, זה אמנם נראה קל אבל זה ממש לא כך!

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תוכן חדש...