Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגזוז מעשן רק בבוקר

gidonshn
שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

אני חדש פה , ואני אודה לכם אם מישהו יוכל לעזור לי.

כבר כמה שבועות שכל בוקר , והדבר החשוב פה להגיד , הוא שאך ורק בבוקר :shock:, כשאני מתניע יוצא הרבה עשן לבן במשך בערך דקה מהאגזוז.

הייתי במוסך , ואמרו לי שכנראה , אם זה רק בבוקר , צריך להחליף את הרינגים.

הייתי במוסך נוסף ואמרו לי שאם זה רק בבוקר , זה לא רינגים , אלא דווקא הגומיות.

מישהו יכול לעזור ?

מדובר פה על הבדל של כמה אלפים בין טיפול של גומיות לבין טיפול של רינגים..

אולי כדאי להחליף גומיות במילא , ורק אז לראות האם זה עוזר ?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם מחליפים רינגים טיפשי שלא להחליף גומיות.

אם מחליפים רק גומיות הסיכון הוא שזה לא יעזור הרבה ותצטרך לפרק שוב את הראש ולהחליף אטם ראש וכיוון הרצועה תזמון מחדש.

אם זה רק בבוקר בהתנעה הראשונה זה גומיות שסטומים.

כמה ק"מ המנוע הזה נסע?

ואיזה רכב זה בדיוק??

כל כמה ק"מ אתה מוסיף שמן וכמה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשן לבן זה מים או דלק. האם חסר מים במערכת הקירור? התנעה קלה?

עשן אפרפר זה שמן, כמה שמן חסר במנוע אחרי נסיעה של כמה ק"מ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי

וואו אתם מהירים :-)

רכב: סוזוקי באלנו 2002

ק"מ : 115000

לא חסר כרגע שמן או מים , גם במוסך בדקו. אבל היתה תקופה של כמה חודשים שלא בדקתי ולפני שבוע בדקתי והייתי צריך להוסיף ליטר וחצי של שמן. לפי מה שהבנתי , אבל , זה לא אומר שהיה חסר שמן ברמה כזו שתעשה נזק..נכון ?

ההתנעה עצמה מאוד קלה. רק בעיה של העשן. לפי מה שראיתי העשן לא כחלחל אלא ממש לבן.

כל כמה ק"מ אני מוסיף שמן ..עד שהיתה לי את הבעיה הזו הייתי בודק כל שבוע והיו חודשים שלמים שהייתי כל שבוע בודק והשמן לא היה זז בכלל. המנוע כמעט לא שרף שמן. לכן התחלתי לבדוק פחות , וכפי שכתבתי, לפני שבוע , לאחר איזה 3 חודשים , מיליתי ליטר וחצי. הבעיה אגב , החלה לפני 3 שבועות בערך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשן לבן "שלג" זה שריפת מים/לחות שמצטברת בצילינדרים.

אם לא חסר מים בכלל, ולא חסר לך שמן אין לך מה לדאוג.

האם יש לעשן הזה ריח חזק ו"חריף"?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מפתיע לגלות שרכב שעבר 115 אלף ק"מ מעשן.

כאשר מדובר בעשן בגוו אפור כחלחל :

אם התופעה נעלמת בתוך 30 שניות לא חושב שזו סיבה להתעסק עם המנוע.

אם המנוע יפורק בעתיד במוסך אז שיטפלו על גם בבעייה זו.

אם התופעה נמשכת מעבר ל30 שניות אל תזניח וטפל ,נראה שמדובר בבעייה שכדאי להזדרז ולטפל.

דעתי ודעתי בלבד שאין סיבה להחליף רינגים ברכב בקילומטרז כזה אם העשן נפלט רק בהנעה ראשונה.

שאלה נוספת : האם הבעייה התחילה לאחר החלפת שמנים ברכב? (שמן באייכות ירודה מאוד או שמן לא מתאים).

האם התופעה החלה כשהתחלתה לתדלק בתחנת דלק מסוימת? (מים בדלק).

אבחון מקובל כאשר העשן כאפור כחלחל:

1. אם נפלט עשן בהנעה ראשונה ובנוסף עשן (אפיללו אם מעט עשן בגוון אפור כחול) נפלט שלוחצים על דוושת התאוצה מדובר ברינגים.

2.אם העשן נפלט רק בהנעה ראשונה מדובר בגומיות שסטומים.

3.אם לעשן הנפלט יש ריח מתקתק (ריח חזק וחריף צריך קצת ניסיון וחוש ריח טוב להבחין בסוג הריח ) - סימן רע ,זה אומר שאתה מריח את הריח של האנטיפריז שעבר ממערכת הקרור לתא השרפה.

נ.ב. - בחורף התופעה של פליטת עשן בבוקר נפוצה ונגרמת מסיבות אחרות (אוויר לח- בעצם נפלטים רק אדים).

בהצלחה ושבת שלום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מריח ריח כלשהו , אבל לא יודע להגיד אם זה ריח מתוק או משהו כזה אבל יש בהחלט ריח..גם לגבי גוון כלשהו , אני לא כל כך מנוסה בזה , אז יתכן שבאמת אני פשוט לא שם לב לגוון הכחלחל שמדברים עליו. בכל מקרה זה לא אותו עשן שיוצא בחורף בגלל לחות..

מחר בבוקר אני אנסה שוב לשים לב עוד יותר , ואני אגיד לכם.

לגבי משך הזמן של העשן , אכן מדובר בפרק זמן של 20 שניות בערך. אגב, כשיש מזגן יש יותר עשן.

לגבי השמן , לא זכור לי שהחלפתי שמן לפני שזה התחיל. למעשה , במוסך אמרו לי שהשמן שאני משתמש בו הוא טוב.

לגבי תחנת הדלק , תמיד תדלקתי באותה תחנה דלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם העשן מופיע ל20 שניות ורק בהנעה ראשונה בבוקר לא הייתי ממליץ להתעסק עם המנוע.

לגבי מחירים אני לא יכול להגיד לך (משום שאני מטפל במכונית שלי בעצמי.) .

אך יש בפורום הרבה שמבינים וישמחו להעריך את המחיר שיגבו במוסך.

בהצלחה

ערוך בבקשה את הכותרת כך שיופיע בה סוג הרכב אחרת ינעלו את השרשור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשן לבן זה מים או דלק. האם חסר מים במערכת הקירור? התנעה קלה?

עשן אפרפר זה שמן, כמה שמן חסר במנוע אחרי נסיעה של כמה ק"מ?

דלק יוצר עשן שחור .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דלק יוצר עשן שחור .

דלק שלא נישרף בצילינדר ועובר לאגזוז וששם הוא נישרף(או יותר נכון מתאדה) אז יוצא עשן לבן, ולעשן הלבן הזה יש ריח חריף מאוד אי אפשר לנשום לידו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תביא בחשבון שהימים האחרונים היו מאוד חמים ולחים,הצטברות של לחות במשך הלילה יכולה גם לגרום לתופעה של עשן לבן.

אל תרוץ סתם למוסך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי

וואו אתם מהירים :-)

רכב: סוזוקי באלנו 2002

ק"מ : 115000

לא חסר כרגע שמן או מים , גם במוסך בדקו. אבל היתה תקופה של כמה חודשים שלא בדקתי ולפני שבוע בדקתי והייתי צריך להוסיף ליטר וחצי של שמן. לפי מה שהבנתי , אבל , זה לא אומר שהיה חסר שמן ברמה כזו שתעשה נזק..נכון ?

ההתנעה עצמה מאוד קלה. רק בעיה של העשן. לפי מה שראיתי העשן לא כחלחל אלא ממש לבן.

כל כמה ק"מ אני מוסיף שמן ..עד שהיתה לי את הבעיה הזו הייתי בודק כל שבוע והיו חודשים שלמים שהייתי כל שבוע בודק והשמן לא היה זז בכלל. המנוע כמעט לא שרף שמן. לכן התחלתי לבדוק פחות , וכפי שכתבתי, לפני שבוע , לאחר איזה 3 חודשים , מיליתי ליטר וחצי. הבעיה אגב , החלה לפני 3 שבועות בערך.

יוסי סופר, תופעת העשן הלבן, היא לא הבעייה, ולא הייתי מתייחס אליה כלל, מה שמדאיג ציינתי באדום ויש לה סיבות ופתרון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...