Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מתאמן די קבוע בחדר כושר. ולאחרונה התחלתי לחשוב האם באמת כל האבקות האלה שמוכרים עוזרות לפיתוח הגוף?

או שאולי פשוט עדיף לאכול כרגיל וזהו זה, בלי כל מיני תוספים, לעשות הכל טבעי .

מה דעתכם?

למי שיש ניסיון אישיי עם זה אשמח לשמוע

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז אני יכול להגיד לך שאבקות חלבון זה טבעי לגמרי ..כשמו כן הוא תוסף מזון , זה בא להשלים לך את החסר אם אתה מתקשה להגיע לזה מאוכל רגיל , זה כמו שתאכל טונה או חזה עוף , אם תפסיק לאכול טונה לא יירדו לך השרירים נכון ? כנ"ל לגבי אבקת חלבון.

ד"א מי שרוצה לשאול הפעם אם יש לי הסמכה אז אני עובר קורס מדריכי חדר כושר במסגרת הצבא ככה שאני לא מדבר סתם :-)

פורסם

טונה זה מקור מצוין, קוטג' עדיף מגבינה לבנה, כל השלושה בסדר גמור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תאכל גבינה לבנה מעורבבת עם טונה. אותו החלבונים רק יותר זול.

ידעתי ששרשור כזה יפתח בקרוב ולכן לא אני פתחתי אותו חיכיתי.

גם אני התחלתי להתאמן לפני פחות מחודש, עד עכשיו אכלתי אחרי אימון חלבונים טבעיים (טונה, קוטג', וכו...)

ובשבוע האחרון כבר נמאס עליי, השמן של הטונה נהייה בלתי נסבל, ואחרי האימון אני חייב למהר הביתה כדי לא לפספס את הזמן שהשריר בונה את עצמו מחדש.

התייעצתי קצת בנושא האבקות ו"השתכנעתי" קניתי היום חבילה והיא צריכה להגיע במהלך השבוע.

ולגבי אלו שאומרים שלאכול טונה וגבינה לבנה זה יותר זול אתם טועים. כי אבקה הרבה יותר זולה עם מחיר ממוצע של 5 ש"ח למנה אני לא חושב שטונה וקוטג' יכול להתחרות בזה.

אבל שלא תטעה זוהי לא אבקת קסם, היא עושה בידיוק את העבודה של הטונה והקוטג' רק בצורה של אבקה, היא לא משיגה תוצאות טובות בהרבה מזה של חלבון טבעי.

זהו תעשה את השיקול שלך אם תרצה פרטים מאיפה קניתי ואיזה אבקה בידיוק בכיף בה"פ

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

לא יקרה כלום גם אם תאכל שעה-שעה וחצי אחרי האימון

כמתאמן אנאירובי במצב אופטימלי - ביממהאתה אמור לספק לגוף 1.8-2 גרם חלבון לכל קילו גוף (כלל החלבונים נחשבים)

אם אתה לא מצליח להגיע לכאלו כמויות - שקול שימוש בתוספי מזון

הגורם הכי מכריע אם תתפתח בכלל בחדר כושר הוא סך כל הקלוריות שאתה אוכל ביממה

אם הכמות היא פחות מכמה מאות קלוריות ממה שהגוף צורך ביממה אתה לא תגדל (או שתגדל לאט מ-א-ו-ד)

אם תהיה בגרעון אתה תרזה ולא משנה מה תעשה מבחינת חלבונים\אימונים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מחזק את זה שמעליי.

ישנם 3 מצבים:

*מאזן חיובי

*מאזן שלילי

*מאזן ניטרלי.

בקצרה:לכל אדם יש כמות קלוריות מסוימת שהוא שורף במצב מנוחה בקצרה bmr .

לדוגמא נקח אדם שה bmr שלו הוא 1800 קלוריות ביום.

אם יצרוך ביום כ 2300 קלוריות הוא יהיה במאזן חיובי-כלומר יעלה במשקל+במסת השריר.

אם יצרוך כ 1300 קלוריות ביום הוא יהיה במאזן שלילי-כלומר ירד במשקל-ובמצב לא זהיר ישרוף גם שריר.

אם יצרוך 1800 בדיוק ביום הוא יהיה במצב ניטרלי ויעמוד במקום מבחינת התקדמות.

אבקת החלבון היא אינה שייק קסמים שכל מי שישתה אותו יהיה גדול וחזק.

כמו שאדם שישתמש בסטרואידים אנבוליים ולא יתאמן, ויהיה עם תזונה מתאימה למטרותיו ונתוניו הפיזיים לא יגדל.-חשוב לציין שתוכנית אימונים שמתאימה לאחד לא תתאים לאחר כנ''ל לגבי תזונה.

לכל אדם יש מטרה בחדר כושר בגדול רוב האנשים רוצים מסה,וחלקם מעונינים לחטב את השומנים המיותרים.

בשלב הזה אימון טוב ככל שיהיה יתרום כ 40 אחוז מההתקדמות של המתאמן.

השלב החשוב ביותר הוא התזונה,חלוקה נכונה של פחמימות\חלבונים\שומנים,לצורך השגת המטרה.

פורסם

בזמנו כשהתאמנתי רכשתי לעצמי שק של "סריוס מאס", תוך חודש העלתי 6 קילו של שרירים, מה שהיה לוקח לי שלושה חודשים עם טונה וקוטג'.

אגב, זה גם יוצא יותר זול והרבה יותר נוח.

כבר שנה שחוץ מאת המזלג לפה והשלט אני לא דוחק ומרים שום דבר והופה, עדיין לא נהייתי מתדלדל.

אם כי רזיתי ומסת השריר ירדה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

היתרון האבקות הוא טעם (בהנחה שהאבקה טעימה), מחיר (ביחס לכמות החלבון שמקבלים לשקל) ויתרון נוסף - קל יותר לדחוף לגוף קלוריות טובות (למי שיש בעייה לאכול ולעלות במשקל).

ממליץ על ערבוב האבקות עם חלב ולא עם מים (הרבה יותר טעים וגם החלב עצמו מכיל חלבונים).

פורסם
לא יקרה כלום גם אם תאכל שעה-שעה וחצי אחרי האימון

לא מדויק.לא יקרה שום נזק- זה נכון, אך הוכח מדעית שיכולת ספיגת החלבון בגוף, והצורך שלו לפרק חלבון בצורה הכי יעילה מתרחש עד כשלושת רבעי השעה מסיום הפעילות. אי צריכת חלבון מעבר לשלוש שעות אחר האימון עלול לגרום לתוצאה מאוד לא סימפטית של פירוק השריר. חפש מידע לגבי anabolic window (ההסבר המדעי, לא להתבלבל עם תוסף המזון הנושא את השם הנ"ל) בכדי לקבל הסבר עמוק יותר.

פורסם

מחזק את הבחור שמעליי.

ד"א מי שרוצה לשאול הפעם אם יש לי הסמכה אז אני עובר קורס מדריכי חדר כושר במסגרת הצבא ככה שאני לא מדבר סתם :-)

כמה שעות אקדמיות של תזונה לומדים בקורס הזה, וכמה שעות אקדמיות בכלל הקורס כולו כולל, אם יורשה לי לשאול ?

כי לי נדמה שזה הקורס הזה שאין לו שום חשיבות באזרחות, זה שעם התעודה שלו לא ניתן חוקית לעבוד בשום חדר כושר שלא שייך לצבא, כן ?

אנחנו מדברים על אותו קורס, נכון ? רק כדי שהדברים יהיו ברורים...

אגב, ו-ב-מ-ק-רה, יצא לי להכיר את גיל גרנות המפורסם דרך תחום אחר בכלל, כך שכל טיעון שיועלה על ידך מעכשיו יעבור אישית דרכו :wink:

-------------------------------------------------------------------------------------------

ולענייננו:

בגדול (וזו הכללה כרגע), אין בתוספי התזונה משהו שלא קיים במזון.

יש שטוענים כי החלבון שלהם נספג במהירות גדולה יותר או ביעילות רבה יותר, יש מחקרים שתומכים בכך ויש כאלו שלא.

אם אתה במאזן קלורי חיובי ומספק צריכת חלבון הולמת לגוף שנתמכת באימון אפקטיבי - אתה תראה גדילה במסת השריר עם אבקות ובלי אבקות.

המשפט הזה עובד גם הפוך - מאזן קלורי שלילי לא יניב גדילה, וכמו כן תזונה הולמת אך אימון קליל מדי גם לא יניב תוצאות.

בינינו - רוב האנשים לא מתאמנים מספיק "חזק" (מבחינת עומס יסף, פיצוי יסף, התאוששות וכו') בשביל להצדיק תוספי תזונה כלשהם.

כל מה שאנשים משיגים באמצעות התוספים האלו, ניתן גם להשיג דרך אכילה נכונה, ברוב המקרים שאינם מקרים קיצוניים "לכאן" או "לשם".

אתה רוצה לקנות אבקות חלבון בשביל להרגיש שאתה מתאמן ומצדיק את ההשקעה ?

קח באותו סכום אימון אישי רק של בניית תוכנית פעם בחודש עם מאמן אישי איכותי,

ופעם בחצי שנה תוכנית תזונה אצל תזונאי ספורט, לדעתי האישית ומנסיוני אתה תשיג הרבה יותר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
לא מדויק.לא יקרה שום נזק- זה נכון, אך הוכח מדעית שיכולת ספיגת החלבון בגוף, והצורך שלו לפרק חלבון בצורה הכי יעילה מתרחש עד כשלושת רבעי השעה מסיום הפעילות. אי צריכת חלבון מעבר לשלוש שעות אחר האימון עלול לגרום לתוצאה מאוד לא סימפטית של פירוק השריר. חפש מידע לגבי anabolic window

אז זהוא שהחלון האנבולי הזה הוא מיתוס בפני עצמו(ומדהים שעדיין מלמדים את זה בהסמכות)

הסינטוז חלבון נמשך גם 48 שעות

לא תהיה לך שום האטה בפיתוח הגוף ושלא נדבר על פירוק שריר אם לא תאכל חלבון גם שעתיים אחרי האימון

לגבי פירוק שריר - הוכך שגם אחרי צום ממושך לא מתחיל פירוק שריר אז בטח שלא אחרי 3 שעות של מחסור בחלבון אחרי אימון לא יהיה פירוק שריר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתם יכולים לתת פרוט לגבי הכמות קלוריות שבנאדם מתאמן במשקל של 60 קילו צריך לצרוך..?

לא הבנתי פשוט את החישוב אז אני אשמח אם תעשו אותו בשבילי =]

• תוכן חדש...