Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצאה תקנה חדשה ממשרד התחבורה שמי שמוציא 21 נפשי והשתחרר על נפשי , לאחר מכן הצבא שולח מידע למכון לבטיחות בדרכים ומזמנים אותכם למבחני שפיות , כמובן שאז אתם תרצו להוכיח שאתם "שפויים" ותנסו לעבור את המבחנים בהצלחה ואז במקרה הטוב שעברתם את המבחנים שאתם "נורמאלים" תקבלו זימון מהצבא שאתם כשירים שוב לשירות צבאי +מילואים , זה תופס למי שהשתחרר בשנים האחרונות ועל מי שחושב על זה בעתיד , וכל זה נועד למנוע את תופעה הזאת .

ראיתי את זה היום במשרד הרישוי .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שזכור לי החוק הזה כבר יותר משנה

נועד לעצור את תופעת ההשתמטות

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני מכיר באופן אישי לפחות מקרה אחד שבו אדם השתחרר מהצבא על סעיף נפשי, וזה היה הכל חוץ מבלוף.

הבחור מחזיק ברישיון נהיגה, ובחיי היומיום הוא נורמטיבי לחלוטין. הוא אינו נוטל תרופות כלשהן ואינו נחשב לחריג בכל צורה שלא תהיה. מה שכן - עם הצבא הוא לא הצליח להסתדר.

רק כדי לסבר את האוזן, הוא לא החליט יום לאחר הגיוס להשתחרר. למעשה, הוא שירת יותר מחצי שירות.

מאז שהשתחרר מהצבא, חלפו להן כבר מספר שנים וכיום הוא נמצא בשלב אחר בחייו.

לפני כחודשיים הוא קיבל זימון לבדיקות האלה. החוצפה הראשונה היא שהיה עליו לשלם כמעט 600 ש"ח (!!) כדי שבכלל יסכימו לבדוק אותו. מעבר לכך, ממה שהוא סיפר לי לאחר מכן, עולה כי מדובר בשאלות הזויות לחלוטין, שצריך להיות פסיכי אמיתי כדי ליפול בהן ("האם היית על הירח?" "האם העיגול הוא מרובע?").

ואם לא די בזאת, עכשיו מגיעה גם חוצפה מס' 2: רוצה רישיון? תחזור לצבא. כאילו שאם אדם כלשהו (ולאו דווקא אותו בחור שעליו אני מדבר) רוצה לפגוע בעצמו או בסובבים אותו, אין לו דרכים לעשות זאת חוץ מלהשתמש ברכב כנשק.

אוי ואבוי לאותה מדינה שנוקטת בכאלה צעדים.

ולמי שחושב שאני בעד השתמטות, רק רציתי להזכיר שעשיתי שירות צבאי מלא, קורס על חשבון זמני הפרטי לפני הצבא, ושלפני שבוע סיימתי שירות מילואים של 48 יום באישור אלוף. אז בבקשה, תחשבו טוב טוב לפני שאתם כותבים תשובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הבעיותיות מבחינת הצבא היא שזה מערכת כל כך גדולה שאי אפשר כמעט לא לעשות הכללות לגבי מקרים כאלה.

כמו שאני ועוד רבים שהיו בצבא יודעים כל אחד, גם בדרגים הגבוהים, הוא בסך הכל בורג במערכת ענקית.

פורסם
אני מכיר באופן אישי לפחות מקרה אחד שבו אדם השתחרר מהצבא על סעיף נפשי, וזה היה הכל חוץ מבלוף.

הבחור מחזיק ברישיון נהיגה, ובחיי היומיום הוא נורמטיבי לחלוטין. הוא אינו נוטל תרופות כלשהן ואינו נחשב לחריג בכל צורה שלא תהיה.

כן גם אני מכיר אחד כזה והוא מחזיק ברישיון נהיגה.

החוק הזה די ישן לא?

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

אכן, ידיד טוב שלי מתקופת הצבא היה פרנואיד על אמת ואחוז אובססיה אדירה לנושא הנאצים.

הוא היה בעל פרופיל נפשי חמור מאד (אחד לפני הכי חמור ...) אבל פרט לנושא זה הוא תפקד ככל האדם בכל הימים שאינם סמוכים ליום השואה.

הוא שירת שירות כמעט מלא, והשתחרר כי הבן אדם באמת קוקו שאני לא בטוח שכדאי לתת לו נשק.

לעומת זאת, אני לא רואה מגבלה שינהג באוטו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
פרנואיד על אמת ואחוז אובססיה אדירה לנושא הנאצים...

... אני לא רואה מגבלה שינהג באוטו.

אלא אם כן מדובר על רכב גרמני :shock::twisted::arrow:.

או שיראה ברחוב כלב רועים גרמני.

או שיאכל שניצל ווינאי.

או שירצה לשלוח מייל, שטרודל הוא דיי מלחיץ, כשחושבים על זה.

או לראות את ההופעה הבאה של האפיפיור.

או לראות את 3 הסרטים הראשונים של אינדיאנה ג'ונס.

או להפליץ במקלחת (למי שלא הבין, "תאי גזים").

החוק הזה במקום לדעתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא רואה בעייה עם החוק הזה לגבי מי ששוחרר עם פרופיל 24 כי הוא מוגדר זמני ואם המצב הרפואי שגרם לו חלף אין שום סיבה שלא יחזור לשרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בן אדם שלא רוצה לשרת לא ישרת,אם זה לפגוע בעצמו בשביל להוציא גימלים- ועם זה עריקויות.

אז הוא יקבל את הרשיון שלו,יקבל זימון לצבא... הכל טוב ויפה.

יהיה עריק כמה חודשים ישב בכלא ויצא על אי התאמה ...

כבר נמאס לחפור על הנושא הזה, מי שנהנה מהצבא ומלעשות מילואים שיהנה.

אני לא נהנה בצבא,אבל אני עדיין עושה - מי שרוצה וטוב לו שיעשה,מי שלא ימצא בכל מקרה את הדרך לתרום באופן מינימאלי.

אני דווקא נגד גיוס בכח, סתם בזבוז של משכורת צבאית וסתם בזבוז של מקום בכלא ומענקי שחרור.

פורסם

אלעד אין ספק שהרעיון לכשעצמו מעניין ונשמע צודק והגיוני. בהמשך לדברים שהעלת כנראה (שכמו במקרים אחרים) הביצוע לא מוצלח והוא פוגע במי שהוא לא אמור לפגוע.

למרות שאני אוהב את הרעיון אני יכול למצוא בו שני פגמים מהותיים:

1. פגיעה במי שלא אמור לפגוע (כמו שאלעד ציין).
  2. הכנסת כל הבררה שמימלא לא רוצים לשרת לצבא (כמו שציין מקסים). אוליי פעם זה היה שונה אבל היום, בדיוק כמו שציין מקסים, הם לא עושים כלום, רק מפריעים, גורמים נזק, מביאים עצבים ומבזבזים את כספי משלם המיסים.

פתרון אפשרי הוא שאולי במקום להעניש את המשתמטים בצורה אקטיבית פשוט יתגמלו באופן משמעותי את המשרתים. כמוכן שגם כאן הביצוע צריך להיות חכם כדי לא לגרום שוב לאותם החברה המזיקים להתגייס.

פורסם

אביב, בשביל אנשים כאלה קיימת "אי התאמה", כלומר גם לא פרופיל נפשי עם מבחן שיכול להחזיר אותם... טוב, לא יודע מה טוב בזה, כי זה לרוב אנשים שמקומם לא בכביש, אלא בצ'כונה שלהם ועדיף שלא ייצאו משם.

טוב, חשבתי לכתוב איזה חוק טוב זה, אבל תוך כדי הבנתי עד כמה הרעיון הזה דפוק. נכון, צריך לנסות לצמצם את תופעת המשתמטים, אבל בדרכים אחרות, צריך לעודד אנשים לשרת בצה"ל/מ"י/ש"ל בכך שנותנים להם תגמולים כאלה או אחרים, או להעדיף אנשים ששירתו שירות מלא בקבלה לעבודה נחשקת/מוסדות השכלה גבוהה, ולא עם חוק ה"מועדפת" הדבילי של היום.

ואם כבר משתמטים, אז תזכרו שחייל טוב לא חייב להיות נהג טוב, ולהיפך. כבר קרו מקרים שקצינים קרביים עשו תאונות קטלניות עם רכב צבאי בדרך למבצע, ויש מלא אנשים שצבא זה לא בדיוק הקטע שלהם, ולא קיבלו נקודה אחת כל החיים.

בכל מקרה, גם אם תחזירו את אותו המשתמט לצבא, הוא ימשיך לעשות צרות ולבזבז את כספי משלם המיסים עד שייצא בחזרה. ואז שוב פעם יעשה את ה-IDIOTENTEST, ושוב פעם יגוייס וחוזר חלילה. או שיגייסו פסיכי אמיתי שייקבל נשק ובהתקף מאניה ישלח כמה מחבריו ומפקדיו למועדון השיש, וזה בדיוק הסיבה שכל כך קל לקבל פרופיל 21 נפשי, כי בצה"ל מעדיפים לשחרר עשרה מתחזים מלגייס חולה נפש אמיתי אחד.

בקיצור, חוק דפוק.

נ.ב. לפני שמתקיפים אותי, שירתתי שירות חובה מלא, חודש קבע, ועושה מילואים קבוע (יש לי אפילו תעודת משרת מילואים פעיל שמקנה לי זכות לחדש רישיון נהיגה ב-10 שקלים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1. זה קיים כבר מעל 7 שנים לפחות

2. המבחן לא כזה קשה, 900 שאלות בסגנון של "כולם רוצים להרוג אותי"

והנה

יש לי רישיון , אני תקין לחלוטין, והצבא לא דיבר איתי מאז שהתראנו לאחרונה ב 2002.

• תוכן חדש...