Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במבחן האישיות הרב שלבי של אוניברסיטת מינסוטה או בקיצור MMPI-2

בלי קשר לצבא , מי שעושה רשיון למונית חייב לעבור גירסה אכזרית יותר עם 800+ שאלות במקום ה 560 ברגיל.

הוא מבחן אישיות בפסיכולוגיה קלינית. המבחן פותח בשנות ה-40 של המאה ה-20, על פי קריטריון אמפירי. השאלון נועד לגלות פסיכופתולוגיות או הפרעות בולטות בהתנהגות.השאלון כולל 550 משפטים שעליהם יש להשיב: "נכון", "לא נכון", "איני יודע". פריטי המבחן מתחלקים ל-10 קטגוריות שפותחו על פי קריטריון אמפירי, כך שנוצרים סולמות קליניים, שמונה מתוכם מתמקדים בהפרעות אישיות, אחד הינו סולם מוחצנות/מופנמות ואחד סולם גבריות/נשיות. כמו כן המבחן כולל סולמות תוקף, המסייעים לעמוד על יחסו של הנבדק למבחן: סולם השקר, סולם השכיחות וסולם התיקון.

עוד פרטים:

-Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI). משתמשים בו בסביבות קליניות ועבור מחקר על אישיות ופסיכופתולוגיה. הוא מורכב מפריטים ששואלים על מערך רחב של התנהגויות, מחשבות, ורגשות. האדם שעושה את המבחן מתבקש לקרוא כל פריט ולסמן "נכון" או "לא נכון", תלוי בהאם הוא מתאר אותו. המשמעות והמטרה של רוב הפריטים אינם ברורים: אלה שעושים את המבחן צריכים להגיב לפריטים כמו: "אני לעיתים קרובות מרגיש שאני מרחף באוויר", או "אני בדרך כלל מרגיש בסדר". המבחן פותח במקור על ידי מתן של מאות שאלות מבחן אפשריות למדגמים מאד גדולים של אנשים מכל המגזרים בחברה. חלק מהאנשים היו חולים פסיכיאטריים שהשתנו באבחון שלהם. אחרים כללו אסירים, סטודנטים, ועקרות בית. אז, הפסיכולוגים שפיתחו את ה-MMPI השתמשו בסטטיסטיקה כדי לזהות את השאלות שהיו הטובות ביותר כדי להבדיל בין הקבוצות המגוונות. פריט נחשב לטוב אם קבוצה מסוימת, כמו פציינטים מדוכאים, נטו לענות עליו בצורה אחת, בעוד שנשאלים אחרים נתנו תשובה שונה. התוצאות הסופיות היו מערכת של פריטים, או סולמות, שנטו לענות עליהם בצורה מסוימת על ידי קבוצת אנשים מסוימת. ה-MMPI מניב ציונים לסולמות שמודדים עשרה מימדים של אישיות או פסיכופתולוגיה. אלה מפורטים בטבלה 2-1. קטגוריות אלה תוקפו אל מול שיפוטים אבחוניים שעלו מראיונות פסיכיאטריים ומבחנים אחרים.

אינספור מחקרים השתמשו ב-MMPI ומצאו שהוא בעל מהימנות ותוקף מצוינים. הציונים בסולמות ה-MMPI הם יחסים יציבים לאורך תקופות זמן ארוכות. מעבר לכך, התוצאות של ה-MMPI שניתן למתבגרים ובוגרים צעירים יכול לנבא למי יש יותר סיכויים לפתח הפרעה פסיכוטית עשר עד שתים עשרה שנים מאוחר יותר, באמצע הבגרות. אבל, כל מבחן פסיכולוגי שהוא יכול להיחשף למגוון עיוותים, וה-MMPI אינו יוצא דופן. אדם יכול לשקר או פשוט להיות חמקני. חלק מהאנשים מנסים לשים את עצמם באור החברתי הטוב ביותר האפשרי. אנשים יכולים לעשות את הדברים הללו במכוון או שלא במכוון. אבל, ה-MMPI מכיל ארבעה סולמות "תוקף" שמעוצבים להתריע למאבחן על עיוותים כאלה. כך, אם אדם הגיב "נכון" לפריטים הבאים: "אני לעולם לא משקר", ו"אני קורא כתבות מערכת בעיתון כל יום", זה יכול להיות הגיוני לשער שמבצע המבחן מנסה להציג את עצמו בצורה הטובה ביותר שהוא יכול – מאחר וזה נדיר שאדם אף פעם לא משקר וקורא כתבות מערכת באופן יומי. שים לב שהשיפוטים הללו לגבי רציות חברתית ושקר אינם חסינים לחלוטין. אלא הם "הניחושים הטובים ביותר". רוב (אבל לא כל) האנשים שמגיבים בחיוב לפריטים הנ"ל, בחוכמה או שלא בחוכמה, ינסו לשפר את התדמית שלהם. אבל, ככל הידוע לנו יכול להיות מאד שיש אנשים שקוראים כל מאמר מערכת כל יום ושאף פעם לא משקרים!

התוצאות של ה-MMPI מתועדות בצורה של פרופיל (תמונה 2-2A, עמ' 43). הפרופיל אומר לקלינאי יותר מאשר מה שהציונים עצמם היו אומרים. על ידי השימוש בספר ההסבר של הפרופילים של ה-MMPI, הקלינאי יכול להשוות את הפרופיל של אדם מסוים עם פרופילים דומים שהושגו מאנשים שעליהם ידוע הרבה מידע (תמונה 2-2B, עמ' 43). כמובן, שהערכת האישיות הסופית היא יותר מאשר סכום ציוני ה-MMPI של אדם. תוצאות ה-MMPI מפורשות בשילוב עם מקורות אחרים של מידע, במטרה לציין עקביות וליישב חוסר עקביות.

ה-MMPI הוא בן יותר מחמישים שנה. זמנים משתנים. שפה משתנה. ומבחנים צריכים להשתנות כדי להתאים לנסיבות חדשות ודרכים חדשות של תיאור אנשים. הגרסא העדכנית ביותר של המבחן, ה- MMPI-2, עוצב לעשות בדיוק את זה. הוא הפך את השפה ליותר מודרנית, שינה פסוקיות כמו "בטן חומצית" ל"בטן עצבנית". והוא מנסה להעריך עניינים פסיכולוגיים מודרניים, כמו רגישות להתמכרות לסמים והפרעות אכילה, כמו גם הסתגלות דלה לעבודה.

דעות בנוגע ל-MMPI-2 הן חלוקות. הרבה קלינאים מעריכים את המודרניזציה, כמו גם את העובדה שהוא עבר סטנדרטיזציה על מדגם גדול יותר ומייצג יותר מאשר ה-MMPI. אבל אחרים מעדיפים להשתמש בגרסא המקורית בגלל העובדה הפשוטה שהקלינאי מכיר יותר את המבחן המקורי. לבסוף, ישנם חלק מהקלינאים שלא מעדיפים אף גרסא של המבחן. השקפה זו מבוססת על דאגות שיש יותר מדי חפיפה בסולמות ושמדגם הנורמה אינו הולם. כמו כן, התוקף הבין-תרבותי של המבחן לא בוסס. בעוד זה נכון שהמבחן נמצא בעיקר בשימוש בארצות הברית, מאמצים לבחון את השימושיות שלו בתרבויות אחרות נמצאים בדרך

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב מאוד.

אי אפשר להיות אוכלי חינם ולהנות מכל העולמות.

:mm_yeah:

אני מכיר באופן אישי לפחות מקרה אחד שבו אדם השתחרר מהצבא על סעיף נפשי, וזה היה הכל חוץ מבלוף.

הבחור מחזיק ברישיון נהיגה, ובחיי היומיום הוא נורמטיבי לחלוטין. הוא אינו נוטל תרופות כלשהן ואינו נחשב לחריג בכל צורה שלא תהיה. מה שכן - עם הצבא הוא לא הצליח להסתדר.

רק כדי לסבר את האוזן, הוא לא החליט יום לאחר הגיוס להשתחרר. למעשה, הוא שירת יותר מחצי שירות.

מאז שהשתחרר מהצבא, חלפו להן כבר מספר שנים וכיום הוא נמצא בשלב אחר בחייו.

לפני כחודשיים הוא קיבל זימון לבדיקות האלה. החוצפה הראשונה היא שהיה עליו לשלם כמעט 600 ש"ח (!!) כדי שבכלל יסכימו לבדוק אותו.

אוי ואבוי לאותה מדינה שנוקטת בכאלה צעדים.

אלעד, החוצפה היא של הבחור, ממש לא של המדינה,

אם הוא נורמטיבי לחלוטין ולא נחשב חריג כפי שאתה מציין,

הוא היה צריך לסיים שירות צבאי מלא ללא הנחות בכלל.

מה זה לא הסתדר עם הצבא ? זה שטויות של ילדים קטנים.

אם היו מקבלים הרבה כסף מהצבא בשירות סדיר פתאום אף אחד לא היה משתמט, אני אומר לך את זה בוודאות.

אוי ואבוי למדינה שלנו שאלו אזרחיה...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

טוב, ממש לא רציתי להתערב כאן בויכוח הזה, אבל לא כולם מתאימים לצבא ואין כאן עניין של ילדים קטנים.

הצבא היא מערכת היררכית שבה הרבה מאוד פעמים רומסים את הזכויות של החיילים וגורמים להם לטראומות פסיכולוגיות קשות, כמו כל סוג אחר של התעללות.

אני לא אומר שבכולם מתעללים, אבל לא חסרים סיפורי זוועה שמראים את הצורה שבה מפקדים מסוימים מתייחסים לפקודים שלהם.

לא אבוי למדינה עם אזרחים שלא מסתדרים שם, אלא אבוי למדינה שלא מצליחה להבין את הנזק הפסיכולוגי הכבד שעושים לאזרחים שלה על ידי התעללות ומחייה בתנאים לא אנושיים, עם תירוץ של "ביטחון".

אין סיבה להתעלל במישהו שהוא פקיד או מישהו שצריך לחזור כל יום הביתה מסיבות כלכליות, אבל בדיוק את זה עושים.

מי שלא עושה כי הוא לא רוצה, שייזדיין ושיאבד את הזכויות שלו.

אבל מי שניסה (באמת ניסה!) והמבנה הפסיכולוגי שלו לא מאפשר לו להיות בצבא כי הוא בן אדם חושב מדי או בגלל בעיות אחרות, שלא יגעו בו.

פורסם

ידידי הצעיר,

ברור שלא כולם מתאימים לצבא,

אבל צויין שהבחורצ'יק הוא נורמטיבי ולא חריג - לכן אחד כזה מתאים ולא רק זה, אלא אפילו הייתי שם אותו לוחם.

לגבי נושא ההתעללויות שאתה מדבר, מה זאת התעללות?

זה יכול לקרות בכל מקום,

אבל מכיוון שהצבא הוא הגוף הכי גדול בארץ ומתמודד עם הרבה אתגרים קשים זה יכול לקרות אולי יותר.

מעבר לכך זה רק מחשל אותך ובונה לך עמוד שדרה יותר חזק הדברים האלה.

ומה זה מחייה בתנאים לא אנושיים ? מה רצית מלון 5 כוכבים ?

קצת תנאי שדה לא יהרגו אף אחד.

ועוד משהו, "ביטחון" זה ממש ממש לא תירוץ כשמדובר במדינת ישראל,

אתה אולי שכחת אבל שוב, אנחנו מדינה שמוקפת בטרור ובמדינות ערב שרוצות למחוק אותך מהמפה ויפה שעה אחת קודם.

אם לא נהיה הכי חזקים שיש מבחינת הצבא אנחנו לא נתקיים.

את השורה האחרונה שלך לא הבנתי בכלל,

מה זאת אומרת בן אדם שהוא חושב מידי, אז לצבא אסור לגעת בו ?

DS 7 CROSSBACK 2019

פורסם

לירן, אתה מדבר כאילו אתה מכיר את המקרה על בוריו.

האם אתה חושב שהיתה הצדקה להשאיר את הבחור בשירות גם במחיר של פגיעה עצמית?

מה שקרה זה דבר מאוד פשוט: הוא בכלל לא העלה על דעתו את האפשרות להשתחרר. הבעיה היא שהוא הגיע למצב שבו הוא לא היה יכול לשאת את המצב שבו הוא היה, ופשוט ניסה לפגוע בעצמו, לא משנה כרגע באיזו דרך.

אם לא החברים שלו שתפסו אותו בזמן, הוא היום לא היה איתנו.

לאחר שהוא השתחרר מהטיפול הרפואי שאותו קיבל בעקבות אותו ניסיון התאבדות, הוא זומן לוועדה רפואית, ולאחר שהפסיכיאטר הצבאי בדק אותו, הוחלט על שחרורו. כן, אני יודע שאתה אולי מופתע לקרוא את זה, אבל הוא ממש לא יזם את המהלך הזה. מבחינתו, הוא היה כבר מוכן לעשות מעשה ולסיים עם החיים בדרך הכי טוטאלית שאפשר.

החיים הם לא שחור ולבן. יש הרבה גווני אפור. אני חושב שהדברים של פרנקוס מבטאים את זה בדרך הכי טובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תסלח לי, אבל בן-אדם שניסה להתאבד הוא ממש לא נורמטיבי.

אם הוא ניסה להתאבד והחברים שלך הצילו אותו ברגע האחרון, הייתי שם אותו בשער מנשה באישפוז.

DS 7 CROSSBACK 2019

פורסם

תסלח לי אתה, אבל אין לך ממש זכות לשפוט אותו לפני שהיית במצבו.

כמו שאמרתי: לי אישית אין בעיה עם המערכת הצבאית, ולפי דבריך אני מבין שגם לך לא.

זה סבבה לגמרי, והלוואי שכולם היו כאלה. הבעיה היא שיש כאלה שכמה שהם לא מנסים, זה פשוט לא הולך להם, ולעומתם יש כאלה שפשוט לא מנסים, אלא מראש מצהירים שצבא זה לא בשבילם ומשתמטים בדרכים שונות.

עם הסוג הראשון אין לי בעיה: ניסית באמת ולא הצלחת? תפדל, צא לך לאזרחות, לך תעבוד, שלם מסים ותהיה חלק מכוח העבודה היצרני במדינה. עם הסוג השני אני לא מסכים בשום אופן, ומבחינתי המדינה מוזמנת להיכנס באמ-אמא שלהם.

הבעיה היא שבלהט המלחמה במשתמטים, המדינה גם רומסת את אלה שהיתה להם בעיה אמיתית (ותסכים איתי שמישהו שהעביר כבר יותר ממחצית שירותו הצבאי לפני שהשתחרר הוא כנראה באמת מישהו שסובל מבעיה אמיתית במערכת הצבאית).

פתח קצת את האופקים. מי יודע, אולי תראה גם דברים שימצאו חן בעיניך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני מכיר באופן אישי לפחות מקרה אחד שבו אדם השתחרר מהצבא על סעיף נפשי, וזה היה הכל חוץ מבלוף.

...

מאז שהשתחרר מהצבא, חלפו להן כבר מספר שנים וכיום הוא נמצא בשלב אחר בחייו.

לפני כחודשיים הוא קיבל זימון לבדיקות האלה.

...

עכשיו מגיעה גם חוצפה מס' 2: רוצה רישיון? תחזור לצבא. כאילו שאם אדם כלשהו (ולאו דווקא אותו בחור שעליו אני מדבר) רוצה לפגוע בעצמו או בסובבים אותו, אין לו דרכים לעשות זאת חוץ מלהשתמש ברכב כנשק.

אוי ואבוי לאותה מדינה שנוקטת בכאלה צעדים.

ולמי שחושב שאני בעד השתמטות, רק רציתי להזכיר שעשיתי שירות צבאי מלא, קורס על חשבון זמני הפרטי לפני הצבא, ושלפני שבוע סיימתי שירות מילואים של 48 יום באישור אלוף. אז בבקשה, תחשבו טוב טוב לפני שאתם כותבים תשובה.

I call bullshit.

קשה לי מאוד להאמין לסיפור הזה.

ספציפית לחלק של "רוצה רשיון? תחזור לצבא". (שאר הסיפור סטנדרטי וידוע)

אני מציע שתבדוק את הסיפור שוב ואל תאמין לכל מה שמספרים לך.

ואני מדבר מבחינת הצרכים של הצבא.

אין לצבא שום רצון לגייס מחדש בכפייה אנשים בני 25+ שבפעם הקודמת שהיו בצבא זה נגמר בקב"ן.

זה לא יתרום לצבא שום דבר, כי ברור שיקרה אחד מהדברים הבאים:

1. הבנאדם יגיע ויעשה מינימום הכרחי כדי לא להגיע לכלא הצבאי בלי שום מוטיבציה.

2. תוך חודש הבנאדם שוב יישבר ויגיע עוד פעם לקב"ן. התוצאה: הרבה עלויות ובלבול מוח לצבא.

3. הבנאדם (כבר לא מדובר בילד בן 18 שלא יודע את זכויותיו ועושה כל מה שאומרים לו) יגיע מצוייד בעו"ד ויילחם במערכת ככל יכולתו. אפילו אם זה לא יעזור לו, זה יגרום עלויות נוספות לצבא.

בנוסף, אין קשר חד-חד-ערכי בין היכולת הרפואית (לרבות נפשית) לשרת בצבא והיכולת לנהוג ברכב.

בתחום הרפואי-פיזי למשל, נכה משותק-רגליים יכול לנהוג (ע"י עזרים) אבל פטור משירות צבאי.

גם בתחום הנפשי בהחלט קיימים מצבים בהם אדם לא כשיר לשירות צבאי אבל מסוגל לנהוג בלי לסכן את עצמו ואת הסביבה.

וזה המבחן היחיד שרלוונטי - כשירות לנהיגה ללא סיכון עצמי וסביבתי.

ולכל מי שמציע לשלול רשיון נהיגה כעונש לכל מי שלא כשיר לשירות צבאי (למרות שזו לא עבירה להיות לא כשיר לשירות ואי אפשר להעניש בלי עבירה, אבל ניחא) - זה מדרון חלקלק מאוד.

למה לא לשלול רשיון לחודשיים למי שנתפס מנסה לעבור במסלול הירוק במכס עם 5 פקטים של סיגריות במקום 2?

למה לא לשלול רשיון למי שהעלים מס?

למי שנתפס מעשן ג'וינט בגינה שלו?

למי שגנב מסטיק מהמכולת?

למי שלא אסף את הקקי של הכלב שלו?

למי שהרעיש בין 2 ל4?

למי שהוריד סרטים מוגנים בזכויות יוצרים מהאינטרנט?

אם אתם בעד לשלול רשיון נהיגה על כל עבירה (חלק מהרשימה הנ"ל אינן עבירות פליליות בכלל) אז אין לי מה להתווכח.

אבל אם התגובה היא "מה קשור בכלל רשיון נהיגה לקקי של כלב?" אז אותה התגובה צריכה להיות גם לגבי הצבא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

wil , לדעתי חלק מהדוגמאות שלך קצת מפספסות ( אני בעד שמי שנתפס על שימוש בסמים לא יהיה על הכביש ).

מי שלא כשיר נפשית לשירות צבאי , לא צריך לנהוג בכביש.

מי שהיו לו אי אלו בעיות בצבא וקיבל פטור "נורמלי" השתחרר על "אי התאמה", והצבא מקפיד שגם אלו שהשתחררו עם בעיות הנוגעות לשירות הצבאי מבחינה "מנטלית" אך לא אובחנו כבעלי הפרעה או מחלת נפש כלשהיא ישתחררו על "אי התאמה".

אני אומר לך את זה בתור אחד שהתגייס עם פרופיל 97 והפרופיל הורד לו ל 21 "אי התאמה" על סעיף שהוא סוג של בעיה מנטלית עם המסגרת הצבאית ( לא הסכמתי להצטרף לחיל שלא הייתי מעוניין להיות בו וסירבתי לעסוק בכל פעילות צבאית עד קבלת השיבוץ אותו אני רוצה ), הצבא אמר לי בגדול שהוא לא רוצה להתעסק עם טיפוסים כמוני - אבל לא סבלתי משום הפרעה נפשית.

אנשים כמוני , שהשתחררו מהצבא עקב בעיות שונות ומשונות יכולים לנהוג ולנהוג מעולה בכביש ואין צורך להטיל עליהם מגבלות כלשהן , אך על מי שהשתחרר על סעיף נפשי - לדעתי כן.

לפרוטוקול ולמשוחררים על "אי התאמה" - אני חידשתי רשיון אתמול ללא שום בעיה.

פורסם

מסכים עם חיים הכט (WIL).

לא צריך להיות קשר בין הדברים.

בדיוק לפני יומיים דיברתי עם ידידה ואפילו הגענו לצעקות על הנושא של הקשר בין זכאות למעונות באוניברסיטת חיפה לבין שירות צבאי.

אני חושב שזה ממש לא צריך להיות קשור ושזה פשוט לא רלוונטי לזכאות, והיא טוענת שכולם צריכים לעשות צבא, ואם לא, הם לא יכולים ללמוד.

זה פשוט בולשיט.

אין הרבה מדינות בעולם שמתעסקות כל כך הרבה עם צבא ושבהן עשיית צבא היא משהו שמעסיק את כולם כל הזמן. תבינו כבר, זה לא נורמלי!

מבחינתי לעשות צבא זה כמו לשלם מיסים או להציג את תעודת הזהות לשוטר אם הוא מבקש ממך, כלומר זו חובה אזרחית שיש לך ופשוט עושים אותה, בדיוק כמו כל חובה אחרת. אין שום דבר שונה בצבא.

אני לא רואה הבדל בין צבא ושירות לאומי.

אם מישהו לא כשיר לצבא ולא מסתדר, סדרו לו אלטרנטיבה אחרת שבה הוא יכול לתרום. אני לא בעד אנשים שלא ממלאים חובות אזרחיות, אבל כן בעד תרומות לא צבאיות למערכת ולחברה.

עריכה:

גם אני השתחררתי על 21 אחרי שנתיים של שירות עקב בעיות מאוד ספציפיות שלא היו מנטליות, אלא של שחיתות במערכת.

אני לא רואה משתמטים, "פורשים" (כמוני), ומטורפים באותה קטגוריה.

צריך להפריד אותם ולא להתייחס אל כולם באותו אופן.

ניסית? יופי!

אם ניסית ולא הסתדרת, סע לשלום או תרום בצורה אחרת.

אם לא ניסית כי אתה עלוקה מוצצת דם, תאבד את זכות ההצבעה ולא את הרישיון.

אם אתה חושב שאתה תרנגולת לבקנית והחברים הכי טובים שלך הם פיל ורוד שנקרא שאול וקבוצה של נמלים נרקומניות שאוהבות לאכול מלפפון חמוץ אחרי סקס, אל תהיה על הכביש!

פורסם
מסכים עם חיים הכט (WIL).

לא צריך להיות קשר בין הדברים.

בדיוק לפני יומיים דיברתי עם ידידה ואפילו הגענו לצעקות על הנושא של הקשר בין זכאות למעונות באוניברסיטת חיפה לבין שירות צבאי.

אני חושב שזה ממש לא צריך להיות קשור ושזה פשוט לא רלוונטי לזכאות, והיא טוענת שכולם צריכים לעשות צבא, ואם לא, הם לא יכולים ללמוד.

זה פשוט בולשיט.

לדעתי זה דווקא מאוד צודק.

מי ששירת צריך לקבל הרבה יותר זכויות ממה שמקבלים היום.

אין הרבה מדינות בעולם שמתעסקות כל כך הרבה עם צבא ושבהן עשיית צבא היא משהו שמעסיק את כולם כל הזמן. תבינו כבר, זה לא נורמלי!

נכון מאוד, אבל מצד שני אין לנו ארץ אחרת.

מבחינתי לעשות צבא זה כמו לשלם מיסים או להציג את תעודת הזהות לשוטר אם הוא מבקש ממך, כלומר זו חובה אזרחית שיש לך ופשוט עושים אותה, בדיוק כמו כל חובה אחרת. אין שום דבר שונה בצבא.

אני לא רואה הבדל בין צבא ושירות לאומי.

אם מישהו לא כשיר לצבא ולא מסתדר, סדרו לו אלטרנטיבה אחרת שבה הוא יכול לתרום.

+1

לצערי המסגרות מאוד מאוד מצומצמות וחבל, יש אנשים שיכולים לתרום הרבה אבל נתקלו במערכת מטומטמת ואטומה לחלוטין, לא יתכן שהצבא יהיה האפיק היחידי לתרומה למדינה - עם זאת הוא חייב להיות העיקרי.

אני לא בעד אנשים שלא ממלאים חובות אזרחיות, אבל כן בעד תרומות לא צבאיות למערכת ולחברה.

באדום...

פורסם

kd2 - תעלה בבקשה סריקה של תעודת הפטור משירות ביטחון שלך. (בלי פרטים מזהים כמובן)

אני משוכנע שבסיבת השחרור מופיע "מטעמי בריאות" ולא "אי התאמה".

מי שקבע לך את הפרופיל זו ועדה רפואית.

ולגבי סמים - למה לשלול רשיון למי שמשתמש בסמים? באותה מידה אפשר לשלול רשיון גם למי ששותה אלכוהול.

(שים לב שאני לא מדבר על נהיגה תחת השפעה, מי שנוהג תחת השפעת אחד מהנ"ל צריך להיכנס בו חזק)

אין סיבה שלמי שהורשע בשימוש בסמים ישללו רשיון ולמי שהורשע בגניבה לא ישללו. אם כבר, אז גניבה היא עבירה הרבה יותר חמורה.

ולגבי שירות לאומי וכו' - זה כבר דיון נפרד, לדעתי בכלל יש מקום לשקול רפורמה מקיפה במערכת במגמה לבטל את שירות החובה לגמרי.

אם זה לא אפשרי מבחינה תקציבית, אז לכל הפחות אפשר לקבוע שירות חובה אחיד של שנתיים לכל האוכלוסיה, בלי הבדלי דת, גזע, מין, ומדים. (כלומר שירות בצבא או בשירות לאומי, אותו משך שירות ואותן זכויות)

האפליות (יותר מאפליה אחת.) הקיימות כיום מאוד מקוממות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אכן כתוב לי בתעודה "מטעמי בריאות", אבל בטופס השיחרור שלי לוועדה (שאולי אולי אולי אולי....עוד יש לי איפשהו )

רשומים הסעיפים שמאחורי "מטעמי בריאות" והם לא "נפשיים" וכך גם בחוות הדעת של הקב"ן והפסיכיאטר הצבאי.

הסיבה לכך שכתוב "מטעמי בריאות" היא שהצבא רואה בכל מי שלא מסתדר עם המערכת "פגום נפשית" 8), שזה דבילי לחלוטין ובכלל לא נכון, כי מבחינתם כל מי שיש לו מספיק ביצים כדי להגיד "לא" ולעמוד על שלו - הוא לא בריא נפשית.

ההבדל ביני לבין המשוחררים על "נפשי" הוא שהם צריכים להמשיך במעקב וטיפול ויש עליהם מגבלות כאלו ואחרות, כמו ברישיון הנהיגה.

אני גם בעד שלילת רישיון ארוכה ביותר למי שנתפס נוהג בהשפעת אלכוהול, אבל אלכוהול משפיע עד רמה מסויימת ולזמן יחסית קצר ואין שום בעיה לצרוך אותו כשלא עוסקים בפעילויות מסויימות, ההבדל בינו לבין סמים שהם מעבר לאיזה ג'ויינט קטן - הוא לדעתי גדול(וזה מעבר לעובדה שהם לא חוקיים, שמדברת בעד עצמה).

לא חייבים להסכים... אבל נכון להיום אנחנו משלמים ב600+ הרוגים בשנה על החופש שאנו נותנים בהנפקת רישיונות הנהיגה ואם אפשר לסנן אוטומטית ומראש את מי שמתעסק בזבל שעלול להשפיע באופן חמור על תפקודו כנהג (עבירות רכוש לא משפיעות)- אז למה לא? רק טוב יכול לצאת מזה.

פורסם

21 זה פרופיל בריאותי ואי התאמה ביחד, לתמיד

24 בריאותי ואי התאמה ביחד, זמני

בריאותי כולל גם בריאות הנפש,

אי התאמה, מופרעים ועבריינים בעיקר,

היום עדיף לצאת על סעיף בריאותי מבחינת מקומות עבודה וכו', אי התאמה נראה רע יותר.

אני הייתי עורך את המבחנים לאלה שיצאו על אי התאמה, ולא בריאותי.

מבחינת רישיון, 500 ומשהו שקל,הרבה בילבולי מוח, וחותמת של "כשיר זמני", זה אומר כשיר לנהיגה אבל בוא תשלם לנו עוד 500 שקל עוד שנתיים שלוש.

בין מישהו שלא יכל לשרת בצבא למישהו שלא יכול לנהוג יש הבדל גדול, ואם החוק הזה באמת ייצא לפועל מה שלא נראה לי, יותר טוב לקחת את הדברים ולעוף מפה.

כמה אנשים בארה"ב נוהגים בלי לעבור אבחונים של ה"מרינז"????

הייתי שולל את הרישיון לחברות של אחותי ש"מפחדות ליסוע בנתיב הימני" אז הם תופסות את הנתיב השמאלי על 80, עד שמישהו מהבהב להם, וכמובן חוזרות אליו אחר כך...

נראה לי קצת יותר מסכנות את שאר האנשים מאשר מישהו שלא עמד בלחץ של המסגרת הצבאית.

Audi A3 2.0TFSI 2006

פורסם
21

היום עדיף לצאת על סעיף בריאותי מבחינת מקומות עבודה וכו', אי התאמה נראה רע יותר.

אני הייתי עורך את המבחנים לאלה שיצאו על אי התאמה, ולא בריאותי.

.

לא הבנתי את ההיגיון -

עדיף לצאת על סעיף בריאות הנפש מאשר על "אי התאמה"? איך בדיוק?

ואיך בדיוק אחד שיוצא על אי התאמה יכול לצאת על סעיף בריאותי רגיל?

בלבלת פה הכל.

• תוכן חדש...