Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחר 45K עם המזדה 3 (דגם spirit) בליסינג, החליט המוסך לבצע את הגניבה :x, ולהחליף את הבלמים המקוריים (שעוד היו במצב לא רע בכלל) לבלמים חדשים.

כמובן שהתוצאה זוועתית. הרכב לא עוצר. כל עצירה מלווה בלחיצה על הדוושה בכמות כח שלא תבייש בלימת חירום. :shock:

בלימת חירום - לא קיימת יותר. :cry:

דיבור עם קצין הרכב (וכנראה תפסתי אותו אחרי שאשתו נתנה לו בלילה, כי הוא אפילו דיבר בהגיון מה, ולא צעק את שטויות הדפ"ר שלו כרגיל) הביא לקביעה הבאה: כל עוד הברקסים לא עושים רעש ולא רועדים - לא יחליפו אותם (במיוחד לא במקוריים). ואלה שהתקינו עומדים בתקן של משרד התחבורע.

אי לכך, מגיעה השאלה:

מישהו יודע כמה עולה סט 4 צלחות + רפידות למזדה 3 ספיריט? נגיד המקוריות...

והאם למישהו יצא להתקין בלמים של OMP או כאלה על רכב זה, ומה עלויות (בערך).

תודה מראש לעונים, טל.

נ.ב.

הנבוט בכותרת לא סתם. אם אני מוצא את זה שמגדיר את התקן הנ"ל במשרד התחבורה, אני הולך להשתמש במשהו כבד.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

לא גנבו אותך, 45 אלף לסט בלמים זה מכובד מאוד, בטח ברכב אוט'.

כמה בלימות ביצעת על הסט החדש? בבלימות הראשונות (עד שהרפידות "מתיישבות") התחושה היא כאילו אין ברקס.

סיכוי קלוש מאוד שאתה לא עומד לבזבז את זמנך מול ה"עוולה". חברות הליסינג בוחרות אמנם את הזול ביותר שהן יכולות, אבל לא סחורה לא תקנית.

שכח מסט מקורי, הוא עולה לפחות פי 4.

פורסם

היה צריך לבצע חריטה לדיסקים (קדמיים בלבד ואולי להחליף רפידות). האחוריים היו בסדר גמור.

45K זה לא כזה הרבה, היות ואני בד"כ משתמש בגיר לבלימה, והברקס הוא רק להשלמה או חירום.

אני יודע שאין לי איך להלחם במערכת הזו (המקסימום שאני אולי אגיע אליו אחרי מלחמות עולם הוא שהם יקחו את הרכב ויפסיקו את ההסכם מולי)

השאלה היא כמה עולים ברקסים נורמליים. אולי אני אהיה מספיק מוזר לשלם את הסכום רק בשביל השקט הנפשי. (אגב, לגבי הצמיגים אני הולך לעשות את זה בוודאות, כלומר, אני הולך להוסיף כסף לפנצ'ריה בשביל שתתקין צמיגים נורמליים).

לכן מעניין אותי כמה זה עולה. עבור 5K אני לא אתעסק. אבל 600-700 ש"ח (את ההחלפה אני אעשה לבד) אני מוכן לספוג.

טל.

נ.ב.

כן, אני יודע שאני פסיכי...

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

פורסם
שלום לכולם!

כמובן שהתוצאה זוועתית. הרכב לא עוצר. כל עצירה מלווה בלחיצה על הדוושה בכמות כח שלא תבייש בלימת חירום. :shock:

בלימת חירום - לא קיימת יותר. :cry:

דיבור עם קצין הרכב (וכנראה תפסתי אותו אחרי שאשתו נתנה לו בלילה, כי הוא אפילו דיבר בהגיון מה, ולא צעק את שטויות הדפ"ר שלו כרגיל) הביא לקביעה הבאה: כל עוד הברקסים לא עושים רעש ולא רועדים - לא יחליפו אותם (במיוחד לא במקוריים). ואלה שהתקינו עומדים בתקן של משרד התחבורע.

מעבר לשיחה עם ק. רכב - תן לו לנהוג ברכב , ובקש את חוות דעתו :idea:

עלות של דיסקיות חליפיות טובות לרכב של לוקס/TRW טל' יבואן 03-5620761 כ 250 ש"ח+ עבודה כ 150 ש"ח , ויש עוד יצרנים טובים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני עשיתי את התרגיל הזה עם צמיגים של המזדה בזמנו, וכמעט שילמתי בראשי על החלפת חלקים ברכב ללא אישור מחברת הליסינג.

לדעתי זה גם מעוגן בהסכם הליסינג עם החברה.

בדוק היטב, שלא תסתבך.

פורסם

איך הם ידעו?

הם אשכרה בדקו באיזשהו שלב שיש שם צמיגים יותר טובים ממה שהם היו שמים?!

זה לא שאני הולך להתקין את זה ואז לרוץ ולספר לחב' הליסינג - תראו, החלפתי ברקסים וכו'.

כנ"ל לגבי צמיגים. הרעיון הוא להחיף לאותו הצמיד שיש כיום (מגיע ככה מהיבואן) ככה שבלי בדיקה מעמיקה מה הוחלף ומתי - הם לא ידעו שבכלל הוחלפו צמיגים.

טל.

פורסם

היה לי מוניטין של "מחסל צמיגים סדרתי", קצין הרכב בדק ומצא שהעזתי לשים קלבר על האוטו במקום ה-SAVA המחורבן שהשחילו לי בחברת הליסינג.

את הצמיגים המקוריים יהיה לך קשה ו/או יקר מאוד להשיג.

גם לגבי רפידות - בטיפול הראשון עשויים לראות ששמת רפידות אחרות, לא הזבל שבד"כ שמים (אני מניח שלרוב המוסכניק פשוט שולף את הרפידות הישנות ולא מסתכל, אבל בכ"ז. חוץ מזה- חשוב על מקרה גרוע חו"ח - אתה עושה תאונה, בחקירה מסתבר שהברקס לא הורכב כראוי, בודקים מי הרכיב את הברקס ואז מוצאים שהוא הוחלף מחוץ לחברה. אתה תהיה הכתובת. עדיף לעשות זאת בתיאום, גם אם זה מגיע לצעקות - ולא לשקר למקום העבודה/חב' הליסינג).

פורסם

ביררתי מול אחת הפנצ'ריות שהחברה שלנו עובדת איתן.

מסתבר שהצמיג שמתקינים ע"י הליסינג זה Hankook.

אם אני רוצה את bridgestoner potenza שהיה שם במקור (ועודו שם, רק שכבר די גמור) - אני צריך להפרד מ 1.5K מרשרשים... (שזה כבר כולל את הזיכוי על הצמיג של הליסינג)

המחיר הזה נשמע הגיוני בכלל?

פורסם

אני הייתי במצב דומה מאד לשלך בעבר (אותו רכב בליסינג). דווקא לגבי הבלמים לא היו לי טענות, החליפו לי כל טיפול סט רפידות (כל 15K), והם בלמו מצויין. לא יודע אם מקוריות או לא. בכל מקרה - תן להם משהו כמו 1000 ק"מ להשתפשף לפני שתחליט שזה זבל.

לגבי הצמיגים - אצלנו הצמיגים המאושרים במידה הזאת היו FEDERAL SS595, שבמקרה זה אחלה צמיג. אחרי הסט הראשון שהוחלף על חשבונם החלפתי עוד סט על חשבוני, 450 ש"ח לצמיג בערך. אני חושב שתוכל לקבל אותם ללא עלות נוספת בהחלפה ראשונה, וזה צמיג מעולה בייחוד ביחס למחיר שלו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...