Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, קצת קשה להסביר את הבעיה.

הבעיה התחילה לפני מס' שבועות, ולא הייתה מאז שקיבלנו את הרכב, לפני כ-5 חודשים.

לפעמים, ואני מדגיש רק לפעמים, כאשר עוזבים את דוושת הברקס ונותנים לרכב להתקדם מעט ללא גז, לפעמים הרכב קופץ וממש חזק. הקפיצה כל כך חזקה שכשניה אחרי הקפיצה אפשר לחשוב שהמנוע נכבה, כאילו ממש לא שומעים אותו אבל הוא דולק, זה כנראה משהו פסיכולוגי, בגלל הקפיצה הזו. כשהרכב קופץ לא נשמעת איזו מכה, לכן זה מוזר.

בניסוח אחר : הרכב קופץ בדומה לרכב ידני שמוכנס להילוך עם קלאץ' והקלאץ' נעזב במהירות וזה נדמה כאילו המנוע נכבה כמו בידני, אבל הוא לא.

הדבר קרה היום בפקק שהייתי תקוע איתו בצפון, עמדתי עם הרכב בכיוון עליה והתכוונתי לעבור נתיב, ברגע שעזבתי את הברקס הרכב מיד קפץ את אותה קפיצה (ליתר דיוק אלו היו מין שתי קפיצות חזקות) ואז המשיך לנסוע. זה קרה לי כבר כמה פעמים, לי ולבן שלי.

הקפיצות קורות אגב גם במישורים, לאו דווקא עליות.

מה דעתכם ? אולי בעלי DSG יכולים להעיד שזה לא תקלה ? אולי אני בכלל משתמש לא נכון ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לי היתה את אותה הבעיה בקנגו 2007 DCI ידנית - בתחילת הנסיעה , במיוחד בעליות ובפקקים הרכב רעד,

כאילו שאני בשיעורים הראשונים של הנהיגה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=229828&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%92%D7%95+%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA

תאמין לי או לא, מה שעזר לי זה, מה שקוראים לזה בפורום, "שמן נחשים":

http://www.myffi.biz/FFI/PDF/mpg_boost_presentation2.pdf

כבר 4 חודשים אני מוסיף 7-8 מיליליטרים של הנוזל הזה בכל תידלוק, והרעידות נעלמו.

בתור ההתחלה, אולי תחליף תחנת דלק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני חושב שקלעת - זה לא "בדומה לרכב ידני" - זה בדיוק כך, כי הרכב ידני.

ה-DSG הוא גיר ידני בבסיסו, אך עם פיקוד אלקטרוני חכם. רק שגם הפיקוד החכם הזה לפעמים מתבלבל. אם אתה בעלייה אפילו מתונה, בלי גז ובמהירות זחילה, הגלגלים לפעמים נוסעים לאט מדי בשביל המנוע והוא כמעט ונכבה, אז הוא מזרים עוד בוסט של דלק פנימה כדי לא להיכבות והאוטו קופץ קדימה פעם-פעמיים. זה מה שאתה מרגיש וזה בדיוק כמו שתרגיש ברכב ידני (רק שהוא עלול להיכבות באמת). ה-DSG עלול במצב כזה להכניס קלאץ' בגלל שהוא חושב שהוא מגיע לעצירה מלאה ואז לחזור להילוך וזה מחריף את הקפיצה.

אגב, ב-DSG החדש עם ה-7 הילוכים, לפחות במכונית שאני דגמתי (איביזה) הגיר עושה את המעבר הזה המון וזה מאוד מקפיץ את הרכב במהירויות של פקק - די מציק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז ככה, אני פוסל על הסף את האפשרות של הדלק, מכיוון שהקפיצות האלה קורות בלי קשר לתחנה. אני מתדלק כל פעם בתחנה אחרת, תלוי איפה אני נמצא ומתי, אם זה בתחנה של חברת "דלק" רוזנפלד בנצרת עילית ואם זה סונול בנצרת עילית שתדלקתי בה שלשום ואם זה דלק "יבור" שנאמר עליו בעיתון שהוא איכותי ומקום שני הכי זול בצפון.

ותראה, הקפיצות האלו זה לא רעידות, אתה לדעתי התכוונת לרעידות שיש למשל כשחסר לרכב ידני גז אז הוא קצת רועד, אלא אם לא הבנתי אותך נכון. פה זה ממש שתי קפיצות חזקות, לפעמים אחת.

רוני - הבנתי, אני חושב שזה באמת מה שקורה.

תודה בכל אופן.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

במקום לפתוח אשכול חדש אני אשתמש בזה.

רוני, לאחרונה אני מרגיש סוג של הרעה במצב. ביום שבת נסעתי מחוץ לעיר לקריית אתא, ולאחר כל צומת כאשר התחלתי נסיעה הרכב קפץ בברוטאליות נוראית. היה לא נעים לי מאמי שישבה איתי ברכב, כל תחילת נסיעה מצומת כלשהי הייתה מלווה בזינוק ברוטאלי וכואב של הרכב. גם נסיון "זינוק בעלייה" במישור לא עזר, וגם נסיון לתת לרכב לגלוש כמטר דלפני לחיצה על הגז לא עזר. הרכב המשיך לסוע ככה.

אני מבקש לשמוע מבעלי DSG נוספים אם גם הם מרגישים את הבעיה הזו. אומנם ע"פ התיאור שלך רוני זה דיי הגיוני, אך קשה לי להאמין שזה צריך להיות עד כדי כך כואב ותמידי.

פורסם

למה אתה לא קופץ לצ'מפיון לבדוק את העניין. אולי מדובר בעדכון תוכנה או משהו בסגנון.

הרכב באחריות לא?

פורסם

נכון, הרכב באחריות ונלקח כבר בעבר לצ'מפ. הם טענו את מה שרוני הסביר בדיוק, והאמנתי להם. אני רוצה לשמוע דעתכם לפני שאני ילך לשם שוב.

פורסם

לפי דעתי כל מי שיכול לנהוג ברכב ידני ולא מוגבל מבחינה פיזית עדיף שיקנה רכב ידני.

70 אחוז מהבעיות ברכבים נובעות מתיבות ההילוכים האוטומטיות.

צריך להוציא חוק בארץ שמונע מכירת מכוניות אוטומטיות למי שלא מוגבל מבחינה פיזית :lol:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לאחר שנה וכמעט וחצי שהבעיה הציקה בלי סוף, פנינו לצ'מפיון עוד פעם ודרשנו שיבוא איתנו מכונאי לסיבוב על הרכב ושיווכח בעצמו.

לאחר כמה האצות מ-0 בהן הרכב לא קפץ, הגענו לרמזור בו היה צורך בזינוק בעלייה. המכונאי חשב שמישהו נכנס בנו מאחורה, אבל בעצם היה זה הגיר שהבהיל אותו.

בקיצור, לאחר התייעצויות של צ'מפיון עם היושבים בגרמניה, הוחלט להזמין ארצה מחשב גיר חדש עם תוכנת ניהול גיר מעודכנת. לאחר חודש וחצי הגיע המחשב והותקן ברכב (כמובן ללא עלות)

ההבדלים:

הרכב לא מתדרדר כלל בעלייה.

המכות\קפיצות המדוברות נעלמו לחלוטין, כבר מעל 2000 ק"מ.

יחסי ההעברות השתנו, הילוך ראשון קצר מאוד (אין לי מושג למה.)

צריכת הדלק: עוד בבדיקה :-P

אני מקפיץ את הנושא משום שבאותה תקופה נוכחתי לדעת על נהגי VAG רבים עם אותה בעיה וברצוני ליידע אותם כי יש מעתה טיפול.

• תוכן חדש...