Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון:

היום בבוקר היה אמור להגיע המתקין וביטלנו אותו ברגע האחרון.

אני הולך לעשות סקר מחירים קצר ולברר כמה אמורה לעלות התקנה שכזו, הכל כולל הכל.

יש בחלון גם חצי סורג, ז"א ניתן להוציא את המדחס מהחלון בלי בעייה, אבל יש בעיית גישה למתקן תלייה, ככה שאני מאמין שהיינו מחוייבים גם בעלות פירוק החצי-סורג (150 ש"ח, בלי הרכבה חזרה) ובהתקנה לא מצויין כמה תעלה תעלת PVC מנקודת החשמל הקרובה ועד המזגן.

מאחר וברור לי שעלות התקנת המזגן הייתה מתקרבת ל 900 ש"ח העדפתי לבטל את המתקין וללכת לעשות סקר עצמאי.

כל מי שמכיר מתקין מומלץ, אמין והוגן באיזור המרכז - אשמח אם יתן לי את פרטיו כאן או בה"פ.

תודה וחג שמח!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איתמר, להשכלה כללית תן קצת פרטים על אופי ההתקנה:

1. באיזה קומה מדובר

2. מה אורך הצנרת המוערך להתקנה

3. האם יש נקודת חשמל קרובה

4. האם יש גישה טובה (אפילו מחלון אחר) להוצאת המזגן החוצה וחיבור הצנרת

המלצה מניסיון; תשתדל למקם את המזגן שיהיה נוח מבחינת שירות - אם תזדקק לו מתישהו. רצוי שנקודות החיבור לצינורות יהיו קרובות ונוחות, כמו גם גישה לחיבורי החשמל או המכסה עליון (דרכו ניתן שירות אם יש צורך בהח' קבל \ מנוע מאורר \ וכו'). כמו כן לא לעגל פינות בהתקנה, לשים את הגומיות המסופקות עם המזגן (מטרתן לשכח ויברציות בין המדחס לקיר עליו מותקנת היחידה החיצונית) - אף על פי שבמזגנים קטנים התופעה כמעט ולא מורגשת.

אם החלטת לעשות את הקידוח בעצמך (כן, זה אפשרי), אל תשכח לקדוח בצורה אלכסונית מתוך הבית כלפי חוץ ( -> כלפי מטה).

בעניין קיבוע הגישטל (תכף יבוא שמר הנודניק ויתן לך קישור למקור המילה "גישטלט"); למרות שמדובר בבית ישן, אם מדובר בקיר טרומי במצב טוב, אין בעיה להשתמש בדיבלים ג'מבו באורך 15 ס"מ (קוטר 12-13 מ"מ, מצריך מקדח של כ 14 מ"מ).

החור עצמו לא חייב להיות ענק, מדובר בצנרת יחסית דקה ויחסית גמישה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובות.

אין לי שום כוונה לבצע התקנת מזגן בפעם הראשונה לבד. אין לי את הציוד הדרוש ואין לי נסיון בזה, חבל לצבור נסיון בדרך היקרה והכואבת לכיס (אני מתאר לעצמי שנזק קטן יכול בקלות לכסות עלות של מתקין).

איציק, מדובר בקומה שלישית מתוך שמונה, צנרת של 2-2.5 מ' לא יותר, נקודת חשמל יש במרחק 1.5 מ' ויש אפשרות להוציא את המזגן מהחלון, רק שיש "בטן" של סורג (היה פעם סורג שלם, חתכנו אותו שישאר מקום לאדנית) מה שקצת מקשה על הגישה לקידוח בקיר מבחוץ. למדחס עצמו יהיה נוח לגשת לצורך תיקון בעת הצורך.

קיבלתי בה"פ שמות של שני מתקינים מומלצים, שבוע הבא נעשה טלפונים. עד היום לא התאכזבתי מהמלצות שקיבלתי בפורום :wink:.

תודה על העזרה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תכף יבוא שמר הנודניק ויתן לך קישור למקור המילה "גישטלט"

איציק

תיכף יבוא שמר הנודניק וישים אותך בתוך גשטאלט. לא מבין איך נתנו לך להתקין מזגן, יה חאפר :mm_tongue

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון (קצת באיחור :wink:)

לבסוף הוזמן טכנאי של אלקטרה וכל ההתקנה עלתה 950 ש"ח :shock:

לא הייתי בבית כשהוא בא וגם לא ידעתי שאמא שלי הזמינה אותו, אבל לדבריה הבחור עבד סה"כ שעתיים כולל 3 חורים בקיר הטרומי (שניים למתלה, אחד לצנרת) - ממש לא סיפורי הזוועות שרצו כאן לגבי קושי וזמן הקידוח.

אבל לא משנה, שאלה נוספת.

אני מעוניין להחליף את כבל החשמל המקורי שלו בכבל ארוך יותר בכמה מטרים ע"מ שיגיע לשקע חשמל (לא מעוניין להשתמש בכבל מאריך). איך אני מפרק את היחידה מהקיר? לא ראיתי את תהליך ההתקנה, אך כמו שהוא התקין אותו אני מניח שזה אפשרי גם להסיר אותו בלי לפגוע בצנרת.

תודה,

איתמר.

פורסם

שניים או שלושה ברגים מלמטה (מכוסים ע"י מכסי פלסטיק עגולים קטנים) וכל המכסה מתרומם ויוצא ממקומו.

לא לשכוח לנתק את הכבל מהשקע, כדי שלא תבוא לשאול בפורום טיפול נמרץ.

פורסם

יש שלושה, מרובעים. אל תדאג מהחשמל, בינתיים הוא לא מגיע :wink:

תודה! :-D

איתמר.

פורסם
הבחור עבד סה"כ שעתיים כולל 3 חורים בקיר הטרומי (שניים למתלה, אחד לצנרת) - ממש לא סיפורי הזוועות שרצו כאן לגבי קושי וזמן הקידוח.

לא ברור לי על איזה סיפורי זוועות אתה מדבר, הרי אמרתי לך ש:

עם ציוד טוב לוקח בין 15 ל 30 דקות לקדוח חור בקיר טרומי, תלוי בעובי הקיר, סוג הבטון והברזלים שאתה נתקל בהם בדרך.

וגם

בקיר טרומי "סטנדרטי" זה לא קשה כמו שעושים את זה

הארה קטנה:

3 החורים עליהם אתה מדבר; רק אחד מהם הוא "האחד" שמצריך קידוח "מיוחד" ועליו גובים תוספת. 2 החורים הנוספים הם בסה"כ חורים ל-2 דיבלים (ג'מבואים כמובן) והם עניין שגרתי בזמן התקנה של המנוע בחוץ. קידוח של חור כזה באמצעות פטישון מקצועי אורך כ- 10-15 שניות לכל היותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
להשכלה כללית:

מה זה בטון 200/300?

מה זה גישטל?

תודה.

לבטון מוכן יש רמת חוזק שונות ללחיצה, הנקבעות ע"י תקן.

ב-200 הוא הבטון בו משתמשים בד"כ ליציקות של חגורות בטון ומשטחים.

ב-300 בשימוש בעיקר בממ"דים וכו'.

גישטל - השיבוש העברי של החאפרים כדוגמת יאצק למילה גשטאלט, שהיא המילה הגרמנית ל-מכלול.

בענף המזגנים זו התושבת שאותה מחברים לקיר ומניחים את מנוע המזגן.

• תוכן חדש...